מבחר פשטידות בקלי קלות...לבריאות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

  • פשטידת בצל ופצפוצי אורז
    2 בצלים גדולים, 3 כפות שמן (אפשר שמן זית), 2 כפות אבקת מרק פטריות,
    2 כוסות פצפוצי אורז, 2 ביצים, 2 קופסאות קוטג' 3%.
    הכנה: מטגנים את הבצל בשמן ומוסיפים אבקת מרק.
    מוסיפים את הביצים, הקוטג', הפצפוצים , מערבבים ואופים בחום בינוני.

    פשטידת חצילים 1/2 ק"ג חציל מוכן טבעי או רומני, 1/2 ק"ג גבינה, 4 ביצים, 2-3 כפות גדושות של קמח תופח.
    הכנה: מערבבים הכול ואופים.

    פשטידת תירס
    2 קופסאות תירס קל ללא נוזלים, 3 ביצים, 1 שמנת חמוצה 8%, כף שמיר קצוץ,
    פלפל אדום קצוץ דק, פלפל שחור.
    הכנה: מערבבים הכול ואופים.

    פשטידת פטריות
    קופסת פטריות טריות, 1 בצל, 1 כף שמן זית, 2 כפות קמח תופח, 1 כף אבקת מרק פטריות,
    3 ביצים, קופסת גבינה 5%, 100 ג' גבינה בולגרית 5% מגורדת.
    הכנה: מטגנים את הפטריות והבצל בשמן, מוסיפים את שאר החומרים ואופים בחום בינוני.

    פשטידת פסטה וגבינה
    200 גרם פסטה סלילים, 200 גרם גבינה צהובה "עמק לייט" חתוכה לחתיכות קטנות,
    1 גביע יוגורט, 3 ביצים מופרדות, 6 כפות סובין שיבולת שועל,
    1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל.
    הכנה: לבשל את הפסטה ולסנן. להקציף את החלבונים. לערבב את שאר החומרים ולהוסיף את החלבונים בתנועות קיפול. לאפות בתבנית
    מרופדת בנייר אפיה.

    פשטידת אטריות
    1/2 חבילת אטריות רחבות. להרתיח ולסנן. להוסיף: גביע גבינה 5%,
    2 כפות סוכר+ אבקת ממתיק מלאכותי,
    3 ביצים, 2 תפוחי עץ גרנד מגורדים גס, 2 כפיות תמצית וניל, כפית קינמון.
    לערבב ולאפות בחום בינוני כ- 45 דקות.
    פשטידת בטטות
    2 בטטות (במשקל כולל של 1/2 ק"ג), 2 קישואים, 2 גזרים, 1 בצל, 2 ביצים,
    3 כפות קמח תופח, מלח, פלפל, כמון, 2 כפות פרמזן מגורדת.
    הכנה: לרסק במעבד מזון את הירקות. לערבב את שאר החומרים ולאפות בחום בינוני כ- 40 דקות.
    קיש פטריות בצל ופטה
    החומרים:
    4 עלי פילו
    50 גר'' חמאה מומסת
    למלית:
    4 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
    50 גר'' חמאה
    600 גר'' פטריות שמפיניון פרוסות (כמות של שקית של פטריות פרוסות קפואות - בתפזורת)
    כף אבקת מרק פטריות או אבקת מרק בצל (לא חובה).
    מיכל שמנת לבישול 15% (אפשר גם שמנת חמוצה או שמנת מתוקה להקצפה)
    3 ביצים
    3 כפות קמח
    חצי חבילת גבינת פטה (השתמשתי בפיראוס - פטה כבשים)
    פלפל (לא צריך מלח כי הפטה מבאה מליחות)
    2 חופנים גבינה צהובה מגוררת.
    ההכנה:
    הקלתית:
    מברישים כל עלה פילו בחמאה ומעבירים לתבנית מסולסלת.
    מסדרים את העלים המשומנים אחד על השני ואת הקצוות אפשר או לקפל פנימה
    או לקפל יפה אחרי ששמים את המלית או לקפל מעל המלית.
    המלית:
    מטגנים בצל בחמאה עד שמזהיב, מוסיפים פטריות ומטגנים עד שרוב המים מתאיידים.
    מוסיפים שמנת ואבקת מרק ומביאים לרתיחה מכבים את האש,
    מוסיפים קמח וביצים (זהירות שהבלילה לא תהי חמה מדי).
    יוצקים את המלית לתבנית, מפוררים לתוכה את הפטה ומערבבים קצת.
    מפזרים מעל גבינה צהובה.
    אופים כחצי שעה בחום 180 מילות ומצננים קצת לפני שאוכלים (כדי שהמלית תתייצב).

    פשטידת פטריות
    חומרים:
    50 גרם חמאה
    2 בצלים גדולים קצוצים וסחוטים
    2 כפות אבקת מרק פיטריות
    1/2 כוס שמנת לקצפת(125 מ"ל )
    750 גרם פיטריות טריות או משומרות מסוננות וקצוצות
    4 ביצים טרופות
    1 גביע קוטג'
    מלח ופלפל לבן לפי הטעם
    מרגרינה לשימון התבנית (מלבנית בגודל 17/20)
    אופן ההכנה:
    1. מחממים תנור לחמום בינוני
    2. ממיסים חמאה בסיר קטן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב
    3. מוסיפים אבקת מרק ומטגנים על אש קטנה תוך בחישה
    4. מוסיפים שמנת ממשיכים לבשל עד לתערובת סמיכה וחלקה מסירים מהאש ומצננים מעט
    5. שמים את הפטריות בקערה ומוסיפים את תערובת השמנת, הביצים והגבינה.
    בוחשים ומתבלים לפי הטעם
    6. משמנים תבנית ומעבירים את התערובת ולתנור
    7. אופים 45 דקות או עד שהפשטידה תתייצב.
    הערה: ניתן לזרות על הפשטידה 30 גרם גבינה צהובה מגוררת 5 דקות לפני תום האפייה.
    פשטידת פטריות ובצל
    930 קלוריות, תבנית מלבנית 20X30
    חומרים:
    3 בצלים קלופים,קצוצים דק
    800 גרם פטריות משומרות מסוננות (או טריות)
    2 כפות שמן
    1 תפו"א, קלוף מגורר גס
    1/4 כוס שמיר קצוץ
    2 עגבניות, מגוררות גס
    1 כף אבקת מרק פטריות
    1/4 כפית פלפל שחור
    מלח
    2 ביצים טרופות
    ההכנה:
    1.מחממים שמן בסיר,מוסיפים הבצל והפטריות,מטגנים עד שישחימו ומסירים מהאש.
    2.מוסיפים לסיר את תפו"א,שמיר,עגבניות,אבקת מרק והפלפל,בוחשים ומתבלים במלח.
    3.מוסיפים ביצים ובוחשים.
    4.מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ-45 דקות.

    פשטידת כרובית של קובי בר
    2 כרוביות בינוניות
    3 כוסות מים
    1 כוס חלב
    250 גר'' גבינה לבנה שמנה
    1 גביע יוגורט
    3 ביצים
    1 כף קמח תופח
    1 כפית מחוקה קימל טחון
    מלח ופלפל שחור
    שמן לשימון התבנית
    כף פירורי לחם לזרייה בתבנית
    תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

    מחממים את התנור לחום בינוני. מפרידים את הכרוביות לפרחים ומבשלים במים וחלב עד שתתרככנה.
    מסננים מהנוזלים, מעבירים לקערה גדולה ומועכים למחית. מוסיפים את כל יתר החומרים, פרט לפירורי הלחם.
    משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה פירורי לחם. משטחים את התערובת בתבנית. אופים כ- 45 דק'.
    פשטידת כרובית בנוסח פרובאנס של קובי בר
    1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
    3 תפו"א קלופים
    4 ביצים
    כוס חלב
    2/3 גביע גבינה לבנה שמנה
    1/2 גביע שמנת חמוצה
    מלח ופלפל שחור
    100 גר'' גבינה צהובה מגוררת
    שמן/חמאה לשימון התבנית
    סולת לזרייה בתבנית
    תבנית אלומיניום רבועה

    מחממים תנור לחום בינוני. מבשלים במים את הכרובית ותפו"א.
    מסננים ומועכים יחד למחית חלקה. טורפים יחד חלב וביצים ובוחשים לתוך המחית.
    מוסיפים גבינה לבנה ומשנת חמוצה ומתבלים.
    משמנים תבנית וזורים בה את הסולת. יוצקים את הבלילה.
    זורים מלמעלה גבינה צהובה ואופים כ- 55 דק'.

    פשטידת כרובית
    1 כרובית בינונית
    1.5-2 תפ"א
    לחתוך (חתיכות יחסית גדולות) ולבשל במים עם מלח כעשרים דקות.
    לשפוך את המים, ובאותו הסיר: לרסק בפומפייה את הכרובית ותפוחי האדמה,
    להוסיף כף או שתיים גבינה 9% או 5%, 2 כפיות מלח, 1 כפית תיבולית פטריות ואגוז מוסקט (של אוסם),
    2-3 כפות קמח ושלוש ביצים.
    לערבב הכול, לשמן תבנית אפייה (20*30 פחות או יותר [הגובה משתנה])בשמן זית (לא להתקמצן- זה בריא!) , לפזר למעלה כ- 3 כפות גבינה צהובה / מוצרלה / פרמזן / קממבר מגוררת.
    לאפות כ- 35 דקות עד שהפשטידה משחימה מלמעלה ומלמטה.
    פשטידת כרובית מאולתרת
    החומרים לתבנית פיירקס בקוטר 28'':
    חצי כרובית גדולה – או כרובית בגודל בינוני עד קטן
    2 ביצים
    1 גביע שמנת חמוצה (אפשר גם גבינת שמנת)
    1 כף קמח תופח
    חצי שקית של גבינה צהובה מגוררת (עמק)
    מעט מלח

    ההכנה:
    מפרידים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים רותחים עם קצת מלח עד שמתרכך. מצננים.
    מועכים את הכרובית עם מועך של פירה (נשארו חתיכות וזה דווקא טוב שלא נהייתה עיסה)
    מוסיפים את יתר החומרים, למעט זה שלא מוסיפים את כל הגבינה הצהובה אלא
    רק חצי מהכמות (את החצי השני נפזר מעל) ומערבבים טוב.
    משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים פירורי לחם ומנערים בעדינות על התבנית
    כדי שידבקו לכל הדפנות.
    יוצרים את התערובת, מפזרים מעל גבינה צהובה ומעליה מעט פירורי לחם (לא חובה).
    אופים החום בינוני כחצי שעה עד שהכול משחים.
    מאפה מקמח תירס, מעין פשטידה
    50 מל' מים
    1 ליטר חלב
    250 גר'' קמח תירס (לא פולנטה, למרות שניתן לדעתי להכין כמו פולנטה או ממליגה...כבסיס)
    מלח, פלפל, מוסקט טחון, עירית קצוצה
    2 ביצים טרופות
    2-3 בצלים מטוגנים עד להזהבה
    חציל חתוך לקוביות מטוגן (מי שלא אוהב חצילים יכול להחליף לכרישה מאודה במחבת עד
    להתרככות או ירק אחר שאתם אוהבים ונראה לכם מתאים)
    250 גר'' גבינת שמנת
    גבינה צהובה מגוררת

    מרתיחים מים עם החלב, מוסיפים מלח פלפל ומוסקט, כשרותח מורידים ללהבה הכי נמוכה
    ומוסיפים את הקמח תוך ערבוב טוב. (זה יוצר גושים, אז אפשר לערבב את הקמח עם חלק
    מהחלב והמים לפני שמכניסים לנוזלים הרתוחים, כמו שמכינים דייסה מסולת).
    מבשלים כ-15 דקות תוך ערבוב תמידי (זה עושה אחלה שרירים...)
    אם אתם רואים שנוצרת תופעה של התפרצות הר געש אז תורידי מהגז לכמה שניות ותחזירו,
    השפריצים שורפים!
    מורידים מהאש, מוסיפים עירית קצוצה, מחכים לצינון קל (לא יותר מידי) ומוסיפים הביצים הטרופות,
    אם רוצים אפשר להוסיף גם כאן גבינה מגוררת.
    משמנים תבנית אובאלית מפיירקס או חומר עמיד חום אחר היטב, שופכים את העיסה לתוכה.
    מעל מפזרים הירקות והבצל. ומעל את הגבינה (לגבינה אפשר להוסיף קצת מלח ופלפל).
    מעל מפזרים גבינה מגוררת (אפשר לוותר על חלק זה).
    אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40- 45 דקות. מחכים שיצטנן עד שאוכלים, אחרת מתפרק.
    מאד טעים ומעודן. נראה הרבה עבודה אבל זה לא מאד מסובך.
    פשטידת תירס
    החומרים מתאימים לתבנית מלבנית.
    2 קופסאות שימורים גדולות של תירס (או אחת גדולה ואחת קטנה) מסוננות מהנוזלים
    2 גביעי קוטג'
    1 גביע לבן או שמנת
    3 כפות קמח תופח
    4 ביצים
    2 כפות גדושות אבקת מרק בצל (חשוב מאוד! זה מה שנותן את הטעם לפשטידה הזאת)
    מלח ופלפל
    100 גר' גבינה צהובה מגוררת
    ההכנה:
    מערבבים את כל החומרים בקערה (עדיף להוסיף את התירס בסוף) משאירים חלק מהגבינה הצהובה לפיזור מעל
    הפשטידה, יוצקים לתבנית משומנת מפזרים מעל גבינה צהובה
    ואופים בחום בינוני כ- 45 דקות עד שהכל משחים.
    פשטידת תירס מעולה
    המצרכים :
    500 גרם גרגירי תירס, ללא נוזלים, מקופסאות שימורים או משקית קפואה
    1 חבילת חמאה
    2 מיכלי לבן או אשל
    4 ביצים
    כפית גדושה מלח
    מעט פלפל לבן
    1 כוס קמח תירס דק
    1 חופן גבינה צהובה מגורדת

    אופן ההכנה
    ממיסים במיקרו את חפיסת החמאה. מרסקים במעבד מזון את חצי מכמות גרגרי התירס,
    מוסיפים לתירס הטחון את החמאה המומסת. מוסיפים גם את הביצים, הלבן או האשל,
    קמח התירס והמלח והפלפל.
    מערבבים היטב. מפסיקים את פעולת המעבד.
    מוסיפים ידנית את גרגרי התירס הנותרים וחצי מן הגבינה המגורדת.
    מעבירים לתבנית פיירקס מלבנית (25 על 35 ס"מ בערך ) משומנת קלות.
    מפזרים מלמעלה את יתרת הגבינה הצהובה.

    אופים בתנור בחום בינוני כחצי שעה, או עד שפני המאפה משחימים והוא יציב למגע.
    מניחים להתקרר קצת בטרם פורסים למנות. אוכלים חם-פושר כזה,
    אבל זה נהדר גם קר למחרת, אחרי לילה במקרר..
    פשטידת חצילים ופטריות
    ניתן להחליף את החצילים בקיש הים תיכוני בקישואים מטוגנים, או פלפלים קלויים.
    250 גר'' בצק עלים
    1 חציל בינוני גדול
    400 גר'' פטריות שמפיניון (אם ניתן להשיג את השמפיניון החומות מה טוב)
    2 בצלים גדולים (או 4 קטנים)
    500 גר'' גבינה רזה
    1 גביע שמנת חמוצה
    2 כפות שטוחות קמח
    תבלינים: מלח פלפל, בהרט, מעט מוסקט טחון.
    חופן מלא של גבינה מגוררת (מוצרלה או צהובה)

    את החציל חותכים לפרוסות דקות ומטגנים עד להזהבה- כשזה דק זה יוצא קריספי וטעים יותר-
    אך מי שאוהב את החציל בפרוסות עבות ודשנות גם הולך.
    להספיג את הפרוסות בנייר סופג ולפזר מעט מלח עליהן.
    את הבצל לחתוך לקוביות ולטגנם בשמן זית, כשמתרככים להוסיף
    את הפטריות חתוכות לפרוסות ולטגן עד לאידוי נוזלים. לצנן.
    להוסיף הגבינה, שמנת, הקמח ואת התבלינים ולערבב לתערובת אחידה.
    את הבצק לרדד ולשטח בתחתית התבנית (פאי 26) ובדפנות.
    לפזר פרוסות חצילים על הבצק. מעל לשטח את תערובת הגבינה והפטריות.
    מעל לכסות בפרוסות חציל.
    לפזר מעל את הגבינה המגוררת ולאפות חצי שעה עד להזהבה בחום של 180 מעלות.
    להוציא מהתנור להמתין מעט לפני שחותכים.
    פשטידת חצילים
    לבצק:
    200 גר' מרגרינה
    1 אשל/יוגורט/גיל
    1 חב' קטנה קמח אוסם (תופח) (2 וחצי כוסות)
    ללוש החומרים לבצק נוח לעבודה, לחלק ל- 2 כדורים, להכניס למקרר לחצי שעה.
    למלית:
    3-4 חצילים קלויים, מרוקנים מקליפה ומעוכים.
    3 בצלים קצוצים דק
    1 כף אבקת מרק
    מלח,פלפל
    3 ביצים

    לטגן הבצלים במעט שמן עד להזהבה, להוסיף החצילים תוך ערבוב מתמיד
    עד שמתאדים חלק מהנוזלים,
    לשמור כל הזמן שלא נדבק לתחתית ולא נשרף.
    לפורר 1 כף אבקת מרק פלפל ומלח וכל הזמן להמשיך לבחוש עד שהתערובת כמעט ללא נוזלים,
    להוסיף את הביצים בהדרגה. לבחוש היטב שלא תהיה חביתה.
    כשהתערובת אחידה להוריד מהאש.
    לרדד הבצק לעלה עגול, להניח על תבנית פאי 28 (אפשר גם במלבנית).
    להשאיר מהמילוי 3-4 כפות בצד,
    למרוח את כל שאר המילוי על הבצק , לכסות בעלה נוסף של בצק למרוח את יתרת המילוי (3-4 כפות) על הבצק. לערבב ביצה עם
    מעט מלח ולשפוך על הכול. למעלה לפזר שומשום. לאפות בתנור 180 מעלות.
    פשטידת גבינה וחצילים
    חומרים:
    ½ ק"ג מחית חצילים קלויים (אפשר גם קנוי , חצילים בטעם טבעי)
    1 ק"ג גבינה
    2-3 פלפלים קלויים טחונים (אפשרי מחית קנויה)
    4 ביצים
    100 גר' קמח

    מערבבים את כל החומרים יחד.
    שמים את התערובת בתבנית פיירקס משומנת אופים עד התייצבות.

    פשטידת זיתים
    חומרים:
    2 גבינת קוטג'
    2 שמנת חמוצה/אשל
    3 ביצים
    300 גרם זיתים פרוסים ירוקים/שחורים
    100 גרם מרגרינה/חמאה מומסת
    1 כוס קמח תופח
    לפי הטעם - מלח, פלפל לבן.
    שומשום/גבינה צהובה - לפיזור על הפשטידה.
    אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים יחד - לפזר למעלה שומשום/גבינה צהובה.
    לאפות בחום בינוני כ- 45 דקות עד שמזהיב.
    פשטידת קישואים
    פשטידה כייפית שתמיד מתחסלת מהר עוד לפני שמתקררת. הכמות המצוינת די גדולה,
    אני בדרך כלל מחלקת את זה לשתי תבניות קטנות אפשר בתבנית פיירקס גדולה אחת. לשיקולכם.

    המרכיבים:
    5 קישואים גדולים מגוררים
    3 בצלים גדולים קצוצים דק
    1.5 כוסות קמח תופח
    3/4 כוס מים
    3/4 כוס שמן (אפשר פחות)
    3 ביצים
    1 כף אבקת מרק עוף
    מלח ופלפל לפי הטעם

    מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. מערבבים הכול ביחד,
    מעבירים לתבניות ומכניסים לתנור חם למשך שעה או עד שמזהיב.
    פשטידת אטריות מלוחה - פיקנטית
    חבילת אטריות ביצים רחבות
    1/2-1 חבילת צפתית קשה שום-שמיר
    50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
    50 גרם גבינה צהובה מגוררת
    1 לבן/אשל/גיל
    2 ביצים
    כ-10 עגבניות מיובשות קצוצות
    מבשלים אטריות במי מלח, מסננים.
    מערבבים את שאר החומרים לבלילה. מערבבים אטריות עם הבלילה.
    משמנים תבנית. שופכים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעט פפריקה
    ומעט חתיכות חמאה (לא הכרחי).
    אופים בחום של 180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב, כ-40 דקות לפחות.

    פשטידה ב-5 דקות
    פטנט שמכינים בעזרתו כמה פשטידות קלות מאוד וטעימות בלי קלתית (אפשר גם עם,
    אבל הקלוריות…). המתכון מיועד לתבנית קטנה. הבסיס הוא איזשהו ירק או לקט ירקות הבלילה מורכבת מ-
    3 ביצים, גביע שמנת חמוצה (באיזה אחוז שבוחרים) ו- 2 כפות קמח (מומלץ תופח).
    לזה אפשר להוסיף מלח ופלפל או אבקת מרק בצל. מערבבים את הכול ויוצקים על הירקות שכבר מסודרים בתבנית המשומנת. מעל
    מפזרים גבינה צהובה ואופים בחום בינוני בערך חצי שעה.

    פשטידה עשירה וטעימה
    מועכים תפו"א שלוקים
    חותכים את העוף לחתיכות קטנות (לא יותר מדי)
    בצל קצוץ
    פטרוזיליה
    מעט עלי כרפס
    ביצים
    * אפשר להוסיף תוספות אהובות כיד הדמיון- אפונה, גזר, פטריות, ברוקולי....*
    מהכול יוצרים תערובת (לא סמיכה מדי). מתבלים במלח, פלפל,אבקת מרק עוף ,
    קצת כורכום. את התערובת מטגנים או אופים

    פשטידת ירקות דלת שומן
    מצרכים:
    400 גרם לקט ירקות מוקפאים (לדעתי הכי מתאים "לקט נורמנדי")
    2 כפות אבקת מרק עוף/בטעם עוף
    1 כוס חלב (דל שומן, אם כבר אז כבר...)
    1 גביע גבינה לבנה "טוב טעם" 5% (אני משתמשת בגבינה לבנה רגילה, בד"כ מסדרת "יוגה").
    2 ביצים
    1 כף שמן זית
    1/4 כפית פלפל שחור
    1/4 כפית פלפל לבן
    הוראות הכנה:
    מאדים את הירקות המוקפאים על אש נמוכה תוך בחישה בערך 8 דקות.
    הם לא צריכים להיות ממש רכים.
    מערבבים את אבקת המרק עם החלב ומוסיפים לירקות.
    מוסיפים את שאר החומרים ובוחשים היטב.
    אופים בתבנית משומנת בקוטר 26 כ-45 דקות בחום בינוני.
    רצוי, בתבנית מלבנית ,יותר נוח לחיתוך.
    הפשטידה כולה מכילה רק 950 קלוריות.
    פשטידה לא משמינה וטעימה
    מגרדים על פומפייה דקה:
    2 קישואים
    גזר גדול, בצל גדול
    תפוח אדמה גדול - אופציה
    מוסיפים:
    2 ביצים
    קופסת קוטג'' (או חצי קופסה, או שני שליש קופסא. כל מה שנשאר מארוחת הערב של אתמול)
    איזו שהיא גבינה צהובה שאוהבים: עמק, קשקבל ,וכו'
    (עמק יש גם 9% אז זה יכול להתאים לך מבחינה בריאותית)
    1 גביע שמנת חמוצה רגילה,
    מלח, פלפל.

    משמנים תבנית לא ענקית, אפשר אפילו בתבנית של טוסטר אובן .
    מפזרים למעלה שומשום. אופים ב-180 מעלות עד שמזהיב.
    מאפה תפוחי אדמה ובצל
    המצרכים
    6 תפוחי אדמה גדולים
    3 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות
    50 גרם מרגרינה
    מלח ופלפל

    אופן ההכנה
    ממיסים את המרגרינה במחבת גדולה. מטגנים את טבעות הבצל עד שישחימו קלות.
    קולפים את תפוחי האדמה, ולאחר הסרת כל הקליפה,
    ממשיכים לקלוף עם הקולפן את גוף התפוח.
    מתקבלת ערימה גדולה של רצועות תפוח אדמה דקיקות ביותר.
    משמנים תבנית חסינת אש. מסדרים שכבות של תפוחי אדמה ובצל לסירוגין:
    מתחילים בשכבת תפוחי אדמה, ומסיימים בשכבת טבעות בצל.
    בין שכבה לשכבה ממליחים ומפלפלים.
    אופים בתנור בחום בינוני- גבוה, כ- 190 מעלות - עד שהמאפה מקבל מראה זהוב.
    מניחים להתקרר מעט, ומחלקים למנות.
    פשטידה שתמיד מצליחה
    ביצים
    1 שמנת מתוקה
    3 כפות קמח תופח
    3 כפות שמן זית
    גבינה בולגרית- עיזים ( לפי הטעם)
    2 כוסות ירק ( קישואים, פטריות, בצל מטוגן, כרישה מטוגנת וכו'
    מלח, פלפל
    אופן ההכנה:
    לערבב את כל החומרים ולבסוף להוסיף את הירק. לשפוך לתבנית פיירקס בערך בגודל 35X25.
    לאפות בחום בינוני עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.
    פשטידת פטריות וגמבה
    900 קלוריות, תבנית עגולה 26
    חומרים:
    500 גרם פטריות טריות מנוקות וקצוצות
    2 גמבות,קצוצות דק
    2 בצלים גדולים,פרוסים דק
    חצי כוס שמיר קצוץ
    1 גבינה לבנה 1/2% שומן
    1 גביע אשל
    2 כפות קמח תופח
    1/4 כפית מלח
    1/4 כפית פלפל
    2 ביצים טרופות
    ההכנה:
    1. מאדים את הפטריות, הבצל והגמבה תוך בחישה, עד שהבצל שקוף והפטריות יתרככו.
    מסירים מהאש ומסננים מנוזלים.
    2. מוסיפים שמיר, גבינה, אשל, קמח ותבלינים ובוחשים.
    3. מוסיפים ביצים ובוחשים היטב.
    4. מעבירים התערובת לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ-45 דקות.
    פשטידה ללא בצק
    יש כמה אפשרויות:
    פסטה עם גבינות וביצים - חבילה פסטה מבושלת, 1 גביע גבינה, קצת גבינות מעניינות כמו בולגרית, קצת קשות, פלפל מלח, תבלין מוסקט ו-2 ביצים.
    למרקם יותר עשיר אפשר להוסיף שמנת או קוביות של חמאה מעל.
    אפשר לגוון גם עם עשבי תיבול, בצל מטוגן ועוד.
    פשטידת ירק - ברוקולי, כרובית, תפוחי אדמה, פטריות או תרד - אפשר כל אחד בנפרד ואפשר לשלב
    (כרובית ותפוחי אדמה ו/או כרישה זה מצויין). מכניסים לתנור אחרי בישול קצר או אידוי (תלוי בירק),
    מוסיפים ביצים וגם שמנת אם רוצים. למרקם אוורירי כדאי להקציף מעט את החלבונים או השמנת.
    מתבלים ואם רוצים מוסיפים גם גבינות.

    מתכון פשוט ונחמד לפשטידה
    פשטידה מאוד פשוטה כשאין זמן. הנה המתכון (ניתן לגיוונים רבים):
    8 קישואים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
    1 בצל מגורד ללא המיץ
    1 קוטג'' (אחוזי שומן הם לשיקולך, אם את בדיאטה או לא)
    250 גרם בערך של גבינה בולגרית מגורדת (אחוזי שומן הם לשיקולך, אם את בדיאטה או לא)
    4-5 ביצים
    מלח, פלפל, מעט מרק עוף
    לערבב ולהכניס לתנור בערך 30 דקות בחום גבוה.
    במידה ואת רוצה את יכולה להוסיף גם גבינה צהובה בנוסף
    או במקום אחת הגבינות, מוסיף לטעם, אבל משמין...
    את יכולה לגוון את הפשטידה הזו אם איזה ירק שבא לך.
    למשל תירס ובצל מטוגן, ברוקולי (כמובן מבושל חלקית),
    תפו"א חתוך לקוביות (מבושל חלקית) יחד עם גזר ובצל.

    פשטידת בטטות/ קובי בר
    תבנית עגולה בקוטר 22-20 ס"מ, תלוי בגודל הבטטות
    חומרים:
    4 בטטות
    5 ביצים טרופות
    2 גביעי שמנת חמוצה (340 מ"ל)
    2 כפות קמח תפו"א
    8 גבעי בצלית, קצוצים דק (לא ברור לי מה זה בצלית...)
    חצי כפית פלפלת מתוקה
    מרגרינה לשימון התבנית

    אופן הכנה:
    1. מחממים התנור לחום בינוני.
    2. מבשלים את הבטטות במים מומלחים קלות עד שיתרככו .
    קולפים, מעבירים לקערה ומועכים למחית.
    3. מוסיפים למחית הבטטות את יתרת החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
    4. משמנים את התבנית, מעבירים אליה את התערובת ואופים במרכז התנור כ-45 דקות או עד
    שהפשטידה תתייצב ותזהיב.
    5. מניחים להצטנן כ-10 דקות לפני ההגשה

    פשטידת ירקות קפואים / קובי בר
    תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
    400 גר' ירקות מוקפאים (1 חבילה)
    1 גביע גבינה לבנה שמנה
    1 גבינת קוטג'
    3 ביצים
    מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    מרגרינה לשימון התבנית
    הכנה:
    מחממים תנור לחום בינוני. מבשלים את הירקות, מסננים מן המים ומעבירים לקערה גדולה.
    מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
    משמנים את התבנית ומעבירים לתוכה את הבלילה.
    אופים 45-50 דקות או עד שהפשטידה תתייצב.
    רעיונות נוספים:
    מרק ירקות טוב או אפשר לזנית ירקות, לבשל ירקות ולערבב עם רסק עגבניות, בצל מטוגן.
    פשטידת לקט ירקות קפואים/ נירה רוסו
    החומרים:
    500 גר' לקט ירקות קפואים. (אני לוקחת בד"כ לקט נורמנדי).
    1/2 כוס פטריות שחורות מיובשות (לא הכרחי).
    3 ביצים מופרדות.
    3 כפות מיונז.
    1 מיכל שמנת חמוצה.
    1 כוס גבינה צ'דר מפוררת. (באין צ'דר גם פרמזן יעשה את העבודה).
    1 כפית חרדל טוב.
    מלח, פלפל.
    ההכנה:
    1. מבשלים את הירקות כ-7 דקות במים רותחים עם מעט מלח. מוציאים ומסננים.
    2. מכניסים לאותם המים את הפטריות (רק לאחר שהוצאו מהם הירקות), ומבשלים 5 דקות.
    מסננים ושוטפים היטב את הפטריות.
    3. מקציפים את החלבונים לקצף חזק ומערבבים בעדינות עם חלמונים, מיונז, שמנת, גבינה חרדל, מלח ופלפל.
    שוטחים את הפטריות והירקות בתבנית משומנת, עורמים עליהם את תערובת החלבונים ואופים 50-60 דקות בתנור
    שחומם מראש ל-180 מעלות.
    בכל הפעמים שעשיתי לא הכנסתי פטריות והיה טעים מאד.
    על אותו עקרון אפשר לעשות עם ירקות שונים : תרד, ברוקולי, מחית תפוחי אדמה וכו'.

    פשטידת פסטה וגבינה של שומרי משקל
    החומרים:
    200 גר' פסטה.
    2 כוסות חלב דל שומן.
    2 ביצים.
    חצי גביע קוטג'.
    חצי חבילה גבינה טוב טעם.
    200 גר' גבינה מלוחה.
    מעט מלח.
    מבשלים את הפסטה. מערבבים את כל החומרים, יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בתרסיס שמן.
    אופים ב- 180 מעלות עד הזהבה.

    פשטידת קישואים
    מגרדים קישואים (בערך 5 גדולים) סוחטים נוזלים ומאדים בשמן.
    קוצצים בצל ומאדים עד להשקפה
    שמיר קצוץ (לפי הטעם)
    מערבבים יחד
    מוסיפים 1-2 כפות טחינה גולמית
    3 בצים
    2-3 כפות קמח
    מלח, פלפל
    אופים בחום 180 מעלות כ-40 דקות.

    פשטידת תירס ויוגורט / נירה רוסו
    תבנית בגודל 30 - 20 , או בקוטר 25 ס"מ
    מצרכים:
    200 גרם קמח תירס (בערך כוס)
    6 מיכלי יוגורט דל שומן
    2 ביצים
    2 כפות קמח רגיל
    20 גרם מרגרינה (בערך)
    מלח ופלפל.
    אופן הכנה:
    לערבב את כל החומרים ביחד עד ליצירת בלילה אחידה וחלקה. לתבל לפי הטעם.
    לצקת לתבנית משומנת (רצוי בתרסיס שמן, כמובן) ולאפות בתנור שחומם מראש
    ב- 180 מעלות, בין 40 ל- 45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
    ***דלת שומן ומומלצת ע"י דיאטנית!

    פשטידת בשר
    1 חבילת בשר טחון (500 גרם).
    1 בצל
    1 חבילת ספגטי (אני משתמשת במס'' 8)
    3 ביצים
    שמן (3 כפות לערך)
    מלח ופלפל
    *רוטב בשמל
    אופן ההכנה:
    1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות.
    2. לאחר הבישול ניתן להוסיף את 3 הביצים לערבב, לתבל במלח,
    פלפל ושמן לבדוק את הטעם ולראות שהמרקם שומני במקצת (תוסיפו אם צריך).
    3. מטגנים את הבצל ולאחר שהוא שקוף ניתן להוסיף את הבשר.
    יש לפורר את הבשר לגושים קטנים
    לתבל במלח ופלפל , ולהשאיר לטיגון 20 דקות בערך על אש נמוכה.
    4. לאחר שימון תבנית האפייה, קחו מחצית מחבילת הספגטי ותפזרו בתבנית.
    יש לשפוך לאחר את כל הבשר המטוגן ולהניחו מעל הספגטי,
    ולפני סיום יש להוסיף את החלק הנותר של הספגטי מעל.

    *כפי שאתן יודעות , בכדי שהספגטי לא יישרף באפייה שופכים מעל את רוטב הבשמל.
    (המידות הן לא בדיוק מדויקות).
    מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומוציאים כאשר שכבת הבשמל מזהיבה/משחימה.
    מכניסים ל- 50 דקות בערך. אפשר להכין את המתכון עם כל גדלי הספגטי.
    ככל שהספגטי עבה יותר, הפשטידה יוצאת גבוהה, לכן גם צריך תבנית גבוהה.

    פשטידת זיתים
    חומרים:
    2 גבינת קוטג'
    2 שמנת חמוצה/אשל
    3 ביצים
    300 גרם זיתים פרוסים ירוקים/שחורים
    100 גרם מרגרינה/חמאה מומסת
    1 כוס קמח תופח
    לפי הטעם - מלח, פלפל לבן.
    שומשום/גבינה צהובה - לפיזור על הפשטידה.
    אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים יחד - לפזר למעלה שומשום/גבינה צהובה.
    לאפות בחום בינוני כ- 45 דקות עד שמזהיב.
    פשטידת תירס
    החומרים מתאימים לתבנית מלבנית.
    2 קופסאות שימורים גדולות של תירס (או אחת גדולה ואחת קטנה) מסוננות מהנוזלים
    2 גביעי קוטג'
    1 גביע לבן או שמנת
    3 כפות קמח תופח
    4 ביצים
    2 כפות גדושות אבקת מרק בצל (חשוב מאוד! זה מה שנותן את הטעם לפשטידה הזאת)
    מלח ופלפל
    100 גר' גבינה צהובה מגוררת
    ההכנה:
    מערבבים את כל החומרים בקערה (עדיף להוסיף את התירס בסוף)
    משאירים חלק מהגבינה הצהובה לפיזור מעל הפשטידה,
    יוצקים לתבנית משומנת מפזרים מעל גבינה צהובה ואופים בחום בינוני
    כ- 45 דקות עד שהכול משחים.
    פשטידת פטריות
    חומרים:
    50 גרם חמאה
    2 בצלים גדולים קצוצים וסחוטים
    2 כפות אבקת מרק פיטריות
    1/2 כוס שמנת לקצפת(125 מ"ל )
    750 גרם פיטריות טריות או משומרות מסוננות וקצוצות
    4 ביצים טרופות
    1 גביע קוט'ג
    מלח ופלפל לבן לפי הטעם
    מרגרינה לשימון התבנית (מלבנית בגודל 17/20)
    אופן ההכנה:
    1. מחממים תנור לחמום בינוני
    2. ממיסים חמאה בסיר קטן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב
    3. מוסיפים אבקת מרק ומטגנים על אש קטנה תוך בחישה
    4. מוסיפים שמנת ממשיכים לבשל עד לתערובת סמיכה וחלקה מסירים מהאש ומצננים מעט
    5. שמים את הפיטריות בקערה ומוסיפים את תערובת השמנת, הביצים והגבינה.
    בוחשים ומתבלים לפי הטעם.
    6. משמנים תבנית ומעבירים את התערובת ולתנור
    7. אופים 45 דקות או עד שהפשטידה תתייצב.
    הערה: ניתן לזרות על הפשטידה 30 גרם גבינה צהובה מגוררת 5 דקות לפני תום האפייה.

    **
    אתר חדש : WWW.2BHORIM.CO.IL
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה