-
מיכלי....אני מוכנה לספר לך על נטילת ריטלין מתוך ניסיון אישי במידה ואת רוצה לשמוע.....אני יותר מאשמח להסביר לך אני נטלתי ריטלין כשנתיים...בגדול....יותר ממולץ.... זה כדור שאין עליו קונסנזוס ....ויש עליו חילוקי דעות סוערים במיוחד...דברי איתי במייל
[email protected]
-
יש לי חברה שנותנת לילד שלה את הכדור כבר כשנתיים (עם הפסקה בחופשים).
הכדור ניתן פעם ביום בבוקר,
וההשפעה שלו על הילד הייתה די מיידית.
היה לו קשה מאוד בלימודים ובכלל לשבת בכיתה והכדור הזה פשוט חולל בו פלאים.
אין לי מושג לגבי עלותו של הכדור
-
-
איך בכלל הגעתם לזה שהוא אולי צריך את הכדור?
-
יכולה להגיד לך שיש לי כמה וכמה ילדים בכיתה עם ריטלין וזה עובד עליהם נפלא.
-
הגננת שנה שעברה "רמזה" שהוא לא מרוכז ..קופצני מאוד
עצבני קופץ מנושא לנושא.. בהשוואה ל34 ילדים אחרים בגן ובהשוואה
לכך שהיא גננת 19 שנה...
המורה פנתה אליי ואמרה שחודש הבא היא תראה מה עושים כי הוא לא מרוכז הוא מאבד ריכוז מהר מאוד קם פתאום צועק פתאום מצייר הקיצר לא בפוקוס..
עכשיו, בשלושת החודשים הראשונים אלו דגברים מקובלים בגדר הנורמלי בגלל מעבר מגן שזה משחקים 90% מהיום לעומת ישיבה על הטוסיק 90% מהיום..לכן
לוקח כ 3 חודשים להסתגל בגילאים האלו .. אחרי שלושה חודשים יודעים כבר מה מי מו ומטפלים באופן פרטני... מהמקרה הקשה לקל ...
בגלל שליאור אובחן ע"י 2 גננות ומורה כחסר ריכוז -"קוצים בתחת" כמוני..
החלטתי לקחת לאיבחון באופן פרטי לפני שמערכת החינוך שולחת אותנו.
כי אם לא צריך את הכדורים וזו אך ורק שובבות של ילד בגיל 6 שזה גם יכול להיות
אז תהיה לי הוכחה שהילד בסדר גמור ויש לגרות אותו שכלית הרבה מעבר לרגיל.
http://www.2bhorim.co.il/forum/index.php
-
הוא בכיתה א? אני מלמדת בכיתה א גם..ויכולה להגיד לך שקשה מאוד לקבוע מי מהילדים זקוק לרטלין כבר על תחילת השנה. נכון שהגננת גם רמזה על זה...אבל לדעתי, לא לרוץ..יכול להיות גם שהוא גאון ומשתעמם בקלות ממה שלומדים בכיתה..
-
שיהיה לו בהצלחה...סתם חשבתי שזה מוקדם מידי לתת את התרופה לילד בכיתה א'...אבל אני לא מתמצאת כל כך
וזה באמת יכול להיות שהוא פשוט צריך יותר גירויים (גם לוריני שלי עד היום ככה,
אבל שמתי לב כשיש משהו שמעניין אותה היא מאוד בפוקוס).
רק תקחי בחשבון שהכדור לעיתים עלול לעכב את ההתפתחות הפיזית שלו כמו צמיחה לגובה למשל
-
זו בדיוק הסיבה שביקשתי שאימהות שנותנות יכנסו לשרשר...
כיה א' זה גיל איבחון מעולה.
אני בתור מישהי שאין לי תחת לכלום אפילו מקום עבודה משעמם אותי אחרי גג שנה ואני עוזבת כי אני לא מסוגלת לשבת..אין מצב לעבודה משרדית זה משעמם טפל אנמי ואיכס שיגרתי ומציק.. ככה אני.. תמיד על הרגליים תנו לי לטייל להיות בחוץ לנסוע לזוז..לא במקום..תמיד בתנועה וככה גם ליאור..מאז שנולד...
-
אני בעד ריטלין אך ורק למי שבאמת זקוק לו על סמך כל האבחונים, כולל הרפואיים.
סתם לידיעה - ילד שהוא לא היפר אקטיבי "עמיתי" הכדור לא יעבוד עליו.
נותנים פעם ביום, בבוקר.
אני חושבת שיש תכשיר גינרי שנמצא בסל הבריאות ואם עדיין לא אז אמור להיכנס בשנה הקרובה
-
למיכלי,
אני מסיימת כעת התמחות m.a בלקויות-למידה: אבחון-דידקטי ועבודה-טיפולית (אסט'-למידה: מתן הרגלי-למידה יעילים, אסט' זיכרון, חשיבה, אבני-יסוד).
מבחן T.O.V.A הינו מבדק שמעביר נוירופסיכולוג/ פסיכיאטר, ע"מ לבדוק תנודות ובמידה וישנן הפרעות קשב וריכוז...
המטלה הינה מונוטונית, לקונית ומשמימה- ולכן קל לאושש במידה וקיימת הפרעה כלשהי במיקוד הקשב (מאחר ו- 99.9% לוקים ב"הפרעה" זו, בייחוד כיום בעידן- המודרני, שבו אנו נדרשים לתגובתיות-מהירה לעומס-הגירויים הסובב אותנו ולכן סביר להניח כי הוא אכן יאמת איתך כי לילדך, שהחל כעת את לימודיו ישנה בעייה מעין זו)..אגב- ילדך פשוט סיגל לעצמו, את האנרגטיות שלך מתוך חיקוי (כך שיש לווסתה, בייחוד כשהוא נדרש לביצוע מטלות מוטוריקה-עדינות: גזירה וכו', ישיבה-סטטית על הכיסא, ריכוז בזמן רכישת אבני-יסוד וכו').
הפתרון- מתן הרגלי-למידה יעילה (בעגה-המקצועית שלנו קוראים לזה: "הוראה-מתקנת") וכן שאיפה לאיזון-פיזי (לילדים הסובלים מסינוסיטיס וכו').
אני מאוד מסכימה עם שרית, המחנכת של כיתה א' כאן בפורום, שאין לקבוע בוודאות לאחר מס' שבועות (זהו פשוט בבחינת "שקט-תעשייתי" למורה ולמע').
מה גם, שכיתה א' הינה השנה הכי חשובה אקדמית לבן-אדם מבחינת הרגלי-הלמידה שלו, רכישת אבני-היסוד שלו (קריאה/כתיבה).
גם ניצנץ כאן צודקת מאוד, הכדורים הללו משמשים כמדכאים/ממריצים (כמו קוקאין- קראי על-כך באינטרנט) ועלולים לפגוע במע'-ההורמונלית/הפריון/גדילה של הילד ואף לעורר לעיתים תסמונות רדומות אצל הילד כהאצת דופק-לב וכו'.
אני יכולה לומר לך שכאשת-מקצוע וכאם לעתיד אני לא אתן לילדיי כדורים-ממריצים, על-אף שאני מוסמכת בקרוב להיות התחנה לפני הפסיכיאטר (זו שמפנה אליו), מאחר ואני מטפלת בהצלחה רבה בעקיפת מתן התרופות באמצעות מתן ידע (קריאה וכו') וכן הרגלי-למידה, שלא תמיד מוקנים בביה"ס באופן יעיל ובונה..
למדתי התמקצעות נוספת זו, בעיקר בשל "לחץ" של הורים, שילדיהם מוגדרים "כנפגעי-ריטלין" והם מחפשים כעת חלופה-טיפולית ואני רוצה לשמש כתחנת-בקרה להורים, שהמע'-הקונוונציונלית מלחיצה אותם ליטול כדור זה
(ורק תביני, המע' הפרטית הזו משומנת היטב, את בטח כבר בקיאה בסכומי-העתק שאדרוש בעתיד על כל אבחון כזה, אך אני מאמינה בדרכי-הטיפול כיעילים יותר).
יש לי המון חומר בנושא..אם תרצי, שילחי לי את המייל שלך ואשלח לך מיילים בנוגע..
בהצלחה, ולכי אחר מה שליבך אומר לך, בהתלבטותך, האם זוהי הדרך, לשלם בסופר-פארם לכדור זה, גם אם את רוצה לחסוך מבנך עוגמת-נפש, כפי שהייתה לך בילדותך ולחסוך לו תסכול...(כיוון, שגם אם הכדור יסייע לריכוז, איך הילד ילמד את עצמו אסט'-למידה? עליו לרכוש כלים אילו מתוך הכוונה ולימוד).
-
אני יכולה להגיד לך כמורה,
שילדים שבאמת צריכים את זה,
זה ממש עוזר להם,
והם ממש מצליחים לשבת וללמוד,
אני יודעת לפי איך שהם נכנסים בבוקר לכיתה, מי לקח רטלין ומי לא!
שרית ויואבי הנסיך
הנסיך שלי:
-
מיכלי!!!
דברי איתי סתיו נוטלת!!!!
אשמח לספר לך בעד ונגד!!!
-
אני נותנת ללירון (הבן הגדול) שלי ריטלין מגיל 6 (גן חובה)
זה עושה פלאים הילד ממש מקשיב ממושמע ילד שונה
ברגע שפג הכדור ילד אחר לגמרי
בחופשים או בשבתות אני לא נותנת
הילד מקבל פעם ביום לפני שהוא הולך לבה"ס
הגננת אבחנה לי אותו והיא והפסיכולוגית רשמו מכתב והלכנו לנויורולוג
שאבחן אותו ככשקשב וריכוז ADHD והוא גם היפר וליקוי למידה
והוא נמצא בחינוך מיוחד (כיתה מקדמת)
[url=http://zix.co.il]
-
היי מיכלי, ובוקר טוב
כמו שכתבת, מבחן TOVA הוא המדד היחיד הקובע בנוגע למתן ריטלין. בשום פנים ואופן לא "אבחון" כזה או אחר של גננת, מורה, או כל איש מקצוע אחר. למבחן ה-TOVA יש תוצאות ברמה "יש/אין", "שחור/לבן" שקובעות האם יש צורך במתן ריטלין, או לא. את התוצאות מפרשים 2 אנשי מקצוע, ורק הם, בלבד: פסיכיאטר או נוירולוג (או-או). שניהם רופאים. כמו כן, את התאמת המינון האופטימלי לילד מבצע רופא (פסיכיאטר/נוירולוג), על סמך מדדים שונים.
אני מצטרפת לדיעה שריטלין, עבור מי שנקבע שזקוק לו - מחולל פלאים. עם זאת, בהחלט קיימים טיפולים חלופיים שבהתמדה יכולים להחליף חלק מנטילת התרופה, עד לביטול הצורך בתרופה.
אני סבורה שבמידה ואת מרגישה שיש צורך שליאור יעבור את המבחן - את צודקת. לכי ועשי לו את המבחן. לגבי ההמשך - דיה לצרה בשעתה. אני סבורה שמתן ריטלין הוא לא אסון כל כך גדול....
-
אחותי השתמשה בריטלין בכיתות יא-יב
אבחנו אותה מ-א-ד מאוחר...
אני יכולה לספר לך מנסיונה, שמבחינת הלימודים היה שיפור משמעותי ביכולת הריכוז והיא הצליחה כך לעשות את הבגרויות.
עם זאת, היו תופעות לוואי של חוסר תיאבון בזמן נטילת הכדור, הכדור הגביר את הריכוז, אבל חידד לה את החושים ברמה שכל רישרוש היה מפריע לה וכמו כן היתה תופעה של ריבאונד לאחר שפגה השפעת הכדור (היא היתה מרגישה רע במשך כמה שעות).
כמובן כל ילד מקבל את הטיפול באופן אחר, וחשוב לעקוב אחרי התופעות השונות.
-
ליאור מגיל שנה וחצי התגלה כילד פעיל יותר משאר בני גילו.
הוא קופץ ורץ משתולל וצועק יושב כמה דקות ופתאום קם
ועושה משהו אחר לשניות וחוזר לעצמו. הוא בורח מהכל הוא מדבר על כמה
דברים בבת אחת בלי קשר בין הדברים לרוב..
הוא נכנס באמצע שיחה בתרועות... הוא חסר סבלנות בישיבה..רגליים למעלה למטה קם מתיישב כמו יתוש ..כל הזמן זז...
כבר במשפחתון העירו את עיניי..אחר כך בטרום חובה בגן חובה ועכשיו בכיתה
א'..זה מספיק זמן כדי להתעורר שהילד הזה פעיל מאוד ויש צורך למתן אותו?
כי אני ממש לא דיברתי על סוף גן או התחלת כיתה א' ולצוות המחנך אין סבלנות.
זו הסיבה שביקשתי שרק מי שיש לה ידע וניסיון על עצמה בנושא כמו אלינור כמו שרון ועוד רק כאלו בנות שיענו. ולא עם כל הכבוד מורה שלא יכולה לאבחן או לא מוסמכת לאבחן ובטח שלא ביקשתי כאן אבחון מאף אחת. שרית אל תיםגעי לי כן...את יודעת שלא ניתן לאבחן דרך האינטרנט שום דבר וגם לא מקצועי.. אלא ראשוני בלבד. עבודתך קודש
-
מיכלי קחי את הטלפון שלי משרון או הדס, יש להן אותו!
-
לא נתתי אבחון , חס וחלילה,
אני לא מוסמכת לכך, גם לא לתלמידים שלי,
רק רציתי לומר שמי שלוקח כדור רואים את זה בלימודים,
ובהצלחות שלו!!!
שרית ויואבי הנסיך
הנסיך שלי:
-
מיכלי
-
מיכלי את יודעת שאני אוהבת אותך
-
-
נשב על אייס עליייי!!!
רק תבואי כבררררר
את מבטיחה לי כבר
חודשים, ד"א לגבי
הכיס זה לא יקר...
חפיסה של כדורים
10 מ"ג עולה לי בקופ"ח
דרך המושלם 13 ש"ח.
-
-
אהההההההה, לא........
כשאת בבית שמש תעשי
עליה לירושלים למלחה
מה אומרת יש מצב???

-
-
ז"א חנוכה????
ואוווווווווווווווווווווו
זה מלא מלא
זמן.... בעסה
אולי תגיחי עם
כולם הבעל יטייל
עם הבנים ואנחנו
נשב?????????
-
בעלי לא טיפוס של קניון..הוא לא סובל קניון..רק אם אני בכוח מושכת
והוא ממש סובל ונותן לך להרגיש גם כמה ...
-