דיון - כולן מוזמנות להשתתף - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה לדעתכן מהווה מרכיב חשוב יותר -
    אופי הילד או החינוך אותו אנחנו מעניקים לו?

כמובן שזה שילוב זה הרי ברור אבל מה דעתכן?
    תוספת מהממת למשפחה:
13 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי, זה לא יכול לבוא בלי זה, כלומר....מצד אחד צריך לעבוד מאוד קשה כדי לשמר את האופי המיוחד לכל ילד וילד תוך כדי חינוך והצבת גבולות. יש לטפח את הכישורים שניתנו לכל ילד ולא לצפות נניח מכולם שיהיו או רופאים או עורכי דין וכיו"ב, אולי יהיה אחד שדווקא יאהב מוסיקה.....אבל בטבע של כל אחד מאיתנו יש גם דברים פחות חיוביים וכאן נכנס הקטע של חינוך.
    לגיסתי למשל, יש 7 ילדים
  • בעיקר האופי. החינוך שלנו הוא משלים.
    הרי לא סתם נאמר "חנוך לנער עפ"י דרכו...."
    קחי ילדים שגדלו במסגרות חברתיות (לינה משותפת בקיבוצים, פניומיות) כל אחד הלך וגדל עם אופיו וכיוונו בחיים.

• מצד אחד הגיוני לגמרי מה שאתן אומרות. הרי עובדה שכל ילד וילד הוא שונה גם אם נולד לאותם הורים. מצד שני, אם לילד יש אופי מסוים אבל אני כהורה "יחנוק" אותו (מטאפורלית כמובן
    תוספת מהממת למשפחה:
  • אופי מדד מאוד מאוד משפיע
    אבל גם להורים יש חלק גדול בבניית האופי של הילד

פעם היום אומרים שהחינוך שהילד בא מהבית הוא הגורם המשפיע ביותר על גבי הילד
    היום נראה לי שזה משהו הולך ונעלם
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • לדעתי חינוך הוא החשוב יותר

[[[
  • לדעתי אופי חשוב ביותר

אני אומרת את זה בגלל שאני ואחותי קיבלנו את אותו החינוך, אך אנחנו מאווווווד שונות בהרבה תחומים
    You're my heart, you're my soul

• שאלת מליון הדולר..
    אם יש לך תשובה על זה יש לך סיכוי טוב לזכות בנובל.

ברצינות, מאות שנים דנים בסוגיה הזאת,
    וגם יש דרך מקובלת לבדוק את זה- מחקרים שנעשים על תאומים זהים. אצל תאומים זהים יש 100 אחוז התאמה בגניטיקה, ואז חוקרים זוגות תאומים שהופרדו\ גדלו בסביבות שונות, ומנסים לבודד את ההשפעות.

ויש כל מיני הבדלים בין אנשים שכבר נמצא כמה אחוז מהן מושפע מהגנים/אופי וכמה מהסביבה (שהחינוך מהווה חלק מאוד קטן ממנה). וזה לא דבר קבוע, יש תכונות יותר "ביולוגיות" ויש יותר "סביבתיות"

מיכל

• מעניין....
  • לכל ילד אופי ונטיות אשיות שאינן קשורות לגנים, כל ילד הוא נשמה שהוריד הקה"ב לעולם לעבור איזשהו תיקון (תקראו לזה מטרה בחיים מה שתרצו), וכל נשמה היא מיוחדת במינה. ומה זה חינוך בעצם? לנתב את הילד עם אותה נשמה מיוחדת לייעוד שלו / למטרה שלו ולהפוך אותו לאדם עצמאי, בטוח בעצמו ובסביבה, עם כמה שיותר כילים להתמודד עם החיים הלא פשוטים בכלל שיש לנו.....
    ככה אני רואה את זה, אל תנסו לשנות אופי אלא לנתב אותו לטוב. להפוך לימון ללימונדה כמו שאומרים....
  • אני התכוונתי קחו ילד ועכשיו תחליטו - האם זה שהוא מתנהג כמו שהוא מתנהג זו תוצאה של האופי שלו או של החינוך שקיבל מהוריו. אז ברור שזה שילוב אבל מה יותר?

אני דוקא חושבת שזה יותר חינוך מאשר אופי הילד. כי החינוך עוזר לילד לממש כוחות שמצויים בו. אם החינוך טוב - הוא ימממש את הכוחות או הפוטנציאל שלו בצורה הטובה ביותר, במוסרית ביותר או כד' ואם החינוך לא טוב אז לא. אני חושבת שהחינוך מנתב אותנו הרבה יותר מאשר האופי שלנו. שוב זה כמובן שילוב אבל... הוכחה לזה זה המחקרים על התאומים או אנשים שההורים שלהם כ"כ רצו שיהיו רפאים אחיות גננות מורים או כד' והילדים שלהם גדלו להיות מה שההורים רצו. אם זה טוב או לא זה דיון אחר.

חנוך לנער על פי דרכו זה כמובן הדרך החינוכית הטובה ביותר שמתאימה לשאלה האם להכריח ילד להיות רופא...

ילד יפה של אמא
    תוספת מהממת למשפחה:
  • אני יכולה להגיד לך כמורה שכשאני רואה ילד ואח"כ פוגשת את הוריו אני ישר חושבת: "אין פלא שכך הילד מתנהג" - לטוב ולרע!!! ובגלל זה התפקיד שלנו כהורים הוא כ"כ חשוב - כי אנחנו יכולים במו ידיינו להרוס את חייו ומצד שני גם לרומם את הילד לגבהים. יש לך חומר גלם, חימר, עם חימר אפשר לעשות הרבה דברים טובים ולא טובים - מה תבחרי לעשות איתו - נתון בידיים שלך כאמא.
    ילד, חכם ומוכשר ככל שיהיה לא יוכל להצליח להיות רופא לדוגמא אם לא תהיה לו תמיכה - קודם כל נפשית בבית. בית שמספק חום, אהבה, ביטחון, גבולות וכד'. הוא פשוט לא ימצא את עצמו ולא יגיע לכך לבדו....

• אז את בדיעה שלי
    תוספת מהממת למשפחה:
  • לדעתי החינוך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה