התעייצות - בן שנה ושבע ועדיין לא מדבר - הריון ולידה
היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
ערב טוב בנות, נא עזרתכן, בן שלי הוא בן שנה ושבעה חודשים ועדיין לא מדבר הוא ילד חכם, פיקח (אולי אני לא אובייקטיבית, כן?) הוא מבין הכל אבל לא מדבר...אפילו לא מילה אחת בצורה ברורה ומכוונת הוא מקשקש המון, בעיקר העברות שונות אבל לא מילים יש לי מה לדאוג? אני יודעת שבנים מתחילים לדבר יותר מאוחר מבנות בדרך כלל, ואנחנו משפחה דו לשונית...אבל בכל זאת האם זה חריג לדעתכן?
תודה
6 תגובות
עמוד 1
גם אנחנו משפחה דו לשונית וגם אצלינו אביגיל התחליה לדבר נורא מאוחר. היא התחילה לדבר בסביבות שנה ו-10 גם אני דאגתי מאוד, אבל היום יש לה כבר עוצר מילים די עשיר שהולך וגדל מיום ליום (עדיין, טיפה קטן לגיל שנתיים, אבל רואים שהיא סוגרת פערים). ילדים דו לשוניים מתחילים לדבר יותר מאוחר, אבל זה שווה את המאמץ (לדעתי). אם הילד יודע לתקשר בדרכו שלו, אם הוא יכול להסביר את עצמו, אז לדעתי אין לך מה לדאוג. הדיבור יגיע. אם את דואגת, את יכולה לבקש הפניה לקלינאית תקשורת, והיא כבר תוכל להרגיע אותך.
גם אצלנו מדברים במספר שפות ( 3 שמתוכן 2 קבועות) הילד הגדול החל לדבר בגיל 3. הילד האמצעי החל לדבר בגיל שנתיים וחודשיים השלישי..בדרך html]
הוא עונה כשקוראים לו? הוא מתיחס למה שאומרים לו, כלומר מגיב לעניין כאילו הוא הבין? אם לדוגמא, את אומרת לו "תביא לי את הכדור", הוא יעשה את זה? אם הוא לא עונה, כדאי לעבור בדיקת שמיעה. אם הוא לא עונה ובבדיקת שמיעה מגלים שהוא שומע טוב, אז מומלץ ללכת לאבחון. ואם הוא עונה, אז תתעלמי ממה שכתבתי
net02 הוא לא תמיד עושה מה שמבקשים כי לא בא לו אבל הוא מתקשר מצוין הוא מבין הכל תודה בנות
כמו שכתבו לך הסירי דאגה מליבך גם שקד התחילה מאוחר היום היא בת שנה ועשר ויש לה אולי 15 מילים אבל אני מבינה שזה נורמלי לגילה למרות שאני רואה ילדה בגילה שמדברת חבל על הזמן אבל שקד מבינה הכל הכל ואני כל הזמן מנסה להרגיע את בעלי שזה יבוא לאט לאט כל דבר בזמנו
כמו שכתבו לך הסירי דאגה מליבך גם שקד התחילה מאוחר היום היא בת שנה ועשר ויש לה אולי 15 מילים אבל אני מבינה שזה נורמלי לגילה למרות שאני רואה ילדה בגילה שמדברת חבל על הזמן אבל שקד מבינה הכל הכל ואני כל הזמן מנסה להרגיע את בעלי שזה יבוא לאט לאט כל דבר בזמנו