סקר למי שהחליט על ילד יחיד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי ילדה בת שנתיים.
    מכיוון שאין לנו אף אחד בארץ, אני לא רוצה עוד ילד. השיקול הוא לא רק כסף.
    יש כאן נשים שמזדהות איתי? למרות שאני יודעת את החסרונות בלהיות ילד יחיד,
    ולי אישית יש אחות מאוד קרובה ויחסים ביננו מעולים ועוד אחות צעירה בהרבה.
    אני מכירה הרבה אחים שלא מדברים שנים, או אפחלו שונאים אחד את השני...
    האם זה באמת חריג, ילד יחיד?
17 תגובות
עמוד 1
  • זה לא חריג....אבל אני בדיעה שילד צריך אח/אחות....אבל אין ספק שזה שיקול של כל זוג וכל אחד כאוות נפשו יעשה
  • קודם כל קבלי
  • מה אומר לך, להיות ילד יחיד נראה לי אישית משעמם מאוד עבור אותו ילד
    ולגבי ריבים בין האחים וכאלה, אני מכירה גם מקרים שיש אחווה מדהימה
    בין אחים כמו אצל המשפחות של הורי (אצל אמי הם 5 אחים ואצל אבי 3 אחים)
    אבל זה שיקול שלך ושל בן זוגך

שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר
  • לא יודעת....לי זה נשמע מבאס
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • אני לא ממש מזדהה..
    אני דווקא חושבת שבמיוחד בגלל שאין לכם אף אחד בארץ- משפחה גדולה תמלא
    לכם את המקום החסר..
    אולי עכשיו זה קצת קשה כשהילדים קטנים.. אבל תחשבי על העתיד!
    חוצמזה- תחשבי על הבן שלך- אם לך עצוב שאין לך פה משפחה..

א-ב-ל- הגיוני מאוד שאת שונה ממני.. אני- למרות שיש לנו פה משפחה, חולמת על בית
    רועש עם הרבה ילדים..
  • תודה :)
    אני פשוט מרגישה שכווולם מרימים גבה, כאשר אני אומרת שאני מסתפקת בילד אחד (אצלי זו ילדה)
  • גם אני חושבת שילד צריך אח או אחות. גם מבחינת האישיות שילמד לחלוק דברים עם אחרים, וגם מבחינת זה שילד צריך חברה וקשר עמוק מעבר לסתם חבר.
    אבל זו החלטה שלכם בלבד
  • חריג?

• אני האמת בכלל לא מזדהה איתך
    אני יכולה לספר לך שאמא שלי בת יחידה ולא פעם היא אמרה כמה שזה קשה לה, למרות שאבא שלי תמיד עזר לה אף אחד לא באמת הבין אותה. היא גם תמיד סיפרה שהילדות שלה הייתה קשה ולא היה לה מישהו שיחלוק את זה איתה.
    לעומתה לאבא שלי יש אח אחד וזה מאוד בולט שהרבה יותר קל לו.

חוצמזה אני אספר לך שיש לי שני אחים בחו"ל (עם אחי אני בכלל לא מדברת) ותכלס אני כמו בת יחידה...
    וזה פאקינג חרא!!!
    הכל אני צריכה לעשות! וההורים שלי לא כאלה מבוגרים (60+)
    בעיקר בקטע של התשומת לב, הם כמו ילדים.
    והאחים שלי חוץ מאיזה שיחת טלפון פעם בשבוע לא יכולים לעזור...
    וכל זה עוד בתקופה שאני בכלל לא מדברת עם אמא שלי
  • תעשי לך רשימה של יתרונות/חסרונות (אולי אפילו עם משקלים) ועל פי זה תחליטי.
    חוצמזה גם את לא צריכה להחליט עכשיו...
    יעל, אמא של יונתן
  • זה לא חריג ילד אחד, אז לא יהיו לו אחים/ אחיות אז מה? יהיו לו חברים והורים אוהבים
    וחוץ מזה שילד יחיד יגדל כמו נסיך
    ההורים משקיעים בו הכל, הן מבחינה כספית והן רגשית. הוא לא צריך "להתחלק" בתשומת הלב של ההורים עם אח/ות.
    אז יש לזה יתרון מסויים...
    אישית, יש לי אחות גדולה ממני בשנה וחצי ואף פעם לא היינו חברות, אפילו לא קרובות לזה...כך שזה לא אומר שילד שיש לו אחים לא יהיה לבד....אבל זה גם עניין של חינוך, אני מחנכת את סמדר ונטע כבר מעכשיו להיות חברות ולאהוב אחת את השנייה.
  • לי זה נשמע משעמם
    תוספת מהממת למשפחה:
  • אני לא רוצה לשפוט ותיסלחי לי אם התגובה שלי לא תישמע (תיקרא)טוב . אני גדלתי כבת יחידה היום אני כמעט בת 40 , אימי נפטרה לפני כ 10 שנים אחד הדברים הנוראים שעשו לי הורי הוא שעשו אותי בת יחידה . כל נטל הטיפול בהורים : גם אם זה רק ללכת לרופא או בחגים לא יכולנו ללכת לשום מקום כי אז הם נשארים לבד היום כשאבא שלי צריך מהשהוא אין מישילך איתו או יעזור מלבדי . לדעתי זה איום ונורא לילד לגדול לבד זה נורא להיות מבוגר שכל נטל הטיפול בהורייו מוטל עליו זה נורא להרגיש שאת מזניחה את ילדיך כדי לנסוע לבקר את אבא שלך ולשבת איתו בבית חולים לאחר אירוע מוחי כי אין מישהוא אחר שיעשה את זה כי גם אצלינו אין משפחה גדולה בארץ הייתי יכולה להמשיך עוד על דברים נוראים בלהיות לבד אבל זה גם ככה ארוך.
  • כל אחד לשיקולו שלו
    אני אישית חושבת כצריכים לפחות 2 ילדים (אם לא יותר)

• לדעתי - דווקא בגלל שאין לכם משפחה בארץ - כדאי להביא לבתכם אח/ות נוספים.
    למה שגם היא תהיה לבד?
    זה באמת הרבה יותר נוח ילד אחד. באמת.
    לדעתי ילד ראשון מביאים לעולם כי אנחנו מאוד רוצים וצריכים ילד שני מביאים לעולם בשביל הילד הראשון.
    וסתם לסבר את האוזן - גם לי וגם לבעלי יש משפחה בארץ, אבל אנחנו לא גרים לידם = אין לנו שום עזרה עם הבנות.
    החשוב מכל שיש להן האחת את השנייה.

• אני שמעתי מהבן של בת דודה שלי שהוא היה במקלחת ויום אחד אמר אלוהים תעשה שיהיה אח.....מזה ריחמתי עליו כי ההורים התגרשו..תאמת מאז חזרו ועשו אחות היום בת 6 ושוב נפרדו וזה סופי..כרגע

• אמא שלי תמיד אומרת שחייבים לפחות 2 ילדים
    לטענתה, הורים לא יחיו לנצח, ואחרי שהורים נפטרים, ילד יחיד נשאר לבד!
    לדעתי זה עצוב להיות ילד יחיד. מאוד עצוב.
    אני לא כל כך ממהרת ללדת ילד נוסף, גידול לא באה לי בטבעיות, אז אין מצב שיהיו לי יותר מ2 ילדים. אבל מה שבטוח, עוד ילד אני חייבת, ללינוי שלי: שהיא לא תישאר בודדה כשאני ובעלי נעזור את העולם הזה, שיהיה לה מישהו קרוב, אח או אחות, מישהו קרוב באמת, בשר ודם
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה