אני מסכימה לגבי הלא להתרגש- פחות מסכימה לגבי ההתעלמות...
ילד שפוגע בעצמו- זה לדעתי דבר מסוכן וצריך לעצור את זה בזמן- גם אצלנו זה קרה ובגדול.
לגבי זריקת הצעצועים- אני אכן חד משמעית- כל צעצוע שנזרק נלקח והועבר להיות על/בתוך הארון- זה לדעתי מעביר מסר שאם אתה לא יכול לשמור על המשחק ולשחק איתו יפה אתה לא יכול לשחק איתו. ואחרי הרבה זמן- שבועיים נגיד להחזיר אותו- עדיף כ"פרס" על התנהגות טובה כמו שציינה זוהר.
לגבי התקפי זעם- אצלנו אני כן שלחתי לחדר אבל איתי. הילד מורחק מהסיטואציה ואני לידו עד שירגע- שוב כי אצלנו הוא פגע בעצמו. לא מחבקת, לא מדברת, אפילו לא יוצרת קשר עין אבל שם בשבילו ותומכת בו בעצם השהייה שלי.
אני חושבת שזו גישת ביניים ובשבילנו היא עבדה טוב. עובדה שהיום כשהוא מתנהג לא לעניין, או נסער מריב עם חבר הוא לבד הולך להרגע בחדר ואז חוזר- אז ככה שזה נהפך למקום להרגע ולא מקום לעונש, וזה נכון בעיני כי החדר שלך הוא לא מקום שאתה רוצה שיקבל אסוציאציה שלילית.
חוץ מזה- אני חושבת שכדאי לראות אם יש דברים שאת מזהה שעוזרים לה "לרדת מהעץ" ולהרגע איתם לבד

וחשוב שהיא תדע להשתמש בהם. אצלנו זה היה בקבוק/ כוס מים, זה יכול להיות שמיכה אהובה או צעצוע שהיא קשורה אליו. זה מאד יעזור לה ולכם כשההתקפים לא יהיו בבית ולא יהיה שם את החדר שלה.
בקיצור- אל תתרגשו, לא כולם אבל הרבה עוברים את זה, זה כמה רעיונות שתצטרכי איתה לבדוק מה מתאים לכם
זוהר ואת אומרת שאת חפרת?