אשמח לשמוע את דעתכן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• הי בנות,

כשבתי הקטנה תיהיה בת 4 חודשים אחזור לעבוד, אני עובדת מהבית.

חשבתי לשכור את אחת השכנות, שהציעה את עצמה, כמטפלת לבתי, היא כבר מספר שנים איננה עובדת, ויש לה תינוק בן 5 חודשים, (היא אמא מנוסה למספר ילדים) המטרה היא שהיא תשמור כמובן, על שני התינוקות בו זמנית, שלי ושלה.

לסידור זה יש כמובן ייתרונות וחסרונות, כמו כן האם כדאי לי שהם יישהו אצלי בבית או אצלה במהלך היום- אני מעוניינת להמשיך להניק, אבל אוכל להמשיך לעשות זאת בשתי האופציות הנ"ל.

אשמח לשמוע את דעתכן על הסידור הנ"ל....האם כדאי?

תודה
17 תגובות
עמוד 1
  • אני הייתי מעדיפה אצלי בבית.... אבל אולי יותר נכון שזה יהיה אצלה, גם מבחינתך תהיי יותר מרוכזת וגם אולי זה לא יבלבל את ביתך שהיא תראה אותך בבית אבל לא מתפנה אליה.
    בהצלחה!

• נשמע לי כדאי מאוד
    ואני ממליצה לך מניסיון שלי, שתשמור על הילדים מהבית שלה
  • איזה כיף עבודה מהבית.. במה את עובדת?

לגבי ענין הבייביסיטר - זה נשמע טוב.. אני הייתי רוצה אצלי בבית.. בכל זאת קטנה כזו.. ובכל זאת בואי נהיה אמיתיות אם היא שומרת גם על הילד שלה תהיה העדפה (אם את מבינה את כוונתי..) לילד שלה - אין מה לעשות זה הטבע.. אז ככה שזה אצלך את תמיד בהשגחה, קשב..
    אני בכלל מפחדת נורא ממטפלות אז זה נראה לי אחלה שאת יכולה לעבוד בבית וגם להיות עם יד על הדופק.
    שיהיה בהצלחההההההה

אורי ועדי
    עדידה סטודיו - מדריכה ומאבחנת התפתחותית לתינוקות
    כנסו לאתר www.adidastudio.com
  • בעיני עדיף מהבית שלה.
    נכון שככה היא בטח תעשה דברים נוספים פרט ללטפל בילדים - אבל זה בסדר כל עוד הם ישנים או משחקים.
    אם היא תהיה אצלך - על כל בכי תלכי לראות מה קרה כך שזה יוציא אותך מריכוז
    דברים קטנים ושוליים כמו של מי הכוס בכיור יהפכו להיות אישיו
    כל ערב ובוקר תצטרכי לסדר אחרי ולפני שהיא באה
    בשביל מה לך?!
    אני הייתי שמה אצל המטפלת.

• תודה רבה בנות,

אני חושבת שבהתחלה אני אבקש שהם יהיו אצלי, ולאחר שהדינמיקה תתפתח הם יוכלו לשהות לפעמים אצלי ולעיתים אצלה,.

השאלה שלי היא גם עקרונית, האם כדאי בכלל להעסיק שכנה, זה יכול לגרום לחיכוכים בהמשך, והאם כדאי לקחת מטפלת שגם מטפלת בילד שלה.......גם במידה והיא תתיחס בשיוויון מוחלט לילדים (אני לא מצפה שזה ייקרה ) עדיין, אני חוששת שהיא תשמור על הילדה שלי גם אם הבן שלה קצת חולה, וכו'......

מה דעתכן?
  • איזה כייף זה עבודה מהבית!

השאלה היא עד כמה את סומכת עליה שהטיפול בבן שלה לא יגרע מהטיפול בבתך?

הבת שלך לוקחת בקבוק בלי בעיה? אם כן - אין בעיה להמשיך לשאוב ולהמשיך להניק
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • הסידור הזה נראה לי לא רע
  • דרך אגב, אם היא שומרת גם על הילד שלה, את יכולה לשלם לה פחות מאשר כמו למטפלת ששומרת רק על התינוק שלך אחד על אחד
    [[[

• תודה רבה על כל העצות,

עוגית היקרה, האם יש לך טיוטה של חוזה עם מטפלת,?או את יודעת כיצד אני יכולה להשיג כזה,? האם נהוג להחתים מטפלות בחוזים....באמת שאין לי מושג, הגדולה שלי נכנסה לפעוטון בגיל שנה וחודש......

ובנות כמה לדעתכן אני צריכה לשלם על סידור כזה?
    שוב תודה לכלכן

• מניסיון של מטפלת בבית-
    קודם כל זה מצויין שאתן שכנות וגם מצויין שיש עוד ילד ככה הבת שלך לא תשתעמם בעוד כמה חודשים

• באמת? חשבתי לשלם יותר.....

באמת שאין לי מושג.....אני בעיקרון יעבוד כ 7 שעות ביום.

בגיל הזה התינוקות ישנים המון, כך שתיווצר סיטואציה מוזרה, שני התינוקות ישנים, המטפלת אצלי בסלון, ואני בחדר העבודה, שנת הצהרים שלהם יכולה להימשך מעל שעה וחצי....זה מרגיש מאד מוזר, לא?

אוף אני לא יודעת מה לעשות........
  • אממממ... אם היא תיקח לך שכר מלא של מטפלת בו בזמן שהיא מטבפלת גם בתינוק שלה אז לא כדאי לך...קחי בחשבון שאם שני התינוקות יבכו בו זמנית היא תיגש לתינוק שלה...

• תראי, היא לא אמורה לעשות "פרוטקציה" לתינוק שלה, היא אמורה להתייחס שווה בשווה גם לשלה וגם לשלך. זה צריך להיות חלק מההסכם. ברור שהסכם לחוד והמעשים לחוד, אבל כדאי שתבהירי לה את הנקודה. כמו שמטפלת שמטפלת בכמה ילדים מתייחסת שווה בשווה לכולם, ככה גם היא אמורה להתייחס, וזה לא מעניין אותך שילד שני הוא ילד שלה.

לגבי התשלום: למטפלת שנמצאת עם ילד אחד על אחד משלמים יותר מאשר למטפלת ששומרת על כמה ילדים (משני ילדים והלאה....), כי תשומת ליבה תתחלק בין כמה ילדים. גובה התשלום תלוי באיזור שבו את חיה. ידוע שככל שמתקרבים למרכז התעריפים עולים, וככל שמדרימים או מצפינים התעריפים יורדים.
    כדאי לך לברר אצל חברות שלך, או אפילו לפתוח שאלה בפורום כמה בנות משלמות למטפלת באיזור שלך (לא משנה אם זה שכר מלאה או לא, אפילו אם תדעי כמה משלמים שכר מלא, תדעי כמה את יכולה להוריד. אם נגיד שכר מלא באיזור שלך כ3000 ש"ח, ומטפלת שלך תטפל בעוד ילד, שהוא לצורך העניין ילד שלה, אז את יכולה חופשי להוריד לה 1000 ש"ח)
    [[[
  • אני יודעת שלמטפלת אצלך בבית לבד ל6 שעות משלמים בסביבות ה 3000 בנתניה
    אבל זה אצלך וזה לבד.... אחי וגיסתי משלמים את אותו סכום למטפלת ששומרת אצלה בבית עם עוד תינוקת אבל זה מ7 עד 5 (לא שהם מביאים אותו ב7 אבל ברמת העקרון זה מה שהיא סיכמה איתם)
  • יש כאן באתר הצעה לחוזה:

http://www.yoledet.co.il/nanny-contract.asp

אני לא יודעת אם נהוג, אני מניחה שחלק עובדות ללא חוזה. חמותי כשהיתה מטפלת, עבדה תמיד עם חוזה כדי להבטיח את הזכויות שלה.

• תודה רבה לכל העצות!!!!!

• נשמע לי אחלה של סידור
    תוספת מהממת למשפחה:
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה