ריכוז המתכוני מהיום 22.11.07 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מתכונים - תודה בת חן

    http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=95257
    שמש:

    אז אני אצרף את המתכון למרק החם הסמיך והמהביל שמבעבע כרגע על הגז:
    בצל אחד לחתוך דק. לחמם שמן רגיל בסיר גדול ורחב. כשהשמן חם, להזהיב את הבצל. כשמוזהב להוסיף קוביות של: 3 תפו"א מקולפים ו - 3 בטטות קטנות ומוארכות מקולפות. לאדות בשמן, יחד עם הבצל. להוסיף: 2 כפות פפריקה מתוקה, כפית פלפל לבן, 2 כפות אבקת מרק עוף וצרור גדול של שמיר קצוץ קטן קטן. לערבב, להוסיף 10 כוסות מים מהברז. כשהכל רותח, להוסיף לסיר חב' של אפונה מוקפאת (סנפרוסט או פרי גליל). להרתיח שוב, להוסיף מים ולבשל באש קטנה כ - 3/4 שעה. אחרי 3/4 שעה, להוסיף לסיר חצי חב' של איטריות דקיקות וקטנות (כמו האיטריות שמשתמשים בהן בשביל פשטידה מתוקה - קוגל - מי שמכירה), ועוד חצי כוס עד כוס מים. להמשיך לבשל עד שכל הירקות רכים והמרק סמיך מאד.
    בתאבון!
    זהר:

    היי בנות החלטתי לתת לכם מתכון לדג מבושל- מאוד פשוט וטעים חבל על הזמן!

    המצרכים-

    פילה נסיכת הנילוס (קונים בסופר קפוא)
    (לחתוך את הפילה לחתיכות קטנות- לא קטנות מדי)

    שום- 10 שיניים

    שניים שלושה גזרים- חתוכים למקלות קטנים

    2 גמבות חתוכות למקלות

    כוסברה

    פפריקה אדומה

    כוס שמן

    מרק עוף

    הכנה-

    לוקחים סיר לדגים (רחב ולא עמוק)
    שמים את שיני השום, הגמבה והגזר. על זה מניחים בצורה מסודרת את חתיכות הדג.

    לוקחים קערה ושמים בה 2 כפות גדושות פפריקה אדומה, כף מרק עוף, כוס שמן.
    מערבבים היטב ושמים על הדג. משתדלים שכל הדג יקבל מהרוטב בצורה שווה.

    ממלאים את הקערה מים מהברז ושופכים בסיר (להשתדל לשפוך בצד ולאט, כדי שהרוטב האדום לא יישטף מהדג) עד שיש מים בגובה הדג.

    שמים על אש גבוהה בערך שעה, ואחר כך עוד איזה חצי שעה על אש נמוכה.
    מדי פעם לערבב טיפה את הסיר מהידיות שלו...ערבוב עדין לצדדים.

    וזהו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    מי שאוהבת חריף יכולה לשים פפריקה חריפה, או להוסיף פלפל חריף...


    ליאת


    אבל אם בכל זאת אז אני מאוד אוהבת סלט מתוק מעלים של תרד טריים עם חמוציות ומשמש מיובש חתוך קטן וצנוברים קלויים, ותפוזים שמפלטים אותם (להוציא רק את הבקבוקים בלי המעטפת), ועגבניות שרי, וויניגרט של חומץ בלסמי שמן זית מלח וסוכר טיפה והמיץ של התפוז...........ממש ממש טעים.......
    ****
    גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה חריפה ושום וטיפה מלח
    גבינה לבנה מעורבבת עם שומשום קלוי
    גבינה לבנה מעורבבת עם בצל ירוק
    גבינה לבנה מעורבבת עם סלמון
    גבינה לבנה מעורבבת עם שמיר ומלפפון קצוץ דק דק

    ולעשות לחם שום עם רוזמרין או בלי עם טיפה שמן זית
    *******

    סלט טבולה שהכנתי לפני שלושה שבועות והיה להיט עולמי.....

    להשרות את הבורגול במים רותחים פי 3 מהכמות של הגרגירים....עד שסופג את המים....

    להוסיף:

    מלפפון, עגבניה (בלי הקליפה והגרעינים), בצל ירוק, הרבה כוסברה ופטרוזיליה ונענע, הכל קצוץ ממש ממש ממש קטן.....אבל ממש ממש ממש קטן.....

    הרבה לימון ושמן זית ומלח כמובן.....

    יצא סוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
    DRAZ

    לסלט עם העגבניות שרי והבזיליקום תוסיפי צנוברים קלויים זה מוסיף המון טעם
    וסלט עם עלי בייבי (הנה מתכון קל להכנה ושווה אם בא לך )
    חבילת עלי בייבי
    1 מנגו חתוך לקוביות
    גרעיני רימון
    לרוטב:
    שמן זית , בלסמי, לימון , מלח, פלפל, דבש, שום כתוש...
    לערבב הכל לשפוך לסלט לפני ההגשה

    ובתאבון !!!!!
    סלטים:

    קישור להורדת הקובץ:קובץ_סלטים_baronm.doc
    http://www.myfiles.co.il/download.php?id=68C7D09E7

    yulime

    לפני כשנתיים מצאתי את המתכון הזה ומאז זה להיט בבית
    אומנם לא הכי פשוט, אבל שווה בהחלט
    והכי חשוב טעיםםםםםםםםםםם
    אני נוהגת להגיש עם זה מעורב

    אורז פרסי חגיגי

    החומרים:

    1 כוס שעועית אדומה יבשה, מושרית בהרבה מים למשך הלילה
    2 כוסות אורז פרסי מסוג "יסמין"
    ½ 1 ק"ג גזר
    כ - 1 כוס שמן
    2 כפות מלח גס
    מלח ופלפל שחור
    ¾ כפית קינמון
    3-2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים

    אופן ההכנה:

    1. שוטפים את השעועית במסננת, שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא רכה. מסננים ומניחים בצד.

    2. ממיינים את האורז ושוטפים במסננת תחת מים זורמים.

    3. קולפים את הגזר וחותכים לקוביות בגודל כ - 1 ס"מ (חשוב שהקוביות יהיו בגדול אחיד ככל האפשר). מחממים חצי כוס מהשמן במחבת ומטגנים את הגזר על להבה נמוכה, עד שהוא מתחיל להתרכך ומקבל צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר.

    4. מרתיחים סיר מים עם המלח וכף שמן. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות. מסננים ושוטפים קצת במים זורמים. מייבשים את הסיר.

    5. משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים את הכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים מעט מלח, חצי כפית פלפל שחור ואת הקינמון. מוסיפים כוס מים, מנענעים כדי לערבב את השמן והמים ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לכלי אחר.

    6. מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן מהאורז הלבן וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה. מערבבים את האורז, השעועית והגזר. מניחים על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כ - 7 דקות, עד שעולים אדים מהסיר. יוצקים לסיר את שארית השמן ומכסים במכסה עטוף במגבת. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת, ומבשלים על להבה נמוכה שעה ורבע.

    תמונה:
    http://www.holdthatpic.com/
    אביבית

    ממש ממש קל..
    טלי בשבילך
    אז הנה המתכון :
    4 כוסות קמח
    1 שקית אבקת אפייה
    200 גרם מרגרינה רכה
    4\3 כוס סוכר
    1 כף תמצית וניל
    2 בצים שלמות +
    2 חלמונים

    ואבקת סוכר לסוף...

    לערבב הכל יחד לבצק ...
    למרוח שכבה דקה של בצק בתבנית ולהשאיר קצת בצק בצד לפירורים למעלה ...
    אחר כך למרוח איזה ריבה שאתם רוצים .. ועם פומפיה לפורר את הבצק שנשאר על כל העוגה וכל פעם להוסיף קצת קמח לבצק שיהיה קל לעבודה .. ולתנור ל200 מעלות בערך עד לצבע זהוב כזה ולהוציא ...
    אחרי שזה מתקרר להוסיף את האבקת סוכר מלמעלה(לי לא היה היום) ולחתוך לקוביות קטנות ..
    בתאבון וחורף חם ונעים לכולנו ...
    HE20
    לי יש בשבילך 2 סלטים פיצוץ,אחד הולך טוב עם הכל-חלבי,פרווה,ובשרי ועוד סלט פיגוז שהולך מדהים עם חלבי/או לחילופין עם בשרי אם מכניסים בו נקניק
    והנה המרשמים-חובה לנסות:

    *סלט סיני פיקנטי:
    -שקית כרוב וגזר קצוץ
    -פלפל אדום,צהוב,ירוק
    -חבילת בצל ירוק

    לרוטב:
    1/4 כוס שמן
    1/4 כוס חומץ
    4 כפות מיונז
    2 כפות סוכר
    1 כפית מלח
    2 גבעולי בצל ירוק
    1 שן שום

    כל החומרים של הרוטב לערבב היטב-עדיף בבלנדר.
    -לשים בקערה את הכרוב וגזר קצוץ,
    לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות
    -להוריד מחבילת הבצל ירוק 2 גבעולים(בשביל הרוטב) ואת השאר לחתוך לחתיכות קטנות ולהוסיף לכרוב והפלפלים.
    -לשפוך מעל הכל את הרוטב ולערבב היטב-סמוך לאכילה!
    ועוד סלט פצצה-סלט חסה עם צנוברים:
    -כוס שמן,
    -1/4 כוס דבש
    -1/4 כוס סוכר
    -1/4 כוס חומץ יין או חומץ+יין
    -1 כף חרדל
    -1/2 כפית מלח

    לערבב את כל החומרים יחד לבלילה אחידה.

    בקערה לערבב:
    -2 בצלים ירוקים קצוצים
    -1 חבילה כרוב אדום קצוץ
    -1 חבליה חסה קצוצה
    -חצאי עגבניות שרי
    -1/2 חבילה צנוברים
    -1/2 חבילה שקדים פרוסים-לא חובה.

    לערבב את כל הירקות יחד ולפני האכילה לשפוך את הרוטב מעל.
    אפשר להוסיף-ובהמלצתי כדאי אפילו-קוביות גבינה מלוחה אם את רוצה שזה יהיה חלבי או לחילופין רצועות נקניק פסטרמה לבשרי.

    וכמובן סלט מנצח אצלי בכל סעודה חלבית-סלט יווני אבל לזה בטוח יש לך מתכון
    http://www.holdthatpic.com/

    **

    **

    **

    **

    /
    **
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה