מה אפשר לתת לו לאכול? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות יותם אוכל רק גרבר בבוקר ובקושי ארוחת צהריים הוא רק מרגיש את המוצק וזורק הכל החוצה. בערב הוא אוכל מעדן ופה ושם אנחנו מנסים לתת לו כל מיני. ובמשך כל היום זה הנקה וגם בלילה. הוא מתעורר המון אבל ממש המון ואני לא ישנה וכל הלילה נותנת לו ציצי. נראה לי שפשוט הוא רעב ובגלל זה מתעורר כל הזמן. בבוקר שהוא קם הוא לא רעב
18 תגובות
עמוד 1
  • הי סיגלית
    הבת הקטנה שלי בגיל של יותם (אני זוכרת שילדת שלושה ימים לפני)
    נתחיל מזה שאת יכולה כבר לתת לו חלב רגיל בבקבוק
    תחממי לו חצי כוס או כוס חלב, תוסיפי לזה דייסה של מטרנה
    יש מלא סוגים של דייסות (עולה 15 ש"ח לחבילה)
    אפילו תתקשרי למטרנה ותבקשי שישלחו לך דוגמיות
    לגבי האוכל - בגילו הוא יכול כבר לאכול מגוון רחב
    לדוגמא - ירקות, פירות, עוף, בשר, גבינות, ביצים, לחם, דייסות
    בעקרון כל מה שאתם אוכלים - הכוונה ל"אוכל משפחה"
    לדוגמא אם את מכינה לצהריים מרק, קציצות, פסטה, ירקות מבושלים
    את יכולה לתת לו גם חתוך ומרוסק במזלג
    עכשיו - מאד חשוב שתשימי לב שהוא מסוגל לאכול מוצקים
    כלומר תתחילי בהדרגה, כל ילד וההתקדמות שלו
    אצלי לדוגמא בהתחלה נתתי לה ביסים של פתי בר, ממש קטנים
    ולאט לאט לפי איך שראיתי אם היא מסוגלת ללעוס ולבלוע, הוספתי לה
    היום היא כבר אוכלת חצי פיתה עם חומוס ביד, קציצה, בננה חתוכה ועוד מלא דברים
    אם את מביאה לו בתור התחלה פתי בר ואת רואה שהוא לא מסתדר עם זה
    לא לועס או לא בולע, תלכי אחורה ותתני לו משהו יותר רך,
    ככה עד שהוא יתקדם ויתחיל לאכול רגיל
    בנוסף אני יכולה להמליץ לך על הספר של מיכל וקסמן "טעמים ראשונים"
    בגדולה שלי למדתי ממנו המון
    בנוסף יש לך בסופר פארם ספרון חמוד של מטרנה שעולה 10 ש"ח (תבקשי בקופה)
    שנקרא "מבשלים לקטנטנים"
    עוד דבר אחרון - אל תתיאשי, כלומר אם את מביאה לו כל הזמן והוא לא רוצה
    פשוט תנסי עוד פעם ועוד פעם ובסוף הוא ירצה
    ברגע שהוא יהיה שבע מאוכל מוצק, הוא ינק פחות
    בהצלחה !
    אם יש לך שאלות תשאלי אותי בכיף

• יש את הפסטה של מטרנה היא יוצאת טעים את יכולה לתת לו את זה

שחר אוהב את זה היא גם רכה מאוד

את יכולה להוסיף לזה קציצות עם רוטב
    או שניצלים חזה עוף

אני בדעה שלזרום איתו לאט לאט לתת לו

זה תהליך שיקח קצת זמן תעודדי אותו בדברים שהוא מכניס לפה ואוכל

אני ממליצה לך גם לפני השינה לפנק אותו באיזה מאכל שהוא אוהב במיוחד כדי שהרעב לא ישפיע קצת בלילה ויקום פחות
    בגיל הזה שהם קמים בלילה זה בגלל שהם רעבים ועובדה שהוא אוכל
    תנסי לדבר איתו להסביר לו שהוא צריך לאכול במשך היום וככה בלילה הוא לא יקום

קוםד כל כל הכבוד על ההנקה שהנקת אותו עד עכשיו
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • סיגלית היקרה, בוקר טוב
  • בנות תודה רבה.
    אני בהחלט נותנת לו לאכול הכל רק שהוא מרגיש את האוכל ישר מוציא החוצה. טחון הוא אף פעם לא רצה בירקות כך שהפסקתי בגלל שהפח אכל את האוכל
  • תשבי לאכול ביחד איתו.

ואולי תנסי גמילה מהנקה...

ילד יפה של אמא
    תוספת מהממת למשפחה:
  • יש איזה אפשרות להפסיק לו את ההנקה בלילה כדי שהוא כן יקום רעב בבוקר?
  • אנחנו תמיד אוכלים ביחד כל המשפחה גם בצהריים וגם בערב, לגבי הפסקה של ההנקה עד שהוא לא יתחיל לאכול ואדע שהוא לא רעב, בהחלט אפסיק להניק בלילה ולאט לאט גם ביום.

[]
  • מבינה את הבעיה, גם רוי היה ונשאר אכלן לא גדול, למרות שאני הנקתי אותו רק עד גיל חודשיים

תנסי לתת חביתה רכה, רוי משום מה היה אוכל חביתה רק מהחלמונים עם קצת פרמזן בפנים
    You're my heart, you're my soul

• הי
    שני דברים -
    יש לו כסא אוכל? עם מגש?
    את יכולה להניח לו שיאכל עצמאית, לא לתת לו כלום בכפית או מזלג - לאפשר לו עצמאות, לאפשר לו התנסות, לאפשר לו את המגע עם האוכל, לאפשר לו להתמרח עם האוכל, זה בסדר, זה מותר ורצוי
    לחתוך לקוביות קטנות ולא לגעת לו יותר.

דבר שני - מאחר והוא מעל גיל שנה ועדיין לא כ"כ מוכן להכניס מוצקים לפה - הייתי מתייעצת עם רופא הילדים. ייתכן מאוד שיש לו רגישות באזור הפה ולכן הוא נמנע מלאכול מרקמים שהם לא נוזליים או חלקים מאוד, סביר שהוא יפנה אותך לאבחון עבורו.
    בכל מקרה - כדי לטפל בזה בהקדם.

• למה כולן פה ממליצות לך להפסיק להניק? לידיעתכן ארגון הבריאות האמריקאי, האירופאי והישראלי ממליצים כולם על הנקה עד גיל שנתיים ואף יותר. זה מאוד בריא ותורם גם לילד לגם לאם.
    ולשאלה שלך סיגלית- גם בתי שבת שנה ו-4 עדיין יונקת המון, גם ביום וגם בלילה. אני מבינה אותך בקשר ללילות, זה מאוד מתיש... גם לי לקח זמן להרגיל אותה למוצקים אבל עם הרבה סבלנות זה מצליח. העיצות שלי:
    * זה אולי נשמע מוזר, אבל הרבה פעמים היא דווקא מסכימה לאכול אצלי אחרי הנקה ולא לפני. יכול להיות שככה היא לא חושבת שזה במקום הציצי
    * ללכת רק בטוב- שניסיתי לתחמן אותה ולדחוף לה זה לא עבד ועשה בדיוק ההיפך. אם לא רוצה לא צריך. לקחת ולהציע משהו אחר.
    * מאוד חשוב מגוון גדול כי הטעם שלהם כל הזמן משתנה. אצלי למשל ממש אהבה חביתה והיום לא מוכנה לגעת בזה. אז אחרי כמה ימים שניסיתי שוב ושוב החלטתי לוותר ובמקום זה אוכלת לארוחת ערב ירקות וגבינה ואת זה אוכלת בשמחה. בהמשך אנסה לחזור לחביתה...
    * לתת לו לאכול לבד! כן יהיה הרבה לכלוך וכביסות אבל זה עובד. אצלי ברגע שאני נותנת לה לדוגמא מעדן עם כפית היא (וכל המטבח) אוכלים יפה. אם אני מנסה להאכיל אותה לא מסכימה אפילו ביס אחד.
    * לתת לו מהצלחת שלך. לפעמים ברגע שזה בצלחת של אחרים הם רוצים...
    * הכי חשוב- סבלנות, זה יגיע. אני מבטיחה לך שהוא לא רק יינק לנצח. ותזכרי שהחלב שלך מספק לו את התזונה הכי טובה שיש.
  • רק רוצה לחזק את גלית 100 ,לדעתי היא צודקת בכל מילה...
    איתמר כבר המון זמן לא מסכים שאני אתן לו אוכל ,אלא רוצה לבד ,טוב כמו שאת יודעת אין לי בעיה עם ליכלוך בכלל ,לכן אני מאפשרת לו לאכול לבד וככה הוא גם למד להחזיק כפית ומזלג ואוכל איתם פשוט מעולה ,נראה לי אפילו יותר טוב ממבוגר
  • מזכיר לי את אופק בגיל שלו. עד גיל שנה היה אוכל רק בקבוקים ולא אהב בכלל פירות או ירקות. בגיל שנה פתאום הפסיק עם הבקבוק ולא רצה מוצקים והייתי ממש בבעיה.
    אז הוא הסכים לאכול דייסת סולת שהיא די משביעה על בסיס חלב לפני השינה.
    גם לו לא היו הרבה שיניים אז ולכן לא התאים לתת לו שניצלי וקציצות וכו'...היהטעים לו ביצה קשה מגורדת עם עגבניה. פתיתים קטנטנים עם קוטג'...
    גם הוא באחוזון 10...עד עכשיו למרות שהתאבון השתפר קצת.
    אה האחיין שלי היה אוכל פתי בר מרוסק בחלב או בתה.
    [/url
  • אני מכינה לשקד כל בוקר מעדן: מערבבת גמדים 1 עם גבינה לבנה (שתי כפות), מרסקת שתי עוגיות פתי בר (לבנות, עם עוגיות השוקו לא יוצא טעים). מערבבת הכל ביחד וזה יוצא טעים ומשביע! אולי תנסי לתת לו במשך היום? אם זה יצליח, והוא ממש יאהב את זה, אז תוכלי לתת לו לפני השינה.
    לפני השינה אני נותת לשקד דיסה של מטרנה "גם וגם" בטעם תפוח בננה. מאכילה בכפית, גם הוא היה סרבן בקבוקים

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • תודה רבה רבה לכולכן אתן מדהימות בעצותיכן
  • סיגלתי נשמע שלא יהיה מנוס מלגמול אותו מציצי כי נשמע שזה הפתרון הקל עבורו
    חוצמזה שלדעתי ילד בגיל כזה כבר צריך להסתמך בעיקר על מוצקים..אפשר בקבוק או ציצי פעם פעמיים ביום..לא יותר
    לגבי העצות נתנו לך עצות מעולות אין לי מה לחדש...

כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא

נשיקות לירון וגאיה

• תקשיבי
    כל עוד הילד יודע שהוא יקבל ציצי לא יעזור כלום הוא יהיה על הציצי

ברגע שהדבר יבוא ממך ואת תיהיה מוכנה לא לתת לילד ציצי הוא יתחיל לאכול

אני לא אומרת לך לוותר על הנקה מלאה אבל צריך לעשות ויתור

וכן ילד בגיל שנה וקצת צריך להתחיל לדעת לאכול עוד דברים חוץ מציצי שנה שלמה של הנקה זה יפה ומכובד מאודדדדדדדדדדדדד!!!!!

אני חושבת שאת צריכה להסביר לו שזה האוכל שהוא אוכל ואם הוא לא יוכל את האוכל הוא ישאר רעב
    את תראי שהוא יראה שאין לו ברירה ויתחיל לאכול

ואני מבטיחה לך שאת תראי שהילד לא ישאר רעב הוא ימצא מה לאכול והתרגל לאט לאט לאכול
    כי יש דברים שהוא כן אוכל
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי

• גם אני ממליצה להציע את המוצקים לאחר מעט ציצי...
    שלא יהיה רעב נורא, אבל גם לא שבע.
    להציע אוכל אצבעות, ההתעסקות שלהם מסקרנת אותם וחלק מזה גם נכנס לפה.
    הספר טעמים ראשונים הוא מעולה, כמו גם הספרון "מבשלים לקטנטנים" של מטרנה (גם זול וגם שווה!). פסטה מאמי היא להיט אצלנו, בייחוד כשאני נותנת לו לאכול אותה לבד.
    והכי הכי, בסוף כולם אוכלים, הסירי דאגה, זה עשוי לשדר לו לחץ...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה