grizelda - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• תודה על ההתיחסות שלך, מאז שאני כותבת בפורום כבר כמה חודשים, זה תמיד מרגש אותי שמישהי מגיבה למשהו שכתבתי.
    להריון הזה הגעתי דרך טיפול, הזרעה עם גונל, אוביטרל וקרינון.(זה כבר טיפול שמיני) בשנה האחרונה הייתי בהריון עוד פעם אחת עם בטא 300 שנפל אח"כ, באופן טיבעי בלי שום עזרה, ועד פעם אחת בטא מאוד נמוכה, 13.
    יש לי חשש, והאמת גם קצת כעס על עצמי שאולי הייתי צריכה להתעקש מול הרופא שלי לעשות את הבדיקה של הקרישתיות, כי אולי זאת הבעיה.
    כמובן שעד היום עשיתי פרופיל הורמונלי, צילום רחם, בדיקת זרע, מעקב זקיקים .
    אני לא פוליסיצטית, יש לי מחזורים קבועים פחות או יותר (26 - 28).
    אני רוצה לעבור להפריות, אני כבר לא מפחדת יותר...

מה את יודעת על הקרישתיות יתר, אם אני זוכרת נכון, את כתבת על זה...נכון?
    מה עושים?
    אשמח לשמוע ממך,
12 תגובות
עמוד 1
  • היי מותק!
    יהיה בסדר אני בטוחה.
    לגבי הקרישיות - את יכולה כמובן ללכת לרופא מומחה ולקבל הפניות לבדיקות וכל מה שצריך ואת יכולה פשוט להגיע למרפאות חוץ (אם תחליטי לעשות זאת אני אדריך אותך איך ואיפה) ולבקש לעשות בדיקות דם שמצביעות על קרישיות יתר - יש כמה כאלו - אני עשיתי את כולן (עלה לי 450 ש"ח - ויש החזר מהמושלם של בדיקה אחת - שזה משהו כמו 150 שקלים) - מה שטוב באופציה הזו זה שאם יש בעיה - את עולה עליה בלי לבזבז כסף על רופא מומחה - מגיעה עם תשובה לרופא הרגיל שלך ומקבלת טיפול בעזרת השם בכניסה הבאה שלך להריון. במידה והכל תקין - יש בדיקות נוספות שעבורן כן צריך הפנייה מרופא מומחה להפלות - שזה יש לך או דרך הקופה (אחרי הפלה שלישית) או דרך רופא פרטי שלי עלה 900 שקלים.
    בקיצור - אם הייתי יודעת הייתי ישר הולכת על הבדיקות בעצמי וחוסכת לי את הרופא - אבל לא ידעתי את כל זה ... לשיקולך כמובן - את יכולה ללכת ליעוץ ולגמור עניין - מה שמתאים לך.
    בכל מקרה - אם יש לך גם עודף משקל יש לי מישהו להמליץ עליו מאוד מאוד - שמטפל במיוחד בPCO - תחזירי לי תשובה מה בא לך ואשתדל מאוד לעזור
  • גרסיאלה את מתוקה...
    אני מטופלת אצל רופא פרטי, אני מניחה שאני יכולה לבקש ממנו הפנייה לבדיקה כזאת, נכון...? זו לא פשוט בדיקת דם...?מה הכוונה מרפאות חוץ?
    אני לא רזה,(למרות שתמיד רציתי להיות רזה וחטובה...) אבל לא סובלת מעודף משקל.
    אני מאזור הצפון, תכתבי לי אם גם את ואם לא בא לך בפורום אולי נתכתב במייל?
    תכתבי לי מה מתאים לך יותר.
    באמת תודה על ההתייחסות והתשומת לב.
    ואשמח לתשובותייך.
  • היי!
    את לא צריכה הפנייה - זה כל הקטע - שאין צורך בהפנייה.
    פשוט מגיעה למרפאות חוץ (בכל בית חולים יש כזה) מבקשת לשלם על בדיקות דם לקרישיות - כשתרצי אני אצרף לכאן את הטופס שבו רשום איזה בדיקות אלה)
    משלמת והולכת לאחות לעשות אותן.
    כל רופא פוריות גם יידע להגיד לך לפיהן מה זה אומר ומה הטיפול
    אני מהמרכז
    תראי - להיכנס להריון - את נכנסת - עובדה שכבר נכנסת - אז למה לעבור להפריות?
    את עושה נכון - תשללי את כל הסיבות להפלות ואם תגיעי לסיבה - טפלי בה והריון הבא בעזרת השם יהיה תקין.

• אני אשמח שתצרפי את הטופס. מחר אני אצל הרופא שלי ואני אשאל אותו גם.

אני רוצה לעבור להפריות בגלל, שאני כבר שנה וחצי בנסיונות להכנס להריון.
    פעם אחת - בדיקה חיובית בבדיקה ביתית, בדיקת דם ושתן הייתה שלילית.
    פעם שניה - בטא 300 ואח"כ זה נפל.
    פעם שלישית - בטא 13.
    פעם רביעית - (טיפול אחרון...) בטא 68, בטא 157, בטא 359 ואז הבטא נתקעה אחרי חמישה ימים בטא 500 ישר הבנתי שמשהו לא בסדר, וממש ברגעים אלה ממש אני עוברת הפלה, מחר אני עושה עוד בדיקת דם לראות שהתאפס.
    בשמונה חודשים האחרונים בערך אני עוברת טיפולים, הזרעות 4 על בסיס טבעי, אחת עם איקקלומין (בטא 13), שניים עם גונל, בטיפול האחרון עם הגונל התפתח יפה ואז נפל. הפעם הראשונה שנכנסתי להריון (בטא 300), זה היה בלי טיפולים בכלל רק שהתחלנו לנסות.

אז זהו, אני רוצה להיות בהריון ונראה לי מספיק מה שעברתי
    בגלל זה אני רוצה לעבור להפריות, אני מרגישה שניסתי הזרעות בהתחלה מאוד פחדתי מתהליך ההפריות, אבל עכשיו אני כבר לא פוחדת, אני פשוט רוצה להיות אמא...
    אני בטוחה שאת מבינה אותי
  • לגמרי!
    את לא מבינה כמה!!!
    עכשיו אני צריכה לעבור צילום רחם (אתמול הרופא שלי אמר לי) הייתי עם פנים בריצפה מאותו הרגע ... עדיין לא קיבלתי בכלל ואני אמורה לקבל כנראה היום או מחר אבל אתמול עשיתי בטא מסקרנות ו- כלום. אני יודעת שאולי היה מוקדם מדי לעשות אבל אני ממש לא אופטימית לגבי החודש הזה. כבר יש לי כל מיני קרישוני דם במקלחת (דבר שמאפיין תחילת מחזור אצלי). הייתי החודש עם זריקות גונל ואוביטרל ורבתי מאוד עם בעלי - בוודאות בהשפעת ההורמונים - זה סיוט כל הקטע הזה - אני לא יודעת איך להמשיך - חשבתי לקחת הפסקה חודש אבל הזמן טס ואני מפחדת - זה לוקח כל כך הרבה זמן וכל פעם זה עוד חודש ועוד חודש וככה מגיעים כבר לשנה וחצי של נניסיונות (לא לדבר שעוד לפני כבר רצינו ...).
    עשית כבר צילום רחם?
  • עשיתי צילום רחם.
    אני משתפת אותך בחוויה שלי, למרות שאני יודעת וגם פה בפורום אחרות כתבו שהייתה להן חוויה שונה.
    אני ממש ממליצה לך לא ללכת לבד, או עם הבן זוג שלך, אמא, חברה מישהו שאיתך בתהליך ויחכה לך בחוץ לחבק וללטף, אני הלכתי לבד ומעבר לכאבים הפיזים שחוויתי התחושה הייתי נוראית, גם ככה הרבה פעמים בתהליך מרגישים לבד....
    בתהליך עצמו, מחדירים לנרתיק חומר ניגוד דרך מחט ארוכה כזאת, למרות שהצוות שעשה לי את זה,היה מקסים,הרופאה הסבירה לי תוך כדי התהליך מה היא בדיוק עושה והטכנאית ליטפה לי את היד והדמעות חוויתי את זה מאוד קשה, תופסים אותך ופותחים אותך...ברור לי שהרבה מהקושי שלי בחוויה הוא ריגשי והכאב הפיזי נסבל.
    בכיתי נורא נורא...התחושה הפיזית היא קצת כואבת, אבל בהחלט נסבלת. אני מציעה לך מעבר לכך שיהיה מישהו שיחכה לך, אל תקבעי כולם אחרי הצילום, אני חזרתי הביתה מפורקת, לקחתי כדור נגד כאבים והלכתי לישון. טוב שאת עושה את זה ואני מקווה שיגלו שהכל בסדר אצלך. חשוב בשלב מסוים לעשות את הבדיקות כדי לנסות להרגיש שאנחנו יודעות קצת יותר...
    התהליך הוא לא פשוט בכלל בכלל, ההתנסות הרגשית לא דומה לשום דבר שחוויתי, אני לא מאחלת לאף אחת קושי כזה ובכלל...אני מבינה אותך על הקושי מול בעלך וההתלבטות האם להמשיך או לחכות, אני חושבת שאין תשובה נכונה, תעשי מה שאת מרגישה.
    הרופא שלי לא אוהב לעשות חודש אחרי חודש עם הורמונים ולכן בפעמיים שעשיתי הייתי עם הפסקה של חודש בין לבין.
    כמה טיפולים עשית?
    הבטא שלי עלתה, ובאולטראסאונד לא רואים כלום, אז מחר אני הולכת לביה"ח לעשות בדיקות, ואני מקווה לגמור עם זה כמה שיותר מהר.
    אני מקווה שזה לא הריון מחוץ לרחם.
    לגביי הקרישתיות הרופא שלי נתן לי הפנייה להמטולוג, אז אני צריכה לקבוע תור.

תספרי לי איך מתקדם עם הצילום....
  • אני כמובן אשתף אחרי ... אני מפחדת מאוד אבל משתדלת לא לחשוב על זה עד לאותו הבוקר - אז אתמודד עם מה שיבוא. תודה על השיתוף שלך - עדיף להתכונן לגרוע ולקוות לטוב.
    אני כבר לא זוכרת כמה טיפולים ... האמת שלא הרבה ברמות מטורפות, זה פשוט היה אינטנסיבי וא ר ו ך ... 2 הפלות זה משהו כמו 60 יום בערך (כל אחת) וזה כבר נמשך כמו מסטיק ... לראשונה הגעתי עם איקוקלומין , לשניה עם גונל ועכשיו גונל שלא נתן כלום (אני עם דימומים של לפני מחזור) ולפני זה הפסקה של חודשיים בערך כי "ניסינו טבעי אחרי ההפלות" וכל הבירורים עם כל הרופאים באמצע - זה מתיש.
    מקווה לנוח השבת ולהתחיל מחדש חדשה יותר.
  • שתפתי אותך בחוויה הפרטית שלי, אבל אני יודעת שיש הרבה נשים שחוו את זה לגמרי אחרת ממני...
    היום קיבלתי זריקה בבית חולים, ההריון שהתחיל יפה התפתח להריון מחוץ לרחם, אז עכשיו אני צריכה לחכות עד שהמערכת תתאפס לי...
    כמה זמן עבר לך בין הפלה וניסיון נוסף?

• זה הריון ראשון?
    אצלי מיד אחרי ההפלה הראשונה נקלטתי שוב.
    הן היו הפלות זהות אבל אצלך זה פשוט מזל רע - הריון מחוץ לרחם קורה ... - זה בדרך כלל לא חוזר פעמיים. מחזיקה לך אצבעות שתיקלטי שוב מהר ולהריון תקין. את בודקת עוד סיבות לשלול?
    אני כרגע לא יודעת איך להמשיך ... אחרי הצילום אני רוצה להחליט אם להמשיך בכל הכוח או לחכות קצת ..
    איך היה התהליך שלך? מתי היה הצילום? נקלטת אחריו?איך את ממשיכה מכאן?
    אני שואלת כי מעניין אותי איך מתמודדים עם זה ומה התהליך הבא כי אני לא חושבת שמישהו מבין אותנו כמו שאנחנו רק יכולות להבין אחת את השניה ואת ההתלבטויות , את כמובן לא חייבת לענות - רק אם בא לך (פשוט לא התכוונתי לחפור מדי)
    את כבר בתהליך של ההפלה ? (הדימום אני מתכוונת?)
    שיהיה המון בהצלחה! לכולנו
  • גרסיאלה יקרה,
    בערך לפני שנה וחצי שתחלנו לנסות ישר נכנסתי להריון, הייתה לי בטא 300 ואז זה ירד לבד.
    אחרי כמה חודשים, התחלתי לדאוג, התחלתי לדאוג כי הייתי בטוחה שאני ישר אכנס להריון. הרופאה שהייתה לי אז, אמרה לי לא לדאוג אבל אני בכל זאת דאגתי...אז עברתי רופאה, הרופאה השנייה רצתה ישר לתת לי איקקלומין, חזרתי הביתה קראתי קצת על התרופה והבנתי שלא ישר נותנים את התרופה שהיא שנויה במחלוקת ובכל מקרה צריך לעשות מעקב זקיקים ולראות איך היא משפיעה, הרגשתי שאני לא יכולה לסמוך על הרופאה הזאת שזה ממש חוסר מקצועיות מצידה. בסופו של דבר הגעתי לרופא פרטי.
    עשינו בדיקת זרע, פרופיל הורמונלי, ואני בקשתי לעשות צילום רחם זה אולי היה אחרי שנה בערך חשבתי שיהיה נכון לשלול בעיות. בצילום גילנו שהכל בסדר, ובכל זאת אני שמחה מאוד שעשיתי אותו.
    זה לא הריון ראשון - זה למעשה בערך הריון רביעי.
    הריון ראשון - חיובי בבדיקה ביתית, שלילי בדם. (אז בערך...)
    הריון שני - בטא 300 בתחילת הדרך ואז היא ירדה.
    הריון שלישי - בטא 13 ואז ירדה (זה קרה עם האיקקלומין)
    הריון רביעי - בטא התפתחה יפה מאוד ואז הסתבר כהריון מחוץ לרחם.
    כן אני כבר התהליך ההפלה, בגלל שזה מחוץ לרחם, אבל התחילתו לא הייתה צריכה להיות התערבות יותר רצינית, קיבלתי זריקה בביה"ח שממיסה את מה שיש...
    בכיתי אתמול המון המון, את שואלת איך ממשיכים, אני פשוט ממשיכה אוספת את השברים, הכאב וממשיכה.
    הרופא שלי אמר לי אתמול בביה"ח בדרך החוצה, שהרבה צדיקים/אנשים גדולים בתנך נולדו אחרי הרבה יסורים...אז יהיו לנו צדיקים או צדיקות...
    במקביל קבעתי תור להמוטולג לעשות את הבדיקה של הקרישתיות יתר, בזמן הזה, אני בכל מקרה צריכה לחכות קצת שהגוף שלי יתאפס...
    את צריכה לעשות מה שאת מרגישה...לעשות הפסקה או להמשיך...אני עכשיו צריכה לחכות, אין לי בריריה בכל התהליך עד כה המשכתי, ההפסקות "כאילו" היו בין גונל לגונל, בהפסקה עשיתי עוד טיפול על מחזור טיבעי.
    כמו ששיווה אמרה לך, לפעמים אחרי צילום רחם יש כניסה להריון...
    מתי את עושה את הצילום?
  • היי יקרה!
    זה קשה כל התהליך , אני יודעת ... בגלל זה אני אקח חופש החודש.
    הצילום הוא ביום שלישי ולאחריו הרופא רוצה שנתחיל גונל והזרעה (במידה ויהיה צילום תקין).
    אני מוותרת החודש על הזריקות וההזרעה - אם לא יקרה נס, חודש הבא בעזרת השם אכנס לזה ולכל התהליך מחדש. אני עדיין לא סגורה על זה במאה אחוז אבל זה כנראה הכיוון...
    יהיה בסדר אני מקווה.

• מאחלת לך תהליך לא כואב...(צילום הרחם)

ושולחת לך חיבוק וליטוף לאחרי...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה