בעקבות השירשורים על ניתוח קיסרי- שאלה למי שילדה: - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • גם בלידה רגילה וגם בניתוח קיסרי..

התפתח אצלנו דיון בעבודה עם 2 בנות שילדו גם בלידה רגילה וגם בניתוח קיסרי
    ושתיהן אמרו ללא כל ספק שהלידה בניתוח יותר קלה
41 תגובות
עמוד 1
  • נראה לי שזה אינדיבידואלי...
    2 חברות קרובות שלי ילדו קיסרי ואמרו שההחלמה לא קלה ולקחה להן חודש ויותר
    לי היו המון המון תפרים ותוך שבוע וחצי גג הם החלימו ולא הרגשתי.

* אגב אני ילדתי וגינלי, כן?

• [email protected]

פייס: ortal_hori
  • אורטל- ילדת גם וגם?
    כי יש פה מישהי שילדה פעמיים בקיסרי, ולפי מה שהיא מספרת זה באמת עדיף..
    מה תפרים של קיסרי זה עניין של שבוע וקצת???
  • מה עדיף? לשהות 5 ימים או 3?

מה עדיף? לא להרגיש איך הילד יוצא ממך ואיך את יוצרת חיים?

מה עדיף? לעבור ניתוח על כל הסיכונים הכרוכים בו מאשר לתת לטבע לעשות את שלו?......
    [email protected]

• הלידות שלי היו עם תפרים קטנים, אבל אני מכירה כאלה שנקרעו ממש, אז ברור שההחלמה שלהן הייתה קשה פי כמה.
    אז זה תלוי מאוד...כי קיסרי, בכל זאת הוא ניתוח, עם כל הסיכונים והסיבוכים שלו. ובכל זאת חותכים את הבטן ויש צורך להתאושש מזה.

לניתוח את נכנסת ויוצאת עם תינוק, בהנחה שהניתוח מתוכנן, ולידה יכולה להימשך המון שעות של צירים.ועדיין יש כאלה שיולדות בלי אפידורל.

אז כנראה זה תלוי את מי שואלים ומה הייתה חווית הלידה...

• קיסרי הוא ניתוח. כל מעורבות כירורגית מסוכנת. פותחים את הבטן... לא מעט סיבוכים יכולים להיווצר מכך, ראי את הסיבוך של דסי עם הזיהום והאשפוז לאחר שכבר שוחררה....
    עושים קיסרי או יש סיכון לאם או לעובר לא סתם לא מציעים לכל אחת.
    החלמה מניתוח לוקחת זמן, כשיש לך שני ילדים בבית+תינוק קטן אין לך את הזמן להחלים... קחי בחשבון גם שקשה עד בלתי אפשרי לצחוק, להשתין (שלא לדבר על דברים אחרים....
  • אממממ...
    לשהות 5 ימים זה כנראה התינוק כנראה מימלא ישהה בבי"ח... (יש לו כנראה מום לבבי ואם זה המצב הוא יישאר להשגחה)
    להרגיש איך הוא יוצא ממני- תודה! הרגשתי פעמיים, לא התחברתי..
    לעומת זאת לא לסבול צירים
  • כמו שתיארת את הדברים.... ישר הייתי קופצת על זה
  • מסכימה עם ענבר ואורטל מילה במילה
  • בטח שיכול להיות!
    זו גם הדעה שלי!

אני אמנם לא ילדתי בלידה רגילה, אבל הייתי ממש ממש בדרך..

ביליתי 24 שעות בחדר לידה עם צירים מטורפים והלידה לא התפתחה
    זה היה נורא! נורא נורא נורא!
    כל שניה דוחפים אצבעות, חידשו לי את האפידורל כמה פעמים...
    וכל הלא נודע הזה...
    מפחיד

ברגע שאמרו לי שזהו ושמכניסים אותי לניתוח, פתאום הכל הסתדר
    תוך 20 דקות בלי כאבים ובלי לשים לב התינוק היה בחוץ ואני הייתי אחרי.

שעה אחרי הניתוח פגה ההרדמה ואפילו לא ביקשתי משככים מרוב שחוותי עוצמות כאב אדירות מהצירים ומתהליך הלידה עצמו

בהריון השני כבר מראש הכנתי את הרופא שלי שאני רק בניתוח קיסרי.
    המון ניסו לשכנע אותי. עד לרגע הניתוח (על שולחן הניתוחים)
    לא הסכמתי!

ונכון, זה מאוד אינדיבידואלי.
    אני חוויתי סוג של גיהנום. ניתוח קיסרי עבורי הוא סוג של חוויה מתקנת...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אמא שלי אחרי 7 לידות:
    3 רגילות,
    2 לידות שהסתבכו ונכנסה לקיסרי
    ו2 שהן קיסרי יזום.
    והיא אומרת שעדיף לידה טבעית.

אני עברתי 2 קיסרי אז אין לי אפשרות לדעת.

• לא יודעת לענות, אני יודעת שחברה שלי ילדה בקיסרי וטבעי והיא אמרה שהיא העדיפה את הטבעי...

• אף פעם לא עשיתי ניתוח קיסרי..אולי בעתיד..אין לדעת
    דבר אחד בטוח- לידה היא לידה..ניתוח הוא ניתוח..אני אוהבת את המחשבה שאני פעילה בלידה..שאני עוברת וחווה הכל ומרגישה את יציאתו של ילדי או ילדתי החוצה...וכמובן טבעי!!!!ללא אפידורל ...החוויה בעוצמתה
    ואני החלמתי מתפרים אחרי הלידה הראשונה כי חתכו אותי....ואחרי כמה שבועות זה עבר..אין לי מושג איך זה להחלים מקיסרי..זה נשמע לא קל

אבל לא נראה לי שאפשר להשוות..בקיסרי לא מרגישים ולא חווים שום כאב..הכל בקלות..נראה לי הקושי הגדול הוא אחכ
  • אני ילדתי לידה ראשונה עם אפידורל- אבל היו לי מלא תפרים
  • אמנם לא ילדתי בקיסרי אבל אני מניחה שזה תלוי בלידה...
    בלידה טבעית יש סיכוי ללידה ללא תפרים (הלידה השניה של הייתה כזו)- ואז ההחלמה פשוט חלומית! תוך יומיים הרגשתי כאילו לא היה כלום.
    הייתה לידה פשוט קלילה. בלי כאבים בכלל. תוך דקות.

הלידה הראשונה לעומת זאת הייתה כואבת וארוכה עם קצת תפרים. ועדיין, ההחלמה הייתה מאוד מהירה.

כל אחת והחוויות (/טראומות) שלה..
    מיכל

• אני ילדתי שתי לידות רגילות
    אחד עם אפידורל ההחלמה ממנה היתה זוועתית
  • ילדתי פעמים עם קיסרי, ראשון היה חירום, שני הרופא התעקש בגלל סוג התפרים שעשו לי. הניתוח השני היה הרבה יותר קל, כמו שתיארת..
    קבענו שעה, הגדולה ישנה עם אמא שלי, כשהיא התעוררה אני הייתי כבר אחרי, חברה שלי הביאה אותן אלי לבי״ח וזהו. בוקר למחרת כבר הלכתי להתקלח לבד, בלילה קמתי לבד לקטנה (ילדתי בארה״ב והיא הייתה איתי מהרגע הראשון יחד עם אמא שלי). לא היו כאבים מטורפים ותפקדתי כרגיל. נשמע סבבה לגמרי.
    אבל אם הייתי יכולה ללדת טבעי לא הייתי חושבת פעמיים

• אחותי ילדה גם וגם ואומרת שאין מה להשוות. לידה טבעית עדיפה פי כמה.
    אני לא ילדתי טבעי, אז אין לי עם מה להשוות אבל הניתוחים שלי עוברים עלי מאוד קשה. לחץ הדם שלי צונח עד כדי הפסקת נשימה (פעם אחרונה היה 90/40) ואני מעבירה אותם בחצי הכרה מסוממת עד הגג.
    העובדה שאת לא רואה את פרי בטנך שעות ארוכות אחרי לידה, וגם כשאת כבר רואה, אין לך הרבה מה לעשות איתו כי את פשוט לא יכולה לזוז
    בשעות שאחרי הלידה את חסרת עונים בלי אפשרות לזוז, עם קטטר, האחיות מחליפות את הבגדים והתחבושות תחתייך
    הרגע שבו את צריכה לקום מהמיטה... אוי הרגע הנורא הזה....
    5 ימים ארוכים בבית חולים בהם הגעה לסוף המסדרון לכיוון התינוקיה נחשבת הישג עצום בשבילך.
    השמחה שלך ברגע שאת מצליחה לעשות קקי דומה לשמחה מזכיה בלוטו. אבל הכאב הזה כשעושים זאת...
    באחד הניתוחים הייתי מצוננת. השתעלתי המון. כל שיעול קטן שווה ערך לסכין שנכנסת לבטן ועוד מסתובבת בפנים.
    תחילת הנקה הולכת הרבה יותר קשה
    כשאת מגיעה הביתה - בשאיפה שאת לא גרה בקומות בלי מעלית, כי אז זה לכשעצמו סיפור - את מבינה שלהרים את התינוק (שלא לדבר על אחיו הגדולים) זו משימה ממש לא פשוטה.
    חודש אחרי את עדיין לא יכולה לישון נורמלי, אלא רק בתנוחה אחת שמצאת לעצמך, בלי לזוז חו״ח במהלך השינה
    לקום מהמיטה לוקח לך 7 דקות בממוצע
    שלא לדבר על כך שכמות הלידות שלי מוגבלת. הלידה הרביעית זה כבר סיכון משמעותי עבורי.
    התקן אני לא יכולה לשים.
    צלקת על הבטן תשאר לי לעולמי עולמים. וכנראה גם תגרד לעולמי עולמים.
    חצי שנה אחרי הקיסרי בעלי עשה לי מתנה ליום הולדת, קורס צלילה. אמהה, אני לא יכולה לצלול שנה אחרי ניתוח. וקיסרי זה ניתוח לכל דבר.
    וכל זה (חוץ מהלחץ דם) בקיסרי בלי סיבוכים.

לפעמים קיסרי יכול להיות מאוד טראומתי
    כמו הלידה של אביגיל שלי
    מי שלפני ניתוח - אל תקראו
    http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=106991

אני בכיף הייתי מחליפה כל אחד מהניתוחים שלי בלידה ארוכה ללא אפידורל

• אני ילדתי בלידה רגילה
    ואחרי זה בניתוח קיסרי
    אין ספק שהלידה בניתוח יותר מהירה (עניין של כמה דקות) קלה, כיפית, בלי דחיפות, לחיצות, נשימות וכו' פשוט שוכבת שם ושומעת בכי של תינוק...
    וגם עניין התפרים, יותר כואב ומציק תפרים "למטה" מאשר בבטן.
    אבל עדיין קשה לי לומר שלידה רגילה עדיפה על ניתוח קיסרי ולהיפך
    מה שהגורל מכתיב...מה שכן, לא הייתי מפחדת וחוששת מניתוח קיסרי!

• הדסק'ה
    [email protected]

• אני לא ילדתי בקיסרי אז אני יכולה לספר רק על הלידות הטבעיות
  • אמנם לא יצא לי ללדת טבעי... אז אני יכולה לספר רק על קיסרי.
    קודם כל, באיכילוב משחררים אחרי ניתוח קיסרי כעבור יומיים-שלושה (אם הכל תקין כמובן), אני נותחתי ביום א' בערב ושוחררתי ביום ד' בבוקר.
    ההתאוששות מהניתוח אורכת בערך כשבוע וחצי, עד שהכאבים נעלמים לגמרי וניתן לחזור לתפקוד כמעט מלא (לא לרוץ מרתון ולהרים משקולות, חוץ מזה די הכל).
    היום, כעבור 4 שנים כבר לא רואים את הצלקת שלי, רק אם ממש מותחים את העור חזק-חזק, היא נראית כמו פס לבן ודקיק. במגע היא לא מורגשת בכלל

• ילדתי באיכילוב...
    ואורטל - המיילדת שלך לא צעקה עליך ללחוץ?? מה רק עלי צועקים??
    איפה אחותך מיילדת? אולי נארגן איזה מפגש
  • לצעוק?!
    למה לצעוק?... גם לי בשתי הלידות היו לי מיילדות מקסימות ולא צעקו עלי - אמרו לי מתי ללחוץ ...
  • אחותי מיילדת בהדסה הר הצופים - בא לך לנסוע לשם ללדת עם בנות דודנו? לא תודה
    [email protected]

• בלידה של יותם המיילדת היתה מקסימה- היא הצילה אותי מניתוח קיסרי- כי הם רצו לנתח אותי וכבר הייתי מוכנה להכנס לחדר ניתוח רק שלא היה חדר פנוי.. היא ראתה שאני בוכה, לקחה יוזמה ויילדה אותי טבעי.
    אבל היא גם צעקה עלי ללחוץ
  • אני בדיוק כמוך. ממש לא מתחברת נפשית לתהליך של הלידה

ולא אכפת לי כמה יגידו לי שזה מקסים, ונהדר וחוויה שאין דומה לה...

זה מגעיל אותי
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• חד משמעי אין כמו ללדת רגיל הכי טוב לאם ולתינוק,מסייע בקשר של האם והתינוק ההחלמה היא אחרת ויש עוד יתרונות ניתוח אז נכון שהוא מתוכנן{לנשים שאוהבות שליטה בחיים זה בהחלט טוב}אבל בכל זאת זה ניתוח,יכולים להיווצר הידבקויות-בהריונות חוזרים ההשרשה של השיליה יכולה להיות על הצלקת וזה מאוד מסוכן אז נכון שאין צירים ולחיצות אבל זה תהליך הרבה יותר מורכב,אגב לא נראה שיש בית חולים שמוכן לנתח יולדת רק בגלל שהיא רוצה,צריכה להיות התוויה רפואית לכך..אם לי היתה האופציה הייתי יולדת רגיל..
  • אני ילדתי לידה ראשונה רגילה ( עם אפידורל ) לידה שניה קיסרי ( מצב עכוז )
    ההחלמה מהלידה השניה היתה סיוט .

אחרי הניתוח כל שיעול גרפס וכיו"ב היה מלווה בכאבי תופת . לעומת הלידה הרגילה שעמדתי על הרגליים אחרי שעתיםם .

הניתוח קל יוןתר באותו הרגע אבל יום למחרת הכאבים של הניתוח עזים וההחלמה מימנו היא קשה מאוד .להבדיל מלידה .

ואם הייתי יכולה לבחור הייתי יולדת רגיל ולא בקיסרי

http://www.f2h.co.il/1848034048453
  • טוב אין לי דעה בנוגע ללידה טבעית כי אני עברתי קיסרי עם הילדה , כן נכון שזה היה ממש צ'ין צ'ק הרדימו אותי ב23:35 והתעוררתי מההרדמה הכללית ב 24:30 הרגשתי שפשוט פינצ'רו אותי כי תחשבו את נירדמת עם בטן ענקית ומתעוררת בלעדיה והשאלה הראשונה שהייתה לי זה "מה עם הבת שלי".. עד שהייתי במצב שכיבה לא הרגשתי לא כאבים ולא כלום אבל אז שאמרו לי לקום ולעבור לכיסא של סניטר זה כבר היה סיוטטטטטטטטטטטטטט של החיים שלי ראיתי כוכבים וכבשים וכול מה שתרצו מול העיניים מכאבים..את לא יכולה לזוז בשכיבה לא לצד ימין ולא לצד שמאל כול תזוזה את צורחת מכאבים כאילו חותכים אותך באותה השניה..לקום לשירותים בעלי היה עוזר לי לקום כי פשוט את לא יכולה להיתאמץ בבטן בכלל..ואני כבר לא מדברת על אפצ'י או שיעול זה סיוט..בכול לידה יש את המינוס והפלוס שלה אין דבר כזה לידה מושלמת לפי דעתי..
  • טוב,רק עכשיו ראיתי שריכלתם עלי אחותי בבית חולים שלי אין רק בני דודים,יש גם יולדות יהודיות מאוד מרוצות:-)אז בכייך מי שרוצה ללדת אצלנו מוזמנת,אורטלס-לא בא לך שאני ילד אותך?מה שבטוח אני לא ידחוף לתינוקת אחרי הלידה בומבות של אנטיביוטיקה רק לכסת"ח
    כמו באסף הרופא שיהיו בריאים..
    ולגבי מיילדת בכל מקום יש מיילדות מכל הסוגים תלוי על מי אתה נופל.אני נגד לצעוק על יולדת מצד שני לעיתים יש האטות חמורות בדופק בדיוק לפני יציאת התינוק וזה מלחיץ אז אולי מיילדת מסוימת צועקת,בכל זאת זה לא מצדיק אפשר לזרז אישה לצעוק גם בלי צעקות..
    רק לידות טובות וכייפיות לכולם
  • ילדתי לידה רגילה, סיוטטטטטטט לא היו לי קרעים, אבל כן סיכנתי את חיי ואת חיי הילדה
    ההחלמה לקחה 4 חודשים במהלכם הייתי מאושפזת פעמים,
    הפעם אני הולכת על קיסרי בטוח ההחלמה תהיה מהירה יותר מזו שהייתה לי
    אני נאלצת להסכים עם חברותיך לעבודה
    ואגב היום אישפוז של קיסרי זה 3 ימים לא 5 כמו פעם

• טוב אחרי שכתבתי פה סיפור שלם שלא פורסם מישום מה אכתוב שוב את דעתי

אני ילדתי 3 קייסריים ( כן -3 )

להגיד שזה יותר טוב או פחות טוב מרגיל אני לא יכולה אבל בתור אחת שעברה 26 שעות צירים עם ירידת מיים ולחץ דם גבוה ובלי התקדמות בפתיחה בכלל אני חייבת לציין שהתחננתייייייייייי שיכניסו אותי לקייסרי

אבל הם בדעה של עדיף רגיל ובואי ננסה וניראה עד 12 בצהריים אם לא ייתפתח כלום נכניס לקייסרי ואני מטושטשת כואב גמורה מתחננת אין לי כוח לרגילה אין לי ולילדה כוח ללידה רגילה והם בשלהם

מזל משמיים שלח את אמא שלי והסכימו שהיא תיכנס למרות שבעלי היה בפנים
    והיא שמבינה קצת במוניטור מלידותיה שלה קלטה שהמוניטור שלי מישתולל והדופק של הילדה יורד מ-100 ל-4 בשניות

היא רצה אחוצה בשניות הכינו אותי לקייסרי והוכנסתי לקייסרי חרום בלי שהספיקו לחטא את החדר ניתוח לפני

אז תסבירו לי ... למה משכו את הזמן ???
    למה לא מקשיבים לאמא שטוענת שזה לא ייקרה ואין לה ולעובר כוחות???

משמיים שלחו לי את אמא שלי לפני 10 שנים שתציל לי את יובל שתיוודע לחיים
    ארוכים

אז אני בדעה של קייסרי להיכנס ולסיים אם זה בציק
    נכון גם לניתוח יש סיכונים וגם לניתוח יש סיבוכים (כמו שהיה לי עכשיו בקייסרי שלישי זיהום)

אבל הכל מלמעלה ואני בהריון השני כבר ביקשתי קייסרי והסכימו
    תרצתי את זה שאני פחדנית ושאני מוטשת ושאני מאוד מאוד מאוד מעוניינת לקייסרי אפילו שיביאו אחתום להם על מה שבא להם

ולהגיד את האמת אני לא מצטערת

נכון ההחלמה אולי ארוכה יותר
    נכון קשה לשכב על הצד תקופה
    נכון קשה לקום מהמיטה
    נכון קשה להשתעל או להתעטש

אבל בשביל זה יש משכחי כאבים ותודה לאל לממציא שלהם

אז בנימה אופטימית זאת

הדר76 - בהצלחה בלידות הטבעיות - אבל אני לא אבוא ללדת אצלך

**

www.2all.co.il/web/Sites/2007-8

• הדסוש זה בסדר אנחנו פיטיות{דהיינו שוות,אי אפשר לנקד זאת}גם אני אחרי שלושה קיסרי אבל זה בלית ברירה,אני עברתי לידה רגילה}וואקום} ואח"כ ניתוח דחוף שבעקבותיו באו שאר הניתוחים עברתי איזשהוא השלמה עם עצמי וכך שהניתוח השלישי שלי היה ממש חוויה מתקנת לניתוח השני שההחלמה ממנו היתה קשה מאוד.וכמו שבין ניתוחים וההחלמה שלהם יש הבדל כך זה גם בלידות.הדסוש לא רצים היום לקיסרי רק אם אין ברירה אני יטודעת שמהצד שלך זה נראה נורא,אבל בתקופה הקצרה שאני בחדר לידה לפעמים אין ברירה אלא לחכות,את יודעת כמה יולדות אומרות"אולי ננתח וזהו?אין לי כוח ובסוף יולדות יפה?יחד עם זה יש כאלה יולדות כמו בסיפור שלך שנתקעות הרבה זמן ולא מתקדמות,האישה מותשת ולעיתים אפילו הצוות הרפואי קצת חסר אונים לתת עוד צאנס,אולי יהיה שיוני,במקרה שלך רק לפי מה שתיארת אני מניחה שהיתה רעלת הריון?בכל מקרה אם כן,לא מנתחים אלא מעדיפים לחכות ולנסות ליילד רגיל רק בגלל שיכולים להיות סבוכים במהלך הניתוח ולכן העדפה היא לידה רגילה אלא אם כן יש סכנה לאם או לעובר כמו שתיארת ואז ברור שמסיימים זאת בניתוח.להיות מיילדת מבחינתי זה מעין תיקון שלי אם אני לא יכולה ללדת רגיל,אז אני יעזור לנשים אחרות ללדת בצורה הכי אופטימלית ובטיחותית לאם ולעובר.יחד עם זאת לא אחת מצאתי את עצמי מדברת עם יולדת שכל כך רצתה ללדת רגיל אבל בסוף נותחה,כי לא היתה ברירה,ואז אני אומרת לה "גם אחרי קיסרי יש חיים,וטוב שיש את האופציה הזאת"סליחה על האורך.
    מאחלת הצלחה בכל דרך שתבחרי ושתתאים לך.
    שבת שלום לכולם.
  • כל מקרה לגופו ...
    רוב הנשים שאני מכירה שילדו גם וגם . אמרו שקלה יותר ההחלמה מלידה רגילה ..
    אני פחדנית מטבעי ולא הייתי רוצה להגיע לניתוח אבל .. אני מאוד מאמינה "שהכל מכתוב"... ואם זה גורלי כך יהיה ...
    אני בכל אופן מקווה ב"ה שתהיה לי שוב לידה רגילה (וקלה ומהירה ..
  • הדר 76

**

www.2all.co.il/web/Sites/2007-8

• כמה זמן לוקח להחלים מתפרים של קיסרי?

כי תפרים רגילים - זה עניין של בערך שבועיים, של כאבי תופת!
    אתן מדברות על יציאה ראשונה בעייתית??? אני מדברת על שבועיים של כאבים, נפיחות, כל פיפי שורף וכל יציאה צריכה להיות רכה אחרת
  • לא הייתה לי סבלנות לקרוא תגובות...
    לידה ראשונה- קיסרי, החלמה לא נעימה! לקח לי 3 ימים עד שיכלתי להתיישב מבלי לראות כוכבים
  • שלום בנות סורי שאני לא פה אבל כבר יש לי 3 בנים בלי עין הרע ואין לי זמן לגרד את הראש.
    לגבי הניתוח והלידה אני ניסיתי את שתיהן ואת האמת הכי כדי ללדת טבעי , כי אחרי ששוחררתי הביתה אחרי הנתוח הייתה לי דלקת וחזרתי לבית חולים ל3 ימים רחוקה מהגוזל שלי אז אני לא ממליצה על ניתוח.
    בעם השניה והשלישית ילדתי טבעי והתעקשתי ללדת טבעי , אין אין על טבעי.
    מקווה שעזרתי, ובהצלחה לכל היולדות.

• [email protected]

• אחותי על איזה שטויות את מדברת בדיוק?
    אבל לא משנה,אצלי אחרי הקיסרי הצלקת קצת נפתחה והייתי צריכה חבישת לחץ זה מאוד לא נעים.בניתוח האחרון פשוט טיפטפתי שמן לבנדר-אתרי וזה היה מצוין{חוץ מזה שכולם לא הבינו מאיפה הריח החזק בא}הוא מרגיע ,אנטיספטי,ויש לו תכונה של איחוי רקמות אפשר לטפטף ישירות על איזור החבישה.
    אני ממליצה על השמן גם ליולדות שלי שאחרי לידה לטפטף על פד ולשים בתחתון אפשר להוסיף גם קצת דבש טהור על הפד יחד עם הלבנדר מאוד טוב,כי גם לדבש יש תכונות רפואיות.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה