-
שקד נכנסה השנה לגן עיריה בדיוק בגיל שלוש
היא היתה שנה אחת בגן פרטי ועברה לגן עיריה
המעבר היה חלק יחסית, היחס מעולה
אני מאד מרוצה מהגננות והסייעות
אני חושבת שהיא גם לומדת המון בגן
לא רואה איזושהי בעיה עם להעביר לגן עיריה בגיל שלוש
אני יכולה להגיד לך שזה תלויי בגן- יכול להיות גן עירייה מעולה וגן פרטי לא טוב, ולהפך.
אך מהנסיון שלי עד כה, הגנים הפרטיים שראיתי ונתקלתי בהם היו מצויינים. ובדיוק בגלל זה אני חוששת מאוד להעביר לגן עירייה. הרי למה להחליף סוס מנצח?!
אצלנו בשכונה יש בעיה נוספת- אולי זה תקף גם אצלך... אנחנו גרים בשכונה איכותית הממוקמת ליד אזור פחות טוב. המשפחות ה"טובות" שמות את הילדים בגנים פרטיים, ואל הגנים העירוניים מגיעים ילדים ממשפחות פחות טובות.זה נשמע נורא להציג את זה ככה, וברור שזה לא תקף לכל מקום, אבל ככה זה היכן שאני גרה. כמובן שזה משפיע על ההתנהגות- ילד של שכנה שלי שנכנס השנה לגן עירייה התחיל פתאום לקלל, להגיד מילים לא יפות שהוא שמע בגן....ואני יודעת שאותי זה עלול מאוד לצער...מצד שני הרי אחר כך הוא ממלא יתקל בזה בבית ספר, אי אפשר להשאיר אותו בחממה כל החיים...
בקיצור, אני ממש לא יודעת מה אני מתכוונת לעשות. אבל ברור לי שאם יש לך את האמצעים, כדאי ללכת לגן פרטי. לא הייתי משאירה באותו הגן אם הוא יהיה הכי גדול, במקומך הייתי מחפשת גן פרטי חדש.
בהצלחה!!!!
-
אני בדיוק באותה דילמה.
הבן שלי יהיה בן 3 וחצי בדיוק,
ואני דווקא נוטה יותר לשלוח לגן עיריה.
זה באמת תלוי בהמון דברים, שאת צריכה לשקול בהתאם למקום ולגן.
מיטל
-
גם אני ממש התלבטתי
נועה בספטמבר תהיה בת 3 וחודש וכמה ימים ואמרו לי שבחולון הם רושמים ילדים שנולדו עד 30.6.07, ז"א שנועה לא אמורה בכלל להיכלל בינהם כי היא נולדה ביולי
אז דיי פתרו לי את הדילמה.
עכשיו נשאלת השאלה אם להשאיר אותה אצל אחותי או להעביר אותה לגן פרטי אחר?!
אצל אחותי היא תהיה בין הגדולים, יהיו עוד 4 ילדים בערך בגיל שלה וכל השאר קטנים יותר, בגילאים שנה ו10 חודשים - שנתיים ועשרה חודשים
ממש בא לי להשאיר אותה שם ועוד יש גננת מוסמכת שתעבוד איתם אז נראה לי שלא תהיה בעיה...נראה מה יוחלט יחד עם ההורים האחרים....
-
היי,
התלבטות מוכרת בהחלט..
שילה השנה נכנס לגן עירייה כשהוא עוד לא היה בן 3, הוא היה בן 3 ב- 15.10..
בהתחלה נורא חששתי שהוא לא יסתדר ויהיה לו קשה עם הדרישות, עם כמות הילדים וכו'..
שיתפתי את המטפלת שלו במעון בהתלבטות והיא עזרה לי המון.. נתנה לי יותר רקע על-
איך הוא בריכוז, איך הוא בחברה, עצמאות וכו'..
וגם- התלפאתי לגלות בתחילת שנה שהוא ממש ממש לא היחיד הקטן בגן..
גם אני חשבתי שכולם יהיו כבר שני 3 וחצי ורק הוא יהיה כזה פיצי..
אבל יש לו מלא ילדים שהיו רק ממש לא מזמן בני 3, וכמה שהיו בחודש שלו.
אז הוא ממש לא לבד, והוא גם מסתדר יפה מאוד עם הגדולים יותר, לומד מהם דברים וחבר שלהם..
אני חושבת שילד שנשאר בגיל 3 במעון של קטנים, משתעמם קצת.. וחבל שילד בגיל הזה- שהם
יכולים ללמוד כ"כ הרבה- ישתעמם..
יש זוג הורים שהילד שלהם היה בקבוצה של שילה במעון והם השאירו אותו עוד שנה
במעון, רק בגלל שיש שם פחות חופשות מגן עירייה..
נראה לי שהוא מאבד את עצמו שם..
על שילה ממש רואים שינוי מהגן.
בקיצור- לא לפחד מגן עירייה, לפי דעתי- כן להכניס..
כמובן- זה תלוי בילד, בבשלות/ בגרות שלו..
אין שום ייאוש..
-
היי
גם אני שנה שעברה התלבטתי נורא עם ליה ובסוף שמתי אותה בגן עיריה וליה נכנסה לגן עירייה שבועיים לפני גיל שלוש אני רוצה להגיד לך שחבל על הזמן זה מאוד שונה מבחינת החומר הנלמד היא חוזרת הביתה וכל יום אומרת שהיה לה כייף מאוד בגן.
הגננת והסייעת חבל על הזמן ולגבי היחס החם גם בגן עיריה יש יחס חם לילדים כל בוקר בוקר טוב ונשיקות ליה מאוד אהובה על הגננת והסייעת והיא יושבת במפגשים שלמים של 40 דקות ומקשיבה והגננת אמרה לי שהיא אפילו משתתפת אני אישית ילד בגיל שלוש לגן עיריה זה בזבוז זמן וכסף בגיל שלוש בגן פרטי.
רחל
דרך אגב אביאל בגיל שלוש היה בפרטי וממש הרגשתי פספוס כי הוא בכה שמשעמם לו שם.
-
אמנם אני עוד רחוקה משם אבל לדעתי זה תלוי בגן...
אחיין שלי נכנס השנה לגן עירייה והוא נהיה ילד ערס
-
שחר יהיה בן שלוש וחצי והוא יהיה בגן עיירייה בלי לחשוב פעמים אני שולחת אותו
---------------------------
שומרני אל מיצר רע
הגן עלי מכל צרה
שמור אהוביי ובני עמי,
ושמור עלי גם מעצמי
-
אני מאוד בעד גנים של העיריה אחד הבנים שלי נכנס לגן עיריה בגיל 2 ותשע חודשים והסתגל מצויין . כמובן הקחיטה הייתה קשה לשניהם בזמנו כי הם היו בבית עד אותו רגע .את צריכה לקחת בחשבון שהגן נגמר ב13:20 ואחר כך תצטרכי צהרון שלא בהכרח מתקיים באותו גן. בכל מקרה תבקרי בגנים אליהם את יכולה להירשם במקום מגוריך תדברי עם הורים שיש להם ילדים בגנים האלו . בהצלחה!
-
הבת שלי נכנסה בגיל 2 ושמונה חודשים לגן של גילאי 3- 5 זה גן פרטי נורא פחדתי שיהיה לה
קשה והילדות הגדולות נורא הפחידו אותי אבל זה היה הפוך שדווקא עם הילדות הגדולות היא הסתדרה מצויין והם עזרו לה היא התפתחה בצורה מדהימה ושכנה שלי שמה את הבת שלה שהיא באותו גיל של הבת שלי במעון ורואים שיש שינוי
דבירי יהיה 28/9 בן 3 ואני אפילו לא מתלבטת אני ישים אותו בגילאי 3
אצלנו זה שונה מבחינה כספית משלמים 50 שקל אם נמצאים בשנתון מגיל 3 גם בגן פרטי וגם
בגן עירייה ויש אצלנו יותר גנים פרטיים מגני עירייה