סקר- צלחת נקייה?.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • האם אתן מאלו שמנחות את הילדים/אומרות לילדים

"לא קמים מהשולחן עד שהצלחת ריקה"

"לא קמים מהשולחן לפני אמא ואבא או לפני שמקבלים אישור לקום לקום"
    אצלנו אני שמה כמות ואם הילד לא משנה מי מהם לא מסיים הוא מחוייב לבקש רשות לקום מהשולחן, בנוסף ליאור כבר מפנה את הצלחת והסכו"ם לכיור, אומר תודה על האוכל ומבקש לעזוב את השולחן.

כשאוכלים כולם יחד עם אבא ובארוחות ערב, אף אחד לא קם מהשולחן לפניי שאני מסיימת
18 תגובות
עמוד 1
  • בדיוק אותו הדבר אצלינו!!!!
  • אולי אני עושה טעות , אבל בגלל שבני לא אכל טוב שהיה קטן אני אני פחדתי מכל מני הפרעות אכילה אני לא עושה עניין מאכול . הוא אוכל כמה שרוצה ואני שואלת אותו מה בא לו . הוא בדרך כלל מסיים אחרון כי הוא אוכל עם רוטבים וכו ... אז דורש שמשהו ימתין לו בשולחן. הוא עוזר לפנות כלים בכייף וגם מתנדב להארוח שולחן . בגן נראה לי למד .
    http://www.holdthatpic.com/

• המסנג'ר שלי: [email protected]
  • אצלנו אין פינת אוכל אז אין את הבעיה הזו...

• מיכל אני מסכימה איתך בעניין החינוך והנימוס
    אצלי יש בעיה אחרת
    הגדולה שהיא עוד מעט בת שלוש, תקום מהשולחן בלי לאכול כלום
    כי היא לא אכלנית בכלל
    ולכן אני לא מרשה לה לקום מהשולחן עד שהיא מבקשת רשות ממני
    ואם אני לא עוזרת לה לאכול ומאפשרת לה לאכול לבד,
    היא בעיקר תשחק עם האוכל ותאכל ממש קצת
    אז אני נותנת לה לאכול לבד וגם עוזרת לה לסיים
    בגן אגב היא אוכלת לבד מצויין
    רק בבית עושה עלי פוזות
    אני לא מכריחה אותה לאכול הכל אם היא אומרת לי לא רוצה יותר
    אבל היא יודעת שהארוחת ערב מסתיימת וזהו נגמר
    אוכלים כולם ביחד ואין פתאום רעבה כשהיא כבר במיטה
  • מול הטלויזיה למה?....
    לדעתי האישית מאוד חשוב להקנות לילדים ערכים וסדרי התנהגות
    לאכול מול הטלויזיה משמע לראות טלויזיה מה שבעצם יוצר מחסום וחוסר תקשורת.
    אצלנו למשל נוהגים לדבר על מה היה היום בבי"ס בעבודה בבית וכו'...
    זמן איכות שאין טלויזיה או חברים או כל דבר אחר שמפריע לאינטימיות המשפחתית.
    טל ושחר חגורים לכסאות שלהם וליאור יודע שהוא לא זז עד שמאשרים לו.
    זה כבוד זה נימוס . בעלי מאוד מקפיד על אלו..
    גם לי בהתחלה היה מוזר קצת הנוקשות הזו כי אצלנו אכלנו סביב שולחן במטבח/פינת אוכל מי שמסיים קם שם בכיור וסלאמאת...
  • אצלנו אוכלים רק בשולחן.

לא בסלון, לא בפינת משפחה- בשולחן.

אני לא מכריחה לאכול, כי אם ילד שבע- אין טעם להעמיס.

אבל כן חשוב לי שאופק תאכל את מנת החלבון קרי: עוף או בשר בצהריים ובערב ביצה קשה או חביתה. ואם נשאר בצלחת לחם, ירקות ושאר פחמימות, אז לא נורא בכלל.

אני לא מקפידה יום יום שאופק תשב איתנו עד שנסיים לאכול. אם היא סיימה ורוצה בינתיים לשחק, אז מנקים ידיים וזהו נגמרה הארוחה.
  • אני מסכימה עם מיכל במאה אחוז....גאה בך אחותי...
  • אני רואה למשל את הבנות של אחותי בארוחת ערב אצל ההורים שלי או את הילדים של הגיסים שלי בזמן הקידוש...מטיילים בין הרגליים של כולם...מפריעים למהלך התקין של הקידוש ושל הנחת הזאת של לשבת מסביב לשולחן ולדבר...אותי אישית זה מוציא מדעתי...לא פעם הבנות שאלו אם הן יכולות גם לקום , כשהיו קטנות יותר כמובן, ובשום פנים ואופן לא הסכמנו...חכנה עוד 10 דקות עם כולם מסביב לשולחן גם אם סיימתן לאכול ואז תצטרפנה למשחק של הבני דודים...לכל מקום שאנחנו מוזמנים לארוחה אנחנו מקבלים תמיד ח"ח על החינוך הזה ובגלל זה אנשים גם נהנים להזמין אותנו...
  • אני גם אצלי הילדים לא קמים עד עכשיו מהשולחן עד שמסיימים ואצלנו קמים רק שכולנו סיימנו לאכול מי שסיים ראשון נשאר עד שהאחרון מסיים
  • אני חונכתי שאף אחד לא קם מהשולחן (חוץ מלשירותים כמובן) עד שלא כולם מסיימים לאכול.
    גם אף אחד לא מתחיל לאכול עד שכולם יושבים.
    זה מה שההורים שלי העבירו לי וזה גם מה שאני רוצה להעביר לילדים שלי.
  • האמת עד כה לא חשבתי על זה כשאתן מתארות אז עוברים לי דברים בראש, כאשר אנחנו אוכלים יחד שזה בשישי קידוש ושבת בבוקר אז דביר אוכל ושמסיים קם רואה tv כדי שגם אנחנו נוכל לאכול בשקט

[
    דביר04/02/07
    עירית01/03/77

• אצלנו ארוחות צהרים וערב זה זמן איכות
    אני לא אוהבת רעש ברקע אז מכבה את הטלויזיה
    לא רוצה שיענו לטלפונים בזמן אוכל
    גם הבת שלי נורא אוהבת כשאנחנו כולנו אוכלים ביחד , היא תמיד עוזבת אחרונה
    לא תמיד מסיימת את האוכל ואני לא לוחצת שתסיים אלא אם היא אכלה ממש מעט
  • אני עם מיכל לחלוטין ואף מיישמת זאת בפועל
    "...אם פעם אראה אתכם לרגע נעצבים,
    בכל כוחי אדאג שתהיו שוב מאושרים.
    ליבי מונח בידכם, אתם רק צריכים לקחת,
    מקצה עולם אגיע להיות איתכם ביחד..."

• מישמיש אוכל כמה שבא לו, בד"כ הוא אוכל כמו ציפור. במילא אין טעם להתווכח - כשהוא מלא הוא מלא.

בד"כ ארוחת ערב באמצע השבוע הוא אוכל לבד, כלומר הוא אוכל ואני או בעלי יושבים לידו כדי "לפקח"
  • אצלנו ששחר מסיים לאכול הוא קם ומשחק במשחקים שלו או רואה טלווזיה....

גם שאחנו אוכלים אצל ההורים שלי

שאנחנו אוכלים אצל חמתי או גיסתי אז שהוא והבת של גיסתי גומרים לאכול הם קמים מהשולחן והולכים לשחק בחדר... ככה אנחנו ממשיכים לאכול ולשוחח בכיף
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • איפי ממש כך

[
    דביר04/02/07
    עירית01/03/77

• אצלי הם עוד קטנים אז אני אוכל לענות בחלקית.
    אריאל אוכל מאוד יפה עם מזלג ולא תמיד מסיים את האוכל - אני לא חושבת שצריך לחייב ילד לאכול הכל, כמו שאנחנו לא מסיימים לפעמים צלחת כי אנחנו שבעים גם ילדים יודעים מתי הם שבעים אח"כ הם סתם יקיאו.
    אני זוכרת שסבתא שלי הכריחה אותנו לסיים את הצלחת וכ"כ שנאנו את זה.

אני כן בדיעה שכולם אוכלים ביחד ולא עוזבים את השולחן אבל לא עד שהצלחת ריקה סורי.
    אני כן בדיעה לבקש רשות לקום מהשולחן.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה