משפחה ברחוב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • משפחה ברחוב בבקשה עזרו לנו ליפני החגים את משרד השיכון לא מעניין שאותתו חגים תחילת שנת הלימודים ואנחנו משפחה שזרקו לרחוב עם שלושה ילדים קטנים בן 5 וחצי בן 4 ובת שנה ו10 חודשים
    ואני בהריון מתקדם בחודש 5 ואמרו לנו שיטפלו בנו רק לאחר החגים ואין להם תשובות מה נעשה בתחילת שנת הלימודים איכן תהיה קורת הגג שלנו ושלא נדבר החגים בפתח תחילתה של שנה חדשה
    בעלי עם בעיות רפואיות עם כליה אחת ואין איש הפותח את לבבו בבקשה עזרו לנו אתם הציבור מישהו ששומע את זעקותיי כאם אני מתחננת מישהו בכיר שתהיה לילדינו קורת גג ומקום שנחגוג יחד את החגים בפתח
    תודה עדן ורועי טרנטו 0506515365 או 0502369122 שיהיה לכל בית ישראל חג שמח שנה מתוקה ויפה
87 תגובות
עמוד 2
  • טוב אני בשוק
  • שרית, חבל שאת קוראת לחרדים "אוכלי חינם" את יודעת שהרבה מהם עובדים ומשרתים בדיוק כמוך, אה... וגם משלמים מיסים.
    הנה למשל אני ישנה היום לבד כי בעלי מגן עליך ועלי. ואומר לך וידוי: אני חרדית
  • בס"ד

לכל הבנות ובעיקר לחוה- גם אני חרדית...הנה, אמרתי את זה!
    לכל מי שרוצה עכשיו לשנוא אותי ולשים עליי ים של סטיגמות, חבל- זו לא אהבת ישראל!
    בנות, עוד מעט ראש השנה בואו נעשה קצת חסד אחת עם השניה ולא נשפוט כל כך בקלות...
    אין לכן שמץ של מושג מה זה להיות נזקק...
    אני מחפשת עבודה עוד מתחילת ההריון של נתנאל- הידעתן שבמדינת ישראל המתוקנת, לא רוצים שחרדים יעבדו? הידעתן שלא קיבלו אותי לעבוד בחנות פרחים (ולמרות הסטיגמה יש לי תואר שני בביולוגיה)- בגלל שאני עם כיסוי ראש וזה לא "מוכר"? רק בגלל שאני לא מוכנה ללחוץ יד לגבר? מה הקשר? מי אמר שאני לא אדע לעשות זרים יפים? או לא אהיה נחמדה ללקוחות? בושה וכלימה!
    יותר מזה- שתהיו בעניינים שמקום העבודה היחיד שמוכן לקבל אותי זה בי"ח במשכורת מינימום ללא שום תנאים סוציאלים, עם סיכון מקצועי לחלות בסרטן בגלל שאיפת חומרים מסוכנים, ואין לי טעם ללכת לעבוד שם בגלל הסכנה וגם בגלל שמעון לשני ילדים עולה יותר מהמשכורת שלי!

פיצפיצון יפה שלי...
  • מי אמר לכן מי מאיתנו יודעת או לא איך מרגיש להיות נזקק או קצר באמצעים קשה יום וכו'?...על פי נקבע כאן שכולנו שרי אריסון ..??
  • פיצפוצ, הידעת שאותי לא יקבלו לעבוד במקום חרדי כי אני לא לובשת שרוול ארוך? והידעת שיזרקו עלי אבנים אם אני אסתובב לחפש עבודה בשכונה חרדית בירושלים (חברה שלי ניסתה...)?
    אם אין ברירה עובדים במשכורת מינימום. לא מכסה מעון? במעונות של התמת נותנים הנחות.
    שכר מימימום זה המשכורת המקובלת לצערי במגזר החילוני. לא יודעת איך אצלכם... 
    אז אל תרגישי מקופחת
    שנה טובה ומתוקה
  • חח טוטילה..נכנסתי בטעות למאה שערים עם האוטו..לא מכירה את ירושלים (אז..) טעות טועים טעינו..סליחה כן אבל הרגשתי בין אוייבים
  • בס"ד

לא מתביישת להיות חרדית למרות כל מה שאמרתן, בנות....
    אני ובעלי והחברים שלנו לא זורקים אבנים על אף אחד או אחת... כמו שאמרת מיכל- אני מכבדת אחרים, אבל אם הם נכנסים למאה שערים (ואני לא מדברת על זה שטעית בדרך כי זה כמובן לא בשליטתך) הם יכולים לפחות להשתדל לא לעורר פרובוקציות ויש הרבה שכן עושים את זה.
    בכל חברה יש אנשים לא נחמדים, מה לעשות. יש לי גם חברים חילונים, ואני מאוד נחמדה אליהם בלי שום קשר.
    ואין לי מושג מאיפה הבאת את זה טוטילה שאנחנו מקבלים יותר כסף בקצבת ילדים על אותו מספר ילדים- עובדתית מניסיוני האישי זה לא נכון! והילדה שלי כן במעון מטעם משרד התמ"ת, אלא ששני ילדים במעון זה יוצא כמעט את כל משכורת המינימום אז כבר עדיף לי למצוא עבודה בלילה בתור מנקה (בזמן שבעלי בבית ושומר לי על הילדים בחינם) ולקבל את הכסף ולא לשלם על עוד ילד במעון!

פיצפיצון יפה שלי...
  • פיצפוץ אני אמרתי שילד שלישי מקבל יותר..זה היה בעיתון לא זוכרת מתי ..אבל היתה כתבה והם פרטו אפילו כמה הקצבה עבור הילדים והופתעתי מאוד
    לקרוא שיש הבדלים מילד שלישי והלאה.. כשילד רביעי חמישי והלאה מקבלים
    כמו ילד שני ..היה לי מוזר..אבל אני יכולה לשאול חברה חרדית שלי שיש לה 4 ילדים..למרות שאני לא אשמח כי לא מתאים לי להכנס לכיס של אחרים..אבל הסקרנות התעוררה בי
  • פיצפוץ בכלל לא התכוונתי לגרום לך להתבייש. אמרת שהחילונים מפלים אותך כי את חרדית ואני אמרתי שהחרדים מפלים חילונים ולפעמים גן תוקפים. לא את אבל במאה שערים כן. ברור שלא כל החרדים תוקפים כמו שלא כל הערבים רוצחים...
    רק שתדעי שהחילונים מפלים נשים וקשה למצוא עבודה כשיש ילדים (וזה לא בגלל שאת חרדית).

מיכל, בעבר ככל שהיו יותר ילדים קיבלו יותר כדי לעודד ילודה. והסכום היה לכל ילד משהו כמו 250 ש״ח אם אני ךא טועה. אני זוכרת שההורים שלי קיבלו על האחים שלי...אבל בשנים האחרונות זה השתנה אבל עדיין ככל שיש יותר יוצא סה״כ שמקבלים יותר...
    פעם מענק לידה שהיום על ילד שני זה 700 ש״ח בערך היה כמו לילד ראשון לכל ילד והיה יותר גבוה מעכשיו...
    כמו כן, ככל שיש יותר ילדים מקבלים הנחה גדולה יותר בתמ״ת למי שעובדת

וןאפשר להבין איך המגזר החרדי ששם הילודה גבוהה כי לא משתמשים באמצעים מרוויחים טוב: גם אין להם הוצאות של טלויזיות מחשבים אינטרנט כבלים רכב (לגן ולבי״ס יש הסעות) הילדים הגדולים שומרים על הקטנים בחופשות...ככה חוסכים וככה אפשר להביא הרבה ילדים בלי הרבה הוצאות. הנשים נשארות בבית עם הילדים ומניקות עד גיל שנה וככה אין הוצאות על מטרנה ועל מעון. 
  • חחחחחחחחח מאיפה הבאת אין רכב מחשבים אינטרנט ? הם לא נאנדרטליים !!
    יש להם מכוניות שהלוואי עלינו (לא לכולם ברור אבל להעמיד מרצדס בחניה לי קצת קשה בואי נגיד..או אאודי דנדשה..) הם באינטרנט, הם עם ניידים..הם מתקדמים סכ"ה
  • תפני למייל האדום של ynet הם מפרסמים סיפורים כאלה...
  • להגיד "גועל נפש" על תגובה של מישהו, גם אם את לא מסכימה זה באמת גועל נפש
  • בס"ד

תסלחי לי אבל קודם כל- אני כן רוצה לצאת לעבוד גם בלילות (מה שאת לא יודעת וחבל אולי שלא ציינתי זה שאני נכה....יש לי נכות ברגל אחת וזה קצת מקשה עליי לעבוד בעבודות פיזיות)....אני בהליכים עם ביטוח לאומי לגבי קצבת נכות (ואל תגידי לי שזה לנצל את המדינה כי נפצעתי בצבא וצה"ל מיהר לשחרר אותי מבלי לתת לי אחוזי נכות שמגיעים לי!). דבר שני- גם אם אקבל את הדירוג הגבוה ביותר של משרד התמ"ת הגן של בתי יעלה 750 ש"ח וזה ללא המעון של התינוק שהוא כמובן יותר יקר. ועוד משהו- אני לא יכולה לעבוד משרה של שמונה שעות אלא אם יהיה מקום שמוכן לקבל אותי לעבוד משבע עד שלוש כי הגן מסיים ברבע לארבע אז אני גם צריכה להספיק לאסוף את הילדים משם. ואל תגידי לי לנדב את ההורים כי לא לי ולא לבעלי יש הורים ברדיוס של פחות משעה נסיעה! ואם אשכור מישהי לעשות את זה זה עוד כסף לשלם!
    וד"א- אני לא מקבלת שום קצבה של 2500 ש"ח מביטוח לאומי- אפילו שקל אני לא מקבלת, אז אין לי מושג אם שתינו חיות באותה מדינה. שתהיי בעניינים שכל חיי עבדתי אפילו בחופשות ובעבודות מעפנות אבל- מאז שנהייתי אימא זה הפך להיות יותר מסובך, וכמובן שמאז שנפצעתי ולאחרונה יש החמרה במצבי הפיזי זה נהיה עוד יותר מסובך...
    אני רק אאחל לך שנה טובה ושבע"ה בחיים לא תצליחי להבין אבל אולי תפסיקי לשפוט אנשים כל כך בקלות

פיצפיצון יפה שלי...
  • פיצפוץ
    כל הכבוד שאתם מסתדרים. באמת לא קל.
    אבל אני חייבת להגיד שבמעונות שמסתיימים בארבע יש מלא ילדים וההורים מצליחים להסתדר ולהוציא את הילד בזמן. לא לכולם יש עזרה ולא כולם משלמים לבייביסיטר אז זה אפשרי איכשהו...
    וחוץ מזה יש מעונות שעובדים עד 17 בתוספת סכום מאוד קטן אבל באמת כל עוד אתם מסתדרים זה לא משנה.

שנה טובה
  • אני לא דיברתי ת'אמת ספציפי עלייך, בטוח שלא בנושא הקצבה...
    כל מה שאמרתי בנושא הקצבה, אם תשימי לב הוא בגוף שלישי.
    אם את עובדת, אם את מרוויחה את כספך בכבוד, למרות הקושי, אז כל הכבוד לך. אז כל מה שרשמתי פשוט לא מתייחס אלייך. אז מה קיבלת את זה אישי?
    אני דיברתי על אנשים שכן מקבלים קצבאות ולא יוצאים לעבוד בטענה שמעונות עולים כמו המשכורת.
    יש, ולא מעט (יותר הנכון המון!) משפחות שהשיקול שלהם הוא בדיוק כמו שרשמתי בפסקה האחרונה. אין לי שמץ של מושג אם את אחת מאילו, מקווה לא.

ושוב, אם תשימי לב, רשמתי שאם אדם יכול פיזית לעבוד - שיעבוד. ברור שיש מקרים בהם אנו בתור חברה מחוייבים לעזור לאדם פרטי. לא על מקרים אלו אני מדברת.

אני לא יודעת באיזה מדינה את חיה, אבל אני מדברת על עובדות.
    אני יודעת בדיוק כמה המשפחה שלי (ההורים) קיבלה מהביטוח הלאומי. זה מספיק וודאי לטעמך?
    אני יודעת בוודאות כמה אופציות היו לאמא שלי לצאת לעבוד וכמה הציעו לה להשתכר באותם עבודות, כשהיא עשתה את החשבון ש"לא שווה לה לצאת לעבוד". זה מספיק וודאי לטעמך?
    אני יודעת כמה חברים מילדות יש לי שגדלו באוירה הזו של לחיות על חשבון אחרים, ולא יצאו משם, ועכשיו הם מגדלים את הילדים שלהם (בדרך כלל יותר מ-1 וגם יותר מ-2) על חשבוני. ואני גם יודעת בוודאות שהם יכולים לעבוד והם גם לא מסתירים את השקפת עולמם. אפילו מתגאים בה. וכשאני קרעתי את התחת בעבודות שמירה בלילות הם צחקו עלי על כך שאני לא מאמצת אורך חיים שכזה.
    עכשיו הם צוחקים פחות.
    זה מספיק וודאי בשבילך?
    אני יודעת שרוב רובה של העיר שאני באתי ממנה מקבלת קצבה כזו או אחרת מהמדינה. ומי שלא - נחשב אידיוט ופראייר. אצלינו בשכונה הדיבורים הם רק על איך עדיף "לעבוד" על הביטח לאומי ע"מ להראות עוד יותר מסכן ממה שהוא באמת ולקבל עוד כסף.
    ואני מדברת על עיר שלמה! במדינת ישראל, ד"א.
    אני לא יודעת באיזו מדינה את חיה, אבל אני מדברת מנסיון, לצערי. מנסיון במדינת ישראל.
    ולצערי אני כבר יודעת לזהות אנשים מהסוג הזה לפי הדרישות שלהם ולפי כמה מילים בנושא שהם כותבים בפורום אינטרנטי.
    רק כי אני מכירה המון, אבל ממש המון אנשים מהסוג הזה.

ולא, לא אמרתי לרגע לנדב את ההורים. כמו שטוטילה רשמה, אפשר גם להסתדר בלי עזרת ההורים. אם רק רוצים.

וקצת מספרים:
    מתוך ביטוח לאומי:
    זוג+ 2 ילדים ויותר מקבל קצבת הבטחת הכנסה של 2,672 ש"ח.

מתוך משרד התמ"ת (ניסיתי להעתיק את התמונת מסך, לא הולך לי):
    משפחה בעלת 4 נפשות (זוג הורים עם 2 ילדים), האם נניח עובדת משרה מלאה (180 שעות), נניח משתכרת 4000 ש"ח (מעט גבוהה מהמינימום). האב נניח לא עובד. לשם הדוגמא סטודנט (בטבלה שלהם הוא חייב לעשות משהו, וזה היחיד שלא נותן עוד הכנסה).
    על ילד פעוט משלמים 430 ש"ח
    על ילד תינוק משלמים 597 ש"ח.
    יחד יוצא 1027 ש"ח.
    אלו עובדות. במדינה שאני חיה בה, בכל מקרה.

אלו המספרים שאני דיברתי לעליהם.
    ומה לא נכון בתגובה הקודמת שלי, לאור המספרים?
    ולא, לא דיברתי על משכורת שלך ספציפית.

• בדרך כלל אני לא מגיבה אבל שוליקה צודקת ב100%
    ואגב גם אני דתית ואנחנו גם עובדים וכל מה שרשמת נכון ויש כאלה משפחות
    וגם אני נגד להביא ילדים כשהמצב לא טוב כי כשאין כסף גם המצב הנפשי לא טוב
    וזה הכי גרוע אז כל אישה שקרה לה מקרה ונכנסה להריון ואפילו בטעות אני לא יגיד
    לעשות הפלה כי זה נוגד את כל הדת שלו אז לפחות שתרים את עצמה בידיים ותעבוד
    אבילו בלילות כידי לתת לילדים האלה קורת גג ותנאים מנימאלים
    ההורים שלי עלו לארץ בלי שקל ואבא שלי עבד בשתי עבודות ואמא שלי עבדה מהבית
    כדי שתצליח גם לטפל בילדים וגם לעבוד ובגיל 24 ההורים שלי היו עם 2 דירות ו3 ילדים
    [בחיבוקי גדול
    רינת אמא של מוריה ודביר
  • אחוה יקירתי,
    אין ספק שלא כל החרדים ככה אבל אני רוצה להגיד לך שמקרוב מאוד אני רואה את החרדים ( שוב, לא כולם) מקבלים הנחות ופטורים מארנונה, מתשלום על טיפת חלב ועוד כל מיני כאשר הם מביאים אישור פיקטיבי מהישיבה על שכר מסויים
    ( ראה עיריית ירושלים) והולכים לעבוד בשחור מה שבעלי לא יכול לעשות.
    וכן, זה מכעיס ,מכעיס מאוד על כך שההנחות והפריבילגיות ניתנות להם ואח"כ אני גם רואה חלק מהם קונים דירות בלי בעייה ו"משתלטים" על אזורים מסויימים בירושלים ראה דוגמאת קרית יובל שעד לפני מס' שנים היתה חילונית לגמרי

אוסיף ואומר גם שיש לי חברות לעבודה שהן חרדיות והאמת שחלקן גם מודות שניתנות להם הנחות אז נראה לי אחוה שתלכי לברר את זה יכול להיות שגם לך מגיעות הנחות
  • בא לי לבכות נשבעת לכן
    שנאת חינם!!!!
    בושה וחרפה

• גם אני חושבת שזה כבר עבר את גבול הטעם הטוב
  • צר לי לשמוע דברים כאלה אם יכול להיות דבר כזה בכלל .... משפחה גדולה להישאר ברחוב ולצפות שאנשים זרים יוכלו לארח בבית שלהם משפחה כה גדולה כשמצב כלכלי בהרבה משפחות ברוך אך כולם עובדים ומפרנסים את ילדיהם בכבוד יום ולילה עובדים רק שלילדים יהיה בסיס טוב אנ כבר לא מדברת על הכל. ילדים זקוקים להרבה כסף כל דבר היום את רק משלמת ומשלמת אי אפשר לחיות בבועה שכל ילד מביאי פרנסה ת אם את או בעלך עובדים המשכורת שלך לא תאלה בגלל שיש עוד ילד בדרך זה בטוח. אני רק דואגת לילדים כי לא משנה איפה הכסף הלך ונהלם וממשיכים להביא יילדים במתוכנן או בלא .
    שיהיה בהצלחה
    Baby, tell me how can I tell you
    That I love you more than life
    Show me how can I show you
    That I'm blinded by your light
    When you touch me I can touch you
    To find out the dream is true
    I love to be loved by you
  • או אה... איזה דיון נהיה פה...
    אני אפשהו באמצע,
    כן ליפול כלכלית אפשר ברגע
  • אני רוצה לראות אתכן מריעות למיליונר שהצליח בעסקה

• תגידו לי אתן נורמליות?
    בלי רע לא היינו מעריכים את הטוב!
    שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • מלאכית שלי
  • ליאת למעשה את אומרת שאלעד וזיו (האחים הקטנים שלי) הם מיותרים בעולם!!!!

דעה לא דעה, אמת או שקר - יש סיפורים כאלה ויש שם פנים -הבחורה ביקשה עזרה ולא את דעות!!!
    אין לכן אפשרות לעזור? תפתחו דיון על הענין בנפרד!!!

באהבה, סיון
  • תזכרו...זה פורום תמיכה , לא פורום עימותים !!!

• לא אמרתי שאלעד וזיו מיותרים בעולם וגם אמרתי שכל אחת יכולה להביא ילד מתי שהיא רוצה. וחוץ מזה אל תשווי בכלל את הזמנים והמצב שהיה לפני 20+ שנה והיום. הכל שונה.

באהבה, ליאת.

• לשרית שהפנתה אליי את תשובתה

• חחחח אחוה זה בסדר נראה לי כל השרשור הזה איבד פרופורציות ובנות קצת התחילו להתבלבל למי להפנות מה למה ואיך.

אני עדיין סקרנית מה בדבריי פגע בדיוק?
    זה שאמרתי שאת הדעות הקיצוניות אפשר לפתוח בשרשור בנפרד ולא לפגוע לעקוץ ולהיות צינים כלפי מישהי שמבקשת עזרה?
    אז כן גאה בעצמה ש"פגעתי" בכן כך!!!

ועדן ניסחה את זה הכי נכון שיש - זה פורום תמיכה!!! תתמכו!!!

וליאת - ציטוט: "השאלה היא אם יש לה מה לתת לילד הזה מבחינה כלכלית כי עם כל הצער והכאב, אהבה לא מספיקה ולא ממלאת את הקיבה"
    היו ימים שלחם עם מרגרינה לא היה להורים שלי לתת לנו - אבל האהבה גרמה לכולנו להמשיך ולשרוד, להתקיים, לחיות ולהישאר אופטימים וחיוביים כמו שאנחנו היום!!!

ככה זה מי שגודל "עם כסף" (לא מתכוונת לעשירים) לא יצליח בחיים להעריך מספיק כמה אהבה היא משמעותית!!!
    באהבה, סיון
  • סיון המשפט האחרון שלך לא שווה התייחסות אפילו ואני לא ארד לרמה שלך.
    ומבחינתי פה הנושא נסגר.

באהבה, ליאת.
  • ליאת,
    בקריאה שניה דברי לא יצאו טוב ולא נשמעים טוב ולכן אחדד את דברי - מי שלא חי בעוני לא יוכל להבין את הראש והמחשבה וסוג האהבה שקיימת בעוני ומשדלת את הנפש להתקיים ולהצליח למרות הכל!!!

אף אחד לא אמר שלא חייתם באהבה ובמשפחתיות מושלמת!!!
    באהבה, סיון
  • יווווו
    בנות
    מזה????

לא מתאים בכללל
  • אז רק שתדעי שאני רגועה לגמרי ודבר שני כמו שאת אומרת שלא התכוונת אלי ולמשפחתי באופן אישי אז גם אני לא התכוונתי למשפחה שלך שכמו שאת יודעת אני מאוד אוהבת וקרובה אליהם.

באהבה, ליאת.
  • עדן אני לא אהיה זאת שתנעל את השרשור הזה, אבל לדעתי בהחלט אפשרי לנעול אותו!!!

באהבה, סיון
  • סיווני..חייתי בצמצום רב משאפשר לתאר...
    חייתי בעושר רב מכל מה שהרבה רק מדיימינים..
    הייתי בשתי הקצוות..אני יודעת איך מרגיש זו וזה..
    חבל ..כולכן שופטות אחת את השניה בגלל דעה..
    אין כאן אמת או שקר..יש פורום שנועד להעביר חוויות טובות ופחות טובות ולא
    ניצול על מנת "להכנס" ברשויות. כי כולכן כאן איבדתן את הצפון...
    המגמה של האורחת לא הייתה לבקש עזרה מאיתנו וכולנו רוצות לעזור
    לא משנה מצבנו..זה טבע האדם ואצלנו היהודים בכלל טבוע מימים ימימה מה שנקרא... האורחת כאן ניסתה לקומם אותנו נגד הרשות שלא עושה מה שהיא רוצה בזמן נתון.. צר לי על המשפחה אם זה אמיתי ויש אמיתיים כמובן..לצערנו..
    אבל מה שקרה כאן זה לא נסיון לבקש עזרה אלא לקומם אותנו. והיא הצליחה..ביג טיים
  • אולי כבר די?????????

מה נסגר? מישהי מהמנהלות מוכנה לנעול את השרשור המזויין הזה?
    תראו איך אתן מתנהגות אחת לשנייה!
87 תגובות
עמוד 2
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה