כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

עצירות בהריון

אם חשוב שתדעי איך למנוע, איך לטפל ואיך לשחרר עצירות. חשוב שתדעי איך להקל על עצמך ותמנעי מסבל מיותר. וגם.. את חשה אי נוחות בבטן, פעילות מעיים שאינה תקינה או קשיים במתן צואה ככל הנראה את סובלת מאחד מתסמיני ההריון הנפוצים - עצירות.
. תרופות סבתא לעצירות.
ריכזנו עבורך את כל המידע על מנת להקל עלייך. קריאה מהנה..
זמן קריאה:
7 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

עצירות

עוד אחד מתסמיני ההריון שאינם נעימים ומהם את עלולה לסבול – עצירות. כאשר את חווה מצב של כאבי בטן חזקים, פעילות מעיים שאינה תקינה, חוסר יכולת להוציא צואה וכד', כנראה שזו עצירות. זו תופעה נפוצה ביותר שרצוי לטפל בה. עצירות אינה מצב נעים, לאף אחת, ובעיקר בזמן הריון.

חשוב שתדעי איך למנוע מצב של עצירות בהריון, איך לטפל בעצירות, איך לשחרר עצירות ואיך לנהוג במקרים של עצירות קשה מאוד. חשוב שתדעי איך להקל על עצמך ותמנעי מסבל מיותר. ריכזנו עבורך מידע על התופעה וגם טיפים למניעה והקלה. באפשרותך לנסות כל אחת מהדרכים בפני עצמה או לשלב אותן יחד. אך יש לדעת! יש להיוועץ ברופא לפני לקיחת תרופות לעצירות. ישנן תרופות, משחות ונרות נגד עצירות, שצריכתן אסורה במהלך ההריון !!

מהי עצירות?

עצירות מוגדרת כאשר ישנו שינוי בהרגלי היציאות הרגילים. תדירות תקינה של יציאות היא בין שתיים־שלוש יציאות ביום ליציאה אחת פעם בכמה ימים ולא כל מי שאין לו פעולת מעיים בכל יום נחשב לסובל מעצירות.

השינוי בהרגלי היציאות יכול לכלול צואה קשה, שינוי בדפוס הצואה, תחושה של מלאות וחוסר יכולת להתרוקן בצורה מלאה, יציאה שדורשת להפעיל מאמץ רב יותר מהרגיל, שינוי בתדירות היציאות לפחות משלוש פעמים בשבוע. חשוב לציין שעצירות "כרונית", נחשבת לכזו, כאשר היא מופיעה בתקופה של 3 חודשים לפחות ב־25% מהזמן.

על פי מחקרים שנעשו בעולם, בערך ארבע מתוך עשר נשים סובלות מתופעת של עצירות במהלך ההריון ולפעמים גם לאחר הלידה, כך שבהחלט מדובר במצב נפוץ ואת יכולה להיות בטוחה שאת לא לבד.  עצירות עלולה להופיע בכל שלב של ההריון, אך נפוצה יותר בשני השלישים האחרונים.

מהם הגורמים לעצירות?

עצירות במהלך ההריון

אחת הסיבות לעצירות בהריון היא עלייה ברמות ההורמונים פרוגסטרון ואסטרוגן. רמות גבוהות של ההורמונים הללו גורמת להיחלשות של שרירי המעיים וכתוצאה מכך לירידה בתנועתיות של המעיים. עבור העובר מדובר בפעולה טובה ואף הכרחית, כי על ידי האטה זו הגוף סופג יותר ערכים תזונתיים ולמעשה מאפשר לעובר את הצמיחה שלו בשלב החשוב ביותר. בשבילך, האישה ההריונית לעומת זאת, כבר מדובר בעניין לא נעים שמשבש את תדירות היציאות, הופך את הצואה לקשה, גורם לנפיחות גדולה ולגזים ואם כל זה לא מספיק אז גם לעצירות במקרים רבים. סיבות נוספות לעצירות יכולות להיות צריכה לא מספקת של נוזלים ושל סיבים תזונתיים וכן נטילה של תכשירי ברזל מסוימים הניתנים לנשים בהריון. עוד סיבה יכולה להיות דחיסה של תכולת המעיים על ידי הרחם הגדל.

עצירות לאחר הלידה

גם לאחר הלידה, את עשויה לסבול מעצירות בגלל מספר סיבות: הלידה והמאמץ הכרוך בה, רפיון שרירי דופן המעי מקשים על תנועת היציאות בעקבות הפרשת הורמון הפרוגסטרון במהלך ההריון. הלידה מרוקנת את הגוף מנוזלים וכן, יש רבות החוששות להתפנות ללחוץ ולהתרוקן בגלל התפרים והכאבים שהן חשות לאחר הלידה. רבות סובלות מטחורים ופיסורה, בעיות שמקשות עליהן להתפנות וישנן כאלה החוות עצירות כתוצאה משינויים ופגיעה ברצפת האגן. הטיפול בעצירות לאחר הלידה הוא זהה לזה שבזמן ההריון.

מניעה והקלה

בתקופת ההריון החשיבות בשמירה על גופך היא רבה. מכיוון שלא ניתן ליטול את מרבית התרופות השגרתיות בזמן הריון, הדגש הוא לנסות ולפתור כל בעיה בטיפולים טבעיים ובעזרת שינוי הרגלים ואורחות חיים. טיפולים טבעיים הם נטולי תופעות לוואי, וקלים ליישום. ביכולתם לסייע למערכות שונות בגופנו ובנוסף להתמודדות עם בעית העצירות. על מנת לטפל בעצירות בדרך טבעית מומלץ לשלב תזונה נכונה, פעילות גופנית, תוספי מזון טבעיים, תרופות ו"תרופות סבתא" יעילים.

שתיה – שתי המון, במהלך ההריון ובכלל, חשוב לשתות כמות גדולה של נוזלים. לפחות 10 – 12 כוסות נוזלים ובעיקר מים! כדאי להמנע משתייתמשקאות מוגזים ובעיקר קולה או משקאות דיאט.

שמן זיתהשמן תורם לסיכוך מערכת העיכול וריכוך היציאות כך שניתן לשחרר אותן בקלות. אפשר לשתות שתי כפות שיעשו פעולת ריכוך מצוינת.

תזונה – במצבים של עצירות התזונה המומלצת היא כזו הרוויה בנוזלים ומכילה סיבים תזונתיים רבים. הקפידי על אכילת פירות טריים כגון תפוחי עץ, קיווי, גויאבות ותותים. אפשר לשתות אותם בשייק על בסיס חלב או מיץ תפוזים אשר יוסיפו עוד נוזלים טובים שיסייעו לריכוך תכולת המעיים ויסייעו ביציאות. סיבים גם ניתן למצוא בירקות טריים ומבושלים, בקטניות כמו עדשים, חומוס, אפונה ובקינואה סובין, דגנים מלאים, שיבולת שועל, לחם מחיטה מלה, גרעינים ואגוזים.

הקפידי על אכילת מזונות המכילים חיידקים פרוביוטיים ניתן למצוא למשל ביוגורט וחיוניים מאד לתנועת המעיים ולריקון מערכת העיכול.

אכלי שזיפים ופירות יבשים – השזיף והפירות היבשים עתירים בסיבים תזונתיים. איכלי אותם יבשים ו/או שתי מיץ שזיפים (ניתן לקנות מיצוי של שזיפים ועדיף ללא סוכר).

צריכת ברזל מותאם – אם את משתמשת בתוספות ברזל וודאי כי את משתמשת בסוג שלא גורם לעצירות.

הימנעי ממאמץ – בישיבתך בשרותים המנעי ממאמץ בעת פעילות המעיים.

פעילות גופנית – בהריון גופך עובר שינויים רבים ובין השאר כמות הדם עולה, זרימת הדם הופכת לאטית יותר, ריחמך הולך ותופח ולוחץ על המערכות השונות וביניהן איברי הסרעפת (מה שמקשה בנשימה), שרירי רצפת האגן וכן מערכת העיכול. כל אלה עשויים להשפיעה ולגרום לעצירות. בעבור מי שסובלת מעצירות, פעילות גופנית עשויה לסייע מאחר והיא מגבירה מחד את זרימת הדם ומאידך תורמת לתחושת רוגע, וחיונית לפעולת מעיים סדירה.

תרופות ללא מרשם

אם כל ההמלצות אינן עוזרות כדאי שתיגשי לקבל ייעוץ רפואי. ישנן תרופות ללא מרשם, שעשויות לעזור להסדיר את בעיית העצירות אך מומלץ להיוועץ לפני נטילתן.

הפחתה או מניעה של תוספי ברזל

כחלק משגרת ההריון את נוטלת תוספי ברזל שעלולים לגרום לעצירות לכן אם את סובלת מעצירות חשוב שתשוחחי עם הרופא/ה שלך, על השימוש בתוסף. יתכן וניתן למצוא תחליף שיקל על הבעיה או תוכלי לצרוך כמות קטנה יותר של תוספי הברזל. אפשרות אחרת היא לשלב מאכלים עשירים בברזל, בתזונה היומית שלך.

"תרופות סבתא" לעצירות בהריון

ל”תרופות סבתא” יש מקום של כבוד בטיפול בעצירות ובכוחם להביא להקלה משמעותית בעצירות:

שזיפים מיובשים – משלשל טבעי שמכיל הרבה סיבים תזונתיים, ולכן מדובר בתרופה מנצחת. אפשר לאכול ככה את השזיפים, לחלוט אותם ולשתות את המים או לקנות מראש מיץ שזיפים.

שמן זית, מים ולימון – עירבוב שלושת הרכיבים האלו מרכך את תכולת הקיבה ועוזר לה לצאת החוצה בצורה חלקה וטבעית. באופן כללי מומלץ לשתות הרבה מים כשאת סובלת מעצירות.

בזיליקום – דרך טובה להרוויח את סגולותיו של הבזיליקום היא לחלוט אותו ולשתות את המים המורתחים.

חומץ תפוחים – לא טעים, אבל מומלץ. ערבבי כפית אחת בכוס מים. החומץ יכול לעזור לשחרר את מערכת העיכול.

טיפולים אלטרנטיבים

רפלקסולוגיה

שיטת טיפול מוצלחת לנשים הסובלות ממצב של עצירות בהריון. השיטה עוזרת באבחון וגם טיפול בעצירות בהריון, באמצעות מפת הרגל. במסגרת הטיפול, מתמקדים באזורים ברגל, המשקפים את המעי הגס.

כתבות הכי נצפות בקטגוריה

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן