התיעצות בקשר לתזונה גיל 7 חודשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בעיקרון התזונה שלה מבוססת עדיין בעיקר על הנקה,
    כשבבוקר היא אוכלת מנה יפה של פירות, בירקות ובשר מסרבת לגעת

12 תגובות
עמוד 1
  • 1. תנסי להעשיר את הפירות באבוקדו, ביסקוויט (חלבה וטחינה יכולים לעורר אלרגיה לשומשום, הייתי נזהרת)

2. תמשיכי לנסות לתת את המרק, אולי לשים ירקות יותר מתוקים כמו בטטה, אולי לתבל עם טיפה מלח (לנסות למצוא מה יהיה לה טעים). בכל מקרה כל יום לתת את המרק, כי אומרים שלוקח אפילו 20 פעם לתינוק להתרגל לטעם חדש.

3. אם היא תסכים לאכול את המרק, את יכולה להעשיר אותו עם קצת שמן.

זהו, נראה לי... בהצלחה
  • מסכימה למה שכתבה עוגית,מרק תנסי להסמיך עם קצת קורנפלור,ורצוי להוסיף שמן קנולה.הרבה פעמים תינוקות אוהבים יותר פירות,זה מתוק:-)ולכן עדיף להתחיל עם ירקות ורק אחר כך פירות.בכל אופן בפירות כן הייתי מוסיפה טחינה,כך אני עושה לקטנה שלי שגם כן יונקת ועושה טובה ולוקחת קצת ירקות וקצת פירות,אבל היא בשלב של שיניים ואולי בגלל זה היא לא אוכלת כל כך,בקיצור אפשר בהחלט להעשיר את הפירות עם טחינה רק לפני שאת מוסיפה בגלל עינין הרגישות תתני לה קצת לטעום ותראי אם היא מגיבה אם לא אז את יכולה להוסיף כפית ובנוסף גם קצת סילאן-שזה דבש תמרים והוא גם מעשיר וממתיק קצת את הפירות כי הטחינה מנטרלת קצת את המתוק,הבת שלי דווקא אוהבת את זה.
  • אני מעשירה לה את הפירות עם ממרח שקדיה/ תמרים/ סילאן/ טחינה/ אבוקדו/ פתי בר,
    והיא עדיין לא משמינה

מיטל
  • לא יודעת מה להגיד לך... אבל נראה לי שאם בכל שאר הדברים הכל בסדר והיא נינוחה ורוגעה ופעלתינית אז אין מה להלחץ.

יוווו איזה יופי שהיא כבר זוחלת שלא נדבר על זה שהיא יושבת. יונתן עוד לא זוחל
  • אם היא מסרבת לדיסה בבקבוק תנסי לשים לה את הדייסה בפירות...לי זה עבד
    שימי כמה כפיות זה מאוד מסמיך ומעשיר את הטעם וכמובן לשים את כל מה שציינת בנוסף בפירות

כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא

נשיקות לירון וגאיה

• הפירות זו רק ארוחה אחת ביום, ונניח את מוסיפה עוד 70 קלוריות למנה שלה

בגלל זה אני חושבת שאת צריכה להתעקש גם על המרק, ואז תוכלי לתת עוד אקסטרא עם כפית שמן או קורנפלור כמו שהדר אמרה.

• סליחה שאני נדחפת

• אבל גם עילאי היה ככה לא ?

אני חושבת שאם את רואה שהיא לוקחת יפה את ההנקה והיא רגועה אז אני לא רואה בעיה אל תלחצי היא עוד תקבל תאבון

אני זוכרת שהית רושמת שעילאי לא היה מוכן לאכול כלום לכום גם בגיל יותר מאוחר חכי הדברים אלה משתנים היא עוד תוכל
    כל עוד היא מתפתחת יפה ועירנית ורגועה אין סיבה לדאגה
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • גם הקטנה שלי עד עכשיו יונקת והיה איתה אותו סיפור.

היא ציפלונה!! אבל היא אוכלת הכל, אמנם בכמויות מדודות, אבל כל דבר היא מנסה.

מה שאמרו לי אז ועשיתי את זה - הוא להעשיר את האוכל שהיא כן מסכימה לאכול (לקראת גיל8-9 חודשים כבר תוכלי לתת לה לנסות הכל, ואז אולי תראי שיפור)

למשל את המרק שהיא אוכלת - אני עושה מכל הירקות, עוף טחון, בשר טחון, כף שמן זית, חומוס או קטניות אחרות, תירס, כל מה שבא ליד בקיצור. ואם היא עושה בעיות - אני באה לה עם הבקבוק - כאילו לשתות ודוחפת לה עוד כפיות.....אני לא בעד לדחוף - אבל אם צריך - מנסים.....

ובגיל הזה הנקה עדיין נותנת הכל, לפי דעתי
    המסנג'ר שלי: [email protected]

• הי מיטל

אני לא מאמינה שהיא כבר בת 7 חודשים. אני בהלם איך הזמן טס. רק ילדת אותה!!

בכל אופן, כמי שמכירה את זה באופן אישי מאוד מאוד לא הייתי מתרגשת בכלל מנושא האוכל.

למדתי פשוט לתת לה את הזמן שלה, את הכמויות שלה, את הדברים שהיא כן מסכימה לאכול (כשהתעקשתי יותר מדי זה תמיד יצא החוצה אח"כ )
    רום אופיר נשקלה בשבוע שעבר בגיל שנה וחודש והיא שוקלת 7.590 והאחות בטיפת חלב לא אמרה שום דבר לגבי המשקל. גם אופק דין לא היה הרבה יותר בגיל הזה (וגם עכשיו הוא קצת יותר מ- 10 נראה לי והוא אוכל מעולה).

המעבר למוצקים מאוד קשה לרום אופיר. היא עדיין אוכלת טחון ומעדנים בגלל רפלקס הקאה מוגבר. היא לא מכניסה לפה כמעט בכלל דברים שהם קשים. לאחרונה מוכנה להכניס בייגלה (עגול גדול, לא החטיף) והיא מוצצת אותו בערך 10 דקות. להגיד שהיא לוקחת ביסים אני לא יכולה להגיד.

אני נותנת לה את הזמן שלה. אני מאמינה שעד גיל שנתיים היא תאכל מוצקים. אני כל פעם מנסה לתת לה להחזיק ביד משהו אחר וגם בגן מנסים איתה לאט לאט ומספרים לי בהתרגשות כאשר הסכימה לאכול משהו חדש.

אין מה לריב איתם. חבל.

בכל זאת הייתי מנסה שוב את התמ"ל כי ייתכן וההנקה באמת לא מספיקה (למרות שלא נראה לי), אבל על המוצקים לא הייתי מתעקשת יתר על המידה.

נשיקות

תמר

כנסו ותראו תמונות עדכניות
    http://picasaweb.google.com/lioryb

הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps
  • מסכימה עם תמר
    לא הייתי מתרגשת, אבל כן עוקבת.
    זה מזכיר לי שכשאני הייתי תינוקת- הייתי עצומה ואמרו לאמא שלי בטיפת חלב לעשות לי דיאטה- והיא לא הבינה ממה כי אני רק יונקת...
    יש להם את העקומות שלהם, והילדה שלך אכן מאד זריזה- לשבת ולזחול בגיל 7 חודשים זה מוקדם, רב הילדים לא כל כך זזים לשום מקום בגיל הזה ולכן בעיקר מעלים במשקל, והעצירה במשקל קוראת רק לקראת גיל שנה עם ההתפתחות המוטורית. אז הייתי לוקחת את כל הנושא בערבון מוגבל..
  • תודה בנות!!
    איפי - את זוכרת מצויין

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה