אני רואה שיש הרבה שאלות בזמן האחרון אז אתן פירוט.
ירקותקודם כל מומלץ להתחיל מהירקות מסיבה מאוד פשוטה - טכנית זה פחות טעים ואם נתחיל במה שטעים הילד יסרב לשאר הטעימות (כמובן שכל מקרה לגופו, ככה אני נוהגת ואצל להב זה עבד לי יופי)
מזכירה לכן שמדובר פה בתינוקות אז כמה שפחות תבלון ובטח ובטח לא אבקות מרק עוף למיניהן

יום ראשון - תפו"א - כפית אחת
יום שני - תפו"א - 2 כפיות
יום שלישי - תפו"א + גזר- 3 כפיות
יום רביעי - תפו"א + גזר - 4 כפיות
יום חמישי - תפו"א + קישוא + גזר - 5 כפיות
יום שישי - תפו"א + קישוא + גזר - 6 כפיות
יום שביעי - תפו"א + בטטה + קישוא + גזר - 7 כפיות
יום שמיני- תפו"א + בטטה + קישוא + גזר - 8 כפיות
יום תשיעי - תפו"א + דלעת + בטטה + קישוא + גזר - 9 כפיות
יום עשירי - תפו"א + דלעת + בטטה + קישוא + גזר - 10 כפיות
יום 11 - תפו"א + דלורית + בטטה + קישוא + גזר - 11 כפיות
יום 12 - תפו"א + דלורית + בטטה + קישוא + גזר - 12 כפיות
* ביומיים האחרונים ניסיתי דלורית במקום דלעת, הדלעת ניצחה ונישארה

וככה ממשיכים את המצרכים האלה במשך שבועיים נוספים וכל יום מוסיפים עוד קצת ועוד קצת עד שמגיעים למנה דשנה שממלאה את הילד כראוי.
אחרי שבועיים מוסיפים עוף לתבשיל ובמשך שבוע לא טוחנים אותו אלא רק נותנים לו לתת את הטעם.
אחרי שבוע טוחנים גם את העוף

ואז אפשר להוסיף כל יומיים משהו חדש (ואלו הדברים שלא טוחנים אלא רק נותנים טעם)- אני הוספתי בהתחלה בצל שלם, ואח"כ כוסברה, פטרוזיליה, שמיר (את העלים הייתי קושרת לצרור וזורקת בסוף הבישול).
לגבי תיבול אני הייתי שמה קצת מלח בשביל לומר ששמתי אבל בקושי תיבלתי, המרק קיבל את הטעם הטעים מהעוף והירקות

בסופו של דבר להב לא קיבלה ברזל ולכן הוספתי לה עדשים שידועים כעתירי ברזל. את העדשים כמובן טחנתי עם הירקות - ואין מה לומר - להב אהבה ירקות בטירוף
פירותעל אותה מתכונת פועלים גם עם הפירות - הסדר שאני עשיתי:
תפוח
בננה
אגס
קצת מיץ מהתפוז / טחינה גולמית
ביסקויט
להב אהבה פחות את הפירות - היא התחילה להתלהב בקיץ כשהייתי נותנת לה מלון, אבטיח, ענבים - ושאר פירות עונת הקיץ הטעימים