-
לא חוויתי אבל שמעתי הרבה על התופעה.
מדובר על תופעה טבעית, וממה ששמעתי לא אמורה להדאיג
אמא של לינוי
[[[
-
כן
הן לא מודעות לזה כאוננות
זה פשוט נעים להן
רצוי לא להגיב זה ייפסק
מתכונים זה אני ...
http://www.2all.co.il/web/Sites/2007-8/DEFAULT.asp
פורום הורים חם ואוהב כנסו ותיראו WWW.2BHORIM.CO.IL **
**
**
-
אני למדתי בקורס פסיכולוגי שבנים וגם בנות מגיעים לשלב מסוים שהם מגלים את האיבר שלהם והמגע שם נעים...... אי אפשר להשוות את זה לאוננות של מבוגרים
כי הם לא מרגישים אותו הרגשה
אני זוכרת שהמרצה שלנו אמרה לא למנוע את זה אבל להסביר להם לא לעשות את זה בפומבי
-
אני יודעת שזה טבעי....הבעייה שזה לפני 34 ילדים אחרים....ולא עוזרות אמרות כמו ....לעשות את זה בפרטיות...לבד...בחדר.... אני קצת מתוסכלת....היום אחת הבנות מהגן...ישבה באמצע מפגש עם רגליים פסוקות...הזיזה לצד את התחתון..וממש שיחקה בדגדגן.....אה ..ונעזרה בבקבוק....וזה אחרי שכבר כשבועיים אני משוחחת שיחות רגועות ועימות שהגן אינוהמקום ...וכמובן שכאשר כל הילדים רואים...יש לכן רעיונות?
-
לדעתי דברי עם האמא של הילדה שתסביר לה בבית
ואם זה לא עוזר אולי להגיד לה שאת פשוט לא מרשה בגן
אולי זה יעזור
מתכונים זה אני ...
**
**
-
אז זהו...היום גשהאמא באה לקחת את הילדה....אמרתי לה שאני אשמח לדבר איתה והיא אמרה אני אצור איתך קשר בערב בטלפון...ואני מספיק מובכת ...הייתי מעדיפה לדבר פנים מול פנים ולא בפון....
-
אין לך מה להתבייש זה חלק מהההתפתחות יש גם דברים כאלו
כדאי שתעצרי את זה עכשיו לפני שזה יהיה יותר מביך
בהצלחה
מתכונים זה אני ...
**
**
-
עפ"י דברייך משתמע שאינך הגננת בגן.
אפשר ורצוי לבקש מהגננת - שיש לה מן הסתם ידע וניסיון רבים יותר לשוחח עם האם.
בכל מקרה בסכ"ה צריך לומר לה שבתה מגלה את גופה ואת מרכזי העונג בו - מה שבסדר גמוןר וחלק אינטגרלי מהתפתחות תקינה, אבל מאחר והיא חושפת אבריה בגן, ואתן חוששות מזיהום, פשוט להלביש לה בבקרים מכנסיים וחולצה ולא שמלה.
(ואם הילדה מתעקשת בבית ללבוש שמלה להציע להם להביא בתיק חולצה ומכנסיים ואתם תחליפו)
-
לינבר יקירה....אני הגננת בגן...והנושא של הבגדים הוא לא העיקר...כיוון שלעיתים היא מאוננת על בובה או על הספה וסתם מנסה להרגיע את עצמה לפני שינה או סתם להרגע מהרעש והגירווים בגן....לגבי האמא....אני חושבת מה לעשות
-
-
מיכלי ....מה זאת אומרת גם של יאונן? הוא כבר נוגע שם וממשמש לעצמו את הבולבול.....בכייף ...מפרגנת לו....
-
-
שמעתי על זה... וכמו שהדס אמרה שם לא מודעים... וזה עובר(בדרך כלל]
]
-
לפי דעתי דברי עם האמא תסבירי לה מה הילדה עושה
תבקשי מהאמא לשלוח את הילדה עם מכנסים.... מחשש לזיהום וכו וכו....
---------------------------
שומרני אל מיצר רע
הגן עלי מכל צרה
שמור אהוביי ובני עמי,
ושמור עלי גם מעצמי
-
היי לירון,
כמו שאמרו לך - תופעה מוכרת ביותר, טבעית, ואין לחשוש או לגנות אותה - הן אצל בנות, ולפחות במידה שווה - אצל בנים.
מתיאורך (הפלסטי למדי, אני חייבת להודות) משתמע עיסוק אינטנסיבי באיזור מצד הילדה - לפי מה שאת רואה.
בשיחה עם האם (אני מקווה שעדיין לא מאוחר מידי...) הייתי מעלה בעדינות את הנושא, תוך מתן דגש לאפשרות שהילדה עוסקת באובססיביות באיזור זה בגופה עקב חוסר נוחות פיזיולוגי. למה הכוונה? יכול להיות החל מזיהום בדרכי השתן, זיהום באיבר המין שגורם לגרד ואי נוחות, ועד הידבקות בטפילים מסוגים שונים.
כל אלו עלולים לגרור התנהגות מצד הילדה כפי שאת מתארת - ויש לשלול אותם קודם לכל השערה בדבר "אוננות" או גילוי עצמי.
כמובן שגם אלו האחרונים באים בחשבון וסבירים ביותר, כפי שאכן כתבו לך לפניי, אך בשיחה עם האם הייתי דווקא ממקדת את תשומת הלב בצורך בבדיקה יותר קפדנית על בריאותה.
בעבר נתקלתי בילדה כבת 3 שהתנהגותה תוארה ע"י הגננת בדומה למה שאת מתארת. כאשר עמדתי על כך שתערך לה בדיקה גופנית, התגלה זיהום (חיידקי) בנרתיק... עם קבלת תרופה מתאימה ההתנהגות הזו נפסקה.
-
גם אני גננת במקצועי וכבר ראיתי את התופעה הזו
אני חושבת שאין לשלול זיהומים בואגינה של הילדה, אולי זה מגרד לה ובגלל זה היא עושה מה שהיא עושה
מעבר לזה עשית נכון, לדבר עם האמא ולהסביר לילדה שהתנהגות כזו מותרת לא לפני כולם
ישועת השם כהרף עין, צריך רק להאמין
-
כן ,לגמרי.
אמא שלי גננת בגן ילדים בין גילאי 3-5 והיא כל הזמן מספרת על בנים ובנות שמאוננים כל הזמן...