גילאים בגן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי מחשבה שמטרידה אותי
    תוספת מהממת למשפחה:
23 תגובות
עמוד 1
  • לא תמיד זה תלוי בך. ז"א בד"כ זה לא תלוי בך.
    יש תאריכי סף גם בגנים העירוניים וגם בבי"ס.
    אם הוא משחק יפה עם גדולים ממנו - נסי להפגיש אותו עם כמה שיותר.

בקיצור - תלוי מה תאריך הלידה שלו.
    מעין שהיא ילידת אמצע ינואר נולדה 3 שבועות לאחר תאריך הכניסה המינימלי לגן עירוני בשנה"ל הנוכחית....

• כמו שלינברי אמרה

שחר יליד מרץ אז אין לו בעיה יוצא לו בסדר גמור עם גן עיריה שנה הבאה לגן עייריה
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אדיר גם בין הגדולים בקבוצה שלו, וגם התפתחותית. לכן הגננת מרבה לשתף אותו בפעילויות של הבוגרים. ואני רואה הבדל, הוא בהחלט לומד יותר ומעיז יותר אחרי שהוא משחק איתם, בעוד כשהוא עם הקטנים יותר הוא משחק לבד או "מציק" להם.
    לא יודעת מה יהיה שנה הבאה

• טכנית הוא היה יכול להכנס לגן עיריה שנה הבאה?
    תוספת מהממת למשפחה:
  • באמת קשה לי להגיד לך, אני משערת שכשתגיע השעה תדעי מה לעשות בדיוק כמו שאני אדע, את מכירה את הילד הכי טוב בשביל להחליט מה יותר טוב בשבילו.
    אני עוקבת עכשיו ורואה שטוב לו איפה שהוא כי הגננת מכוונת נכון, יכול להיות ששנה הבאה אני אחליט עדיין להשאיר ושיתקדם עם הקבוצה שלו.
    כנראה שיש לנו אותה דילמה

• כיעקרון מגיל שנתיים ועשרה חודשים נכנסים לגן עירייה

כל מי שיש לו יום הולדת עד תחילת ינואר משהו אם אני לא טועה 19 נכנס לגן עירייה
    אחרי זה לא נכנס מספיק שהוא נולד ב 12 בלילה אין לא מכנסים
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • לדעתי חכי לחוות דעת של הגננות\מורים בדר"כ הם אלה שרואים איך הילד מתפקד בין הילדים

אמא לשני מלאכים
  • חוות דעת מהגננות זה באמת נכון.
    גם הגננות עכשיו מכוונות את הגדולים וגם חלק מהיום הם מחולקים ל2 קבוצות ככה שהגדולים יותר מקבלים אקסטרה שיותר מתאימה לגילם.
    טוב לא גיבשתי דיעה לגמרי. אני עדיין מתלבטת אם לא חבל לי שהוא לא בקבוצה הבוגרת אבל אני רואה שאין תשובה...

ילד יפה של אמא
    תוספת מהממת למשפחה:
  • לי לדוגמא הגננת זרקה לי יום אחד ששחר כבר בשל לגן עיירייה

את יכולה גם להתייעץ עם הגננת עם מה לשבת איתו בבית ... יש דברים שאפשר לשבת איתם בבית מעבר למשחקים
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אני יושבת איתו המון בבית יש לי חננה קטן
    תוספת מהממת למשפחה:
  • שתי הבנות שלי נולדו בתחילת שנה, מה שאומר ששתיהן יהיו או הקטנות בקבוצה או הגדולות בקבוצה.

אני אישית מעדיפה שיהיו הגדולות יותר. אני לא אכניס את אור שנה הבאה לגן עירייה. עדיף שיתבשלו קצת ויהיו בין הגדולות
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • אורטל את יכולה להרחיב קצת ולשכנע אותי?
    תוספת מהממת למשפחה:
  • אצלנו זה גן רב גילאי מגיל 3 עד 6 כשחלק מהפעילויות משותפות וחלק בקבוצות גיל. אלה נכנסה לגן בגיל שנתיים ועשרה חודשים,
    זה גן של 29 ילדים והיא בין הקטנים (איתה עלו לגן עוד 7 ילדים אבל גדולים
    ממנה בכמה חודשים)
    בכל מקרה אני ממש מרגישה כמה היא לומדת ומתפתחת בזכות זה שהיא נמצאת עם גדולים. אם הילד בשל לדעתי להעביר לגן שם יוכל ללמוד יותר מאשר עוד שנה
    בפעוטון.
    []
  • אני חושבת שזה בכלל לא משנה.
    נכון שילד צעיר יותר יכול ללמוד יותר מהילד הגדול, אבל ילד בוגר יותר יכול ללמד את הילד הצעיר יותר. שניהם מרוויחים משהו, וללמוד 'תכלס' לומדים מהגננות.
    אני אתן דוגמא, איזה יום בעלי הביא את אמילי לגן ובכניסה לג'ימבורי היא התיישבה להוריד נעליים, הגננת אצלנו בהריון אז כבר קשה לה להתכופף- היא ביקשה מכמה ילדים 'גדולים' לעזור לה להוריד את הנעליים. נהיה מעין 'חמולה' סביבה בניסיון להוריד את הנעליים (בסופו של דבר היא לא נתנה להם
  • טוב ככה אני את אביאל לא הכנסתי בגיל שלוש לגן עיריה כי פחדתי ילד ראשון פחדתי נורא שהוא לא יסתדר.
    את ליה הכנסתי לגן עיריה בגיל 3 והיא היתה קצת לפני גיל 3 באיזה שבועיים ואני רוצה להגיד יש שינוי עצום בין גן עיריה לגן פרטי גן עיריה זו חממה בלבד וגן עיריה זה הרבה למידה וגם שם שומרים עליה שחבל על הזמן הילדה רק מתקדמת ואני מאוד שמחה שלא עשיתי את הטעות שעשיתי עם אביאל אני מאוד ממליצה לשלוח ילד בגיל 3 לגן עיריה אנחנו כאמא מפחדות וחוששות אבל הילדים לומדים להסתדר ואני רואה שליה מסתדרת מצויין.
    רחל

• להרחיב יותר? מה יש פה להרחיב?.....כל אמא עושה את השיקול שלה בהתאם להיכרות שלה עם הילד שלה
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • אורטל ברור שזה קשור להכרות עם הילד אבל אני מחפשת עוד חומר למחשבה ולכן ביקשתי שתכתבי את דעתך
    תוספת מהממת למשפחה:
  • שנה שעברה עמיתוש היה בין הגדולים בגן והיה מרביץ להם ושולט.
    היום הוא בגן עם גדולים ממנו ואני רוצה להגיד לך שהוא ממש אבל ממש התפתח. חוץ מזה תמיד הוא הסתדר עם ילדים גדולים ממנו.

• היה לי את הדילמה הזו שנה שעברה
    שלחו לי מיכתב מהעיירה להכניס את מוריה לגן עירייה
    והיא היתה חודשיים לפניי גיל 3
    מאוד היתלבטתי ....
    ובסוף השארתי עוד שנה במעון שהיתה מכמה סיבות ...
    א. גן עירייה מסתיים ב 1.20 והיא בגן עד 4 אז מבחינת
    שעות למי שעובדת יותר נוח...
    למרות שיש צהרון אז מבחינת כסף זה אותו דבר בסוף .
    ב. חופש גדול בגן עירייה כבר יוצאים באוגוסט .. צריך לחפש קייטנה ....
    היא ניראת לי קטנה עדיין לכל החילופים האלה ...

בגן היא כבר מכירה ולעבור שוב תקופת היסתגלות וויתרתי .
    היום היא בין הגדולים בגן קצת מפריע לי
    אבל דיי פחדתי להכניס אותה לגן עירייה
    היא היתה ניראת לי קטנה מידיי
    קרן

[url=http://www.glitterfly.com]
  • מתי בכלל מקבלים הרשמה לגן עייריה
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אני קצת נדחפת לדיון... ההבדל שאתן מדברות עליו בין גן עיריה לגן פרטי/פעוטון זה רק מבחינת הגיל? השעות? או שיש גם הבדל במספר ילדים מול גננת ומטפלת והבדל גם בתכנים?
  • בגן עירייה הם עד 35 ילדים
    ויש גננת וסייעת
    וזה מגיל 3 ומעלה

המחיר לגן עיריה עד שעה 1330 זה 800 שקל
    ויש גם צהרון שזה עוד 800 שקל

(בערך)

יש גם הנחות לפי גובה המשכורת ומספר הנפשות בבית

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אני הייתי בהתלבטות הזו בדיוק..
    גם כמו קרן- שנה שעברה קיבלנו מכתב שנרשום לגן עירייה..
    התלבטנו מ-ל-א וגם כתבתי פה על ההתלבטות, בסוף- רשמנו לגן עירייה,
    כשהוא היה בן 3 רק בסוף תשרי..
    מה שגיליתי במהלך הזמן זה שיש מלא ילדים כמוהו ואפילו קטנים ממנו, שהיו ממש עכשיו בני 3- שהם בגן שלו!
    ככה- שהוא ממש לא היחיד הקטן, יש הדרגתיות, זה לא שהוא קטן וכווולם גדולים!
    שיתפתי בלבטים האלה את המטפלת שהיתה לו במעון ואת המנהלת, הן אמרו לי שמבחינת-
    יצירות הוא ברמה מעולה, מבחינת קשב וריכוז- הוא ברמה מעולה, מבחינת עצמאות- לאכול לבד, להסתדר לבד- הוא ברמה מעולה..
    אולי רק בדיבור היה לו טיפה איחור, אבל בשביל לפתח דיבור- זה מעולה להיות עם גדולים..
    בקיצור- אמרתי לעצמי שאין לו מה לעשות עוד שנה במעון, הגן שונה מהמעון גם בכך
    שהחינוך והתכנים הנלמדים בגן שונים בטירוף מהמעון. הכל ברמה יותר בוגרת.
    אז אצל שילה העדפתי שהוא יהיה בין הקטנים בקבוצה.. זה אינדוודואלי, לא בטוח שזה יהיה טוב גם להודיה!

אין שום ייאוש.. :)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה