-
סיון התשובה שלך היא מדוייקת גם לגבי
לא הייתי מסתכנת ומשאירה ילדה יתומה חס ושלום אלא ועם זה היה חלילה מדובר בה אז הייתי מגנה עלייה בחיי
-
אני איתכן, אני מורידה את הכובע בפני גיבורים שמקריבים את חייהם למען אחרים, אבל עם כל האנוכיות שבדבר, כשאני שומעת על סיטואציות כאלה המחשבה הראשונה שעוברת לי בראש זה מה יהיה עם המשפחה...
הייתי מנסה להזהיר אחרים ככל יכולתי אבל עד הגבול של סיכון החיים שלי, אם היה מדובר במשפחה שלי לא עלינו זה כבר סיפור אחר...
-
אני ממש לא גיבורה והייתי נוהגת כמוך, מילה במילה.
חוץ מזה שחיי יקרים לי, יש לי משפחה שלמענה אני צריכה להמשיך ולחיות.
-
לא הייתי מתערבת בשביל מה???
שיהיה כפרה על הכסף, למה לסכן חיים??? זה ההוראות אפילו אם יש שוד לא מתווכחים ישר נותנים את הכסף ונגמר הסיפור! המוות הזה היה יכול להמנע
-
הייתי בורחת
-
כמו כתבת
-
כמו כולן.
אני חושבת שאין דבר יקר יותר מהחיים.
וכשאין כוחות שווים ביני לבין השודד/המחבל, אז הקרב אבוד מראש, ואם כן, למה להסתכן ולהקריב את החיים?
גם במקרה של מחבל- הרי אני בגופי לא אוכל לעצור אותו ברוב רובם של המקרים, אם כן, הייתי מיד מתרחקת אבל בד בבד מרימה טלפון לגורמים המתאימים לסייע במקרה הזה (מן הסתם המשטרה..)
-
ברווווווור כמו שכתבת..
שיקח ת׳כסף ויעוף לי מהעיניים חחחחח
-
בעלי אמר שאם הוא היה רואה מחבל הוא היה דואג לקפוץ עליו ולנסות לעצור אותו בגופו.
אמרתי לו שזה מעשה מאוד מאוד טפשי ואגואיסטי.
אז הוא אמר איך יכול להיות אגואיסטי אם אציל אנשים אחרים.
אמרתי לו שקודם כל אין הבטחה שזה יעצור את המחבל או יקטין את עוצמת הפיצוץ, ודבר שני קודם כל זה אנחנו לפני כל האנשים בעולם ואם אתה תמות ותעזוב אותנו לבד אתה אגואיסט.
אמרתי לו שאני מאוד מקווה שברגע האמת (שלא יהיה בע"ה) הוא ישתפן ויברח כל עוד נפשו בו
-
איזה סקר....
באמת קשה...
במקרה של שוד בנק- לא היתי מנסה למנוע- ערך החיים בשבילי יותר חשוב
-
לפני חודשיים בקניון הנגב ניכנס לסופר פארם איזה ערבי בשמלה לבנה ועם כובע כזה של הערבים הוא ניסה לאיים על אחת העוזרות שם במחלקת בישום הוציא סבכין עליה היא התחילה לצרוח והוא יצא בריצה המקום ואני אחריו בין האנשים בתחנה מכזית הוא התחיל ללכת לאט לאט ואני אחריו ועודעם המשטרה על הקו ומדווחת לאן הוא הולך ואיך הוא ניראה תוך 2 שניות היו שם 5 ניידות ו2 שוטרים באו אליי תיחקרו אותי הראתי רק לאן הוא הלך וזהו.. אני לא מחשיבה את עצמי לגיבורה אבללא יכולתי עם המחשבה שעם לא הייתי עושה את זה הוא היה פוגע במישהו או אולי אפילו בילד לכו תדעו.. ברור שבסיטואציה כמו שקרה בדואר לא הייתי מתערבת כי פה זהכבר אייום ממשי יהיה על חיי..אבל עם מישהו רק יגרום לי לחשוב שחיי הבת שלי בסכנה אוי לו.. אני מוכנה למות בשבילה.. שוב פעם הכול תלוי בסיטואציה
-
לא הייתי מכסנת את החיים שלי או של אף אחד אחר בשביל כסף. בחיים לא.
אם הייתי רואה מישהו מזיק פיזית למישהו אחר שחלש יותר - נגיד גבר מכה ילד או אישה - הייתי מנסה למצוא מהר מישהו חזק שיעזור ויעיף את הזבל הזה קיבינימט ואם לא הייתי מוצאת הייתי כנראה קוראת לו להפסיק ואומרת שהמשטרה בדרך (תוך כדי חיוג). אבל לא הייתי מפרידה בגופי! מה אני, רמבו? ברור לי שאני אנזק אם אנסה. מה הטעם? אפילו ילדים בחטיבה דוקרים היום. יש לי ילדה. אני לא יכולה לעשות מה בראש שלי יותר.
-
וואו זה באמת קשה נראה לי שעל אף שאני מתה לתת תשובה הירואית כנראה פשוט הייתי נמלטת ובדרך החוצה מנסה להזהיר כמה שיותר אנשים
ולא הייתי מנסה למנוע כלום וזה באמת הכל השתנה רק בגלל מיקה
כל כך הרבה השתנה בגללה זה לא להאמין...
-
יש לי סיפור שמתחיל טוב ומסתיים, לצערי, רע מאוד
-
אני בדעה של רוב הבנות לא הייתי מתערבת ומסכנת את חיי....לדעתי גם לא צריך להתנגד לשוד שום דבר לא שווה חיי אדם במיוחד כסף.....
-
בורחת.... אולי זה אגואיסטי...
לא יסכן את חיי צריך להיות מציאותיים ולא לנסות להיות "גיבורים"
על חשבון החיים שלך והסיכון שחלילה המשפחה שלך מתפרקת כתוצאה.
-
תודה בנות אתן חיזקתן אותי
הרגשתי ממש לא בטוחה בעצמי ובמחשבות שלי
אבל כן אם אני אראה גבר מרביץ לאישה או ילד אעדיף לתפוס מרחק ולהזעיק משטרה - אני לא יודעת מה יש לו בכיס ואיזה דם זורם לו בגוף
וברור שבכל אחד מהמקרים אזעיק משטרה אבל אעדיף להתרחק ולחכות שיעבור זעם
ודרך אגב סתם דוגמא - במקום העבודה של בעלי ההוראה הגורפת מההנהלה והביטחון זה אם בא שודד לתת לו לקחת מה שהוא רוצה חוץ מאת החיים של מישהו. להרכין ראש ולא להעז להסתכל עליו - שילך כפרה הכל על החיים של העובדים והלקוחות
ושוב היום אני מדברת שונה מפעם - היום אני מדברת כאמא שבחיים לא תסכן את חייה או את חיי ילדותיה
ועוד משהו אני מכירה מישהי שמנעה בגופה מחבל. היתה מאבטחת בקניון והיא והשותף שלה קפצו על המחבל דחפו אותו והוא התפוצץ. השותף שלה נהרג במקום והיא נפצעה אנוש ויצאה מזה בנס
כן היא גיבורה אין ספק היא קיבלה פרס ישראל
אבל אני בספק גדול אם היו לה ילדים היא היתה עושה את אותו המעשה
-
בנות, לא התכוונתי לרגע לומר שאתן צריכות לשחק אותה באטמן ולקפוץ על כל פושע. כן התכוונתי לעזור איך שאפשר, בלי להתערב פיזית או לבוא באיזשהו קשר עם הפושע. להתקשר למשטרה, אם ראיתם את הפנים שלו אז לתת עדות. גם ככה, יכול להיות שאתן מצילות חיים ומונעות את הפשע הבא.