דימום וסת מועט - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר ישי שלום,

אני נמצאת בטיפולי פוריות (כנראה בעיה מכנית, בשל ניתוח בצוואר הרחם). עברתי 5 הזרעות ללא הורומונים, הזרעה 1 עם איקקלומין שגרם לרירית דקה והזרעה 1 עם גונאל F, אך לצערי טרם נכנסתי להריון.

לפי כל הבדיקות (הורמונליות, בדיקת זרע, צילום רחם) הכל נראה תקין.

האם לדעתך יש צורך לעשות בדיקות נוספות?

אני לא יודעת אם יש לזה איזושהי השפעה, אבל הדימום הוסתי שלי ממש מועט- יום אחד של דימום הצורך בערך 2 פדים + 3-4 ימים של הכתמות בלבד בהם אין צורך בפד, אלא בתחתונית בלבד. כמו כן, הדם מאוד דליל.
    בבדיקות אולטרסאונד שאני עושה כחלק ממעקב זקיקים הרירית שלי תמיד יפה ונעה בין 8 מ"מ ל-10 מ"מ לקראת הביוץ.
    האם הדימום הוסתי המועט עלול להעיד על בעיה כלשהיא, למרות שלכאורה הרירית מספיק עבה לקראת הביוץ? האם קיימת בדיקה אשר עשויה לאתר בעיה ברירית, במידה וקיימת והאם היית ממליץ לעשות בדיקה זו?

אשמח לעזרתך.

תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    לאורך הוסת ולכמות הדימום אין משמעות , אלא אם יש שינוי דרסטי פתאומי. עובי הרירית הרבה יותר משמעותי.
    אין צורך בבדיקות נוספות או בפעולות נוספות מלבד להמשיך בטיפול בסבלנות.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה