את יכולה לשאול.. אני בדיוק עם רמת סוכר כמו שלך, שזה האמנם תקין.. אבל זה הגבול העליון, ובד"כ אנחנון אוכלים הרבה מתוק אז רמת הסוכר יוצאת גבוהה.
סוכר גבוה יכול לשבש הורמונלית, אני לוקחת, בהמלצתה של רופאה מדהימה, מנהלת מחלקה בבית חולים, לקחת גליקופאג', שזה בעצם לחולי סוכרת במטרה להוריד את הרמה הגבוהה, היא אמרה שמחקרים הראו ש40% מנשים שניסו להרות ולקחות את התרופה נקלטו בטווח של חצי שנה בלי התערבות הורמונלית.
סוכר גבוה, לא בריא בכלל בנות עם שחלות פוליצסטיות וזה מקשה על קליטה להריון.
מה שאני עשיתי זה, מעבר ללקיחת תרופות זה, שינוי ממשי באורחות חיים, הפסקתי לאכול סוכרים, אני מקבלת סוכר אך ורק מפירות. הורדתי פחמימות לגמרי, בחודש הראשון אח"כ התחלתי לאכול פחמימות מלאות, כמו לחם מלא וכדומה גם מאוד מוגבל...
אני צריכה להיפגש עם דיאטנית שתתאים לי תפריט, בינתיים אני עושה לפי מה שאני מבינה, שאלתי את הרופאה אם זה בסדר הדרך הזו והתפריט, והיא אמרה שבסדר גמור ואפילו זה בריא.
נכון, זה לא קל, לא קלל בכלל, בהתחלה זה היה קשה מאוד, כי חיפשתי את הלחם והפחמימות אחרי שבוע שבועיים את מתרגלת, היום אני לא מרגישה שזה חסר לי בכלל.
רק שתביני בהתחלה כדי לא להתפתות, הייתי קוראת לכל מה שנרראה מתוק ומעורר תיאבון.. "רעל תינוקות" אם אני אוכל את זה, אני מתרחקת מהמטרה...
זה קשה, אבל זה עניין ש לסוויאצ', משהו בקופסא צריך להשתנות.. כדי להפסיק לאכול את מה שהורס לנו את הבריאות.
זה אגב מה שהביא אותי להמציא מלא מתכונים, של אוכל דליקטס, שמורכב כולו מחלבונים וירקות מועטי פחמימות, אין אצלי בתפריט תפוח אדמה או בטטה וכאלה, אבל יש סלק, גזר, דלורית, וכמעט כל ירק שאת יכולה לדמיין..
גם כושר מאוד חשוב ומוריד את רמת הסוכר, התחלתי לעשות הליכות כל יום במשך שעה, לאט לאט הוספתי מקטעי ריצה, שהיו קצרים מאוד מאוד, וקשים לי מאוד.. כי מצב הכושר שלי היה ממש ממש לא משהו...
היום, אני חושבת שכבר אמרתי את זה פה, אני מוסגלת לרוץ קטעים ארוכים, אני ממש נהנת מהכושר, והבונוס האדיר בכל הסיפור הזה- זה שרזיתי... אני יותר אנרגטית, יותר פעילה..
יקירתי... קחי את עצמך בידים, לכי לרופאה, תבקשי לבדוק את היחס של סוכר ומה אפשר לעזור לך..
קחי על עצמך לצמצם מתוקים, לצמצם פחמימות, לצמצם לצמצם..
והמון כושר...
והתינוק... הוא יגיע.. בטוח!