שאלתי בפורום היתפתחות אולי אתן תידעו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי חברה מאוד טובה שיש לה ילדה בגיל של הבת שלי(8 ימים הפרש)
    והבת שלה מאוד מפותחת שפתית למשל היא סופרת עד 10 מזהה את כל הצבעים מחברת מישפטים של 6 מילים ומעלה..מדקלמת שירים בעל פה היא שרה שיר עם 25 מילים את כל השיר ברצף.מזהה המון צורות גם את הקשות יותר.מדברת ביחיד ורבים למשל כדור וכדורים.סופרת חפצים.
    מבדילה בין גדול לקטן.מזהה את כל איברי הגוף לפירטי פרטים אצבעות ציפורנים וכו
    ובין היתר יש לה חוש הומור ואוצר מילים מאוד גדול.
    ברור לי שההיתפתחות של הבת שלי תקינה לעומת ביני גילה כי יש לי עוד חברות עם ילדים בני אותו הגיל והם כמו הבת שלי פחות או יותר.
    אבל לדעתי הבת שלה מחוננת ויש לה פוטנציאל ענק וחבל לא להשקיע בה
    גם היא חושבת כך אבל לא יודעת מאיפה להתחיל לכן אני שואלת כאן בישבילה האם לדעתך היא מחוננת?להזכירך היא בת שנה ושבעה חודשים.
    ואם כן לאן עליה ליפנות כדי לאבחן את הילדה?והאם יש גנים מיוחדים לילדות כמוהה?
    תודה על התשובה

5 תגובות
עמוד 1
  • גם הבת שלי עשתה את הדברים האלה בגיל הזה
    ועכשיו בגיל שנתיים אפילו יותר
    היא יודעת לספור גם באנגלית
    כל הזמן אומרים לי לעשות משהו בקשר לזה... לאבחן אותה או משהו
    היא כנראה ירשה את הגנים של בעלי כי הוא גאון
    אשמח לשמוע תגובות כי לי אין מושג
  • אם היא אכן מחוננת - (ואת זה ניתן יהיה לדעת עפ"י אבחונים שייעשו לה כשתגיע לכיתה ד' (אם אינני טועה)) היא תישאר מחוננת.
    אין צורך להעמיס עליה עכשיו. היא תלמד מה שהיא תרצה בקצב שלה.
    מאחר ולפעמים התפתחות אחת באה ע"ח השנייה בכלל כדי לתת לזמן לעשות את שלו. אם היא תלמד עכשיו הכל מה היא תעשה בגן? ומה תעשה בבית הספר? היא עדיין צעירה מאוד. היא זקוקה לזמן שלה ע"מ להתפתח בדרך שלה בלי להעמיס עליה. בלי לקחת ממנה את תקופת הינקות שלה שלא תחזור עוד לעולם.

• היפוליטה-גם היא סופרת באנגלית

• אולי במכון להתפתחות הילד יוכלו לעזור לה?
    למרות שגם אני חושבת שילדים כאלה לא צריך לדחוף / להעמיס עליהם בגיל כ"כ צעיר..
    אח"כ שהם מגיעים למסגרת הם לרוב משתעממים.. אין להם חברים.. ואפילו נחשדים בהיפר אקטיביות... (אני פשוט מכירה ילדה כזו

• מסכימה עם העצות פה.....
    אם היא רוצה לקדם אותה אז אפשר לקנות לה קלטות לימודיות לילדים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה