-
שלום לך,
התלבטתי רבות אם להגיב ואיך.
במהלך כל ההריון שלי הכל היה בסדר, אולם לאחר שילדתי הרופאים הבחינו בסימנים על התינוק שיכלו להעיד או על זיהום שחטפתי במהלך ההריון או על מחלה גנטית. וכל הזמן בבית חולים אמרו לי "רק שזה לא יהייה CMV" אחרת המצב לא טוב.
בנתיחה לאחר המוות מצאו פרזיטים של הטוקסופלזמה, שזה גם זיהום. את אומרת שהעובר שלך כנראה נדבק, וזה מאוד מפחיד.
כי אצלי עשו לתינוק בזמן האישפוז CT ראש, ועשו גם MRI והמצב היה ממש מדאיג, ראו פגיעה מוחית, נזק חמור ובלתי הפיך.
אני לא רוצה להדאיג אותך, אבל חלילה שלא תהיי במקום שבו הייתי ותקבלי בשורות כאלו מפחידות לאחר הלידה.
אני לא יודעת מה לייעץ לך, אני בטוחה ומקווה שהפרופ' שלך מבין יותר ממני, אני רק מספרת לך מהמקום שלי. אל תשכחי כי בסוף את ובעלך הם אלה שיצטרכו כל חיים להתמודד עם ההשלכות של ילד כל כך חולה(חלילה) ולא הרופאים.
בכל מקרה יש מומחית בתל השומר ל CMV קוראים לה ד'ר גליה רהב, אולי שווה להתייעץ איתה.
אי מאחלת לך תינוק בריא ולא משנה מה יקרה תהייה חזקה
-
אסנתש שלום, קודם כל תודה שענית. אני בטוחה שזה לא קל עבורך. ליבי איתך. אם זה בסדר מבחינתך רציתי לשאול אותך עוד מספר שאלות..(אני מצטערת, אם זה לא נוח עבורך- פשוט אל תעני). רק לאחר הלידה ראו כי הילד נפגע במהלך ההריון?? אני מבינה כי היה מדובר בפגיעות מוחיות קשות שהתסיימו במוות לאחר מספר שבועות?? במקרה שלנו כל הרופאים אומרים שמזל שעלו על הזיהום עוד ברחם ושכך באמצעות בדיקות מכוונות וM.R.I עוד ברחם יוכלו לשלול פגיעות מוחיות בטרם הלידה. האם עשו לך בדיקות שכאלו במהלך ההריון עצמו או שעלו על זה מאוחר מידי רק לאחר הלידה??
אני מודה לך מאוד על ההתיחסות, מקווה שאתם במקום טוב יותר היום.
גלית
-
היי גלית
הבנת נכון, רק לאחר הלידה בבית החולים הבחינו שמשהו לא בסדר, ואת הMRI עשו לתינוק כשבועיים לאחר הלידה בבית חולים. בדיקת ה MRI היא מצויינת, היא תוכל לומר לכם בוודאות אם יש פגיעה מוחית, ומצויין שאת עושה את זה עוד כשהוא ברחם, זה יעזור לכם בהחלטה מה לעשות. אצלנו זה כבר היה מאוחר מידי, הנזק היה ממש חמור כך שהוא לא שרד. הכי מפחיד שכל מעקב ההריון היה בסדר.
בכל מקרה, אנחנו בסדר גמור, חזקים ואופטמיים. מקרה כזה מלמד אותך לא לקחת שום דבר כמובן מאליו, ותינוק בריא זה נס וצריך להעריך אותו
אם זה מעודד אותך אחרי שגיסתי ילדה גילו אצל הילדה CMV וברוך השם התינוקת בסדר גמור והם רק צריכים להיות במעקב שמיעה.
מקווה לשמוע בשורות טובות בהמשך
אסנת
-
הי,
אני מצטערת שאני נדחפת. אני הייתי במצב די דומה
בשבוע 18 התגלה שנדבקתי ב- CMV בערך בתחילת ההריון (שבועות 8-9)
הייתי ממש בחרדות , לא ישנתי חודשים עד הבדיקת מי שפיר
בבדיקת מי שפיר יצא תשובה שלילית. כלומר, שהעובר לא נדבק בוירוס
תודה לאל !
אני חייבת להגיד לך שאני ובעלי עברנו תקופה מאוד קשה. התייעצנו עם המון רופאים, נסענו לבלינסון, תל השומר, התרוצצנו ממקום למקום
בקושי הצלחתי להירדם בליילות
לכן אני ממש מבינה את המצב שאת נמצאת בו
תדעי רק שאומרים שככל שההדבקה הייתה בשבועות מאוחרים יותר, כך הסיכוי שהעובר יפגע מהוירוס היא נמוכה יותר . כך שזה לפחות משחק לטובתם
תלכו לפי הלב . ההחלטה היא רק שלכם.
-
הי
אני בשבוע 15 להריון ונדבקתי ב CMV הדבקות ראשונית.
הבנתי שעלי לעשות מי שפיר - השאלה שלי היא אם בבדיקה לא רואים סימנים שהוירוס עבר לעובר - האם זה ודאי או שעדיין יש סיכוי שהעובר נפגע?
תודה
-
הי יעל,
לצערי אני כבר "מומחית" בנושא....
במידה ויודעים את השבוע בו נדבקת לוקחים כ 7-8 שבועות ואז מבצעים מי שפיר. הסיבה שמחכים כל כך הרבה זמן היא שרק ככה ניתן יהיה לאמת כי תום תקופת הדגירה של המחלה הסתיימה ואז במידה והמי שפיר עדיין נקיים ניתן לשלול לחלוטין הדבקות של העובר. במקרה שלנו למשל כבר לאחר כ-5 שבועות המים נמצאו נגועים (לצערנו הרב). כרגע החלטנו להמשיך בתהליך הבדיקות לשלילת מומים במוח (אולטרסאונדים מכוונים cmv ובדיקת mri עוברי) ובמידה והם יהיו תקינים להמשיך את ההריון. אצלנו המצב קצת אחר כי אני כבר בשבוע 30+4 וקשה להפסיק את ההריון בשלב שכזה. אני מאחלת לכם שלא תאלצו להתתמודד עם ההחלטות ושהמים יהיו נקיים!!! אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לשאול.
אותנו מלווים לאורך החודש וחצי האחרונים של הסיוט ד"ר פלדמן מתל השומר, פרופ' אמיר מבלינסון, ד"ר מלינגר מוולפסון. כל אחד מהם מומחה בתחומו ואני מציעה לכם להגיע אליהם במהלך הדרך.
בהצלחה!!
גלית
-
הי
אני בשבוע 15 ובעצם צריכה להחליט אם אני מחכה למי שפיר או מפסיקה את ההריון היום בגלל ה CMV .(הדבקות ראשונית בשליש ראשון)
לצערי מה ששמעתי מהרופאים זה שאין מאה אחוז גם כששוללים הדבקות במי שפיר. אני יודעת שאף אחד לא יכול להגיד לי מה לעשות אבל לשמוע דעות זה בכל זאת עוזר.
האם אני מגזימה בלחץ - תוצאה טובה במי השפיר צריכה להרגיע אותי?
תודה רבה על העזרה
-
אל תפסיקי את ההריון
תעשי את המי שפיר בשבוע 22+
בהדבקות ראשונית יש סיכוי של 70%-60% שהמי שפיר יצאו נקיים
אני הייתי ממש במצב שלך
נדבקתי הדבקות ראשונית בתחילת ההריון . גיליתי את זה בשבוע 18 וחיכיתי עד
לדיקור מי שפיר
ובסוף התוצאה יצאה תקינה !!!
אם במי שפיר התוצאה היא תקינה אז זה ודאי ב- 95% !!!
שזה המון !!!
אל תעשי משהו שאח"כ תצטערי עליו !!
-
בבלינסון התייעצתי עם רופא מומחה ל-CMV
והוא אמר שאם המי שפיר יצאו נקיים, הסיכוי שהעובר יפגע הוא קלוש ביותר !!
ולא קרה עדיין בארץ מצב שהמי שפיר יצאו נקיים והעובר בכל זאת נפגע
בנוסף,
אני עשיתי סקירה מורחבת מכוונת ל-CMV
ובסקירה הזו , שארכה כמעט שעה, בדקו כל מילימטר בעובר על מנת לזהות סימני הדבקות ב-CMV והכל היה תקין
לכן אני אומרת,
תעשי סקירה מורחבת + דיקור מי שפיר
ולפי התוצאות תחליטי
זה מה שאני חושבת
-
תודה רבה
זה מאוד מעודד.
אני פשוט דיברתי עם רופא שעושה סקירה והוא אומר שהיו לו שני מקרים שמי השפיר יצאו נקיים, ובכל זאת בשבוע מאוחר יותר גילו מום בעקבות ה CMV אז הפילו. זה מפחיד ובמקרים כאלו האחוזים לא משחקים תפקיד...
-
כי בתקופה של הסיפור שלי עם ה-CMV אני התייעצתי עם מומחים בתחום
מבלינסון ומתל השומר
ועשיתי ממש מחקר על ה-CMV
קראתי כתבות שלמות ומחקרים שנעשו בנושא
ואני יכולה להגיד לך שלא היה בארץ מצב שהמי שפיר יצאו נקיים והעובר בכל זאת נפגע , אלא אם כן:
1.הדיקור מי שפיר נעשה לפני שעברו 8 שבועות מיום ההדבקות בנגיף
אם לא עברו 8 שבועות, יתכן שהתוצאה של המי שפיר לא תצא תקינה
2. צריך לעשות את הדיקור רק לאחר שהסתיימו 22 שבועות. כי רק אז העובר מתחיל להפריש את הוירוס בשתן
אם הדיקור נעשה לפני 22 שבועות, התוצאה לא תהיה וודאית
מקווה שהברתי לך כמה נקודות
אם הדיקור מי שפיר נעשה בצורה תקינה, אחרי 22 שבועות, ואחרי שעברו לפחות 8 שבועות מההדבקות , אז התוצאה של המי שפיר תהיה אמינה !!
-
תודה רבה !
אין לך מושג (או שיש לך) כמה שאת מרגיעה אותי.
עכשיו נשאר רק לחכות לבדיקה...
-
בהצלחה לכן
דר' עופר אסייג
רופא בכיר, היחידה להריון בסיכון גבוה
המרכז הרפואי אסף הרופא