אני צריכה קצת עידוד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• הי בנות

אני יודעת שאני לא נכנסת הרבה בתקופה האחרונה, אבל אני כן מנסה למצוא מעט זמן כדי להתעדכן מדי פעם מה שלום כולן, מי ילדה, מי בהיריון...

רום אופיר אוטוטו חוגגת שנה (איך שהזמן טס, מדהים!!). היא תינוקת מדהימה, חייכנית, פעילה, חברותית אבל......

יש לה טונוס שרירים מאוד מאוד נמוך וגם גמישות יתר ואלה מקשים עליה מאוד את ההתפתחות המוטורית. היא עדיין אינה עולה על 6, לא מתיישבת ולא מראה סימנים שזה הולך להיות בקרוב. התחלנו לפני מספר שבועות פיזיו' ונתנו לי תרגילים אבל זה לוקח זמן. אמנם יש התקדמות קטנה (היא עולה על כפות הידיים ולא נשארת רק על האמה) אבל היא עוד רחוקה מהיעד הרצוי לגיל שלה. אני יודעת שאם היא היתה כבר זוחלת על 6 ומתיישבת זה היה מקל גם עליי קצת, אבל זה פחות מפריע לי.

החלק היותר קשה, ואני לא יודעת אם הוא בהכרח קשור לטונוס הנמוך או שזה בנוסף, מאז שנולדה כמעט ולא הכניסה צעצועים לפה. הכניסה ידיים, רגליים, מוצץ ובקבוק וזהו. רפלקס ההקאה של תינוקות נמצא מקדימה וככל שיש יותר התעסקות עם הפה הוא עובר אחורה כמו אצל מבוגרים. ואצלה הוא לא עבר כנראה והיא עדיין אינה מכניסה דברים לפה - כולל אוכל!!!!

וכאן הבעיה הרצינית . היא אינה מסכימה להכניס שום דבר לפה מלבד המרק הטחון והפירות הטחונים. כשאני נותנת לה ביסקוויט ביד היא נוגעת בשפתיים וזהו. מעדיפה לשחק איתו ולזרוק על הרצפה.

היום הייתי בגן וראיתי שתי תינוקות, בנות 11 חודש ו- 9 חודשים, שישבו ליד השולחן, החזיקו לחם עם גבינה ביד ואכלו. היא כל כך רחוקה מזה . אני יודעת שלכל ילד יש את הקצב שלו ואסור להשוות.... אבל מה לעשות, בשורה התחתונה קשה לי עם זה, קשה לי לראות אותה ככה. עצוב לי

יש מישהי שמכירה סיפור דומה? שיכול לעודד אותי קצת כי כרגע זה נראה כאילו ייקח לה עוד שנה עד שתשב לאכול לבד ותחזיק ביד אוכל.

וואווו, יצא לי ממש ארוך ותודה לכל מי שקראה עד לכאן.

תמר

כנסו ותראו תמונות עדכניות
    http://picasaweb.google.com/lioryb
19 תגובות
עמוד 1
  • אני לא מכירה סיפור דומה אבל ברגע שהיא מאובחנת כבעלת טונוס שרירים נמוך מאוד בעצם זה אמור לעודד אותך. גם סביב הפה יש שרירים ואם הטונוס רפה זה כולל גם שם. תמשיכי בפיזיו כי זה יחזק אותה. קשה לא להשוות עם ילדים בני גילה אבל תשתדלי שלא לעשות את זה. גם כי זה מתסכל אותך וגם כי בתת מודע את משדרת לה את זה.

כל עוד את רואה שיפור גם אם הוא קטן ואיטי הוא עדיין שיפור וזה צריך לשמח אותך. עבודה קשה תביא לתוצאות
  • תמר ממי - קודם כל את לא צריכה להתנצל יל העדרותך... זה מוכר לכולנו יש פחות זמן......
  • תמר היקרה.

אני מאוד מבינה לליבך.
    רון שלי נולדה פגה ומה לעשות יש לה התפתחות איטית..
    היא עדיין לא מסתובבת סביב שולחן היא רק עומדת.
    לפני כמה זמן זה הפריע לי מאוד אבל אז הנחתי לזה כי הבנתי שאולי באופן פסיכולוגי עם כל הלחץ שלי אני בולמת אותה.
    ושלא נדבר על אלעאי , שהיתה לו התפתחות סופר איטית! אבל בגיל שנה + 3 חודשים באורך פלא הוא קם והתחיל ללכת והנה היום הוא ילד מקסים כמעט בן ארבע מפותח ונבון!

מה אני אגיד לך..לא להילחץ? זה לא יעזור!
    אבל אולי להילחץ עם פרופורציה.

אגב רון תהיה בת שנה עוד שבוע.

יש לי חברה שלבן שלה יש טונוס גבוה כזה.
    הרמתי אותו בשבוע שעבר והוא השמיע מיליון ואחד "קליקים".

• תודה תודה תודה

לכל הבנות שעודדו כאן ובמסנג''ר.

דניס - אווו, לא ידעתי את הסיפור של תאיר. איזה יופי שבגיל שנה ו- 5 כבר התחילה ללכת. כל הכבוד לה. זה לא מובן מאליו בכלל. אני אשמח לדבר איתך במסנג'ר בזמן הקרוב. רשמתי אותו לעצמי.

ולקחנו אותה תקופה מאוד קצרה לבריכה כי אח"כ התחילה ללכת לגן ופשוט לא מצאנו זמן אחר שאפשר לקחת אותה. אבל נכון, בעלי ואני כל הזמן אומרים לעצמנו שהיא צריכה את זה. זה לא פשוט לקחת אותה אחה"צ כשאני עם אופק דין ובעלי לא יכול לצאת מוקדם מהעבודה. אבל נעשה מאמץ

תמר

• תמר אני אשמח לדבר איתך... אני מחוברת למנג'ר בעבודה את יכולה לשלוח לי....
  • הי תמר

• יווווווו, יולי מג תודה תודה תודה, אין לך מושג כמה עודדת אותי לגבי האוכל.

עד עכשיו לא שמעתי כ"כ על תינוקות שלא מכניסים שום דבר לפה וזה באמת מאוד הדאיג כי אין מה לעשות בנידון (זה לא כמו פיזיו' שאפשר לעזור ולתת תרגילים)

איזה קשה זה.... עד שנה ו-9 , כל הכבוד לך שהיית חזקה ואיזה כיף למאורי שהתחיל לאכול ככה לבד פתאום
    שוב תודה

תמר

• אני שמחה שהתעודדת קצת

• כנסו לאתר www.adidastudio.com
  • בכיף
  • כן, עדי, היית מאמינה שחודש הבא היא חוגגת שנה . גם לי זה עבר מאוד מהר. אבל אני כבר רוצה לראות אותה בת שנתיים
    מתי שמתי לב? די בהתחלה אבחנתי שהיא מאוד גמישה ו"נוזלת" אבל היא הרימה ראש יחסית מוקדם, שכבה על הבטן בלי בעיה בכלל והתהפכה כרגיל, אז לא ראיתי מקום לדאגה. בגיל 8 חודשים היא התחילה לזחול גחון, בדיוק כמו אופק, אז גם כאן לא דאגתי. רק שאופק אחרי שבועיים זחל כבר סימטרי והיא עדיין זוחלת אסימטרי. בערך שבועיים שלושה אחרי שהתחילה לזחול כשראיתי שאין שיפור הבנתי שיש בעיה, פניתי לרופא ובקשתי הפניה לפיזיו'. היום יש לנו את הפגישה הרביעית עם הפיזיותרפיסטית ונראה מה הלאה. סה"כ אפשר להגיד שהתייחסתי לזה די על ההתחלה ועשיתי לה תרגילים גם מהלימודים. אבל אני התייחסתי לרגל שהיא לא זחלה איתה, ומקור הבעיה היא חגורת כתפיים חלשה ועל זה אנחנו עובדות עכשיו.

אגב, הרופא אמר גם לתת לה 14 טיפות ברזל על מנת לחזק את השרירים. זה גם אמור להשפיע....

יולי מג - אין לי את הדאגה הזו.... היא באמת לא מכניסה שום דבר לפה. גם לא לכלוכים. גם אופק דין היה ככה לגבי פירורים ולכלוכים. הוא היה תופס אותם ונותן לי שאקח. הוא עדיין עושה את זה, רק שעכשיו הוא שם לבד בפח . יש לי ילד חולה ניקיון וסדר, לא ברור לנו מאיפה .

תמר

• אני באמת לא מבינה בזה,
    אבל אני בטוחה שהעניין עם האוכל זאת תקופה שתחלוף והיא תלמד עם הזמן לאכול.
  • היי

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • הי
  • וואו בנושא האוכל ככה היה לי עם אלה ולה לא הייתה בעיית טונוס...
    הילדה הזאת הקיאה לי כל כך הרבה

[]
  • שוב תודה בנות

בעלי היה איתה היום שוב בפיזיו' והיא נתנה עוד כמה דגשים, גם לגבי האוכל. ננסה מה שאנחנו יכולים. ואנחנו שוקלים גם הידרותרפיה

ימית - ייתכן ועניין האכלה נהיה כבר הרגל אצל דניאל, לא? אם תפסיקו לאט לאט להאכיל היא תצטרך לאכול יותר לבד. גם אופק לעיתים קרובות מבקש עזרה למרות שיודע יפה מאוד לאכול לבד.

זוהר - זה נשמע לי מאוד מוכר. האמת שגם לאופק לקח זמן לאכול אוכל פחות טחון ויותר "מוצקי" אבל לא כמו רום. אבל גם הוא היה מקיא לא מעט. אפילו לא הייתי נותנת לאנשים מסוימים (חמתי למשל) להאכיל במשך תקופה ארוכה כי אם לא נזהרו בהאכלה הוא היה מקיא מאוד בקלות.
    חמתי חושבת שהיא חכמה גדולה וביום שבת ניסתה לתת לרום אופיר חתיכת עוגה . כאילו שאצלה היא תסכים לאכול....אבל רום הרבה יותר חכמה ולא נתנה לה אפילו לקרב את זה לפה שלה. ישר הושיטה ידיים קדימה והעיפה את זה .

תמר

• אויש אני מתה על החכמים האלה...
    פעם דודה שלי אמרה לי "תני לי להאכיל את אלה תראי איך היא תאכל.."
    אמרתי לעצמי טוב מה יכול להיות, אולי בגלל שאני לחוצה היא לא אוכלת וכו'...
    בקיצור הדודה הזו הכינה לה תפוח עת מבושל עם קצת קינמון (ממש מעדן)
    ומעכה את זה טוב טוב, אבל זה לא היה טחון.. היו גרגירים.
    היא נותנת לה כפית ראשונה הילדה פותחת פה בולעת, ומקיאה עם ריבית...
    חחח זה היה כל כך מצחיק....

[]
  • וואו בנושא האוכל סורי לא ממש יכולה לייעץ לך כי לא היתה לי בעיה אבל......... בהתפתחות המוטורית................ רק השבוע דנדוש התחילה לעשות צעדים ראשונים והיא בת שנה ושבעה חודשים כבר חשבתי שמשהו לא תקין לגמרי קבעתי תור לאורטופד. לקחתי אותה לבדיקת התפתחות אצל הרופאה שלה השבוע שאמרה לי לעזוב את הילדה לנפשה ושהיא בדרך באמת השבוע יום שני ככה התחילה לעשות צעדים סביב שולחן לא הרבה אבל זו התחלה כל ההתפתחות המוטורית היתה מאוחרת מאוד רק לפני שלושה חודשים התחילה לשבת ולזחול על 6 ולעמוד רק לפני חודש וחצי ממש הרבה אבל רק עם להחזיק גיסיס לימד אותי תרגילי ישיבה שכנראה עודדו אותה גם לעבור לעמידה על 6 וזחילה לא היה קל לא אשקר היא בכתה המון בתרגילים אבל לא ויתרנו ובזכות זה היא התקדמה. את העזרה לא קיבלנו מהתפתחות הילד בכלל אלא מגיסי שלימד אותנו
    מה שאני רוצה לומר לך קצת סבלנות אל תראי לילדה שאת בלחץ (אני הראתי והילדה עדין לא ממש הולכת אבל כל הזמן מבקשת נעליים)
    אגב אצלי הלילדה עם גמישות יתר והיפוטונית ולי נאמר שבגלל זה יותר סלחניים על עיכוב עם ילדים היפוטונים וגמישים מאוד

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

[url=http://imikimi00.com/link/link_through/IYyX-10g]http://www.tickerclub.com/cache/5581b77dd9.png
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה