כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.
ההתקדמות שלך
נשארו 2 שבועות (כולל השבוע)
98%
טר' 1
. . . . . . . . . . . .
טר' 2
. . . . . . . . . . . .
טר' 3
. . . . . . . . . . . .

קצר ולעניין

עוד שבוע המתנה מעט מורטת עצבים: התינוק שלך מוכן לצאת החוצה, ואת עסוקה בלספור ימים ולענות "עדיין לא ילדתי!" לשאלות הזורמות מכל עבר. עוד שבוע של ההריון שלך עם העדכונים על מה שמתרחש בגופך וגם המלצות חשובות.

תמשיכי לגלול כדי לקרוא על סימני לידה ועידוד צירים בשבוע שלך.

משקל העובר
כ-3.2 קילוגרם

גודל העובר
כ-50 סנטימטרים

באיזה חודש את?

אם את בשבוע 39, את בחודש התשיעי להריונך.

המדידה השבועית

כשאת מרגישה שיש לך אבטיח או דלעת בבטן, זה לא במקרה, אלה המידות אליהן הגיע התינוק שלך השבוע. משקלו כ-3.2 קילוגרם ואורכו כ-50 סנטימטר.

אנחנו גדלים

עובר בשבוע 39 להריון
עובר בשבוע 39 להריון

העובר שמנמן ועגלגל, העור שלו ורוד, יש לו שיער על הראש ואולי קצת פלומה על הכתפיים. השרירים שלו בטונוס טוב, הוא נמצא בתנועה מתמדת ובהחלט יודע לסדר את הזמן שלו בין מחזורים של שינה וערות. רפלקס המציצה שלו חזק. אם זו בת, איברי המין שלה מפותחים. אם זה בן, האשכים ירדו לשק. העובר מפלס את דרכו החוצה לתעלת הלידה. לאט אבל בטוח.

מה קורה בגופך?

מבחינה רפואית, ההריון שלך הסתיים וכעת כל מה שנותר זה רק להמתין. אם תכננת מראש ניתוח קיסרי הוא יבוצע לרוב בשבועות 38-39.

יכול להיות שתרגישי...

קצת מכל דבר – הגוף לך כאילו לוקח אותך לסיור בין כל תופעות ההריון בשלב הזה. רגע אחד את מתרוצצת עם אנרגיות גבוהות, מסיימת את כל מה שתכננת לקראת הלידה ורגע אחרי את ממש רוצה להתכרבל במיטה עם כרית הנקה ולנמנם. גם מבחינה אמוציונלית את נעה בין סוג של אדישות לדאגות ומשם ישר לפרץ של שמחה והתלהבות.

סימני לידה בשבוע 39

אלה מבשרים לך שהתינוק שלך מגיע ממש עכשיו. בשבוע הזה את מתעסקת בעיקר בזיהוי של סימני צירים או ירידת מים, במיוחד אם את לקראת הלידה הראשונה שלך. קודם כל, אל דאגה, לא יקרה מצב שלא תדעי שאלו צירים או ירידת המים. גם קראת עד היום לא מעט חומר כדי להבין שכל לידה מתחילה בצורה שונה. בכל מקרה, כשהצירים  יוחלפו בצירים אמיתיים, הם יהיו כל כך חזקים ושונים ממה שכבר חווית, פשוט לא תוכלי להתעלם מהם.

ובכל זאת, הנה המקרים בהם כדאי ליצור קשר עם הרופאה המטפלת או לגשת למיון יולדות:

  • ירידת מים – לא תמיד זה קורה כמו בסרטים, לעתים זה יכול להיות טפטוף איטי המתבטא בלחות באזור הפות. אם בשבוע 39 ההפרשות מהנרתיק מימיות מדי ולא במרקם הרגיל שלהן, רוב הסיכויים שאלה מי שפיר ותוך כמה שעות יתחילו גם הצירים. במידה וירדו לך המים, בין אם בזרם או בטפטוף, חשוב להגיע למיון יולדות על מנת למנוע התפתחות זיהום.
  • צירים קבועים – אם הבטן שלך מתהדקת ומתכווצת פעם אחרי פעם בצורה מורגשת ובמרווחי זמן קבועים, אלה צירים. עכשיו רק נשאר לשים לב אם התדירות שלהם עולה ואם כן, את הולכת ללדת מאד בקרוב. חשוב לדעת: יש נשים שמתחילת הצירים ועד הלידה יכולים לעבור כמה ימים, ונשים אחרות מגיעות לזה תוך כמה שעות או פחות. עם זאת,
  • ומה אם בינתיים לא קורה כלום? גם אם לא הופיע שום סימן לידה, בשבוע 39 זה לרוב בסדר גמור, אלא אם כן מדובר בהריון בסיכון מסיבה זו או אחרת (במקרים כאלה ייתכן שתקבלי המלצה לזירוז או אפילו ניתוח קיסרי). לרוב, נשים שעומדות ללדת בפעם הראשונה יולדות באופן טבעי בשבוע 41. נשים שזו הלידה השנייה שלהן – בשבוע 40.

עידוד צירים בשבוע 39

ישנן דרכים טבעיות לא מעטות לנסות להאיץ את הופעת הצירים, אם זאת, חשוב מאד לשים לב: אם מציעים לך לשתות שמן קיק או לקחת כל מיני תרופות צמחיות, זה לא בטיחותי. כנ"ל – מאכלים חריפים. הנה כמה דברים בטוחים ויעילים:

  • הליכה – שימי נעלי ספורט וצאי להליכה ארוכה. הצעה זו אף פעם לא הוכחה מדעית, אבל הטענה היא שכוח המשיכה ימשוך את התינוק לך לתוך תעלת הלידה והלחץ יתחיל להשפיע על פתיחת צוואר הרחם.
  • דיקור – שוב, לא מוכח, אבל ישנם לא מעט עדויות שהתורה הסינית העתיקה מווסתת את זרימת הדם ומעודדת את צוואר הרחם להתחיל להיפתח.
  • יחסי מין – ישנה אמונה שאורגזמה (אותה אפשר להשיג לבד או עם בן או בת הזוג) יכולה לעזור לתחילת הצירים. בנוסף, פרוסטגלנדינים, הורמונים הנמצאים בזרע, מרככים את צוואר הרחם ותורמים למחיקתו ופתיחתו. אם את במצב רוח לזה, למה לא לנסות?

TO DO LIST

  • הלידה מתקרבת ועלייך לבחור את בית החולים בו תלדי – הכנו עבורך מספר נקודות למחשבה על מנת להקל עלייך את ההחלטה. כנסי וקראי. לאינדקס חדרי לידה >
  • להחליט מי מלווה אותך לחדר לידה – זו החלטה לא פשוטה, כי צריך לזכור שכמות הנוכחים במהלך הלידה מוגבלת. מומלץ לבדוק מהי מדיניות בית החולים בו את הולכת ללדת לגבי כמות האנשים שייכנסו איתך.
  • לוודא סופית שהכל מוכן לתינוק חדש – עוד כמה ימים תחזרו הביתה מבית החולים. האם החדר מאורגן או שיש מישהו שיכין ויארגן אותו לקראתך? כמו כן, אל תשכחי להכין סל קל ולבוש מתאים ליציאה מבית החולים.
  • לנוח הרבה – תני לגוף שלך את המנוחה שהוא זקוק לה ואל תעמיסי עליו בפעילויות פיזיות לא הכרחיות. את תזקקי לכוח הזה בלידה.
  • להמשיך לספור את תנועות התינוק – אם התנועות מתמעטות או מופיעים תסמינים של רעלת הריון (בצקתיות פתאומית, טשטוש ראיה, כאבי ראש) חשוב מיד ליצור קשר עם הרופא המטפל או לגשת למיון יולדות.
  • להחליט לגבי ברית מילה – אם עומד להיוולד לכם תינוק זכר ועדיין אין החלטה בנושא, זה הזמן! כדאי שכולם יהיו באותה דעה לגבי ההליך, וכמובן במידה ויוחלט לבצע אותו, כדאי למצוא מידע לגבי מומחים מומלצים בנושא (מוהלים ו/או רופאים) כבר עכשיו.
  • שוקלת להשתמש באפידורל? – כאן, במדריך המלא בנושא האפידורל בלידה, את יכולה לקרוא את כל מה שצריך לדעת: היתרונות, החסרונות, מתי הכי טוב לבקש ואיך להתכונן.
  • להוריד אפליקציה לתזמון צירי לידה – להורדה (אם עוד לא הורדת)

תזונה

מתקשה להירדם ולישון בלילה מההתרגשות לקראת הלידה הקרבה או בגלל מערכת העיכול שהחליטה לחגוג דווקא הלילה? התזונה שלך יכולה לעזור לך לישון טוב יותר. הנה מה שאת יכולה לעשות:

  • לאכול ארוחת לילה בריאה וקלה לעיכול, כגון קרקר מדגנים מלאים או יוגורט דל שומן. הקפידי לסיים את הארוחה האחרונה לפחות שעה לפני שאת נכנסת למיטה.
  • גם ארוחת הערב לא צריכה להיות גדולה מדי. ככל שהיא תהיי כבדה יותר, כך מערכת העיכול שלך תפריע לשינה. כדאי מאד לתכנן את התפריט כך שהארוחה הגדולה ביותר שלך תהיה בשעות הצהרים.

אין סיכוי שידעת את זה

תסמונת התעלה הקרפלית, הנקראת גם תסמונת מנהרת שורש כף היד היא מצב שכיח שמתבטא בתחושת הנמלול ועקצוץ בכף היד ובאצבעות ונוצר בעקבות הלחץ על גידי השרירים והעצבים באזור כף היד. בדרך כלל מתסמונת התעלה הקרפלית סובלים אנשים שעובדים שעות רבות מול המחשב ומקלידים הרבה. עם זאת, תסמונת התעלה הקרפלית יכולה לקרות גם בהריון, כשהלחץ על העצבים והגידים נוצר בעקבות הבצקות באזור מפרק כף היד.

נקודת מבט זוגית

נשאר שבוע אחד בלבד עד התאריך המיועד! זה הזמן הנכון לסדר את הדברים האחרונים, להכין את הבגדים, לוודא שתיק הלידה מאובזר בכל מה שצריך, שהבית מוכן לתינוק חדש וכמובן – לבלות יחד כזוג: בפיקניק בחוץ, מול סרט או סדרה או פשוט הכל יחד.

סקר

 

ייעוץ מדעי – פרופסור אייל ענתבי, מנהל מערך נשים ויולדות במרכז רפואי ברזילי

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן