לכל הבנות שהתחילו טעימות המלצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • נביא כאן הצעת ת**** המתאימה לתינוק מגיל 4-6 חודשים ואילך:
    1. רצוי שהמזון הראשון יהיה דייסה של אורז לבן מבושל היטב למרקם של דייסה .
    2. לאחר שדייסת האורז מתקבלת בהצלחה, הוסיפו בכל שבוע ירק מבושל אחד כגון גזר, בטטה, דלעת או דלורית. ניתן לערבב את האורז והירק המבושל או להגיש את הירק בנפרד. יש להוסיף לירקות או לדייסה כמות קטנה של שמן איכותי בכבישה קרה.
    3. במקביל לשלב הירקות המבושלים, אפשר לתת חלמון ביצה מבושל. יש להכין ביצה קשה, (להרתיח את הביצה 5-7 דקות), להפריד את החלבון ולהגיש רק את החלמון בשלב ראשון.
    4. דגן נוסף המתאים לתינוקות הוא הקוואקר. ניתן להכין דייסה מקוואקר גרוס דק מבושל במים.
    5. לאחר כל השלבים הנ"ל ניתן להגיש טעימות של חלבונים מהחי כגון עוף, הודו ובשר בקר, מבושלים היטב וטחונים, בכמויות קטנות במיוחד.
    6. טחינה מדוללת (משומשום לבן בכבישה קרה), דג, חלבון ביצה ובוטנים מספיק לתת טעימות בודדות בשביל לנצל את חלון ההזדמנויות.
    7. פירות מבושלים כמו תפוח או אגס.
    הפעילו שיקול דעת
    הורים שמייחסים לתזונת התינוק משמעות רבה ומעוניינים ליצור הרגלי ת**** נכונים, למנוע מחלות ולתמוך בתהליך הגדילה יכולים להיות בטוחים שת**** מבושלת כפי שהצענו תבטיח מצד אחד את החסינות לאלרגיות (בהנחה והמחקרים עליהם נסמכים ההמלצות נכונים) ומצד שני תשמור על התינוק מפני נזקים רציניים שאוכל בכמות ובאיכות לא רצויה יכול לגרום.
    לאמא המודאגת אני אומר; את מוזמנת לקרוא את ההנחיות של משרד הבריאות (לקישור לחצו כאן), אבל קודם כל שימי לב לתינוקך, למוכנות שלו, באיזה שלב התפתחותי הוא נמצא, למזון שאת מתכוונת להציג לו ואיך הוא מוגש. במידה ויש חוסר בטחון מומלץ להתייעץ עם מטפל בתזונת ילדים ובכל מקרה להפעיל שיקול דעת. בכל שאלה בנושא תזונת תינוקת ניתן לפנות לפורום תזונת תינוקות באתר TEF.
    לאתר של משרד הבריאות: http://www.health.gov.il/
    נכתב על ידי אסף פאיט Dip.Ac, מטפל ברפואה סינית עתיקה ובת**** סינית-מקרוביוטית לילדים ומבוגרים.

מתוך אתר:http://foodenergetics.com/2011-02-10-11-11-04/259-first-food-for-babies

4 תגובות
עמוד 1
  • טיפים מעולים!
    שאלה כמה מנות אורז רצוי לתת ביום ולמשך כמה זמן? ואיך רצוי להכין בכמות לפעם אחת או כמות גדולה ולחמם כל פעם?
  • לא הבנתי אני עושה אורז רגיל ואך אני הופכת את זה לדייסה?

חלבון מותר לתת מתחת לגיל 9-10 חודשים?

• תתחילי מטעימות או אפילו מנה אחת ליום....

בגיל 6 חודשים ממולץ בהדרגה להתחיל מפעמיים ביום...ולאט לאט עד גיל שנה להגיע למצב שהתינוק אוכל בבוקר ובלילה דייסה/תמ"ל ושאר היום מוצקים (ירקות פירות ביצה בשר)

• דייסת אורז..של מטרנה.... או אורז לבן שטוף היטב עם הרבה מים רותחים עד למרקם של דייסה

שי-אל שלי אוכלת כבר חביתות....

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה