אחותי ילדה גם וגם ואומרת שאין מה להשוות. לידה טבעית עדיפה פי כמה.
אני לא ילדתי טבעי, אז אין לי עם מה להשוות אבל הניתוחים שלי עוברים עלי מאוד קשה. לחץ הדם שלי צונח עד כדי הפסקת נשימה (פעם אחרונה היה 90/40) ואני מעבירה אותם בחצי הכרה מסוממת עד הגג.
העובדה שאת לא רואה את פרי בטנך שעות ארוכות אחרי לידה, וגם כשאת כבר רואה, אין לך הרבה מה לעשות איתו כי את פשוט לא יכולה לזוז
בשעות שאחרי הלידה את חסרת עונים בלי אפשרות לזוז, עם קטטר, האחיות מחליפות את הבגדים והתחבושות תחתייך
הרגע שבו את צריכה לקום מהמיטה... אוי הרגע הנורא הזה....
5 ימים ארוכים בבית חולים בהם הגעה לסוף המסדרון לכיוון התינוקיה נחשבת הישג עצום בשבילך.
השמחה שלך ברגע שאת מצליחה לעשות קקי דומה לשמחה מזכיה בלוטו. אבל הכאב הזה כשעושים זאת...
באחד הניתוחים הייתי מצוננת. השתעלתי המון. כל שיעול קטן שווה ערך לסכין שנכנסת לבטן ועוד מסתובבת בפנים.
תחילת הנקה הולכת הרבה יותר קשה
כשאת מגיעה הביתה - בשאיפה שאת לא גרה בקומות בלי מעלית, כי אז זה לכשעצמו סיפור - את מבינה שלהרים את התינוק (שלא לדבר על אחיו הגדולים) זו משימה ממש לא פשוטה.
חודש אחרי את עדיין לא יכולה לישון נורמלי, אלא רק בתנוחה אחת שמצאת לעצמך, בלי לזוז חו״ח במהלך השינה
לקום מהמיטה לוקח לך 7 דקות בממוצע
שלא לדבר על כך שכמות הלידות שלי מוגבלת. הלידה הרביעית זה כבר סיכון משמעותי עבורי.
התקן אני לא יכולה לשים.
צלקת על הבטן תשאר לי לעולמי עולמים. וכנראה גם תגרד לעולמי עולמים.
חצי שנה אחרי הקיסרי בעלי עשה לי מתנה ליום הולדת, קורס צלילה. אמהה, אני לא יכולה לצלול שנה אחרי ניתוח. וקיסרי זה ניתוח לכל דבר.
וכל זה (חוץ מהלחץ דם) בקיסרי בלי סיבוכים.
לפעמים קיסרי יכול להיות מאוד טראומתי
כמו הלידה של אביגיל שלי
מי שלפני ניתוח - אל תקראו
http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=106991אני בכיף הייתי מחליפה כל אחד מהניתוחים שלי בלידה ארוכה ללא אפידורל