סקר צום יום כיפור - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני צמה מגיל 12 ואני לא כ"כ מבינה בעניין צום והריון.
    האם צמת בהריון או לא?
    באיזה חודש היית בזמן יום כיפור?
    שיהיה בהצלחה לכל המתחילים גן ובי"ס מחר

13 תגובות
עמוד 1
  • גם אני רציתי לפתוח את ההודעה הזו.. זה באמת מעניין אותי גם אני צמתי תמיד..
    בשנה זה בסימן שאלה..

מה אתן אומרות?

[

חיים של אמא סופרת את השניות עד שניפגש....
    [url=http://www.glitterfly.com]
  • גם לי ממש ממש חשוב לדעת איך זה הולך בכיפור.. אני חושבת שאם אין בעיות וההריון תקין - אז צמים. אלא אם כן לא מרגישים טוב או משהו, ואז יש הגדרות בדיוק כמה לאכול וכו'..
    אבל בכל מקרה אני מתכוונת בלי נדר לשאול רב, ואם זה מעניין אתכן אז אני אעלה לכאן את התשובה שלו...

אם למישהי יש סוכרת או משהו, אני מניחה שתהייה הלכה מיוחדת לגביה.. אז עדיף לשאול באופן אישי...

בע"ה שיעבור בשלום ועם גמר חתימה טובה
  • .
    האם צמת בהריון או לא?
    לא
    באיזה חודש היית בזמן יום כיפור?
    -
    נראה לי צמתי רק פעם בחיים בכיתה י' או יא'
    55555
  • יש לא מעט הקלות לנשים הרות\מניקות בצומות. אבל ביום כיפור כולן חייבות לצום, למעט מקרים מאוד מאוד חריגים.
    בהריון הראשון שלי למשל, אילה היתה במצב עכוז וזה היה בחודש תשיעי ביום כיפור. מאחר וצום יכול לגרום לצירים, לא רצו שיהיו לי צירים שאני במצג עכוז, שאלנו רב והוא התיר לי לשתות בלבד - וזה גם היה בשיעורים של כמה cc כל כמה דק', לא זוכרת בדיוק..
  • זו באמת שאלה שמעניינת - במיוחד אם היית מקפידה לצום
    לפני דעתי אם ברוך ה' הכל תקין בהריון אין שום סיבה לא לצום

עניתי לרינת באחת ההודעות שעדיף לשאול רופא ורב בעניין - הרופא מספק עובדות רפואיות והרב את ההלכתיות - אני גם הולכת לשאול רב במיוחד שאחרי צום ט' באב (שזה גם 24 שע') הרגשתי לא טוב והפסקתי באמצע....
    ובשבילי קל יותר לשאול באינטנרט ובאמת עונים יחסית מהר - האתר שהבאתי הוא של הידברות
    http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=203601

ולפי סיפורים שמעתי - לנשים בהריון בשבועות האחרונים (38-40) זה עוזר ללדת יותר מהר

אז שכל אחת תחליט מה שמתאים לה ושיהיה לנו בהצלחה
  • סאנשיין את צודקת - לאישה בהריון מותר לא לצום את רוב הצומות של השנה מלבד יום כיפור ו ט' באב - ובגלל זה שואלים רופא ורב - וכל אשה לפי ההריון שלה ולפי איך שהיא מרגישה -
  • שתי ההריונות שלי לא נפלו על כיפור , איזה כיף
  • צמתי בכל ההריונות שלי

בראשון הייתי בחודש שישי
    בשני הייתי שבועיים אחרי לידה והנקתי
    בשלישי הייתי בחודש שלישי

• בהריון עם ליאן הייתי בשבועות הראשונים וצמתי
    ליאן נסיכה שלנו 18/5/08
  • אני צמתי בכל ההריונות שלי אפילו שבקודם הייתי בשמירה
    מי שתרצה אני אברר את המספר טלפון של הרב מוצפי והיא תדבר איתו רק בנות לפני כל שאלה של רב לגבי צום חשוב לדעת מה הרופא המטפל שלכן ממליץ זה חשוב
    אישה שההריון שלה תקין צריכה לצום וגם אישה שילדה אפילו אם היא מניקה אחרי 40 יום
  • אני צמתי בהריון פעמיים
    בראשון הייתי בחודש שישי והצום עבר מצויין נחתי הרבה ולי הרפוא גם אמר שלהתחיל לצום
    חייבים ואם מרגישים לא טוב אפשר לשתות קצת כל כמה דקות
    בהריון השני הייתי בשבוע 38 והרב אמר שבחודש 9 חייבים לצום מקסימום יולדים וזה מצויין
    באמת אחרי 4 ימים ילדתי הצום הועיל והיה צום קל
  • בעיקרון אמורים לצום, אבל אם האישה לא מרגישה טוב, היא שואלת רב, ויש מצבים שמתירים.. אני חושבת שלא צריך להיות גיבורה, וכדאי להתייעץ לפני עם רב ורופא, לפניי שמחליטים לצום, בעיקר נשים שיודעות שהן חלשות במיוחד,
    צום יכול לגרום לצירים!!!
    אני לא הרגשתי טוב בהריון, הייתי בחודש שמיני, קיבלתי היתר מרב לא לצום! אכלתי ושתיתי בשיעורים- בערך שלוק מים כל 7 דק' משו כזה.. אכלתי גם בכמויות פיציות גם כן כל 7דק'
  • בהריון אני לא צמה, אבל אני לא אוכלת ארוחות שחיתות ולא עוגות ומתוקים וכו', ארוחות צנועות...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה