הזרעה לאחר איקקלומין - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר ישי שלום,

היום הייתי במעקב ביוץ- יום 11 למחזור, כאשר מיום 5 למחזור נטלתי כדור 1 איקקלומין במשך 5 ימים.

להלן הערכים בבדיקות דם:
    IU/L 8.5 LH
    pmol/L 1884 ESTRADIOL (E-2)
    nmol/L 1.4 PROGESTERONE

באולטרסאונד נצפו 2 זקיקים בשחלה השמאלית: זקיק 1 בגודל 19מ"מ וזקיק 2 בגודל 10מ"מ
    עובי רירית: 5 מ"מ (בד"כ במחזורים טבעיים הרירית שלי עבה יותר).

נאמר לי להזריק היום אוביטרל בין השעות 17:00-19:00 ולהגיע מחר ב- 08:00 בבוקר להזרעה.

אני חייבת לציין שבד"כ הביוץ הטבעי שלי מתרחש בין היום ה-14 ליום ה-19 למחזור ומחר יהיה היום ה-12 למחזור.

האם זה לא מוקדם מידי לבצע הזרעה? האם הרירית לא דקה מידי?
    האם יכול להיות שעד מחר הרירית תתעבה מספיק?
    האם נטילת האוביטרל תגרום גם לזקיק הקטן יותר לבייץ, או שהוא יבייץ רק כשיהיה בשל מספיק?

אשמח לעזרתך...

תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    אם את מבייצת באופן טבעי , הטיפול לא הוסיף לך כלום , אולי גרע.
    הרירית הדקה , אופיינית אצל חלק מהנשים שנוטלות איקקלומין , ולא ניתן לשנות את זה. סביר שהתופעה תחזור גם בטיפולים הבאים עם איקקלומין. הזקיק של 10 מ"מ הוא קטן מדי ולא יגיב לאוביטרל , כך שלמרות הטיפול נשארת גם החודש עם זקיק אחד אבל עם רירית דקה. אם הרירית היתה טובה הייתי ממליץ להעלות בטיפול הבא את מינון האיקקלומין. מאחר שהרירית דקה אני ממליץ לדלג על שלב האיקקלומין ולעבור לזריקות.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה