סוג דם בהריון ... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שאלונת לכל הנשים כאן לגבי סוג הדם - מישהי מכירה את הנושא?
    ספציפית לגבי המקרה שלי - אני עם סוג דם O מינוס ובעלי עם סוג דם A פלוס ... (אך בטוח יש לו גם O - כי הוא AO ) .... זה אמור להיות בעייתי כנראה כאשר בהריון - הבנתי שהגוף מייצר נוגדנים לעובר ... אם מישהי מכירה את הנושא - אשמח לשמוע מה דעתה וקצת הסבר בנושא.

שבוע טוב לכולן.
17 תגובות
עמוד 1
  • היי מותק
    0 - יפה לך מותק. את נדירה.
    כל אישה שיש לה סוג דם שלילי מקבלת בהריון בשבוע 28 זריקת אנטי d
    ולאחר הלידה זריקה מוספת.זה אמור למנוע יצירת נוגדנים.
    ודרך אגב אין דבר כזה 0A יש A B O AB
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    מה שנראה לזחל סוף העולם, נראה לחכם פרפר.
  • תודה מקסימה!
    אז זה אומר שאין לי מה לעשות עד שבוע 28 לפחות ?
    ואם הבנתי אותך אז זה גם לא יכול להסביר הפלות בשבועות מוקדמים - נכון?

נ.ב
    התכוונתי שסוג הדם שלו הוא A רצסיבי (שיש לו סוג דם AO - ושהילד שלנו יכול להיות גם סוג דם O ... אם יקבל ממנו את הO ולא את הA ... סורי אם אני טועה בהגדרות - עבר הרבה זמן מהבגרות בביולוגיה )
  • לגרזדיאלה
  • היי יקירתי
    לא ידוע לי שיש קשר בין זה לבין הפלות חוזרות, אגב אני גאה בך על הבירור המעמיק שאת עורכת, מתי יש לך תור לקופרמינץ?
    למיטב ידיעתי עד שבוע 28 סוג הדם שלך לא רלונטי, אלא אם כן את עוברת פעולה חודרנית כמו סיסי שיליה או מי שפיר, ואז תקבלי את האנטי D קודם לכן, ליתר ביטחון תשאלי את ד"ר ישי אני בטוחה שהוא ישמח לענות לך אם יש קשר בין הדברים.
    בהצלחה לוחמת.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • היי מרווה
    את יכולה לקבל רק מ0- ולא משום סוג דם אחר גם לא 0 +.
  • היי יקרות,

טוב, אז יש תשובה - אני אתחיל ליידע את הרופאים בנתון הזה - לא נראה שממש מעניין אותם משהו ... לפחות זה לא קשור להפלות בשלבים מוקדמים ...
    שיווה - הבנתי שאם אני לא אטפל בעצמי אז אף אחד לא יעשה את זה - הרופאים פשוט שטחיים בצורה מזעזעת וכולנו זה עוד מספר בסטטיסטיקה ואם קרתה טעות , אז OOPS ... אז אני מתעניינת בכל מה שיכול להיות, ייתכן שזה לא יעזור ואני בטוחה שהרבה מהדברים אני בטח לא אמורה לדעת ושזה סתם מעמיס ולא כיף בכלל - אבל ככה אני ... בואי נגיד ככה - אם מישהי תצטרך ייעוץ ו"מה עושים" - אני בדרך לדוקטורט (לצערי דרך אגב)
    קופרמינץ - השבוע בעזרת השם - אבל זו רק הפגישה הראשונה - מה שחשוב זה אחרי הבדיקות - להגיע אליו עם התוצאות ואז לראות מה זה אומר.
    קצת צרם לי ה"לוחמת" - לא יודעת למה, מרגישה שאני לא עושה מספיק אולי ... הכל כל כך איטי - זה כמו להילחם באמת אבל במהירות של צב ............ הכל כך כך לאט .... פגישה ואז עוד פגישה .... ואז בדיקות .... ושוב בדיקות ...... זה לא זז .......... ואז לחכות חודש .... ועוד חודש ...... אוף - וככה עוברות להן כמעט שנתיים ....................... פשוט מטורף!
  • יקירתי
    אני יודעת על מה את מדברת יום ועוד יום שמצטרפים לשבועות שהופכים לחודשים, אבל בסוף זה יקרה, וזה יקרה הזמן שעבר יתגמד (לא ישכח לעולם, אבל פתאום יראה הרבה פחות חשוב).
    ואת לוחמת אמיצה, שעושה כמיטב יכולתה במסגרת האפשריות, אני יודעת כמה זה קשה, אבל יקירתי את בדרך הנכונה, וידע בעיני הוא כח, הלוואי ולא היינו לומדות בדרך הקשה, הלוואי והייתי מוצאת את עצמי בפורום מנסים שואלת יצא לי בטא 1000 מה זה אומר, אבל זה לא יקרה (לא בגלגול הזה בכל אופן), אז אם כבר אז כבר, אני אעשה הכל, אבדוק-אלמד- אשאל- אוודא ולא אפסיק להאמין.
    כי זה יקרה זה יקרה זה יקרה.
    מחכה לך כאן שתעדכני איך הייתה הפגישה עם קופר (ותזכרי שהוא לא תמיד איש שיחה נעים), אבל אל תתרגשי, תכיני רשימת שאלות ואל תלכי עד שתקבלי תשובה על כו-לן.
    מקווה שהוא יתן לך קצת שקט-שלווה.

• גריזלדה היקרה ,
    גם אני הייתי במצבך עברתי הפלות והייתי אצל רופאים שלא נראה שאכפת להם ...
    גם אני חששתי שיש לי בעיית קרישיות ואלף ואחד דברים אחרים ...
    כל הכבוד לך שאת לא מוותרת ובודקת ....
    אצלי הפתרון היה רופא פרטי !!!! ואז הכל נראה אחרת והיום ברוך השם אני בהריון נצפה דופק (בקרוב מאוד אצלך אמן ואמן ) תראי זה לא שיש לנו כסף מיותר כי בעלי פוטר ואנחנו נאבקים על כל שקל ושקל ....

אבל אולי שווה לך ללכת לרופא פרטי שמתמחה בהפלות חוזרות ולחסוך מעצמך עוגמת נפש מיותרת

בהצלחה ובשורות טובות אצל כולן בע"ה

תמשיכי להיות חזקה ואל תוותרי כי זה יגיע זה מגיע בסוף את תראי ....
  • שיווה מותק, תודה!!!
  • יובל
  • כמה אני אוהבת אתכן - אין לכן מושג!
    תודה כולן על התגובות, אני בטוחה שכל אחת מאיתנו תוכל מתישהו לעזור למישהי חדשה שתיכנס לכאן (לתחום אני מתכוונת - לאו דווקא לפורום הנוכחי)
    לפחות משהו טוב יצמח מכל זה
    יובל79 - מה הייתה הבעיה אצלך? מזל טוב על ההריון דרך אגב - כל כך כיף לקרוא שהכל תקין!!!!!
    אני יודעת שכולנו נעבור את זה - אחר כך נגיד שהדרך הייתה חשובה ושאפשר ללמוד מזה הרבה על עצמנו - אז תהיו גאות !!! שיווה צודקת - אנחנו לוחמות זה אולי סמוי ולא בולט בכלל אבל אני בטוחה שכל אחת כאן היא גם תותחית בחיים האחרים שלה ותגיע רחוק לא משנה באיזה תחום - אחלה דרך להסתכל על דברים - עשיתן לי להיות גאה - בכלל בזה שאנחנו באותו צד!!!
  • מרווה יקירה קראתי גם קראתי. תודה לך על הברכות והאיחולים. ובהצלחה רבה בהמשך.
    גריזלדה מותק יישר כח, בסוף זה ישתלם ועד אז נהיה חצי רופאות בעצמנו .
  • בבבבבבבבבבבבבבבבנננננננננננננננננננננווווווווווווווווווותתתתתתתתתתתתת
    מה נסגר פה....?!
  • אני בעבודה עם דמעות בעיניים ... זה כל כך קשה לא לבכות, קוראת את מה שכתבת וכל כך מזדהה - כאילו מה שיש אצלי בגוף עכשיו כותב את זה ...
    אני מרגישה בחילה כבר שבועיים וזה לא דמיון, עכשיו זה התעצם, ויש מין תחושות בבטן - גם עכשיו שזה שלילי ... זה כאילו אין לי חשק לקבל את השלילי הזה (וזה לא שאם היה חיובי אז הייתי מטפסת מאושר על הקירות - עד לדופק אני חושבת שהייתי נשארת בהיסטריה נוראית...) אני כבר שנה+ בסרט הזה - מה פתאום שנה + - כבר מעל שנה וחצי ....................................... עם 2 הפלות עוקבות ואין לי כוח יותר - פשוט אין.

שמחה בשבילך על ההריון, מכל הלב מאחלת לך שיהיה תקין ובסופו תינוק בריא ומאושר.
  • גריזלדה ממוש, אני יודעת שאין הרבה מה לנחם.. יודעת..
    אני מבינה לליבך, אנחהו כבר עוברים את השנתיים וכמה חודשים טובים וכן כל חודש כואב מחדש.. וגם בסיפור שלי היו הריונות כימיים שנפלו בשלב מוקדם מאוד... מבינה יקירה מבינה מבינה מבינה...

אבל תזכרי תמיד, בכל שלב שבו תהיי...

גם את וגם אני ועוד הרבה בנות נפלאות ומקסימות נזכה להיות בהריון המיוחל באופן הכי בריא ומושלם...

אני בטוחה בזה!
  • רק כותבת ע"מ שיהיה עידכון בשירשור הזה - לכל מי שתצטרך פעם את המידע:
    לכל מי שיש סוג דם בעל RH שלילי - צריכה להודיע כשהיא בהריון באזור השבוע ה26 .. אז עושים איזושהי בדיקה ואם יש נוגדנים לעובר אז נותנים זריקה שנקראת אנטי D או משהו כזה.
    בכל מצב - זה לא יכול להסביר הפלות בשבועות מוקדמים (ולפי כמה רופאים גם לא מסביר הפלה בשום שבוע ...)
    כבר כתבו כאן אני חושבת את זה - רק רשמתי תגובה מסודרת
  • גריזלדה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה