רציתי לשתף גם אותכן ...לבנות שלא הצליחו להניק - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • למרות שאני לא הכי פעילה ,אולי זה נוגע למישהי כאן וזה כן יעשה לה קצת טוב על הלב ...

דבר ראשון אני רוצה לתת לכן חיבוק ענקי
    בזמן אחרון אני חושבת על זה הרבה מה היה קורה אם לא הייתי מצליחה להניק איך הייתי מרגישה ומה היה עובר עליי...בזמן ההריון זה היה לי מאוד חשוב וחקרתי ללא הפסקה ...בכיתי לבעלי שאני מפחדת שאני לא אצליח ...ממש הייתי עצובה
    למזלי איתמר היה תינוק עקשן ולמרות הלשון הקשורה שלו הוא הצליח לינוק עם השפתיים וכמובן באיזשהו שלב הרגשתי שמשהו לא בסדר וחייבים לעשות לו התרת לשון מה ששיפר מאוד את היניקה שלו וכנראה גם האריך אותה עד עצם היום הזה ...
    בגיל שנה כשהכנסתי אותו לגן הוא כנראה חטף איזה וירוס של פצעים בפה שלא איפשר לו לינוק ,התאבלתי שבועיים ,בכיתי כל פעם שנזכרתי שהוא כבר לא יונק ,הרגשתי שאני איבדתי חלק מהאמהות שלי ,שמשהו מת ,נעלם ,היה לי ממש עצוב וכואב...התפללתי שיחזור לינוק ,שאבתי חלב שלפחות ישתה אותו ככה ,אבל גם את זה הוא לא רצה...היה לי מואד קשה ואף אחד לא הבין אותי מה אני כל כך מתייסרת ...ברגעים אלו הבנתי את הנשים שלא הצליחו להניק ,הבנתי את ההרגשה של האובדן שהן הרגישו את הייסורי מצפון ...באותם רגעים הרגשתי הזדהות אדירה עם כל אותן אמהות שנאבקות בהנקה וחוסר תמיכה מסביב ,כל אותם אנשים שאומרים להם ושואלים אותם למה את לא מניקה וזה כל פעם כמו סכין בלב שמסובבים אותה ללא רחמים ומכאיבים עוד ועוד....לא רציתי לשמוע שהנקת מספיק ששנה זה מכובד מאוד...רציתי רק לבכות והתפללתי שאולי יקרה נס והוא יחזור לינוק שוב ...לאנשים מהצד זה היה נראה מטומטם ,אבל לי לא היה אכפת ,אני איבדתי משהו מאוד משמעותי והתאבלתי על זה ...אחרי שבועיים מאוד קשים השלמתי עם העובדה שזהו זה נגמר ,הרגשתי כבר יותר טוב וגם כמעט ולא בכיתי ,התנחמתי בזה שאניק ילד הבא בתקווה לתווך מאוד ארוך...
    אחרי שכבר השלמתי עם הגזרה ,איתמר פתאום העלה חום ובכה בלילה קמתי להביא לו נובימול כדי להוריד לו את החום הוא שתה הכל בשקיקה וחיפש עוד ואז פשוט שלפתי את הציצי והצעתי לו ...הוא לקח וינק ...אני בכיתי מאושר ופחדתי להזיז אותו שלא יפסיק...בבוקר חשבתי אולי זה היה חלום ,אך לשמחתי כשהוא קם הוא ביקש שוב לינוק ...הנקתי ולא זזתי ...זה היה שישי שבת הכי קשה בחיי ,איתמר לא עזב לי את הציצי ,אך הייתי מאושרת ...הוא היה חייב להגביר לי את הכמויות ואני קניתי חילבה כדי לעזור לתהליך ....
    עברה שנה מאז ואיתמר עדיין יונק ,אך החוויה הכואבת הזו תשאר איתי לכל החיים ...
    ושוב מכל מה שסיפרתי כאן אני רק רוצה לחזק את הבנות שלא הניקו מכל סיבה שהיא ...קצת רגישות ,כי אני בטוחה שזה מאוד כואב לנו רגשית ובטח שאנחנו לא צריכות כל מיני דודות "נשמות טובות" שיגידו לנו :למה את לא מניקה ,הרי זה הכי בריא?"
    תצאו לנו מהציצי ,אל תכאיבו לנו יותר ממה שכבר כואב....
    אוהבת אותכן
14 תגובות
עמוד 1
  • ממש ריגשת אותי במילים שלך.

הזדהיתי כל כך!! היה לי נורא קשה עם הילדה הגדולה שלי. כל כך רציתי להניק, הבאתי יועצת הנקה, מה לא ניסיתי והיא לא היתה מוכנה
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • וואו סיפור מרגש בהחלט

• למה לחכות לגיל שנה???
    אצלי הייתה לו לשון קשורה קלאסית ,שהוא לא הצליח להוציא מהפה וחששתי שזה יפריע לו בדיבור או באכילת מוצקים ...זה גם לא הפריע לו כל כך לינוק אך הרגשתי שהוא צריך להתאמץ יותר כדי להוציא את החלב...לי היה זרם חזק ועודף חלב מה שהקל עליו מאוד .... זה תהליך מאוד פשוט וקצר ,שלוקח בדיוק 30 שניות ואחר כך נותנים נובימול וציצי וזה עובר תוך יום ...אל תחכי...

מאיה.
  • כי בגיל קטן כזה עושים בלי הרדמה וזה נראה לי טראומטי... הייתי אצל כירורג ילדים והוא אמר שיש רופאים אחרים שעושים בגילאים יותר קטנים אבל הוא באופן אישי עושה מגיל שנה. ואני רוצה אותו לכן אני מחכה.
    בינתיים דניאל אוכלת טוב מאוד מוצקים וכאמור, בהנקה לא הייתה שום בעיה.
    בעייה בדיבור ייתכן ותהיה, זה לא מחייב אבל בגלל שיש לי בן דוד עם לשון קשורה (כיום הוא בן 32) ורואה ושומעת כיצד הוא מדבר אז אין מצב שאני אשאיר אותה כך!

• אני עשיתי אצל ד"ר פורר בירושלים ,שמים אלחוש מקומי ,איתמר אפילו לא בכה...ועשיתי את זה בגיל 5 חודשים ובפעם השניה בגיל חצי שנה ...קצת נובימול והוא שכח שבכלל היה משהו...
  • תודה על ההמלצה

• אני את ביתי הנקתי חודש. ואח"כ עברנו לתחליפי חלב.
    אני לא חושבת שאני אמא פחות טובה מכל אלה שהניקו במשך תקופה ארוכה.
    הכל בולשיט אחד גדול!
    האהבה והיחס שאני נותנת לבת שלי שווים הכל...

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • מאיה ריגשת אותי בטירוף, את יודעת כמה אני מעריצה אותך בשבילי את מודל לבחורה צעירה מדהימה שגם אנשים כמוני בגילי יש מה ללמוד ממך. את מדהימה ותמשיכי כך לייעץ כי יש לך המון.
    אוהבת אותך יפתי
  • תודה סיגליתוש!!!

• וואי מאיההההה
    אני פשוט אוהבת אותך
    לא הכול טוב אבל הכול לטובה !
  • מאיה, ריגשת אותי כל כך
  • כנראה שהתחושות זהות לכולן...
    גם אני עברתי חבלי הנקה קשים בלידה הראשונה, ולא ויתרתי רק בגלל התחושות שתיארת.
    השכל וההיגיון אומרים לי שזה לא אומר שאני אמא פחות טובה אם לא הינקתי, אבל הרגש אומר אחרת... במיוחד עם ההורמונים שאחרי הלידה.

מיטל
  • אני חושבת שהלחץ הזה כל כך מיותר!!!
    מה באנחנו באמת צריכות זה תמיכה ועזרה ולא הטפה!!!!
    יש מטיפות שלמה אני מניקה ויש מטיפות למה את לא מניקה ...לצערי לא משנה מה אנו נשים,אמהות נבחר תמיד יהיה מישהו להגיד לנו שהבחירה שלנו היא לא נכונה!!!
    צריך ללמוד להיות בסביבה תומך ואוהבת שלא שופטת אותך ללא רחמים על כל דבר שתעשי או לא תעשי ...העיניים הבוחנות שמלוות אותנו בכל מקום זה כל כך קשה וכואב...

מאיה.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה