-
כמה ילדים ובני כמה? (לבנות שאני לא מכירה )
למקרה שאת לא זוכרת
-
1. עכשיו עם ילד אחד בן שנתיים ו 7 חודשים בערך ותינוקת בדרך
-
היי מתוקה!
קודם כול זה הכי טבעי להיות מפוחדת מהלא נודע ובררו שהסתגלות לשיגרה חדשה והתחלתה של קריירה היא מפחידה ומלאת חששות.
אני יצאתי לדרך עצמאית ממש בתקופה שנכנסתי להריון. זה לא היה פשוט כי אני מאמינה שבחודשים הראשונים צריך להיות עם הבייבי וראיתי שבמקצוע שלי זה לא ממש אפשרי מה גם שהבוסים מאוד לחוצים על חזרה לעבודה ושעות. בקיצור לא רציתי לוותר לא על המקצוע ולא על האימהות ולכן הגעתי להחלטה להיות עצמאית.
התחלת הדרך בהחלט רצופה חששות אבל יכולתי לשלב בין עבודה לקריירה כמו שאני רציתי ולא כמו שהבוסים הקודמים שלי רצו - 3 חודשים ראשונים עבדתי עם התינוק איתי כל היום חלק מהימים בבית ויומיומיים במשרד. אחרי 3 חודשים לקחתי מישהי שתהיה איתו כ- 3 פעמים בשבוע עד שעות הצהריים המוקדמות או כשהיו לי ישיבות וביתר הזמן הייתי איתו. בגיל 9 חודשים הוא נכנס לגן. כשהוא חולה אני איתו לא מוותרת על זה רק אם יש עניינים דחופים שלא סובלים דיחוי אז סבתא או אבא איתו.
היום כשהדברים יותר מאוזנים הוא כבר בן שנתיים + ופחות חולה אני עובדת עד 15:45 ואני מוציאה אותו מהגן - לא מוותרת על זה בעד שום הון ואח"כ אחרי שאני משכיבה אותו לישון ב-20:00 אני חוזרת לעבוד עוד כמה שעות או מהבית או במשרד - תלוי בישיבות.
ואני חייבת לתת את כל הקרדיט שבעולם לאמא שלי ולבעלי המדהימים שאם לא היו מגבים אותי לאורך כל הדרך (יוצא שאני הרבה "מקפיצה" אותם לשמור עליו במקרים דחופים) אז כמובן שכל זה לא היה אפשרי.
עכשיו עם הקטנצ'יק שאמור להיוולד עוד מעט אעשה את אותו דבר - מאמינה שהפעם 5 חודשים ראשונים הוא איתי (תהיה לי מישהיא צמודה במשרד שבזמן ישיבות תשמור עליו בחדר שמוקצה רק לו) ואח"כ בשילוב עם מטפלת כמה שעות ביום בבית (וגם לא לכל ימי השבוע) בגיל 10 חודשים יתחיל גן.
ברור לי שהמצב שלי הוא יוצא דופן אבל התמרון בין הילדים והעבודה לא פשוט. אני לא אחת שיכולה לוותר על זמן עם האוצרות שלי ומצד שני אין מצב שאני לא מפתחת קריירה אני חייבת לצאת מהבית אחרת אני בדיכאון מזה - יש לי קוצים בתחת! (עם הראשון בגיל שבועיים כבר הייתי מחוץ לבית הוא עלי במנשא ואני מתקתקת להנאתי במחשב, טלפונים וכו'
-
כמה ילדים ובני כמה? (לבנות שאני לא מכירה ) - בגלל שאת ממש לא מכירה אותי ואין ביננו שום קשר אז אני אספר לך שיש לי ילדה אחת בת שנתיים וחמישה חודשים
-
שירן, את לא מאמינה... בעוד כמה חודשים אני אהיה בדיוק במקום שלך! במרץ אני מסיימת את התואר (הגיע זמן באמת) ואז תתחיל הדילמה והפחד
-
בננות
-
כמה ילדים ובני כמה?
לינוי בת 3+
את עובדת? כמה שעות ביום? באיזה תחום? כמה זמן באותו המקום?
עובדת כמעצבת גרפית. ביום ראשון ושני עד 16:00, ביום שלישי עד 18:00, ביום רביעי עד צאת הנשמה, וביום חמישי משמרת ערב.
איך מגיבים הבוסים להיעדרות?
בעבודה שלי מאוד הומניים בכל מה שקשור לתא המשפחתי, אולי בגלל שאני עובדת במקום עבודה שיש בו רוב דתיים לאומיים, שהם בעצמם יש להם הרבה ילדים, כולל הבוסים.
אבל עדיין, לא רואים בעין יפה הרבה היעדרויות של העובדים ולעובדות רומזים שגם הבעלים יכולים להישאר עם הילד.
בקיצור, לא רצוי להיעדר, אפילו במקום העבודה כמו שלי.
כמה פעמים יוצא לך להיעדר בגלל הבייבי?
יש לי בייביסיטר למקרים כאלה
באיזה גיל שמת אותו בגן?
בגיל שנה בפעוטון, 5 ילדים
פוטרת פעם בגלל זה?
אני עובדת במקום העבודה קרוב ל 5 שנים אז עדיין לא נתקלתי בעניין הפיטורים בגלל היעדרויות. אני תמיד מנסה להיעדר כמה שפחות.
ולשאלה של דעה אישית: אם המשכורת היא לא בשמיים, כדאי לצאת כבר לעבוד או לחכות עם ארי עוד קצת בבית?
תלוי בהרבה גורמים:
א. כמה מרוויח הבעל, האם אתם יכולים להתקיים בכבוד ממשכורת של הבעל בלבד.
ב. עד כמה חשוב לך לפתח את עצמך במקצוע שלמדת, האם את רוצה לצאת מהבית ולחוות חיות חדשות, עד כמה זה חשוב לך כרגע.
ג. תזכרי עוד משהו, במיוחד אם אין לך ניסיון בתחום, ככל שעובר יותר זמן ככה יותר קשה למצוא משרה מתאימה בתחום שלך כי גם הניסיון משחק תפקיד וגם כמה זמן את מחוץ למעגל שוק העבודה.
[url=http://www.mamaibebe.com]
[[[
-
כמה ילדים ובני כמה?
ליאבי בן 2.9
כרגע בשמירת הריון אבל שעבדתי
יום א' מ8-20
יום ב' 8-20
יום ג' 8-13 ואחת ל3 שבועות מ15-19
יום ד' 13-18:30 אחת ל3 שבועות
יום ה' 8-20
יום ו' 9-14
ובע"ה שאני יחזור מחופשת הלידה אני יצמצם בשעות עבודה האלו
-
3 בנות, בנות 9, 4.5 ו-9 חודשים
כרגע לא עובדת, לפני הלידה של ניצן עבדתי כמנהלת חשבונות וחשבת שכר במשרד יעוץ מס, 8 שעות יומיות ושישי פעם בחודש
לרוב לא נעדרתי, אבא שלי עזר לי הרבה כשהבנות היו חולות או בחופשים
כמעט אף פעם
באיזה גיל שמת אותו בגן?
שנתיים+-
פוטרת פעם בגלל זה?
לא
ולשאלה של דעה אישית: אם המשכורת היא לא בשמיים, כדאי לצאת כבר לעבוד או לחכות עם ארי עוד קצת בבית?
אם ההוצאות על גנים, צהרונים וכו' לא יותר ממחצית המשכורת, אז זה שווה...
ואם את לא עובדת- מה השיקול להישאר בבית?עד מתי את מתכננת להישאר בבית?
בדיוק מהסיבה שלעיל... ברגע שאמצא עבודה מתאימה
-
-
-
שני ילדים, בן שנתיים ותשעה חודשים ושנה וחמישה (בהריון שלישי)
כן, 7 שעות ביום (8-15) בהנהלת חשבונות שנה באותו המקום
הם רואים שאני תמיד עושה מאמצים מעל ומעבר לבוא, גם כשאני בהריון ולא מרגישה טוב ואני דופקת עבודה, כך שאם אני נעדרת, הם מבינים שלא היתה לי ברירה אחרת.
תלוי בעונה וכשחיים היה יותר קטן אז בערך פעם בחודשיים.
באיזה גיל שמת אותו בגן?
בטח כולן תכעסנה עלי, אבל אתן חייבות להבין את המצב שלי-
מאחר ובעלי אברך (מתוך בחירה של שנינו, כמובן) המשפחה נשענת כלכלית בעיקר על המשכורת שלי, כשיהודה נולד שמתי במעון בגיל ארבעה חודשים ואת חיים, בלית ברירה כבר בגיל חודשיים.
פוטרת פעם בגלל זה?
לא, ממש לא.
כמו שאני מכירה את עצמי, אני לא יכולה להיות כל היום בבית, יש לי ראש ואני צריכה להשתמש בו קצת כדי שהוא לא יחליד, ואני צריכה גם לפגוש אנשים מבוגרים וחברה ולא רק להיות כל היום עם הילדים.
אני מרגישה שדוקא בגלל שאני יוצאת לעבוד ולא רואה אותם כל היום, אני הרבה יותר מתגעגעת ויש לי הרבה יותר סבלנות אליהם אחרי הצהרים.
לגבי משכורת- צריך לעשות שיקול שוב, אם כל המשכורת הולכת על התשלום לגנים אז כבר לא שווה לצאת לעבוד, זה שיקול שלכם.
ואם את לא עובדת- מה השיקול להישאר בבית?עד מתי את מתכננת להישאר בבית?
הפעם אני מתכוונת להאריך את חופשת הלידה עד אחרי פסח לפחות (שהתינוק יהיה בערך בן ארבעה חודשים) אחר כך, כנראה ששוב אני אהיה חייבת לרוץ בחזרה לעבודה, אבל במעון של הילדים שלי יש תינוקיה מדהימה!!!
נכנסתי אליה יום אחד והיא פשוט שבתה את ליבי, גם המטפלות הקסימו אותי וגם המקום עצמו, כך שאני הפעם הרבה יותר רגועה.
מירי, אמא לשתיים וחצי
-
שירן בדיוק כמוך סיימתי לפני 4 ח' הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים
ומאוד מפחדת להיכנס לשוק לא יודעת איך לשלב אם הילדים כי מצד אחד
אני רוצה להיות כולי בקריירה ומצד שני אין לי עזרה לא מבעלי ולא ממשפחה
והילדים שלי לא במעון וכל הזמן יש חופשות בגני עירייה חוץ מימי מחלה
-
היי בובה,
בהצלחה בכל אשר תבחרי...
אני מתכוונת כשאמיתי בע"ה יהיה בן 7 חודשים (או טיפה'לה יותר) לחפש משרה מגניבה עד 15:00...
אם אצליח לכסות את עלות 2 הגנים אז זה ישתלם, ואם לא, אז אני לפחות מרוויחה התפתחות מקצועית ולנשום קצת אוויר...
-
כמה ילדים ובני כמה?
אחת בת שנתיים וחודשיים.
עובדת בשופרסל בתור מנהלת חשבונות בסביבות 6-7 שעות ביום. בסוף החודש סוגרת 5 שנים בשופרסל אחרי התקדמות מקופאית, לקלדנית ואז קופאית ראשית.
האמת שבסניף הזה אני די חדשה (חודש) אבל בסניף הקודם הם לא ממש אהבו את זה
בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!
שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!
באהבה, ליאת.
-
ילדה אחת ומקסימה, בת 9 חודשים
-
היי מותק
אני עובדת כל יום מ9 עד 15
נועה נכנסה לגן בגיל שנה ו5 חודשים
וכשנועה הייתה חולה אז פשוט מאוד לא הגעתי ואני חושבת שהבינו אותי
-
לאיפה נעלמת???
לא עובדת. השיקול היה להשאר עם שילי, עכשיו מחפשת עבודה...
-
1- אריאל בת 3 וחצי חודשים
-
שירני
-