על סף ייאוש הנקה,זקוקה לעזרה/עצות דחוף - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הבת שלי בת חודש ושבוע בדיוק ,מיום שנולדה הנקתי לבי בקשתה כל שעה כל חצי שעה כל רבע שעה וזה ממש הכניס אותי לדכאנו לא יכולתי לצאת מהחדר היא פשוט רק אכלה בקושי ישנה וכך גם אני .הרגשתי שאני נכנסת לדכאון רבתי עם אמא שלי שלא תומכת בהנקה בכלל בעקבות איך שראתה אותי ..לא התקלחתי ימים בקושי אכלתי כשהנקתי אותה בעלי היה חייב להיות לידי כי ממש נרדמתי וזה יאמר לזכותו שעד היום לא חוזר לעבודה ונשאר איתי בבית כי הינו אצל אמא שלי שבועיים וחזרנו לבית שלנו ..בכל אופן הרגשתי נפשית שאני לא מסוגלת יותר לא משנה כמה הילדה אכלה היא פשוט לא הפסיקה לבכות הלכנו לרופא ילדים כבר 7 פעמים לטיפת חלב מליון פעם הוחלט לשאוב לבקבוק ולתת לה בלי הגבלה כדיי לראות כמה היא צורכת ..שאבתי לה כשהייתה בת שבוע וחצי 140 היא אכלה הכל וגם אז לא היתה רגועה הוספתי כעבור חצי שעה בפעם הראשונה 60 מטרנה היא אכלה הכל והפלא ופלא נרדמה סוף סוף בפעם הראשונה מיום שנולדה ל3 שעות רצוף !! הבנתי שהבעיה כנראה בחלב שלי אולי לא משביע או לא יודעת מה ..טיפת חלב והרופא טענו שאין דבר כזה לא משביע ושהיא עולה יפה במשקל מרטיבה טיטולים עושה יציאות וכו׳..בכל אופן החלטנו אני ובעלי להוסיף תמ״ל והוספנו מטרנה ניסיתי ארוחה ביום ובאמת רק לאחר המטרנה נרדמה לכמה שעות 3-5 שעות ! כאן כבר היה לי ברור שלא משנה מה יגידו לי החלב שלי בטוח לא מספק אותה ! מאז עברו שלושה וחצי שבועות הילדה אוכלת פעם מטרנה פעם הנקה פעם גם וגם בתור תוספת והכל בסדר ..יש לה ימים שישנה טוב ימים שפחות אבל אני מאמינה שזה יתאזן בהמשך ..השאלה שמלחיצה אותי היא שהיא אוכלת 120 מטרנה ולא שבעה ! זה הגיוני בגיל הזה ? חישבתי לפי הנוסחא של טיפת חלב היא אוכלת יותר זה ברור לי רק שבגלל שאני מערבת הנקה ותמ״ל אין לי אינדיקציה לגבי כמה היא אוכלת בהנקה ..אציין שהיא יונקת המון כל פעם כמעט שעה שעה וחצי ולא פולטת ...היתי אצל יועצת הנקה שאמרה שיש לי חלב טוב ומספיק כדיי להכין גם נס בבוקר (לטענתה) ואמרה שהתינוקת יונקת מעולה אין בעיה בלשון ושאר הדברים,..היא נולדה 3.800 השתחררה 3.600 וכיום שוקלת 4.750  אני אובדת עצות..מצב אחד כל כך נלחמתי על להניק בלבד ..בהתחלה היו סדקים דימומים ..קניתי פטמה משחות הכל עבר ינקה מצויין מצד שני המצב הנפשי שלי והחוסר רגיעה שלה לא שווים לי ואני שוקלת אולי באמת לעבור לתמ״ל בלבד ..השאלה מה לעשות? האם זה אמור להתאזן מתישהו? האם זה שכרגע אני משלבת גם 2-3 מטרנה ביום פוגע בייצור החלב שלי? יש סיכוי שאם אמשיך ככה החלב ייגמר לחלוטין? ואם כן אחרי כמה זמן בערך ? אני מצטערת על האורך של ההודעה ותודה רבה אם מישהי תקרא ותגיב אשמח לכל עצה דעה יידע עצמי או מקצועי ..אני פשוט אובדת עצות גם עכשיו כשאני כותבת היא אחרי מטרנה 120 וצורחת ..אני נותנת לה סימיקול וזה עוזר לה מאוד ..כך שלא נראה לי שאלו כאבי בטן
40 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל יש הסבר למה המרווחים אחרי תמל ארוכים יותר מאשר הנקה.
    חלב אם מוכן לעיכול המערכת בקושי עושה משהו... אז מרגישים רעב יותר מהר.
    תמל צריך לפרק...תחושת שובע נשמרת לאורך זמן.
    אז בעיה בחלב אין לך!!!!

חלב זה לפי ביקוש, אז אם את מביאה תמל, הארוחה שהציצי שלך מפספס הוא יוריד אותה. לא ייצר אותה.
    אבל אם את מביאה 2-3 בקבוקים והשאר הנקה, הכמות שהיא שותה בהנקה את תמשיכי לייצר !!! אפילו אם תניקי פעם 1 אז הגוף ייצר כמות חלב לפעם אחת בדיוק לזמן שאת צריכה. אחרת איך יש ילדים שיונקים גם עד גיל שנה פלוס ויש חלב? הם כבר אוכלים אוכל רגיל...אבל הגוף עדיין מייצר את המנה הקטנה הזו שנשארה.

אז אין בעיה לשלב! תקפידי על שילוב קבוע. באותן שעות זה בקבוק ובאותן שעות הנקה. שיהיה סדר.

חלב אם זה לא רק אוכל, יש שם נוגדנים למחלות שאת נחשפת ועוד כל מיני דברים מגניבים וחשובים. אז תשאירי הנקה כלשהי...לא יהיה לך את אותו קושי פיזי ונפשי אם תשאירי אפילו הנקה אחת, נכון?
    אפשר לשלב, לא חייבים תמל בלבד.

בכל מקרה הכל צריך להיות בהדרגה ולא בבום מורידים את כל ההנקות או כמעט, כל פעם תורידי אחת...תתני לגודש לעבור=לגוף להבין שצריך להפחית כמות זו. מדריכת ההנקה יכולה לעזור לך בזה גם.

האם האכילה שלה תתאזן והיא תינק בהפרשים כמו מהתמל? לא נראה לי שמישהו יודע.... זה רק לנסות ולבדוק. אבל זה שוב להניק 24\7 בלעדי ולראות שזה דיי ירד מהפרק.
    בעקרון כן. המרווחים בין ארוחה לארוחה מתחילים לגדול עם הזמן...
    אבל את לא חיה ככ בזמן הזה.

תשלבי
  • אני מודה לך מאוד על התשובה אקח לתשומת ליבי מה שאמרת .לא ידעתי שהארוחות בהנקה ובקבוק צריכות להיות באותה השעה בערך של היום ..אשתדל ליישם זאת .היום בכל אופן היא לא ישנה מ10 בבוקר עד עכשיו .חוץ מרבע שעה פה רבע שעה שם ומיד מתעוררת ..יהיה בסדר בע״ה
  • וואווו
    פייס: ortal_hori

• איך את יודעת שאחרי מטרנה היא עדיין רעבה?
    הקטן שלי בן חודשיים ואם אני לא עוצרת אותו בבקבוק הוא ממשיך לאכול ולאכול
    גם אני חשבתי שאחרי 120 מל הוא עדיין רעב כי הוא בכה וחיפש עם הפה אבל הבנתי שזה לא ככה, לפעמים הם בוכים אחרי האוכל כי כואב להם הבטן או כי הם אכלו יותר מידי והם ממשיכים לעשות תנועות חיפוש עם הפה לא תמיד בגלל רעב

• נשמע שקשה , הנקה נכון זה לא הדבר הכי קל במיוחד בהתחלה גם ככה עייפים ובקושי ישנים אין שעות שינה לקטנים יש תופעת הגזים שגם משפיעה חלב יש לך בשפע הידה כן אולת וכן עולה במשקל פשוט צריך המון סבלנות היא ״ גדולה״ יחסית במשקל ודורשת יותר .. רואי שלי נולד 3700 וההנקה היתה לי קשה כל הנקה 40 דקות על כל צד גם ככה עברתי לידה קשה וגם ההנקות היו כואבות סדקים פצעים וכו ... אבל לא התייאשתי הנקתי והנקתי עד שהכל התאזן לא תחליף חלב עד גיל שנה וחצי ... ברור שאם תתני בקבוק יותר קל להם לאכול יותר מהיר פחות מאמץ ואת שולטת על הכמות ... וכן החלב יכול לאט לאט להגמר במיוחד שלא מניקים כל הזמן החלב מיוצר על פי דרישה ככל שרוכלים יותר נוצר יותר ככל שיורד אז היצור חלב יורד ... הרבה סבלנות זה הכי חשוב ואל תתיאשי אם את כל כך רוצה להניק ... וגם אם לא תקני קי זה בסדר ולא סוף העולם ... לפחות את שלך עשית וניסית !

• מהניסיון שלי הנקה זה סבבה כל עוד את לא משלמת מחיר יקר בגללה

חשוב לארגן סדר ארוחות וככה גם היא תתאפס על עצמה בשינה
    במטרנה או חלב שאוב אני הייתי נותנת כל 3 שעות
    היה אוכל ונרדם..

לי היה מאד קשה כשלא ידעתי כמה הוא אוכל ואם הוא שבע
    אני הרגשתי שאני מרעיבה אותו
    גם אני כשנתתי פעם ראשונה בקבוק אחרי שינק והוא טרף אותו הרגשתי נורא ואיום
    אני חושבת שזה תלוי באמא עצמה
    אני מעדיפה לראות כמה הילד אוכל ולדעת שמספיק לו במקום לקחת הימור כזה - זה מלחיץ אותי
    אני כשנתתי בקבוק וידעתי שהוא אכל ככה וככה הייתי יותר רגועה
    ידעתי שהילד שבע! אני זוכרת כשהנקתי, הוא ינק ממש טוב ויצאנו לגינה והוא התחיל לבכות ואמרו לי שהוא רעב
    והוא באמת היה רעב! וכעסתי על עצמי כי הנחתי שהוא אכל מספיק אבל לא...אחרי כמה דקות היה רעב שוב
    אותי זה שיגע לא לדעת כמה הוא אכל
    ואם זה מספיק בכל זאת זה תינוק קטן
    את יכולה לשלב מטרנה ושאוב ושהיא תהנה מכל העולמות
    ככה אני עשיתי ובהמשך עברנו למטרנה והיה סבבה לו
    הבן שלי מ א ד מ א ד חכם לגילו
    ילד בריא וחזק
    מפותח וחברותי

• גולי

• זה מאד קשור כי בכל הנושא של פרו הנקה אומרים שילדים יונקים חכמים יותר ומתפתחים מהר יותר
    זה לא נכון, לא הוגן ומלחיץ אמהות שבוחרות לא להניק
    הבן שלי משחק במשחקים של גיל שנה
    בקרב החברות שלי שכולנו עם ילדים הוא הכי חכם והכי מפותח
    והוא אוכל מטרנה!
    הבן של בת דודה שלי דוגרי פחות חכם ממנו ופחות בריא ממנו והוא רק יונק
    אז כנראה שיש עוד גורמים
    וצהגיד לאמא שגם ככה קשה לה שזועקת פה לעזרה שאם לא תניק הילדה שלה תהיה טיפשה או לא תתפתח טוב כמו עם הנקה זה מיותר

• מי אומר לה את זה

• לי אמרו את זה יועצות הנקה
    אמרו לי שאם אני רוצה ילד טיפש שחולה כל הזמן אז לתת תמל
    ואם אני רוצה ילד מפותח עם מערכת חיסונית חזקה להניק
    ויש בנות שמוותרות על הנקה בלי קשר לכמה חלב יש להן
    מכל מני סיבות אישיות שלהן
    אני אחת מהן. ואני לא מצטערת לרגע.

• פייס: ortal_hori

• עובדה שלא!

עובדה שהבן שלי יותר חכם ויותר בריא מילדים יונקים (גדולים ממנו!)

אני למשל ינקתי והייתי חולה ה מ ו ן
    אחי לא ינק ולא חולה בכלל עד היום 555

השטיפת מוח הזו ממש מיותרת

• אוי

• לצערי,באמת התפנה לי זמן לאחר שסיימתי להניק
    shira

• אורטל אני חייבת להגיב...
    אני שמחה בשבילך שהצלחת ואת מניקה! אבל היא בוכה פה שקשה לה! לא אוכלת! עייפה! לא מתקלחת! ובדיכאון! אז מה הקטע לעשות לה מין שטיפת מוח?

אז לא קרה! לא הסתדר אז לא בכוח!!! אני דוגלת באמונה שאם האמא רגועה גם הילד רגוע!

אני עם גלי! את לא יכולה לבוא ולהגיד ולפתוח דיון על זה כשכל מה שמיכל ביקשה זה להבין מה קורה איתה ומה אפשר לעשות.
    את הבחירה הסופית שלה היא תעשה בעצמה

• שלי

• היא כתבה בתחילת ההודעה שההנקה הכניסה אותה לדכאון
    וכל ההודעה היא מספרת כמה היא בחרדות וקשה לה
    את ממש טועה
    לא כל אמא חלום חייה להניק
    לי למשל חשוב ילד בריא ורגוע שאני יודעת שאכל מספיק וקיבל מה שהוא צריך
    וחשוב שהאמא תהיה רגועה ושלמה עם עצמה ולא תעביר ימים בחרדה ודכאון בגלל ה״חיידק״ הזה של ההנקה.
    לך זה נוגע בנקודה רגישה כי את עדיין כועסת על עצמך בקשר לבת הגד.ולה שלך
    אני שלמה עם עצמי ועם הבחירות שלי לגמרי
    ואין שום דבר בעולם שיגרום לי לחשוב שטעיתי
    הבן שלי קיבל ומקבל את הטיפול הכי טוב והכי מסור גם אם הוא אוכל מטרנה ולא חלב אם.

• נראה לך שאני כועסת על עצמי??

• אני אגיד את דעתי: ממה שאני רואה בסביבתי-הקרובה אצל אימהות,שמצליחות להניק זאת המון-עזרה אינטנסיבית מצד המשפחה (אמא וכו'),חברים,שכנים וכו'..המוני יתדות ועוגני עזרה ותמיכה ואם לא- אז המוני-מזומנים (קייטרינג,ניקיון וכו') ואף כמובן שילוב של השניים (עזרה מהסביבה-הקרובה ותמורת-תשלום).

מעטות הן הבנות,שעושות הכל כמעט לבד ומצליחות גם להניק לאורך-זמן מלא או חלקי.

כך,שהיום אני יותר מבינה..צריך תנאים-סביבתיים,ע"מ שזה יצליח ואם לא- אז מתחילים להשקיע במישורים-אחרים ולא-חסר במה
    shira

• בנות בנות מספיק
  • גולי את נותנת לילד שלך מגיל 0 משחקים של גיל חצי שנה ומגיל חצי שנה הפעלות של גיל שנתיים אז מה את מצפה? זה ה שהוא מכיר ולזה הוא מתחנך..... וכן אין לזה שום קשר להנקה
    אבלללללל אורטל דווקא ממש לא הטיפה הנקה היא לחלוטין אמרה שזה בסדר לשלב ושגם לה עם אןר לא הלך ולא קרה כלום... היא מראה את הצדדים היפים של ההנקה
    ידוע פה לכולן שאני לא מהמניקות ומבחירה אישית בכלל - כי גם להגיד נואש כואב י לא מסתדר לי זה בחירה אישית
  • יווו לאן זה הגיע
  • היי מיכלוש,

כתבתי תגובה ומחקתי אחרי שקראתי םעם נוספת וראיתי שניסיתם כבר: רופאה, שאוב בבקבוק וכו.

כתבת שגם מטרנה לבד לא עוזר והוא עדיין בוכה אחרי 120- שזה לא קצת..

אז אולי משהו אחרון:
    תלכו לרופאה לבדוק ריפלוקס..
    אני אגיד לך למה חשבתי על זה..
    יש לי חברה שיש לה תינוק שבן 5 חודשים כבר ומאז שנולד הוא רק היה צורח כל הזמן, וחשבו שזה מרעב, כמו אצלך..
    היא הרגישה שמשהו לא בסדר אבל לא עלו על הסיבה.
    לפני חודש בערך היא ירדה איתו למיון כי הוא צרח כ"כ בלילה, והופס- גילו ריפלוקס קשההה, שלא התבטא בפליטות, אלא בצרבות קשות שהיו לו
    היא אמרה שראו כמעט כוויות מרמת הצרבות, המסכנון
    ובגלל שלא היו פליטות כמו בריפלוקס בד"כ, לא עלו על זה. הוא ישר קיבל טיפול תרופתי- גם דרך הווריד, וראו שיפור מיידי! הוא עכשיו חודש אחרי, ועדיין מטופל בתרופה כשמורידים לאט לאט את המינון.

לא באתי להלחיץ אלא לפתוח כיוון צחשבה נוסף אם כל השאר לא הלך..

ואם גם זה לא..
    אז זה כנראה אופי של ילד. יש כאלו שבוכים יותר, לפעמים כי משהו מציק ולפעמים כי ככה הם..

בהצלחה ותעדכני
  • תודה רבה לכולכן עזרתן לי מאוד ! שלי לשאלתך איך אני יודעת ש120 לא מספיק לה ? א׳ כי היא אוכלת ככה מגיל שבועיים ולא פולטת אלא רק לעיתים רחוקות וגם אז זה ממש מעט,ב׳ כשהיא מסיימת 120 היא עדיין מחפשת מוציאה לשון מכניסה ידיים לפה בטירוף כאילו לא אכלה כלום ! לא נרדמת ובוכה ..כמובן שאני לא ישר נותנת לה עוד אני מושכת אותה מעט לראות שזה באמת זה ולא משהו אחר שמציק באותו רגע ..אחרי בערך 40-60 דק׳ אני נותנת עוד 60 מהם היא אוכלת בערך 40 עושה גרעפס נרגעת נרדמת וישנה מעולה בין 3-5 שעות רצוף ולפעמים גם 7-8 שעות רצוף ושזה שהיא לא פולטת מסביר את זה שאין עודפי מזון (זה מה שהסבירו לי ).בכל אופן החלטתי להתחיל לשאוב לבקבוק ולהמשיך לשלב עם מטרנה עשיתי חישוב לפי הנוסחא יוצא שלפי 6 ארוחות ביום היא צריכה לאכול בכל ארוחה 114 מ״ל ..יש ימים שיוצא 5 ארוחות כי היא ישנה הרבה מאז שהוספתי מטרנה..אז אני אשאב ופשוט כך תהיה לי אינדיקציה לכמה בדיוק היא אוכלת ואוכל לראות את התגובות שלה לאחר אכילת החלב השאוב שלי ואני בטוחה שאגיע לתשובה שתתאים לי ולה..אני מאחלת בהצלחה לכל הבנות שמניקות וגם לאלו שלא.וגלי את בהחלט צודקת לגבי כל מה שאומרים על ההנקה גם לי יועצת הנקה ואחות טיפת חלב אמרו שלא כדאי תמ״ל שזה לא בריא ועוד המון דברים מלחיצים שבגללם כל כך נלחצתי ונלחמתי עד שכבר אין לי כוחות .. 
  • שמחה לשמוע

• קראתי את כל כל כל התגובות, ואתן טוחנות מים...
  • ווואוו קצצת סטיתם מהמסלול
  • סיון מה הקשר? לא זכור לי שהיית אצלי וראית במה ליהוא משחק

• יועצת הנקה טיפשה-מעניין על מה היא גדלה
  • מיכל תעדכני איך הולך

• שלי,אחרי שאפסו כוחותיי אתמול מההמרה הבלתי נגמרת התעוררתי הבוקר וב7 הנקתי אותה כמעט 40 דק כשראיתי שלא הספיק לה והיא צרכה שהוצאתי אותה כי כבא התחיל לכאוב לי נתתי עוד 60 מטרנה אכלה הכל נרדמה ל4 שעות ב13:00 התעוררה אכלה מטרנה 120 ב15:00 שוב תוספת של 60 נרגעה ושוב ב16:45 הנקתי אותה ..בעצם עד עכשיו ושוב כשהוצאתי היא צורחת אני אובדת עצות כבר לא יודעת מה לעשות ..מאתמול יש לה הרבה יותר יציאות מבד״כ אני מקווה שזה לא יותר מדיי אוכל לא יודעת מה לעשות ..בנתיים אין לי אפילו כוחות לשאוב  
  • מההמרה * מההנקה
  • גלי יקירתי את טורחת להראות הכל בפייס ... משם אני רואה איך ובמה את מעסיקה את ליהוא. ומה לעשות ההפעלות שאת עושה לו מתאימות לגיל קצת יותר מגילו. וזה בדיוק מה שאני טוענת שאין קשר להנקה או לא יש קשר להשקעת ההורים...
    אם תתני לילד מגיל חודשיים להכניס צורות למקום אז בגיל חצי שנה הוא ככל הנראה ידע לעשות אתזה... אם תלמדי ילד מגיל חודשיים צבעים וצורות אז ככל הנראה בגיל שנה הוא כבר יזהה הכל.... הכל תלוי בהשקעה ובבחירות ההורים.

• הזוי כי סגרתי את התמונות רק למשפחה וחברים קרובים

• אההההה סליחה זה ממצלמות המעקב ששמתי עליך שיט עלית עלי אני מנהלת חיים שלמים כדי לעקוב אחריך ועכשיו לא אוכל יותר
    תגידי לי את דפוקה????? מישהו אמר משהו ברעתך? מנסים להחמיא לך למען השםםםםםםם
    יו אלוהים מפעם לפעם אני מתעייפת יותר ויותר
    לא תמיד זה היה נעול אני מדברת על תמונות שראיתי את יודעת בעבר כשנתת לראות
    ואת גברת צריכה להשתחרר מההתגוננות הלא ברורה שלך

• אני לא מתגוננת

• כשקראתי בין השורות רשמת שאת לא אוכלת טוב ההצעה שלי בשביל שהחלב יהיה סמיך יותר
    לאכול מאכלים שיכולים לעסור כגון אבוקדו תמרים שקדים לבנים אגוזי מלך
    להשתדל לאכול 3 ארוחות ביום לשלב פירות וירקות ואת תיווכחי בשיפור!!!
    למרות שאני מאוד בעד ההנקה וחשוב להניק כמה שיותר אבללל לא על חשבון האמא
    הילדה שלך צריכה אמא בריאה מבחינה נפשית ופיזית כי את כל זה את מעבירה לה לחלב
    בכל מקרה אם את עדיין רוצה לעשות השתדלות תנסי להמשיך אם השילוב של תמל והנקה
    בהצלחה
  • ועוד דבר קטן כרגע קראתי את כל השירשור ואני עם אורטלי היא לא הטיפה בכלל
    נתנה בסהכ את דעתה האישית כפי שכל אחת כאן עשתה את זה אז בואו נשמור על פאסון וכל אחת תעשה מה שטוב לה

• אויש מיכלושית

• מיכל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה