היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
עם יש פה בנות שילדו מוקדם כמוני (ילדתי בשבוע 34) רציתי לדעת באיזה גיל הילד התחיל ליראות טוב כלומר מתי הוא התחיל כבר ממש להיסתכל לך בעיניים ולחייך? כי דיאנה שלי כבר בת חודשיים ומתוקן 3 שבועות והיא עדיין לא מסתכלת במכוון על צעצועים ולא על מוביילים ולא על הקשת בעגלה ולא עליי היא כול הזמן מסתכלת לצדדים..היא אמורה ליראות כמו תינוק בן חודשיים או תינוק בן 3 שבועות?תודה
8 תגובות
עמוד 1
יונתן נולד בשבוע 34+2. התחיל לחייך טיפה לפני גיל חודשיים כרונולוגי. להרבה פגים יש בעיות ראייה, אבל נראה לי שאפשר לאבחן את זה רק מאוחר יותר. יעל, אמא של יונתן
כרונולוגי זה מתוקן או גיל רגיל? ואי אני כולי מסתבכת עם זה.. מקפיצה לעוד בנות שאולי ידעו לענות לי.. זה הגיוני שהיא עדיין מסתכלת רק לצדדים תמיד והרוב לצד ימין..יש לציין כשאני מנדנדת אותה אז העייניים שלה זזות ימינה ושמאלה אז זה אומר שהיא רואה לא?ואי אני בפחד עכשו אולי היא לא רואה או משהו כזה חס וחלילה?איך אפשר לבדוק בגיל כזה עם היא רואה?
האמת שאין לי מושג מאמי. תתיעצי עם רופא ילדים
היא צריכה להתפתח כמו ילדה בת 3 שבועות ולא כמו בת חודשיים. לכן יש את הגיל המתוקן. אני ממליצה מעכשיו והלאה לבחון תמיד את ההתפתחות שלה רק על פי גיל מתוקן. וזה בסדר שבגיל 3 שבועות היא עדיין לא ממקדת מבט. חיוך חברתי צריך להופיע בין גיל 6 ל-10 שבועות (ושוב- במקרה שלך מדובר על מתוקן, אז זה לפחות עוד 3 שבועות). ומבט לדעתי מתחילים למקד גם בסביבות גיל חודשיים. את לא הולכת להתפתחות הילד?
הייי גם שיראלי נולדה בשבוע 34 וזה נכון מה שגלית אמרה מתסתכלים רק על הגיל המתוקן גם שיראל עכשין בת 10 חודשים אבל היא עדיין לא מתפתחת כמו ילדה בת 10 חודשים אלא כמו 9 חודשים מקווה שהבנת אותי
אני כתבתי לפי גיל לא מתוקן. כלומר בגיל של בערך 9-10 שבועות לא מתוקן (בערך 4 שבועות מתוקן).
אבל מבחינת ההתפתחות (בטח כזה קרוב ללידה) את צריכה להתייחס רק לגיל המתוקן ולכן יש לך עוד לפחות 3 שבועות (עד 6 שבועות) לפני שאת צריכה להתחיל לדאוג. יעל, אמא של יונתן
מסתכלים עפ"י הגיל המתוקן. במרפאת פגים אמרו לי שעד גיל 7 מדברים ב"גיל מתוקן" את בדיקת העיניים הזוועתית עשו לה בפגיה? בכל מקרה - התפתחות היא לחלוטין אינדבדואלית לכל אחד ולכל אחת. מעין התחילה לחייך רק בגיל 3 חוד' כרונולוגי (חודש וחצי מתוקן... ואני ממש לא זוכרת על הראייה, אהל אם ילד לא פג מתחיל למקד מבט בסביבות גיל חודש +- אז בהחלט יש לה זמן.