טוב, בעקבות ההודעה המרגשת של אחת ויחידה, הייתי חייבת לפתוח שירשור בנושא בדיקת החלבון העוברי וסליחה על החפירה.
אני מדברת מהצד השני של המתרס- פעמיים קיבלתי תוצאות לא טובות (אחד למאה ומשהו- טלפון בהול מהמעבדה- פני ליעוץ גנטי- בלה בלה בלה)
פעמיים עשיתי דיקור מי שפיר, ופעמיים היתה תוצאה טובה לדיקור שהראתה שהתינוק בריא!
באחת הפעמים, למרות הדיקור לא ידענו אם התינוק בריא עד הלידה (חשד לדברים שאי אפשר לראות במי שפיר) והחלטנו ללדת אותו בכל זאת, מתוך הנחה שגם אם יהיה חולה (ללא נכות שכלית או גופנית אבל טיפול כרוני כל החיים ובעיות אחרות) אנחנו לא נפיל אותו. היה לנו מזל, והוא נולד בריא. אבל היה הריון סיוט.
**התוצאות של הבדיקה הזו מושפעות ממגוון דברים כמו הת**** של האמא לדוגמא, ומה זה אומר?? אין קשר בין ילד לא בריא לת**** שלך וזה יכול להטות את תוצאות הבדיקה.
זה לא נעים, אבל זו רק חצי הבעיה.
הבעיה הגדולה היא הצד של האחת והיחידה. האם אתן יודעת שהסיכוי של הבדיקת סקר לדיוק במקרה של שלילת בעיה היא רק 60%!!!!
המשמעות של זה היא שעל כל 2 שמקבלות תשובה שהכל בסדר והילד בריא, יש אחת שמקבלת תשובה שהכל בסדר והילד לא בריא.
רק בשכלול עם האולטראסאונד הסיכויים לדיוק עולים. המשמעות של זה היא שהבדיקה הזו היא ממש לא משהו שצריך להרגיע אף אחד כי היא לא מספיק אמינה.
יש היום בדיקות מסובסדות אחרות- לא חייבים דיקור מי שפיר כגון בדיקת דם של האמא שממנה אפשר לראות בדיוק של 99% אם יש תסמונת דאון לתינוק.
אני מצטערת על החפירה, אבל ממש הרגשתי צורך להעלות את הדברים כי אני לא בטוחה שרבות יודעות את זה. והן עושות פשוט מה שאמר להן הרופא בלי לחשוב יותר מדי, אם זה משהו באמת חשוב או נכון- קיבלתי תשובה טובה, יופי הכל בסדר. וזה לא נכון