מודאגת... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב
    אוראל בימים האחרונים לא רוצה ללכת לגן. שאנחנו נכנסות לכיתת גן שלה היא ישר מסתובבת אליי ולא רוצה לעזוב ולהיכנס לתוך הגן. אני הולכת לסדר לה את הדברים והיא הולכת אחריי ובוכה. לא בכי חזק אלא יותר יללות כאלה, בכי חלש. אבל תמיד בסוף היא נשארת ואני הולכת והיא לא בוכה יותר. עדיין זה לא מוצא חן בעיניי כי תמיד היא נכנסה לגן בשמחה אז מה קרה פתאום?
    והיום בבוקר הלכנו אני ובעלי לקחת אותה לגן והיא שוב בכתה ולא רצתה לתת לנו ללכת, ואז באה מטפלת אחת שבאמת נותנת מכל הלב לילדים ואוראל פשוט רצה אליה וחיבקה אותה ורק אצלה הייתה רגועה ויכלנו ללכת
    מה אתן אומרות? יש סיבה לדאגה?
    http://www.........
7 תגובות
עמוד 1
  • יכול להיות הרבה דברים. יכול להיות שהמטפלת שהיא אוהבת היתה בחופש, יכול להיות שהיה משהו בגן ושמו אותה ב"פסק זמן", יכול להיות שיש ילד שמציק לה.

היא לא בגיל שיכולה לומר למה היא ככה - אני הייתי בודקת את זה יותר לעומק.

עצם זה שיש מטפלת שהיא רצה אליה ואוהבת אותה - זה כבר מרגיע
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • חשוב שיש לה דמות סמכותית בגן אותה היא אוהבת ומרגישה בטוחה.
    תנסי לשאול בגן אולי דווקא את המטפלת שהיא קשורה אליה ואולי יהיו לה תשובות.
    לפעמים השינויים הכי קטנים גורמים לילדנו להרגיש קצת רגשיים יותר.
    קרן
  • היא לא הייתה בחופש.. זה לא שהמטפלות האחרות מתעללות חס וחלילה אבל הן לםעמים מרימות את הקול ולא בכוונה.. ככה הן מדברות גם ביניהן.. ויש אחת שאני ממש לא סובלת היא תמיד אנטי רק מחפשת סיבות שהילד ישאר בבית ולא יבוא לגן.
    למשל לפני שבועיים אוראל הייתה חולה ולא הייתה בגן רביעי חמישי שישי- 3 ימים.
    ולא היה לה משהו מיוחד סתם שיעול מעצבן. ורק מעל 5 ימים צריך אישור מרופא אם זה ממש מחלה. אז ביום ראשון חזרנו לגן ואיך שנכנסנו היא אומרת לי: הבאת אישור? אמרתי לה לא, היא הייתה רק 3 ימים בבית. אז היא אומרת לי מה פתאום היא הייתה 5 ימים. הלכה להסתכל במחברת שהם רושמים ואומרת לי מיום שני היא לא רשומה לנו. אז באתי להסתכל וראיתי שרשמו אותה בצד השני והיא כאילו לא הסתכלה. אז היא שתקה.
    והיום בבוקר הבאנו אותה ואיך שנכנסנו היא אומרת תבדקו אם היא עשתה קקי אני מריחה קקי. דבר ראשון הייתה יכולה לבדוק לבד אבל לא משנה. אני תמיד בודקת את אוראל לפני שאנחנו יוצאות מהבית ומן הסתם מחליפה לה חיתול שהיא מתעוררת.
    אז הרחתי לה את הטוסיק והיה ריח טוב של המשחה אז היא אומרת לי לא תורידי לה את המכנס ותבדקי לפעמים לא מריחים. אז הורדתי וכמובן שלא היה קקי. מה אני לא יודעת מתי הילדה שלי עושה קקי?
    סתם קטעים מעצבנים
  • אל תכעסי, אבל דווקא אחרי התגובה השניה שלך הכל הרבה יותר ברור...
    אם לך היה טאקל מול הגננות בגן הילדה מרגישה את זה.
    זה יכול להיות שיחה עצבנית עם אבא באוטו על היחס של הגננות לפני שאת מכניסה אותה, או סתם מתח שהיא מרגישה בגוף שלך בזמן שאת מחזיקה אותה כשאתן נכנסות לגן.
    ילדים מרגישים הכל- ואם לאמא שלה לא טוב, אז גם לה לא טוב.
    כמה שיותר מהר תורידי את המים, או שתגיבי בהתאם- מה שתחליטי יהיה לילדה שלך יותר קל. זה לטובתה
    ומעבר לזה- אם הילדה קצת מצוננת, ומשתעלת, או שלא ישנה טוב בלילה, או שמשהו בשגרת בוקר טיפה השתנה- כל אחד מהדברים האלו מספיקים כדי שלא יבוא לה ללכת לגן. גם אנחנו מעדיפים להשאר בבית ולא ללכת לעבודה- יש לה שכל, אני לא הייתי מודאגת.
  • ועוד דבר- יש דברים שהיא עושה בבית ובגן "מתלוננים" שהיא לא עושה, כשבבית היא אחרת לגמרי. למשל בבית היא כל הזמן מנסה לדבר ומקשקשת הברות ואומרת את המילים שהיא כבר יודעת להגיד, ובגן אומרים שהיא לא מדברת. בבית היא התחילה לנסות לאכול לבד מכפית ולא שיאכילו אותה, ובגן אומרים לי כל הזמן למה היא לא אוכלת לבד. וגם כל הזמן הן מתלוננות שהיא חולצת נעליים כל היום.. אז מה, היא ילדה וככה הם מתנהגים. מה היא הילדה היחידה שמורידה לעצמה נעליים ונשארת יחפה? יום אחר אמרו שיש לה שמיעה סלקטיבית שלפעמים קוראים לה והיא לא מתייחסת.
    לפעמים לא נעים לי לשים אותה בגן שכל יום יש תלונה אחרת.
  • בתשי ואוראלי אהובותיי
    קודם כל אני בשוק לקרוא את הדברים הללו.
    אלה דברים לא פשוטים.
    מה פתאום להכריח אמא לבדוק קקי ולהפשיט את הילדה בחורף כשאת יודעת ובטוחה שלא עשתה...וסליחה..אבל אם היא עשתה אז מה קרה..היא כבר בשטח הגן..שייקחו ויחליפו לה לא יקרה כלום!

דבר שני...לפעמים בבית הילדודס מרשים לעצמם להפגין דברים שבגן לא..זה לגבי האמירות שלהם שהיא לא מדברת ולא שומעת וכו'....אבל אם את מספרת להם שהיא כן אוכלת לבד..אז שינסו לתת לה לבד עם הכפית....את נותנת להם מידע ומשתפת אותם בהתפתחות של הקטנה והם אמורים להמשיך ולעבוד על זה איתה..לשם כך הם שם!

לגבי החיסורים...ממש מוזר..כבר קרה לא מעט שגאיה נעדרה שבוע מהגן (גם השבוע למשל לא היתה) ובחיים לא ביקשו מאתנו אישור....להפך התקשרו כל יום לשאול מה שלומה ומתי היא כבר תבוא שמתגעגעים....

תתפסי את מנהלת הגן לשיחה ויפה שעה אחת קודם ותעלי בפניה את כל הדברים הללו

לגבי העובדה שהיא לא נכנסת בכיף...גם לנו זה לפעמים קורה... פעם ככה ופעם ככה.תלוי במצב רוח שלה ...מספיק שילד ילטף אותה בכניסה לגן והלך לה הבוקר!!!

• לא פשוט
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה