כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

דלקת בדרכי השתן בהריון

כשאת מתעוררת בלילה שוב ושוב בריצה לשירותים ובכל פעם זה מרגיש צורב ושהשלפוחית לא התרוקנה ... יתכן ואת סובלת מדלקת בדרכי השתן. אחת התופעות השכיחות בהריון שחשוב שתכירי.
השתנה תכופה לא בהכרח מעידה על דלקת. תחושת צריבה עם הטלת השתן בשילוב עם השתנה תכופה ודחופה, לפעמים בליווי כאבים בבטן ובמקרים חמורים- דם בשתן, יעידו בדרך כלל על דלקת.
המשיכי וגוללי מטה לקריאת הכתבה...
זמן קריאה:
3 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

מדוע דלקות בשלפוחית השתן שכיחות בהריון?

בעיה נשית שכיחה מאוד, ובזמן הריון עוד יותר. פתח השופכה (ממנו יוצא השתן), פתח הנרתיק ופי הטבעת קרובים מאוד אחד אל השני, וחיידקים המתרבים באיזור מצליחים לעלות בקלות אל דרכי השתן העליונים.

בהריון השכיחות לדלקת בשלפוחית עולה מכמה סיבות: רמת הפרוגסטרון שמטרתה בין היתר להגדיל את כלי הדם ושאר הצינורות שבגוף, עולה. כעת לחיידקים הרבה יותר קל ונוח לנוע ממקום למקום. הגורם הנפוץ ביותר לדלקות בדרכי השתן הוא חיידק בשם “אשריכיה קולי”. מקורו של החיידק בפי הטבעת.

עוד סיבה היא השתנות האנטומיה הפנימית עם גדילת הרחם והלחץ שהוא יוצר על השלפוחית. לחץ זה יכול לגרום גם להשתנות מאוד תכופות, אבל מצד שני גם להשתהות ממושכת של שתן בשלפוחית, והזדמנות טובה לחיידקים להתרבות. דלקת בשלביה המתקדמים עלולה להיות מסוכנת מאוד אם תגיע לכליות (בהריון הסבירות גבוהה יותר).

השתנה תכופה לא בהכרח מעידה על דלקת. תחושת צריבה עם הטלת השתן בשילוב עם השתנה תכופה ודחופה, לפעמים בליווי כאבים בבטן ובמקרים חמורים דם בשתן, יעידו בדרך כלל על דלקת.

מהם התסמינים?

כשאת חשה בכאבים בבטן התחתונה ובשיפולי הבטן והם מלווים בצריבה, בדחיפות ובתכיפות במתן שתן (במקרים חמורים דם בשתן) – במצבים אלה חשוב להגיע לבדיקת רופא על מנת לאבחן האם זהו זיהום. לעיתים התסמינים אינם מורגשים. דלקת זו מאובחנת בעקבות תרבית שתן שנעשתה והתגלה בה זיהום. חשוב לדעת! גם דלקת ללא תסמינים חייבת להיות מטופלת. אם מופיע כאב במותניים יש לגשת לרופא ולהיבדק כדי לשלול זיהום בדרכי השתן שהתפשט מעלה לכליות.

דלקת בדרכי השתן במהלך ההריון עלולה להיות מסוכנת. בעיה שאינה מטופלת, עלולה להוביל לזיהום של הכליות והדם. דלקת בדרכי השתן אף עלולה להוביל ללידה מוקדמת.

מניעה

  • שתית מרובה של מים או חליטות – הפתרון שיכול גם לפתור ואפילו למנוע מלכתחילה את הדלקת, הוא שתיה מרובה מאוד. זה לא תענוג גדול מכיוון שממילא בהריון תכיפות ההליכה לשרותים לצורך השתנה גבוהה מאוד. שתיה רבה בהחלט תגביר את הצורך בהשתנה, אבל האפשרות מנגד הרבה הרבה פחות סימפטית.
  • יש להימנע מלהתאפק על מנת למנוע לחץ על שלפוחית השתן להימנע מהתפתחות חיידקים.
  • יש להקפיד על הגיינה לאחר כל ביקור בשרותים.
  • להשתמש בכמוסות פרוביוטיקה: לחיידקים פרוביוטיים יש תפקיד חשוב בפעילות מערכת החיסון ובהקטנת הסיכון לדלקות בדרכי השתן. השתמשי בתכשיר הנבדק בהריון או התייעצי עם רופא הנשים שלך. חשוב לוודא שהמוצר מאושר לשימוש בהריון.
  • אם יש דלקת כדאי להימנע מקיום יחסי מין.

הקלה ודרכי טיפול:

  • יש אנטיביוטיקה מיוחדת לנשים בהריון שהרופא יכול לרשום.
  • שתיה של חליטות צמחים שמסייעים למערכת השתן.
  • במקרים פחות חמורים כאמור ניתן לשתות הרבה מאוד כדי להגביר את ההשתנה שמנקה את המערכת.
  • מיץ חמוציות שמשפיע על רמת החומציות (Ph) בגוף ומאיים על החיידקים בצורה זו מומלץ גם לשתיה.

כתבות הכי נצפות בקטגוריה

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן