גלולות סרזט - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכולן!!!
    הרבה זמן לא הייתי פה...
    מקווה שאחזור לכאן יותר עכשיו כשקצת יותר קל...
    לפני חודש התחלתי לקחת סרזט ומאז אני שבוע עם דימומים קלים, שבוע בלי דימומים וביום שהייתי צריכה לטבול במקווה שוב דימומים- איזה באסה...
    דיברתי עם הרופא והוא אמר להמשיך ושזה אמור להיפסק...
    מה אתן אומרות? זה קרה למישהי?
    מה יקרה אם אני אקח גלולות רגילות (יסמין)? למישהי זה הוריד את תפוקת החלב??

28 תגובות
עמוד 1
  • לקחתי סרזט ולא היה לי דימומים, אבל זו תופעת לוואי ידועה ושכיחה.

לגבי יסמין - אני לא יודעת, תשאלי את הרופא. גלולות רגילות לא טובות להנקה בגלל שההורמונים עוברים בחלב.

• מאמי, לקחת את הגלולה הראשונה ביום הראשון שקיבלת מחזור?!...
    אני אחרי הלידה התנקתי אחרי שלושה שבועות ואחרי שבועיים ראיתי עוד טיפה כתמים קטנים, אז לא מיהרתי למיקווה....
    אחרי חודש שהתנקתי ממש וקיבלתי שוב, אחרי 3-4 ימים שהייתי נקייה אז הלכתי לטבול!...
    אבל אני לא לוקחת גלולות...
    אחת הסיבות שקיבלת זה בגלל הגלולות, הגוף צריך להתרגל ואחרי חודש יתחיל להתסדר
    לך....כי כל יום את לוקחת גלולה עד שהגוף מתרגל לזה!..

• אני לקחתי סרזט, הרופא אמר לי בפרוש ש-20% מהנשים מדממות עם הגלולות האלה והן לא מתאימות לכל אחת..
    אני טבלתי חודשיים וחצי אחרי הלידה..! פעמיים ביום האחרון של הנקיים היה לי דימום כתוצאה מהגלולות.
    כמובן שלהפסיק אם את שואלת אותי.. ואם את רוצהלגעת בבעלך בקרוב..
  • אני לוקחת אותן כרגע

התחלתי לפני 4 חודשים ולא היה לי מחזור סדיר הוא היה מופיע ליום וחצי והולך.
    עכשיו אני כבר שלושה שבועות בדימומים שלא מפסיקים ואני הולכת תיכף לרופא להחליף.

אל תיקחי על דעת עצמך כלום. זה לא טוב להנקה.
  • התגעגעתי!

תעדכני תמונה דחוף.
  • גם אני התגעגעתי!!
    אני אשתדל להיות יותר...
    מישהי עשתה טבעת?? קצת מלחיץ אותי...
    ומה זה קוטלי זרע?? קונדום זה אסור מבחינה הלכתית עד כמה שידוע לי...

• נטלי, את גלולות הסרזט לא לוקחים ביום הראשון של המחזור, הרי את אחרי לידה מין הסתם שלא תחכי עד שיגיע המחזור ואם בכלל... כמו הרבה נשים שלא מקבלות חודשים, וחוץ מיזה הגלולות הם לא כמו הגלולות הרגילות שאותן כן לוקחים ביום הראשון למחזור הווסת.
    את הגלולות הסרזט מתחילים מתי שרוצים וכדיי שלא יהיה דימומים צריך להקפיד לקחת כל יום באותה השעה בדיוק!! רק ככה רוב הסיכויים שלא יהיה דימום.
    אגב.. אז איך את מגנה על עצמך מפני הריון אם את לא לוקחת כלום?

STS, גם אני דתיה ושומרת נידה ומיקווה, אגב לא כל דימום שאת רואה זה מטמא אותך, יש הרבה דינים והלכות במקרים כאלו, אגב גם לי היה כתמים ביום האחרון שהייתי אמורה לטבול במיקווה והרב אישר לי לטבול למרות זאת. הרבנים מקלים בעניינים האלו, אז תמיד כדאי לשאול.
    ולגביי אמצעי מניעה אחרים, אני אמורה להתחיל בימים הקרובים את הסרזט ואני מקווה שהכל יעבור בשלום ללא דימומים מיותרים..
    קונדום אסור מבחינה הילכתית, את יכולה או להמשיך בסרזט, ולהקפיד כעל השעה המדוייקת, או שיכולים להוסיף לך כדור שמייצב את רירית הרחם בנוסף לסרזט.
    אפשר להשתמש בנרות שהם קוטלי זרע, או בטבעת- ולדעתי לא כדאי לפחות לא אחרי לידה ראשונה..
    או שפשוט להסתמך על ההנקה.... אבל לדעתי לא כדאי....
    אודליה, אמא של לירז הקטנה
  • אודליה צודקת לגבי הסרזט - אני פעלתי בדיוק ככה ובכל זאת דממתי.
    לגבי טבעת - גם אני לא רציתי כי גם זה יש המון דימומים והעדפתי לא להכנס לזה.
    ויש אחת מאוד מאוד יקרה, אולי היא יותר בטוחה, דברי עם הרופא שלך. אני פחות מבינה בזה.
    קונדום באמת אסור מבחינה הלכתית, אם הזרע ברחם שלך (אפילו שיש גלוגלות\קוטל זרע) זה לא נקרא "לבטלה".
    קוטל זרע יש כל מיני סוגים ואפשר לשלב בין קוטל ופתילות (שהן עושות את אותה פעולה) וביחד זה מקנה יותר בטחון. לא השתמשתי בקוטל כי לא היה לי כח כל פעם לשים מלא דברים בתוכי.. הסתמכתי רק על פתילות שנקראות גלוואן. ללא מרשם רופא בבית מרקחת, לא יקרות (קוטל יקר), את מכניסה כל פעם לפני קיום היחסים את הפתילה (יותר נכון עשר דקות לפני העניינים.. זה 80% בטחון. אני בכל זאת השתמשתי רק בזה והכל היה בסדר..
  • אילה האם 10 דק' מספיקות? כי בהוראות של הגלוואן רשום חצי שעה-שעה.
    תאמת זה לא ממש נוח, כי את כל הזמן צריכה להתכונן לפני.. ומה אם זה קורה ספונטני...?

• 10-15 דק'
    לפעמים אפילו הינו לוקחים כמה רגעים לפני..
  • ואחרי זה אסור להיתקלח נכון?

• האמת שאני התקלחתי מיד כדי לשתוף את עצמי כמה שיותר מהר...
  • טוב, אז אני מעדכנת שהיום הייתי אמורה לטבול במקווה
    והדימומים חזרו אתמול
    זה ממש נמאס... בעלי ואני לא עומדים בזה...
    אני לא יודעת מה לעשות, כי הרופא אמר להמשיך עד סוף החפיסה ושזה יסתדר, נראה לכן שיסתדר??
    עכשיו קראתי שצריך לקחת ממש באותה השעה, ולפעמים הייתי לוקחת בטווח של שעתיים שלוש, אז אני אשתדל להקפיד על זה..
    אודליה- זה דימומים שגדולים מגריס ואדומים, אין אפשרות להתיר..
    צריך מרשם לנרות האלה? זה כואב? מה המחיר?
    זה ממש לא בא לי.. ולפני ההחדרה צריך להוציא אותן, או שזה נשאר שם?
  • לא בא לי לבאס אותך אבל אמרתי לך..
  • אילה- תודה שאת עונה לי!!!!

אז נראה לי אני מפסיקה את הכדורים היום...
    צריך מרשם לנרות?
    הם גורמים לדימומים או משהו?
  • התבלבלתי: גלוואן.
    שום מרשם, בבית מרקחת..
    לא גורמות לדימומים, זה חיצוני ואין שום תופעות לוואי.
    כמו שאמרתי, נשמע קצת מבאס בהתחלה שצריך לפני כל פעם.. אבל אני מעדיפה את זה מאשר כל דקה להתחיל 7 ימים..
    חוץ מזה, באיזשהו מקום זה נחמד שלא צריך לדחוף הורמונים (גלולות).
    בכל אופן, תתייעצי עם הרוקח לגבי מידת הביטחון של זה (אם את לחוצה), אני אמרתי שיהיה מה שיהיה, לא קניתי גם קוטל - זה היה ממש יקר יחסית (3 בחבילה חמישים ומשהו ש"ח), אבל אולי יש משהו אחר..
    בהצלחה
  • אילה ואסתי,

הייתי אצל הרופא נשים והוא אמר שזאת תופעת לוואי מוכרת של הגלולה ושלא מומלץ לתת ביחד את הכדור שמחזק את רירית הרחם.

שאלתי מה הוא ממליץ והוא אמר או שאת ממשיכה איתן ורוב הסיכויים שלא יסתדר לך כי ככה זה משפיע עלייך או שאת מפסיקה אותן ומשתמשת באמצעי אחר.

אז קבעתי תור ליום ראשון לעשות טבעת. את הרגילה כי הוא אמר שהחדשה שקוראים לה מירנה עושה דימומים ב3-4 חודשים ראשונים אז באמת נמאס לי ואין לי כוח לדמם יותר, אני כבר חודש לא קיימתי יחסים עם בעלי כמה אפשר?

דרך אגב החדשה עולה 1000 כולל ההתקנה , וזאת שהוא נתן לי עולה משהו כמו 60-100 ש"ח והתקנה 300. היא ל-5 שנים.
  • sts אל תפסיקי את הכדורים בפתומיות זה יעשה לך דימומים יותר חזקים, אני גם לא בעד להפסיק אותם בכלל, הגוף שלך צריך להיתרגל לזה ובסוף זה ייפסק.
    אני כבר שבוע לוקחת אותם, כלום באותה השעה בדיוק וברוך ה'

• אודליה,
    אני לא יודעת למה הנחו אותך ככה, אבל העיקר שהצליח לך..
  • אני עם יסמין.
    אבל לא הנקתי.
  • אילה לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת שאת לא יודעת למה הנחו אותי ככה

• אודליה, התכוונתי למה הנחו אותך להמשיך עם הגלולות.. כי לי אחרי פעמיים דימומים ביום הטבילה הרופא אמר להפסיק לגמרי. גם אני לקחתי באותה שעה בדיוק, בכל זאת לא התאים לי, חוץ מזה גם לא היו לי דימומים אחרי הפסקתן.
    אבל כנראה זה מאוד שונה בין אחת לשניה.
  • ממי כניראה לא הבנת אותי נכון, לי לא היה דימומים עדין בגלל הגלולות בלי עין הרע

• בס"ד

sts יקרה,

אני שמחה שיצא לי לקרוא.. אני לקחתי סוג אחר של גלולות אבל עם אופי דומה לאלו שאת לקוחת (לא זוכרת את השם אבל כאלו שמתאימות להנקה)... ואכן- כל פעם שהייתי באה לטבול הייתי מדממת (או שדיממתי יום אחרי הטבילה)...
    בקיצור-דיממתי חצי שנה כמעט ללא הפסקה
    אז אני בהחלט ממליצה לך להפסיק אותן (אפילו בלי רופא כי הרופאה שלי אמרה לי- למה חיכית כל כך הרבה זמן לבוא אליי? היית מפסיקה לבד!)...
    והנרות גלוואן האלו די טובים (אסור לי לקחת גלולות רגילות כי יש לי בעיית קרישה אז לפני שרצינו עוד הריון השתמשנו בהם)- זה בלי מרשם ולא מאוד יקר. ושווה את זה

בהצלחה

החיים יפים...
  • טוב בנות
    אני השתמשתי בשתי סוגים שלגלולות למניקות אחד פמולן שבו היולי הרבה דימומים
    וקיבלתי גם מחזור בו ואחרי שילדתי את בני השני לקחתי סרזט כי אין פמולן וחודש וחצי היו דימומים ואחרכך לא היה שום דבר אפילו לא מחזור לפחות 5 חודשים לפעמים כתמים ששלחנו לרב והוא התיר אגב צריך להגיד לרב שלוקחים גלולות
    אני חושבת שכן כדי להמשיך בגלולות לפחות עוד שבוע ויכול להיות שהכתמים טהורים
    ונרות גלוואן אם לא איכפת לך להכנס להריון אז תשתמשי בהם
    בהצלחה קצת סבלנותכולם עוברים את זה
  • תודה בנות יקרות על ההצעות!!!
    הפסקתי אתמול, אני עם מלא דם...
    אני אשתמש בנרות, לפחות להפסיק לקצת כי בעלי ואני לא מצליחים לשמור....
    אני הבנתי שאפשר טווח של שעתיים עם הגלולה..
    נמאס לי לדמם...
    ואני כן משתמשת בתחתונים לבנים ב7 נקיים ומשתדלת לבדוק כל יום, אז אין מקום להתיר במקרה שלנו...
    ולפי מה שקראתי באינטרנט, זה עושה למלא נשים בלגן והרבה שבוע כן- שבוע לא, אז מספיק!!!!
    אני מתלבטת אם ללכת על התקן... מה אומרות? נראה לי יותר נוח, אבל אני מתכוונת לחכות מקסימום שנה עד ההריון הבא..
  • בס"ד

תראי, אני לא מבינה בהתקנים כי לא היה לי אף פעם, אבל כדאי שלפני שאת מחליטה תדברי עם רופא נשים. אני לא יודעת אם שווה לך בשביל שנה...
    בכל מקרה בהצלחה

החיים יפים...
  • היי בנות,
    אני לוקחת גלולות סרזט כמעט כשנה חודשיים כבר יומים שהחלטתי להפסיק לקחת אותן...כבר לא מניקה ורוצה לקבל מחזור לתת לגוף להתנקות..כמה ימים לוקח למחזור להגיע ומתי אני אמורה להתחיל גלולות חדשות...לצורך העניין מרסילון ניראה לי שאני יקח..אשמח לדעת..תודה לעונות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה