שאלות התנהגות + אוכל + מוצץ - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני רוצה שלתף אתכן בכמה נושאים שבהם אני נתקלת בקשיים בזמן האחרון (ארוך):

1. יערה מרביצה לילדים בגן
    www.YaaraKatz.com

12 תגובות
עמוד 1
  • 1. לגבי המכות - אצלי ברגע שהיא הרביצה פעם אחת - הרמתי את הקול והראתי לה כמה זה לא נעים וכואב - והיא לא עושה את זה יותר. היא מרביצה גם לכם בבית לפעמים או רק בגן? אם זה רק בגן - יכול להיות שקיימת סיבה לגיטימית, כמו שילד לקח צעצוע או משהו כזה. אני הייתי מתייעצת עם הגננת (ומבררת איך מטפלים בזה מולה בגן)

2. אצלי אור הפסיקה לבד עם הבקבוק, במקום זה היא שותה שוקו. אולי תנסי לתת לה? תראי אם היא תאהב. הארוחת ערב שלנו מאד קלה, כריכים, חביתה ירקות, לפעמים בורקס או פיצה. גם אור שלי לא תמיד אוכלת אם זה מבושל - יכול להיות שהן שבעות מאוכל מבושל - היא מעדיפה כריכים עם גבינה וירקות בצד. תנסי
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • אני יכולה לחשוב על כמה פעמים שהיא "הרביצה" גם לנו.
    אנחנו ישר שמים לזה סוף ומסבירים לה שאסור.
    אבל בגן זה ממש חמור.
    אני מאמינה שזה עודף פינוק ושהיא מרגישה שמותר לה הכל. הם מאוד אוהבים אותה בגן ויכול להיות שהיא מפרשת את האהבה הזו לכך שמותר לה לעשות מה שהיא רוצה
    www.YaaraKatz.com

• כמו שאמרת עודף פינוק...
    את צריכה להוריד את הטון המתוק טיפה ולהראות לה טיפה יותר תקיפות
    לגביי המוצץ למה היא צריכה כל כך הרבה מוצצים?
    כשנכנסים לגן תתלי מוצץ או תשימי במגירה תגידי לסייעות שזה נהמצא שם
    ותסבירי ליערה שמוצץ לוקחים רק שהולכים לישון

לגביי המכות ברגע שהיא מרביצה מה הגננת עושה?
    הן "מעבירות" את זה?
    אצל מאור יש פינת מחשבה ...וגם בבית
    אם הוא מתנהג לא יפה הוא נכנס לחדר לחשוב ולא יוצא עד שהוא בא להגיד סליחהץ. זה אומנם קשה אבל חייב קשיחות את לא יכולה הלראטות לה שהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה ללא תוצאות...

לגביי האוכל מאור הפסיק עם הבקבוק בשלב מאוד מוקדם
    בגיל של יערה הייתי מציאה לך להעביר את הדייסה לצלחת שתאכל עם כפית ולא בבקבוק...זאת ארוחה מצויינת מלאה בסיבים תזונתיים אני אכלתי דייסה עד גיל 6
  • 1. עברתם איזה שינוי בזמן האחרון? היא תמיד היתה ככה מרביצה? איך הגננת פועלת בגן?
    אם זה לא משהו שהתחיל בעקבות דבר מסוים שקרה לאחרונה שווה לפי דעתי לדבר עם הגננת ושאת והגננת תפעלו באותה צורה כשהיא מרביצה. כששחר היה מרביץ (לנו. לפני שהיה בגן בכלל) הייתי באופן עקבי מבקשת שיעשה טובה ומסבירה שזה מאוד לא נעים ושכשרוצים משהו מבקשים במילים וממש מתמללת אותו כי היה לו אוצר מילים ממש קטן. וזה עזר. אחרי די הרבה זמן אבל זה פחת ופחת. עכשיו הוא קצת חזר לזה אבל זה בגלל שעבר המון שינויים אז אני עקבית כמו פעם (מבקשת שיעשה טובה, מורידה מהידיים שלי ועושה פרצוף עצוב ואומרת ממש שאני עצובה כי הוא נתן לי מכה וכד') אבל אני מבינה מאיפה זה נובע אצלו ויודעת ומקווה שזה עניין של זמן. היא הכי גדולה בקבוצה שלה בגן? זה גם דבר שיכול להשפיע. הם מרגישים גדולים על השאר...

2. עד לפני חודש הוא היה אוכל בקבוק ואז כשהכנסתי אותו לגן פתאום נתקלתי במלא אנשים שלא הבינו למה הוא עדיין אוכל מטרנה כי הוא כבר גדול. הוא היה אוכל בבוקר כשקם ובערב לפני השינה ואם צהריים היה אוכל לא טוב אז גם אבל זה היה לעתים רחקוות. נתתי לגננת קופסא ואחרי יומיים היא נתנה ואמרה שממש אין צורך שהוא אוכל יפה וכו'. מאז עברו שלשה שבועות והקופסא הזו עדיין בארון - מה שאומר שהיא בדרך לפח. בבוקר הורדתי לו לגמרי בקבוק כי זה היה משביע אותו והוא לא היה אוכל בגן ארוחת בוקר. במקום זה הוא אוכל דגני בוקר עם חלב וזה צ'ופר של בוקר. הוא חולה על דגנים. ובערב התחלתי גם להוריד לו. אני כל ערב נותנת לו לחם ובצלחת שמה גבינה וירקות ובד"כ מכינה משהו ליד. השבוע הכנתי ערב אחד פיצה וערב אחד שקשוקה וערב אחד אכל מרק וערב אחד סתם ביצה קשה או חביתה וערב אחד פסטה ושותה חלב או מים. ואפשר גם להכין לחם מטטוגם עם ביצה. לא הכי בריא אבל חביב בהחלט על ילדים. ואפשר גם טוסט.
    יש לי את הספר של טעמים ראשונים אז אני מציצה בו שיתן לי רעיונות. ועד כה זה עובד והוא כבר כמה ימים בלי מטרנה ואפילו לא מבקש! רק אם הוא רואה את הבקבוק שלו הוא מבקש. אז העלמתי גם את הבקבוק.

אולי תתחילי בדברים שהיא אוהבת. תשאלי גם את הגננת מה היא אוהבת ואוכלת טוב בגן. ותנסי לשחד אותה בזה שאם תאכל יפה היא תקבל חלב חם וביסקויט
  • תודה בנות
    www.YaaraKatz.com

• דרך אגב זה שהגננת חפרה לה רבע שעה זה לא כזה טוב
  • 1. זה פינוק וגם אנחנו מנסים להפסיק עם זה. הוא לא מרביץ בכלל אלא אם לקחו לו משהו או פגעו בו / העליבו אותו וזה לגיטימי (במידה כמובן). הוא יודע שאסור להרביץ אחרי שעשינו לו "ברוגז" - לא דיברנו איתו דקה או שתיים ואחר כך ביקשנו ממנו שיבקש סליחה ומייד. דיבורים ארוכים לא יעזרו - משפט אחד עזר בלבד: "תבקש סליחה או שנהיה ברוגז..." והכל נפסק.

2. אדיר היה גמול מבקבוק עד שחזרה חמותי

• אהה, וארוחת ערב: מרק קל / סנדוויץ' עם חומוס או גבינה / מנת מקרוני או פירה (פחמימות) / בלינצ'ס. תכלס כל יום זה משהו אחר - אין מנה קבועה, זה תלוי מה יש מוכן. זה יכול להיות גם קורנפלקס. הוא תמיד אוכל משהו אבל הכמויות משתנות לפי החשק שלו...

• המסנג'ר שלי: [email protected]
  • לגבי המכות בגן .. תפקידה של הגננת להסביר לה לא להרביץ אבל מה זה לטחון רבע שעה לילדה
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • 1. אצלנו המצב הוא כזה שכל עוד אנחנו לא נוכחים הוא לא מרביץ בכלל, אני רק נכנסת למעון- בשניה שהוא קולט אותי הוא מחפש את הילד התורן שיחטוף ממנו
  • תודה רבה!!!

www.YaaraKatz.com

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה