שאלה לבנות רוסיות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כמו שכולכן יודעות שסילבסטר מתקרב. ואצלנו לא שזה נהוג אבל כל שנה בסילבסטר אנחנו מקשטים את העץ. אצל אמא שלי יש בבית עץ בגובה 1.50 ואצלי יש עץ קטן כזה שאפשר לשים על השולחן או כל מקום אחר שליאל לא יגע ויש לי כמה קישוטים קטנים וצעצועי חג המולד שתולים על העץ.
    השאלה שלי האם כדאי לי לשים את העץ. אני פשוט רוצה לדעת מאיזה רקע אמא שלו באה. אמנם אני יהודיה טהורה אבל ברוסיה אני גדלית עם זה כל הרגש של הסילבסטר ולקשט את העץ זה תמיד היה מרגש אותי. ולפני הנישאים שלי אני ואחותי היינו מקשטות את העץ ביחד כמו ילדות קטנות. אני יודעת שאולי לחלקכן זה ישמע מוזר אבל האם כדאי לי להרגיל את ליאל לדברים האלה?

10 תגובות
עמוד 1
  • החלטה היא שלך . עצלי אין שום קונטציה דתית שאני רואה עץ , רק בארץ גיליתי את זה . בשנתיים הראשונות שבני נולד לא שמנו מטעמי בטיחות . השנה עדיין לא החלטתי , אנחנו בנתיים בעיני חנוכה חזק . שהיא תסתיים נחשוב. בכל מקרה הקישור יהיה שנה אזרחית חדשה שלפיה אני חיה ולא הולדת ישו ב25 לדצמבר . כי בעיקרון את העץ שמים לקריסטמס ולא לסלווסטר .
    אני אישית ראיתי עצים מקושתים כבר במחסני תאורה
    http://www.holdthatpic.com/
  • אם את אוהבת את זה- תשימי, למה לא...כמו שאלינה כתבה..אין לזה שום משמעות
    דתית..לנו בילדות היתה משמעות ש-DED MOROZ מביא מתנות ושם מתחת לעץ

• מרימה אני מאוד מסכימה שאין את העבירה של החג . כמה ימי חופשה , חגיגה בערב עם כל המשפחה . לכן אני ובעלי בחיים לא מצטרפים לשום חגיגות כאילו במסעדות ומעדונים כי כל האווירה די מזוייפת .

• אני אמנם לא ילידת רוסיה אבל בעלי שם עץ בקריסמס כבר שנה שניה - לי אין בעיה עם זה כי אין ממש "חגיגה" סביב זה, זה מבחינתי לקישוט. ומצד שני - חשוב לי שאדיר יכיר את 2 המנהגים.

• העניין לא קשור האם את יהודייה או לא. אני גם אהבתי את סילבסטר, זה חג קסום ומסתורי ויפה, אבל לא כאן. בארץ אין שלג אז מבחינתי איבדתי את העניין.
    אני חושבת שאם החג חשוב לך, אין שום סיבה שבעולם שלא תחגגי ותראי ותכירי לליאל את החג.
    זה לא חג יהודי, אבל זה לא אומר שאי אפשר לחגוג אותו אם הוא חשוב לך.
    הרבה חברות שלי שגם יהודיות כשרות חוגגות את החג כל שנה ומכירות לילדים את החג גם
  • גם אני שמה! ואני יהודייה כשרה
    ?]
    ]
  • תיקון קל.....
    סליחה על הקטנוניות אבל העץ לא קשור לסילבסטר אלה לקריסמס
  • אלינקה

• מרינה לא צריך ללמד את בנימין מה זה מתנות

• אנחנו שמים עץ כל שנה.
    מלמדים לא לגעת וזהו.
    אנחנו אוהבים את החג ואת האורות וכמידי שנה צופים בהופעות מוזרות בערוץ הראשון]
    [=/]

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה