אמאל'ה, אני פ ו ל י צ י ס ט י ת ! ! ! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות.

הופניתי ע"י הרופא שלי לבדיקת העמסת סוכר (אינסולין) כיון שבבדיקת האולטרא סאונד שהוא עשה לי עלה לו חשד שבנוסף לכל הבעיות אני גם פוליציסטית...

בקיצור, המזכירה של הרופא חזרה אלי לאחר שהרופא קרא את התוצאות ואמרה לי שכיון שהוא ראה ע"ס הבדיקות שיש "תנגודת לאינסולין" (אני מגדירה את זה נכון???) הוא רוצה שאתחיל לקחת במשך חודש(!!!) את הכדור פעמיים ביום - בוקר וערב.

היא הוסיפה ואמרה לקחת את הגלולות הכי הדרגתי בעולם, כיון שהן גורמות לבחילות והקאות איומות ושאני אעשה חסד גדול עם עצמי אם אעלה את המינון באיטיות עד שאגיע למקסימום ורק לאחר שאני לוקחת את הגלולות חודש שלם (!!!!!!) במלואו להפגש עם הרופא ע"מ לקבוע המשך טיפול - הפריה.

לגלולות שאני אמורה לקחת קוראים "מטפורמין", האם מישהיא מה"פוליצסטיות" בפורום כאן גם נוטלת את הגלולות ויכולה לשתף אותי ב"חויות"???

והאם אתן עושות דיאטה? הרי כמעט כל דבר עשוי מפחממות וסוכר. ?

הכי חירפן אותי שאיך שסיימתי את השיחה את ליד החדר שלי במשרד התפתחה שיחה ומפה לשם הבנות "הידעניות" אמרו לי שאני חייבת חייבת להשמין קצת ובטוח שאני אכנס להיריון... רציתי לומר להן חטטניות עכשיו אני מתחילה דיאטה,,,

טוב, די, בכיתי מספיק להיום.

עכשיו אני מחכה לתשובות שלכן

תודה מראש,

15 תגובות
עמוד 1
  • היי...

מצטערת שאני לא יכולה לעזור לך אבל אני לא חושבת שזה כול כך נורא

כי יש בנות פוליצסטיות שהצליחו להכנס להריון !
    בהצלחה
  • שלום מלודיה
    ברוכה הבאה למועדון הפוליציסטיות, זה לא כל כך נורא- עובדה יש לי ילדה בבית.
    גם אנחנו יכולות להיכנס להריון, אומנם בדר"כ עם עזרה אבל בסוף זה קורה.
    שיהיה בהצלחה
  • היי מותק
    אני פוליציסטית (את, אני ועוד 5% מאוכלסית הנשים בעולם), וזה שגילו מה הבעיה שמפריעה לך להיכנס להריון היא נפלאה בעיני, כי יש לה טיפול.
    לא נטלתי את הכדור שכתבת עליו, אבל לא מעט מהנשים שסובלות מהשחלות הללו סובלות מבעיות שקשורות במשקל יתר (שממה שכתבת אני מבינה שלך יש בעיה הפוכה), ותנגודת גבוהה לאינסולין הנה קטע קצר שמצאית בגוגל (ויש עוד המון חומר)
    הציסטות בשחלה הן זקיקים שעצרו את התפתחותן. ציסטות אלה ורקמת החיבור שם יוצרים הפרשת טסטוסטרון שמוביל לסימני שיעור ולשיבוש הופעת ביוץ. רמת LH גבוהה לאורך המחזור גורמת ליצור נוסף של טסטוסטרון ופוגעת בהתפתחות הזקיקים בשחלה שמתנוונים.

גישה חדשה יחסית לבנות עם תסמונת שחלות פוליציסטיות היא מעורבות תנגודת לאינסולין ומאזן גלוכוז לקוי בגוף. אינסולין מחדיר סוכר לתאים וכך שומר על רמת סוכר מסוימת בדם. תנגודת לאינסולין משמעותה היא שתאי הגוף אינם מגיבים להימצאות האינסולין בדם ולא מאפשרים לו להכניס את הסוכר לתאים. כמות הסוכר נשארת גבוהה בדם מה שמאותת ללבלב להפריש עוד אינסולין. רמת אינסולין גבוהה בדם משפיעה ותומכת בהפרשת אנזימים שאחראים על ייצור אנדרוגנים (טסטוסטרון) המשפיעים על מהלך גדילת הזקיקים בשחלה.

השפעת המחלה על יכולת הפוריות נובעת מכך שלא קיים ביוץ. יש חוסר באסטרוגן אך עודף ב LH וטסטוסטרון. מצב זה משפיע גם על רירית הרחם שאינה מתעבה ולכן המחזור הופך לא סדיר ולרוב ומאחר. אם וכאשר יש לעיתים ביוץ הוא מתרחש בשלב מאוחר במחזור. איכות הביצית לרוב ירודה בגלל תנאי הגידול בתוך השחלה והעובדה שהסביבה מכילה טסטוסטרון במקום אסטרוגן. תהליך ההתעברות בנשים פוליציסטיות משלב הורמונים וטיפולי פוריות.

לגבי תופעות הלוואי תעשי מה שהציעו לך במרפאה קחי את הכדור לאט ובהדרגה, ותצטידי במים בטעמים, קולה (רצוי דיאט), סוכריות חמוצות, לימון, קרקרים מלוחים שיכולים להקל על בחילות במידה ואכן יופיעו כאלה

יקירתי אני מאמינה שאת מרגישה שנפלו עליך השמיים, וזה טבעי והגיוני, אבל את לא לבד אנחנו כאן ונשמח לעזור לך עד שתבשרי שאת בהריון.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    מה שנראה לזחל סוף העולם, נראה לחכם פרפר.
  • רעיה, אילנה ושיוה מקסימות!!!

תודה רבה רבה על ההתייחסות, מחמם את הלב כל פעם מחדש.

שיווה, כמו תמיד הוחכמתי במיוחד.

בשורות טובות בקרוב שחייב להיות טוב.

• מלודיה היקרה...

ובכן ברוכה הבאה למועדון היקר שלנו...

כן כן גם אני פולציסטית, וכמו ששיווה אמרה, אנחנו יחד עם עוד 5% מהאוכלוסיה.
    גם אני לוקחת מטפורמין, ואצלי הרופאה אמרה לקחת את זה בהדרגה מאוד, בהתחלה חצי כדור מדי יום למשך שבוע, אח"כ כדור שלם, שבוע מאוחר יותר שני כדורים בוקר ערב.
    יש לזה תופעות לוואי, קצת משפיע על היציאות ועושה בחילות, אבל לדעתי זה מאוד אינדיוודואלי.

אני שיניתי את התזונה שלי לגמרי! אני לא אוכלת פחמימות ריקות, שזה קמח לבן ולא סוכר לבן... אין לי פחמימות בתפריט בכלל חוץ משתי פרוסות לחם מלא קל לארוחת ערב.
    מה שאומר גם לא ירקות פחממתיים כמו תפוחי אדמה, בטטות וכד'
    בהתחלה זה קשה, לעשות את השינויים האלה, אבל אני בהחלט קוטפת את הפירות, ירדתי במשקל 14 ק"ג, העור שלי נראה הרבה יותר טוב, כמובן שהתזונה היא בשילוב של כושר, הליכות של 4 פעמים בשבוע עם תוספת של פעילות אירובית - ריקודים.

אני מציעה לך פשוט לעשות את ההחלטה, אם תרצי אני יכולה לעזור לך במתכונים לארוחות צהריים וערב, ואפילו מתוקים בריאים שלא חורגים מהתפריט המומלץ, ובשביל תפריט אני יותר מממליצה ללכת לדיאטנית, דרך הקופ"ח ולבקש תפריט לפוליציסטיות, זה יעזור לך מאוד לשמור על מסגרת.

אני כאן לכל שאלה, בהצלחה!
  • דינה יקירה.

ראשית, תודה על התייחסותך המחכימה.

מה שמתסכל אותי, שאני לא אכלנית מטבעי, ואני רזה בכל קנה מידה.

את נשמעת לי כ"כ חזקה ואמיצה, מדהים!!! 14 קילו??? זה וואהו!

כמה זמן את לוקחת את הכדורים הללו?

אשמח לקבל "מתכונים למינהם" ,נניח לפני נטילת הכדור בבוקר שחייבים לקחת עם או אחרי האוכל, מה את אוכלת כדי שזה יחשב לא על קיבה ריקה?
    ... אני ממש לא יצירתית ושונאתתת את המטבח.

שוב תודה רבה ממש.

מעריכה מאד,

מלודיה.
  • דינה יקירה.

אני עדיין ממתינה ל"מתכונים שלך נטולי פחממות וסוכרים"....

בזמנך החופשי.

מלודיה.
  • שלום לך!
    אני מבינה שדי מפחיד לקבל את הבשורה הלא נעימה שיש לך פוליציסטיות, אבל מצד שני טוב לדעת מה לא בסדר ולטפל בזה.
    אני בעצמי אובחנתי כפוליציסטית אחרי ניסיונות להיכנס להריון השני, קיבלתי טיפול של מטפורמין, ולא הגשתי משהו לא טוב, באמת לא היו לי תופעות ליווי, אבל זה בלבד לא עזר לי בכלל, עברתי טיפולי פוריות ( זריקות פיוריגון והזרעה ) ויש לי בן בן 7,5 חודשים.

אז בהצלחה

• מקסימות שלי,

ראשית כל, תודה על ההתייחסות!!!

אני לא רוצה להשמע בכיינית, אבל הפוליצסטיות הזו נפלה עלי באמצע החיים שכבר נראה היה שהכל קרוב.

אני נשואה לא מעט זמן, כמעט 5 שנים, שבהם לא לקחתי מניעה.

הבעיה הגדולה שלנו היתה בזרע של הבעלול המקסים שלי. עברנו ניתוח וחיכנו שיעבור הזמן (כמעט שנה) וירפא כדי שנוכל להיות יותר מעשיים ולהתחיל לטפל.

ופתאום הרופא בודק אותי ואומר שגם "הסחורה שלי" לא משו. למרות שאני מבייצת והגעתי לזקיק 19, שבגלל זה ובגלל בדיקות דם שעשיתי תמיד אמרו לי שאצלי הכל בסדר.

בקיצור זה היה מכה קצת חזקה בשבילי.

חוצמזה שהמטפורמין הזה ממש הורג אותי. אני מנסה בהדרגתיות, אבל אני פשוט לא לא לא מסוגלת. זה עושה לי רע!!! אני כבר כמעט שבועיים מסתובבת עם תחושת בחילה נוראית. אני לא ישנה טוב, אני מתעורר בלילה עם בחילות. בקושי מתפקדת בעבודה, ולא יכולה לסבול את הבדיקות וחלופי המבטים כל פעם שאני חוזרת כולי אדומה אחרי שהקאתי את נשמתי. אני מרגישה ממש כמו אישה בהיריון אבל יודעת שהכל ריק שם בפנים.... וזה לא "הקאות עם סיפוק" (המשפט שאני "מנחמת" את החברות היקרות ההריוניות שלי ).

הכי מתסכל אותי שאני הצלחתי להעלות את המינון רק לחצי מימה שאני אמורה להגיע. נראה לי שזה יקח לי המון המון זמן, כיון שבמצב הזה אין מצב שאני יעלה במינון... ורק רק רק אחרי שאני אגיע לכמות המקסימלית ואצליח לקחת אותה לפחות במשך חודש שלם הורו לי לקבוע תור לרופא...

קשה לי , אני בדיכאון מזה, זה עושה אותי ממש עצובה. והחג הכי מקסים הזה פתאום הביא לי מלאאאא שוקולדים ומתוקים שאני לא מצליחה להתגבר עליהם.

היה לי קצת קשה לקרוא את התגובות שלכם "שזה רק פוליציסטיות" אולי הייתי צריכה לכתוב את זה אחרת .

אני יודעת שאני מתישה, אבל זה עושה לי טוב לכתוב פה, אני לא משתפת אפאחד במצב שלי. רק הבעלול המושלם שלי ואני וכמובן אתן, ככה יותר קל לי.
    גם ככה מרחמים, ואני שונאת את זה, לא רוצה להוסיף למרחמים למינהם צבעים.

אז שוב, תודה תודה תודה!!! ודינה, לך אני עדיין לא מוותרת.

• מלודיה היקרה !!!

זה לא "רק " פוליציסטית אבל מה שאנחנו מנסות להבהיר לך זה

שיש לזה פיתרון ברוך ה' !!!

אני מקווה שחג החנוכה הזה יביא עימו בשורות טובות לכולנו

הכי חשוב זה לא להתייאש ....

המון בהצלחה מכל ה-
  • מלודיה יקרה.

אני כ"כ מבינה את ההרגשה שלך...

בפרט שבטוחים שהכל יהיה כל כך פשוט ופתאום הכל מתנפץ....

זו אכן תקופה קשה אבל בסוף גם היא תעבור.

הכי חשוב שיש לך כמו שזה נקרא, בעל מקסים מקסים שיודע לתמוך.

ולא נורא, אם יותר נח לך לא לספר, זה בסדר. גם אני לא מספרת וחייה עם זה מאד טוב.
    שולחת לך חיבוק חמחם בתקווה שתחזיקי מעמד, כי ככל שעובר הזמן את מתקדמת לגוזל הקטן שלך.

אני אופטימית בשבילך.

-------------------------------------------
    יום טוב, ואל תשכחו להצליח:)
  • מלודיה יקרה..

מצטערת שלא העברתי לך מתכונים.. לא הייתי פה, הייתי בחופשה...

בהחלט אני אעביר לך בשמחה מתכונים!
  • היי מותק
    אני מאמינה גדולה בקשר שבין גוף ונפש, אם הטיפול היה גורם לי לתופעות הלוואי שתיארת, אני לא בטוחה שהייתי ממשיכה לקחת אותו, זאת רק אני ולא חלילה המלצה רפואית, אבל אולי כדאי לקבל חוות דעת נוספת? אולי רופא אחר ימצא פתרון שיתאים לך יותר.
    חזקי ואימצי יקירתי.
  • מלודיה יקרה (איזה ניק מיוחד!!!).

כמו שנוגה ושיווה כתבו לך, אולי באמת כדאי לנסות דרך אחרת.

יש הרבה "שלוחים למקום".

שיהיה לך חג שמח במיוחד.

-------------------------------------------
    יום טוב, ואל תשכחו להצליח:)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה