טוב, אז אני יכולה לענות בתור גננת וגם בתור אמא לילד בגיל של טלוש'

קודם כל העובדה שהוא מתאפק מראה שהוא בהחלט מוכן לגמילה. נכון שזה לא בריא להתאפק (גם למבוגרים), אבל מבחינת הבשלות לגמילה זה דבר מראה על דבר טוב.
אני לא יודעת אם זה יותר נוח לגננת.... לי בקבוצה יש 3 ילדים שעדיין עם טיטול והרבה יותר נוח לי מאשר לגננת השניה שכל הקבוצה שלה עם טיטולים. נכון שיש את עניין הגמילה, אבל זה שבוע שבועיים וזה עובר.
תעשי מה שנכון לטל (ולך) ולא מה שנוח לגננת. גם לי הרבה דברים לא תמיד "נוחים" אבל אין מה לעשות, הילדים באים לפני הרצונות שלנו לפעמים. וזה נכון לא רק לגבי הגן.
ומה ז"א מצליח לבלבל?? ברגע שמתחילים גמילה לא שואלים אם רוצים טיטול או תחתונים. אין כזו אופציה יותר. כמו שלא שואלים ילד אם הוא רוצה להתקלח או רוצה ללכת לישון בלילה. צריך להתקלח וצריך ללכת לישון. זאת לא אופציה של הילד. להבהיר שמעכשיו יש רק תחתונים (למעט שינה) ושאם יש פיפי/קקי אומרים והולכים לשירותים.
אני דווקא ניצלתי את חופשת הקיץ כדי לגמול את אופק וזה הלך ממש בקלות. שבוע ולא היו יותר פספוסים. והוא נגמל יום ולילה יחד. מגיל שנתיים אין לו יותר טיטול בכלל.
ולגבי עניין אפריל זה רק בגלל מזג האוויר, כי אם בורח עכשיו וקר זה לא נעים. וגם אי אפשר להישאר ערומים (בבית) מה שמקל קצת בתחילת הגמילה.
ומה זה השטויות האלה "לא מבינה את הילד". זה נשמע ממש כמו תירוץ.
בכל אופן, תעדכני מה החלטת ואיך הלך
בהצלחה
תמר
כנסו ותראו תמונות עדכניות
http://picasaweb.google.com/lioryb