יום כן יום לא, או "כמה שיותר"?-סטטיסטיקה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר וייס היקר שלומות,
    שוב שואלת, מאחר שלא קבלתי תשובה לכך בעבר.
    השאלה נשאלת בפעם המליון, ובכל זאת דעתך חשובה לי.
    סמוך ליום ביוץ (טווח של 3-4 ימים לפני עד 3-4ימים אחרי)-
    מבחינה סטטיסטית, כיצד נעלה את הסיכוי להשיג הריון:
    1. על ידי קיום יחסים "כמה שיותר"? (הכוונה היא לפעם ביום).
    או:
    2. על ידי קיום יחסים אחת ליומיים?

באפשרות מס` 1 אני חוששת שבשל התכיפות, הזרע מתמעט בכמותו ובאיכותו,
    ואילו באפשרות מס` 2 אני חוששת מכך שיש 50% שדווקא ביום הביוץ עצמו,נאלץ להסתפק בזרע מיום קודם, ואולי זה מפחית סיכויי הקלטות לעומת זרע "טרי" שמגיע בשעות הביוץ.

3. שאלה נוספת קטנה- האם ההגיון שלי פועל נכון, כשאני מייחסת לאפשרות מס` 2 סיכוי גדול יותר להריון של בת? (לפי שה-X) שורד למשך זמן ארוך יותר..

בתשובתך, אנא קח בחשבון, שאני בת34, בן זוגי בן 37, ואנחנו "מנסים" כבר חצי שנה, ללא הצלחה..

אודה על תשובה בהקדם,

בברכת סופשבוע נעים,

שלומית
3 תגובות
עמוד 1
  • שלומית שלום

עד לקבלת תשובה:
    קבלי קישור לתכתובת קודמת, בקשר לסיכוי לבן או בת-
    http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1453&SearchTerms

כמו כן קבלי את הקישור הבא:
    http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1348&SearchTerms

גלית
  • חן חן גלית, ובכל זאת אחכה גם לתשובת ד"ר וייס.
    יומנעים,
    שלומית
  • שלומית שלום

את צריכה להבין שהנושא הזה שמטריד נשים רבות אינו ממש מושתת על עובדות מוצקות. כלומר - אף אחד עוד לא לקח קבוצה של 1000 זוגות שרוצים להרות ואמר להם "להשתולל" מדי יום והשווה ל-1000 זוגות אחרים שקיימו יחסים פעם ביומיים.

לכן כל מה שנאמר / נכתב בנושא נובע מהגיון ודיעה אישית ולא "מדע ממש".

נכון שאיכות הזרע מעט יורדת אם קיימת פליטה מדי יום אך זה כנראה לא משפיע מאד. ולכן ניתן לקיים יחסים מדי יום או מדי יומיים וזה כנראה - בזוגות ללא בעייה - לא ישנה את הסיכוי להרות.

לגבי בן / בת - אם תקראי את תגובותי - אינני חושב שזה רציני מספיק אך באתר יש קוראים וקוראות רבים שישמחו לסייע לך בנושא.

בהצלחה

דר` בועז ווייס
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה