אני לא דיברתי ת'אמת ספציפי עלייך, בטוח שלא בנושא הקצבה...
כל מה שאמרתי בנושא הקצבה, אם תשימי לב הוא בגוף שלישי.
אם את עובדת, אם את מרוויחה את כספך בכבוד, למרות הקושי, אז כל הכבוד לך. אז כל מה שרשמתי פשוט לא מתייחס אלייך. אז מה קיבלת את זה אישי?
אני דיברתי על אנשים שכן מקבלים קצבאות ולא יוצאים לעבוד בטענה שמעונות עולים כמו המשכורת.
יש, ולא מעט (יותר הנכון המון!) משפחות שהשיקול שלהם הוא בדיוק כמו שרשמתי בפסקה האחרונה. אין לי שמץ של מושג אם את אחת מאילו, מקווה לא.
ושוב, אם תשימי לב, רשמתי שאם אדם יכול פיזית לעבוד - שיעבוד. ברור שיש מקרים בהם אנו בתור חברה מחוייבים לעזור לאדם פרטי. לא על מקרים אלו אני מדברת.
אני לא יודעת באיזה מדינה את חיה, אבל אני מדברת על עובדות.
אני יודעת בדיוק כמה המשפחה שלי (ההורים) קיבלה מהביטוח הלאומי. זה מספיק וודאי לטעמך?
אני יודעת בוודאות כמה אופציות היו לאמא שלי לצאת לעבוד וכמה הציעו לה להשתכר באותם עבודות, כשהיא עשתה את החשבון ש"לא שווה לה לצאת לעבוד". זה מספיק וודאי לטעמך?
אני יודעת כמה חברים מילדות יש לי שגדלו באוירה הזו של לחיות על חשבון אחרים, ולא יצאו משם, ועכשיו הם מגדלים את הילדים שלהם (בדרך כלל יותר מ-1 וגם יותר מ-2) על חשבוני. ואני גם יודעת בוודאות שהם יכולים לעבוד והם גם לא מסתירים את השקפת עולמם. אפילו מתגאים בה. וכשאני קרעתי את התחת בעבודות שמירה בלילות הם צחקו עלי על כך שאני לא מאמצת אורך חיים שכזה.
עכשיו הם צוחקים פחות.
זה מספיק וודאי בשבילך?
אני יודעת שרוב רובה של העיר שאני באתי ממנה מקבלת קצבה כזו או אחרת מהמדינה. ומי שלא - נחשב אידיוט ופראייר. אצלינו בשכונה הדיבורים הם רק על איך עדיף "לעבוד" על הביטח לאומי ע"מ להראות עוד יותר מסכן ממה שהוא באמת ולקבל עוד כסף.
ואני מדברת על עיר שלמה! במדינת ישראל, ד"א.
אני לא יודעת באיזו מדינה את חיה, אבל אני מדברת מנסיון, לצערי. מנסיון במדינת ישראל.
ולצערי אני כבר יודעת לזהות אנשים מהסוג הזה לפי הדרישות שלהם ולפי כמה מילים בנושא שהם כותבים בפורום אינטרנטי.
רק כי אני מכירה המון, אבל ממש המון אנשים מהסוג הזה.
ולא, לא אמרתי לרגע לנדב את ההורים. כמו שטוטילה רשמה, אפשר גם להסתדר בלי עזרת ההורים. אם רק רוצים.
וקצת מספרים:
מתוך ביטוח לאומי:
זוג+ 2 ילדים ויותר מקבל קצבת הבטחת הכנסה של 2,672 ש"ח.
מתוך משרד התמ"ת (ניסיתי להעתיק את התמונת מסך, לא הולך לי):
משפחה בעלת 4 נפשות (זוג הורים עם 2 ילדים), האם נניח עובדת משרה מלאה (180 שעות), נניח משתכרת 4000 ש"ח (מעט גבוהה מהמינימום). האב נניח לא עובד. לשם הדוגמא סטודנט (בטבלה שלהם הוא חייב לעשות משהו, וזה היחיד שלא נותן עוד הכנסה).
על ילד פעוט משלמים 430 ש"ח
על ילד תינוק משלמים 597 ש"ח.
יחד יוצא 1027 ש"ח.
אלו עובדות. במדינה שאני חיה בה, בכל מקרה.
אלו המספרים שאני דיברתי לעליהם.
ומה לא נכון בתגובה הקודמת שלי, לאור המספרים?
ולא, לא דיברתי על משכורת שלך ספציפית.