-
מדברייך נשמע שאת ממש רוצה להיות עצמאית.
אולי תתני לעצמך תקופה ידוע מראש בה תנסי?
נאמר - שנה או שנתיים, ותראי איך זה הולך....
-
היי,
אני חושבת שאולי את עוד קצת צעירה בשביל לפתח עסק משלך..
אני לא יודעת כמה נסיון יש לך אבל בד"כ דרוש הרבה הרבה נסיון והמון קשרים עם לקוחות ואנשים שיעזרו לך להתבסס
כעצמאית..
אולי תנסי עוד קצת להיות שכירה, כך גם המשכורת תישאר ואולי עוד כמה שנים
שתצברי יותר נסיון ויותר שנות וותק בתחום תוכלי להיות יותר בטוחה כשאת פותחת עסק משלך!!
זו דעתי..
ותתקשרי לבוסית שלך תשאלי אותה אם יש לך לאן לחזור.. כמובן- אם נהנית שם!
אולי היא תרצה אותך בנוסף לבת שלה, ואולי היא בכלל לא מרוצה מהבת שלה כמו שהיתה מרוצה ממך!
בהצלחה מותק!
-
ענבר- אני ממש רוצה להיות עצמאית, אבל אני פוחדת מעניין הכסף, ברור לי שעניין הקמת עסק לוקח זמן עד שהוא תופס תאוצה ומוניטין, ואני מקווה שלא אסתבך כלכלית בקטע הזה..אבל אם לא אקח סיכון לעולם לא אדע נכון? זה גם יכול מאוד להצליח ( ועוד אני גרה בישוב שכולם פה עושים הרחבות לבתים שלהם ואני המעצבת פנים היחידה פה בישוב, מצד שני יש פה את עניין ההקפאה בבניה) בקיצור פרדוקס ממש...
פיתוש- התקשרתי אליה עכשיו, היא היתה באתר בניה ויש הרבה רעש מסביב ואמרה שכבר רצתה להתקשר אליי (ומה עוד היא יכולה לספר לי חוץ מ"חדשות" בקשר לאי חזרה או חזרה לעבודה) היא תחזור אליי כשתהיה שוב במשרד. מצד שני היא אמרה לי שהיא התגעגעה אליי (זה אומר משהו?
-
אין אפשרות לעבוד כשכירה ובשעות אחה"צ לעבוד כעצמאית
עד שתבססי את עצמך והשם שלך ירוץ הלאה?
כי אני מבינה את הקטע של הכסף, גם אני מתה להחליף תחום עבודה
אבל אין לי אומץ.
שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!
גל, מאי, טל, שי ומתן
שה' ישמור עליכם מכל משמר
-
לא אורלי, אין אפשרות, פעם באמת שילבתי בין שניהם.
הבוסית שלי דורשת נאמנות אליה, שלא אעסוק בעבודות מהצד, ובצדק- אני מבינה, כי אם יהיו לי עבודות מהצד, יהיו לי הרבה טלפונים מלקוחות במהלך היום ובאיזשהוא מקום זה יגזול מזמן העבודה אצלה במשרד, זה יפגום באיכות העבודה שלי אצלה.
וחוץ מזה- עבודה כעצמאית בעיצוב פנים דורשת המון שעות של ביקורים באתרי בניה, וחנויות של רהיטים, ריצוף וכל מה שקשור לעיצוב פנים, וכמובן המון שעות של שרטוטים ותוכניות, אני עובדת אצלה עד 3, זה בקושי משאיר לי זמן לעבודות פרטיות אחה"צ, בעיקר שאני עם שניים עכשיו. זה פשוט או זה או זה. עבודה כעצמאית תמלא לי את כל שעות היום. השאלה אם הכסף יהיה בהתאם...
-
אני חושבת שאת צריכה לנסות להיות עצמאית.
משהו שכל כך בוער בך ייתן לך את הפוש להצליח ולהילחם.
נכון שזה לא קל,
נכון שאין ביטחון,
אבל את תעבדי בשביל עצמך- ולזה אין מחיר!
[./]
-
תקשיבי לדעתי תחכי ותראי מה היא תגיד לך!.
ואם היא אומרת שלא אולי נגיד תשמרי על עוד תינוק בבית יחד עם דבירי שלך ובין לבין תתחילי בקטן עם העסק שלך..אבל לפחות יהיה לך כמה גרושים וגם יחסוך לך את התשלום למסגרת של דבירי?
מה דעתך?
-
האם להיות עצמאית או לא זה עניין של אופי.
אני באופי שלי מעדיפה מדכורת בטחה ועבודות קטנות מהצד.
דבר ראשון אני הייתי מבררת עם הבוסית האם החשדות שלך הם נכונים. יכול להיות שמצפה לך הפתעה. בעצם, למה היא ישר לא לקחה את הבת שלה לעסק אלא חיפשה עובדת מהצד? תבררי איתה את העניין של חזרתך לעבודה לפני שאת קובעת שאין לך מקום לחזור אליו.
דבר שני, אני מבינה שאת מאוד רוצה לנסות להיות עצמאית. אם זה מה שאת מרגישה שאת רוצה, תנסי. אם אל תנסי לא תדעי מה הפסדת (וזה הכי מבאס).
בהצלחה
[[[
-
הי,
פשוט מדהים-אני מגיבה לשאלתך דרך הסיפור שלי...כי נראה לי שיש לנו ממש דילמה מקבילה.
למדתי תואר בתחום מסוים בו אני עובדת כשכירה וכרגע אני בחופשת לידה.
אבל החלום שלי תמיד היה להיות מעצבת פנים, ולכן במהלך שנתיים שחלקן גם היה בהריון, למדתי בשעות הערב בשלוחת הטכניון.
בחודש תשיעי סיימתי את לימודיי, וכעבור חודש יצאתי לחופשת לידה ממקום העבודה הקבוע.
עוד חודש וחצי אני צריכה לחזור לעבודה אבל מאוד מאוד מבאס אותי כי רציתי להתחיל לעבוד בעיצוב פנים.
חשבתי שאצליח להתחיל לעבוד אפילו בחינם במהלך חופשת הלידה, כעצמאית, אבל כידוע לך זה תחום שקשה להתחיל לעבוד בו, צריך ידע מעשי שחסר לי כרגע, שלא לדבר על לעבוד בזה כשכירה איפשהו. לא נראה לי שמישהו ירצה אותי ללא נסיון.
ברור לי שלא אעזוב את מקום העבודה שלי כשאין לי משהו אחר ביד, למרות שממש אין לי חשק לחזור.
ומהסיפור שלי נראה לי שהייתי מייעצת לך להיאחז במה שיש לך כשכירה. אומנם לך יש נסיון וידע, אבל כפי שאת יודעת המצב בתחום ממש לא משהו, עדיין המיתון משפיע על האנשים. אני מקנאה בך שיש לך עבודה כשכירה בתחום הזה, ואני חושבת שאת צריכה להסתכל על הכוס המלאה. גם אם הבוסית תקבל אותך לעבודה כ"סוג ב'" - כדאי לחזור ולראות לאן נושבות הרוחות- תראי איך זה, ומקסימום בעתיד תמיד תוכלי להיות עצמאית. עלייך לנצל את ההזדמנות שניתנה לך ולא לזלזל בה. תישארי ואל תיחפזי לעזוב.
ובעניין של הבת- אין לך מה לעשות בנידון ולכן אל תייסרי את עצמך. אבל- את חייבת לדבר עם הבוסית ולשאול מה קורה איתך. אין שום סיבה שתסבלי מאי ודאות.
-
יקירתי
-
אני אגיד מה שאבא שלי תמיד אומר... מי שלא מנסה לא מצליח
-
קודם כל זה תלוי האם היא תקבל אותך חזרה. אם היא תקבל אותך חזרה לפי דעתי קחי את העבודה בשתי ידיים.
פתיחת עסק עצמאי ובכלל תיחזוק של עסק עצמאי מצריכה חוץ מלהיות בן אדם מאורגן במחשבות ובחפצים (ניירת וכל מיני כאלה) - כסף. צריך כסף להשקיע בהתחלה כי את הפירות רואים רק מאוחר יותר אם בכלל. הכל שאלה של האם יש לך את היכולת הכלכלית לעמוד בזה כרגע. את צריכה ממש לחשב מא'-ת'.
אני מטבעי בן אדם שפוחד לקחת סיכונים בדברים האלה אז אני לא איעץ לך מה אני חושבת אלא תכלס עובדות בשטח. אם יש לך את הכסף והזמן להשקיע בזה - לכי על זה! ואם לא חכי עוד קצת. תעבדי כשכירה תפתחי אפילו איזה קופה בצד בה תחסכי ובבוא היום תפתחי עסק משלך. אולי עם איזה שותף שתפגשי בעתיד.
חוץ מזה שלעבוד כשכירה ומהצד לעבוד באופן עצמאי נשמע לי מעולה. ככה את רק עושה עוד כסף + מתפרסם השם שלך... ואת לא נפגעת כלכלית.
ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה:
-
אם את כבר עובדת מהבית זה אומר שיש לך את התוכנות במחשב-ככה אני מבינה, וממילא ההשקעה שאת צריכה להשקיעה היא בפרסום (-אני טועה?) נראה לי שבתחום שלך זה הרבה ענין של המלצות, אנשים בד"כ לוקחים מעצבת לפי המלצות של משפחה/חברים וכו'.
ולכן תכלס מבחינה כספית ההפסד בגדול הוא חוסר ההכנסה עד שיתחילו המסה של הלוקוחות להגיע, זה לא שאת צריכה להשקיעה בנוסף, נראה לי ששוה לקחת את הסיכון הזה.
אבל אם יש עכשיו מיתון בתחום אז אולי לא כדי עכשיו כ"כ, וכן תנסי לראות מה קורה במקום העבודה, או לחפש משהו אחר.
וכמו שמישהי כתבה: בלי סיכון אין סיכוי
-
נטלי
-
תודה לכל העונות
-
שרוני