לעשות חלבון עוברי?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• תוספת מהממת למשפחה:
16 תגובות
עמוד 1
  • למה לא?

• כי זו בסדיקה ממש לא מוחלטת אני כבר ממש מבולבלת
    תוספת מהממת למשפחה:
  • אני לא עשיתי חלבון עוברי, בגלל שעשיתי שקיפות עורפית והתוצאה בשקיפות היתה טובה.
    אם לא עשית שקיפות עורפית, תעשי חלבון עוברי... (זו דעתי

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • עשיתי שקיפות ויצאה תוצאה טובה ב"ה.

אני מרגישה שצריך לעשות אבל מכל מה שאני קוראת זה נשמע שגם אם יוצאת תוצאה טובה זה לא מחייב כלום אז למה לעשות?? למה כולם אומרים שזו בדיקה חשובה אם היא כלל לא אמינה?
    תוספת מהממת למשפחה:
  • תראי
    הרבה בדיקות הן בדיקות סקר ולא מבטיחות דבר
    אך הן טיפה נותנות איזושהי אינדיקציה, גם אם היא רק סטטיסטית...

• אבל כשזה ב60%?
    קראתי עכשיו שגם אם יוצאת תוצאה תקינה זה לא בהכרח תקין ולחילופין אם התוצאה אינה תקינה אולי תקין. אז למה לשגע את נשות ישראל?????
    או שאני באמת לא מבינה או שזה לא חכם לעשות את הבדיקה.

ילד יפה של אמא
    תוספת מהממת למשפחה:
  • אני בדעה שמה שנחשב בדיקה שגרתית - עושים, זו הרי בדיקת דם פשוטה ולא פולשנית. נכון שזו בדיקת סקר, אבל חשובה והיא יותר מ-60%. אבל זה לא משנה מה נגיד פה, הכל תלוי בהתייעצות עם הרופא שלך, אני מכירה גם בנות שמראש אמרו שהן עושות מי שפיר וויתרו על כמה בדיקות בדרך.

בהצלחה

• http://www.clalit.org.il/HE-IL/Family/pregnancy/examination/articles/Triple+Test.htm

כאן כתוב 60%....

אני החלטתי שאני לא עושה
    תוספת מהממת למשפחה:
  • נראה לי שאת מתכוונת לתבחין המשולש שבודק אפשרות לתסמונת דאון על פי שקלול נתונים וזו באמת בדיקה שלא מגלה את כל המקרים.

חלבון עוברי בודק את רמת החלבון בדם האם, ואם הוא גבוה מדי לפי שבוע ההריון
    זה יכול להצביע על מום פתוח בתעלה העצבית.
    אם בבדיקת חלבון עוברי התוצאות לא טובות יש בהחלט המשך בדיקות שיכולות לגלות האם זה נובע באמת ממום כלשהו, או ספירת הריון לא נכונה. וכו'...
    לדעתי זו בדיקה חשובה מאוד.
    []
  • אני לא אומרת שהיא לא חשובה. אם היא לא היתה חשובה לא הייתי טורחת לדון בנושא. אבל ברגע שאומרים לי שגם אם תצא לי תוצאה טובה זה לא אומר כלום אני לא מבינה בשביל מה לעשות את הבדיקה.

ילד יפה של אמא
    תוספת מהממת למשפחה:
  • כי אם חלילה יש בעיה, הבדיקה מגלה.
    תראי נכון שהבדיקות לא מגלות ה-כל אז למה לעשות בכלל בדיקות?
    למה לעשות אולטראסאונד, מעקב גדילה או סקירת מערכות?

אני לא מנסה לשכנע אותך או משהו,
    אבל חלבון עוברי היא דווקא אחת הבדיקות שלדעתי לא כדאי לוותר עליה.
    []
  • אם היו אומרים לי שכשהבדיקה יוצאת תקינה כמעט 100% שהכל תקין זה משהו אחד אבל כשזה כ"כ לא ודאי גם כשהבדיקה יוצאת תקינה אני לא רואה למה לעשות. בסקירת מערכות למשל רואים ומה שרואים רואים... זה שונה.

ילד יפה של אמא
    תוספת מהממת למשפחה:
  • אם אני לוקחת כדוגמא את הסקירה, אז מחתימים אותך על טופס לפני הסקירה שבו את מודעת לכך שהבדיקה לא עולה על כל המומים ולא מכסה את כל הבעיות. אותו דבר בחלבון עוברי, נכון שלא עולים על הכל, אבל אם חלילה יש בעיה לא כדאי לדעת קודם?
    []
  • אז אני אגיד לך למה זה לא אותו דבר. כי מחתימים אותך שלא רואים הכל אבל מה שיראו יהיה ודאי נכון? או בואי נגיד באחוזים קרובים ל100 (מבחינתי גם אם זה ב80% זה קרוב ל100). אבל ברגע שאומרים לי שבדיקה מסוימת בודקת משהו מסוים וגם אותו היא לא בודקת באופן קרוב ל100 אחוז אני לא רואה טעם. ז"א הבדיקה הזו בודקת סיכוי לתסמונת דאון אבל אם תצא לי תוצאה תקינה אז גם לא בטוח שהיא אכן תקינה אז מה הפואנטה? איך אפשר להיות רגוע שיצאה תוצאה תקינה? כשעושים מעקב גדילה של עובר הסטיה של המכשיר היא זהה ולכן כל חודש כן אפשר להעריך את הגדילה ופה ההבדל הגדול (שאלת לגבי בדיקות אחרות). אבל כשאומרים לי 60% מגלה אבל גם אם תצא לי תוצאה טובה אני לא יודעת אם אני בין הבנות שאכן תקין או בין הבנות שיש טעות כי זה סקר זה נראה לי מאוד מוזר לבצע בדיקה כזו. 60% זה אחוז נמוך מאוד. אם היה 80% לא הייתי בכלל שואלת.

ילד יפה של אמא
    תוספת מהממת למשפחה:
  • אני מבינה את הראש שלך אבל, הבדיקה הזו היא חלק ממערך בדיקות שנועדו לזהות בעיה כלשהי. גם שקיפות עורפית מגלה סימנים של תסמונת, גם סקירה.
    כל אחת בפני עצמה לא נותנת 100 אחוז אבל אם לדוגמא יש בעיה באחת מהן אז אפשר לבדוק יותר לעומק.
    הקישור ששמת הוא של התבחין המשולש.(שבתוכו יש את החלבון העוברי)
    חלבון עוברי בודק עוד דברים ולא רק תסמונת דאון.כמו למשל מומים פתוחים בתעלה עצבית ועוד'.

אם רמת החלבון העוברי גבוהה מדי אפשר לעשות מי שפיר, או סיסי שליה לבדיקת כרוזומים של העובר.

בקיצור, מה שתחליטי, שרק יהיה בריא העובר (עובר או עוברית? או שלא ידוע? )
    ושיעבור עלייך הריון קל ותקין!!!

[]
  • בנתיים אני לא סגורה על עצמי אבל נראה לי בדיקה מוזרה. תבחין משולש זה השם שלה כיום פשוט זה השתרש ה"בדיקת חלבון עוברי"...

לא ידוע עדיין אם עובר או עוברית
    תוספת מהממת למשפחה:
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה