כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

כך תשמרי על עור התינוק שלך

כשתביאי איתך את התינוק החדש הביתה תביאי איתו גם ריח מתוק וייחודי שכנראה לא תוכלי להפסיק לשאוף. אם תדעי כיצד לשמור על עורו של תינוקך תוכלי לשמר את אותה רכות שאין שניה לה, ואף חשוב מזה, תסייעי לשמירה על בריאותו לאורך זמן.
זמן קריאה:
5 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

עור התינוק שונה משלנו

התינוק נולד כשעורו עטוף ב"וורניקס" – שכבת הגנה שמתחילה להיווצר בשליש השני להריון ויורדת במהלך השבוע הראשון לחייו. מסיבה זו, בימים הראשונים לחייו, העור של התינוק נשאר חשוף למזהמים מהסביבה ולהשפעות מזג האוויר.
העור העדין של התינוק דק ורגיש יותר מעורו של מבוגר ומערכת החיסון שלו חלשה יותר. לכן הוא חשוף יותר ליובש ולמחלות עור, כמו תפרחת חיתולים או אסטמה של העור.  בנוסף, הוא נחשף לאתגרים רבים לאחר היוולדו, כמו לטמפרטורה ולחות משתנים, לכימיקלים, לחומרי צבע בבגדים ולחומרי כביסה, העלולים לגרום ליובש, גירוי ואדמומיות. מסיבה זו אנו צריכים להעניק לעור התינוק, בעיקר בחודשים הראשונים לחייו, טיפול מסור וקפדני, שיסייע להגן עליו ולהעניק לו לחות וזאת באמצעות שגרת טיפוח נכונה. 

עורו של התינוק מגן עליו מפני גורמים חיצוניים, גירויים וזיהומים שונים. הוא אף מווסת את הטמפרטורה הפנימית של התינוק ומשמש אותו לגילוי העולם סביבו באמצעות המגע. במהלך שנת חייו הראשונה העור גדל וממשיך להתפתח. למעשה, עורם של תינוקות דק בכ 40-60% מעור מבוגר! מסיבה זו, הוא חדיר ומתייבש מהר הרבה יותר בהשוואה לעורך שלך. בגלל דקיקות עורו כאשר הוא נולד, זקוק התינוק להגנה יתרה מפני אור השמש, שפשופים, תכשירי ניקוי או חומרים וגירויים אחרים. מאותה סיבה חשוב גם להקפיד על ניקוי תכוף לאחר חשיפה לצואה, שתן ופליטות.

חשוב לקרוא את התווית

לאחר הלידה ולאורך שנות חייו הראשונות של תינוקך חשוב להשתמש בסבונים ותכשירים אשר נועדו במיוחד לתינוקות, עברו מבדקים קליניים ואישורים קפדניים. מוצרים שמחוייבים לבטיחות, עדינות ויעילות ומעניקים פיתרון מושלם גם לתינוקך וגם לך (כי מה שטוב לתינוק שלנו, בוודאי טוב לנו! ). הימנעי מחשיפתו לתכשירי ניקוי חזקים העשויים לגרות את עורו, הלבישי אותו בבגדים רפויים מעט והקפידי לשמור על רמת הלחות של עורו על-ידי בקרת טמפרטורה ולחות בבית. את יכולה לסייע בשמירה נוספת על רכות ולחות עורו – ובאותה הזדמנות גם לזכות בזמן איכות יחד – בעזרת עיסוי בתחליב גוף או שמן תינוקות.

רחצה 

בשבועות הראשונים לחייהם אין צורך במקלחות תכופות, שכן התינוקות כמעט ואינם מתלכלכים (מלבד אזור ההחתלה). רחצה מידי יום ושימוש בסבון עלולים להסיר את השמנים הטבעיים הנמצאים בעור התינוק ומגנים עליו ולהשאירו יבש ופגיע. אמבטיה עם שמן אמבט שמשאירה על עור התינוק שכבת הגנה לשמירה על הלחות שלו, עשויה להספיק בשבועות הראשונים לחייו ולכן בדר"כ אין צורך בשימוש בסבון. חשוב להקפיד שהמים יהיו בטמפרטורה הקרובה לזו של הגוף, שהחדר יהיה חמים ונעים ושמשך הרחצה לא יעלה על 10 דקות. בסיום הרחצה מומלץ לייבש את התינוק במגבת ע"י טפיחות עדינות ומיד לעטוף אותו. 

היווצרות קשקשת / קליפה על קרקפת התינוק 

תופעה נפוצה המתרחשת באופן טבעי בקרב תינוקות בגילאים 0-3 חודשים. חשוב לשמור על ניקיון הקרקפת ולהקפיד לא לנסות לקלף את הקליפה כדי להימנע מפציעת העור ומזיהומים. מומלץ להשתמש בשמפו עדין המסייע בריכוך עור הקרקפת ומנקה אותו בעדינות.

הענקת לחות לעור התינוק 

מכיוון שלעורם העדין והדק יש נטייה ליובש שעלול לגרום לגירוי וגרד, חשוב לשמור על הלחות בעור, בעיקר כשהאוויר קר ויבש או בעת חימום הבית. מומלץ למרוח קרם לחות המותאם לעורם של תינוקות לאחר המקלחת וייבוש הגוף כדי לשמור על הלחות בעור.

איך מונעים תפרחת חיתולים?

תפרחת חיתולים היא הבעיה הנפוצה ביותר בקרב תינוקות. היא מתחילה כאשר עור התינוק לח ומתחכך בחיתול עד שנוצרת אדמומיות בעור. תפרחת חיתולים איננה נעימה לתינוק ואם לא מטפלים בה כיאות היא אף עלולה לגרום לזיהום.

  • הימנעי ממגע ממושך של חיתולים מלוכלכים ורטובים עם העור: הקפידי להחליף חיתולים בתדירות גבוהה
  • בכל החלפה מרחי מעט משחה להגנה מפני תפרחת חיתולים. חשוב שהקרם ייצור שכבת הגנה מפני רטיבות וגירויים, כפי שעושה קרם הגנה אשר מכיל תערובת רכיבים מיוחדת שגם מקלה ומרגיעה עור מגורה וגם יוצרת שכבה חוסמת אך נושמת עבור העור.
  • אם את מבחינה בסימנים ראשונים של תפרחת, בחרי מוצר המכיל זינק אוקסיד (מינרל על בסיס אבץ) ורכיבים אחרים המרכיבים את העור ומגינים עליו, כמו קרם פנאטן או קרם החתלה היפואלרגני.
  • אם על עור התינוק מופיעים שלפוחיות, פצעים או אודם חמור או שאינו מגיב לטפול בתפרחת חיתולים פני לרופא ילדים כי יתכן והוא זקוק לתרופת מרשם.

עיסוי 

הבייבי זקוק למגע שלכם. עיסוי הוא דרך נהדרת להעביר אהבה ולחזק את הקשר עם התינוק. מחקרים גילו שמגע כזה מעודד ייצור הורמונים, מחזק את המערכת החיסונית ומסייע לגוף להתמודד עם מחלות. בנוסף, המגע מסייע לתינוק להיות רגוע ולישון טוב יותר. בחרו שמן עיסוי בריח שאתם אוהבים והעדיפו שיהיה משמנים צמחיים. השכיבו את התינוק על שמיכה רכה בחדר חמים, חממו מעט שמן עיסוי בידיים ע"י שפשוף שלהן, עסו את החזה ובטן התינוק באמצעות מגע עדין.

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן