חוסר תמיכה והתלבטויות - משתפת... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי,
    האמת, אני לא יודעת אם הרבה בנות יתחברו למה שמטריד אותי בזמן האחרון אבל אשמח לשמוע מה אתן חושבות- גם אם לא הייתן במצב שלי.
    יש לי מקצוע, אני עובדת בו כבר למעלה מ-4 שנים וטובה בו, אבל- לא אוהבת את העבודה היומיומית בו. הוא לא מספק אותי, אני עובדת עם אוכלוסיה בעיתית שדורשת ממני להיות אסרטיבית על גבול התוקפנית, ומאד לא תמימה- חלק גדול של היום. זה לא שאני לא יכולה לעשות את זה, אני כן, אבל אני לא אוהבת לעשות את זה. חשוב לציין שאני חייבת להיות ראש גדול כי אני מנהלת את הפרויקטים, אין אפשרות להנמיך פרופיל- כי זה לא יתקבל בהבנה מצד המעסיקים.
    אני שוקלת לעשות שינוי, שידרוש ממני כמות גדולה מאד של אנרגיות ויפגע בהכנסה השוטפת שלנו כמובן לטווח הקצר... לטווח הארוך- זה כנראה ישתלם, אבל מדובר על טווח באמת ארוך- של שנים, זו לא שנה- שנה וחצי הסבה- אלא ממש דרך חיים.

בגלל שלא מדובר ליציאה לעבודה בגלל צורך קיומי, כי כאמור- לטווח הקרוב יפגע בהכנסה,
    בגלל שהילדים קטנים ואני אמא מאד משקיענית ומעורבת שיושבת לשחק על השטיח, תופרת, סורגת, יוצאת לטיולים לגינה , מבשלת וכו'
    אני לא מקבלת תמיכה מהמשפחה שלי לצעד הזה.
    מבעלי- כן, כי הוא מקסים, ומכיר אותי, ויודע מה זה לחזור כל יום ככה מהעבודה. הוא אומר שנסתדר. אבל מאמא שלי ומהאחים- ממש לא, זה לדעתם עוד לחץ מיותר, למה לא להתרכז באמהות ולסחוב בעבודה. לחכות עם השינוי עוד כמה שנים.

אני מפחדת לאחר את הרכבת...

מה הייתן עושות? מצד אחד- ברור לי שהם רוצים בטובתי, ולכל החלטה אחרת שאקבל יהיה מחיר.
    מצד שני- גם היום אני משלמת מחיר, אבל הסביבה שלי לא.
    אשמח לכיווני מחשבה שאני לא רואה מהמקום בו אני נמצאת,עד כמה להיות פרקטית? האם אני טועה שאני מעיזה לחשוב על כיוון אחר?
    אשמח לעצה

10 תגובות
עמוד 1
  • גם אצלי אנשים מתערבים לי בחיים ובהחלטות...
  • האמת שאת הדחיפה לכתוב את ההודעה- קיבלתי מההודעה שלך..
    אני מרגישה שמתערבים לנו מכיוונים הפוכים- אותך דוחפים החוצה ואותי פנימה.
    ובאמת שבשני המקרים הכוונות הן טובות.
    אגב- לא הגבתי להודעה שלך כי אני באמת מרגישה שאין לי זכות להגיב. לא מכירה מספק פרטים, לא מכירה את העבר...אבל אין ספק שזו התלבטות קשה,
    אני כן מסכימה עם מה שכתבו לך (שבניגוד למצבי)- אצלך ניתן לדחות את ההחלטה בלי שתפסידי, אם תרצי עוד ילד, אני בטוחה שיהיה לך

• אני חושבת שאם יש תמיכה מהבעל זה הכי חשוב. אם זה מה שיספק אותך יגרום לך להיות יותר מאושרת (הרי שאנחנו תמיד שואפים להיות יותר מאושרים), אז לכי על זה. השאלה איזה מחיר נוסף תשלמי לקראת מה את הולכת, לא מההביט הכלכלי. ציינת שאת אוהבת לשחק עם הילדים, לטייל, לבשל ושאת משקיעה מהן המון, האם ההתעסקות החדשה שלך (שאני מניחה גם שתהיי עצמאית) לא יגזול ממך את הזמן שאת אוהבת עם הילדים? אני חושבת שזה צריך להיות חלק מהשיקולים ולגבי המשפחה, כמו שאמרת הם רוצים לטובתך אז כן לקחת את מה שאומרים לך ולהכניס את זה לכלל השיקלולים שליפהם בסופו של דבר תחליטי.

בהצלחה!

קרן
  • וואו, זה כל כך מזכיר לי את עצמי ואת המצב אצלי במשפחה..
    אני כבר מזמן הפסקתי לענות לציפיות של ההורים שלי ממני. זה לא אומר שאני עושה משהו רע, אני פשוט לא עושה את מה שהם חושבים שהכי טוב בשבילי, לכן גם אני מזמן לא מקבלת תמיכה מהמשפחה בכל מה שאני בוחרת לעשות.
    למשל, התחתנתי בגיל 22 - זה התאים להורים שלי אך סירבתי לעשות ילדים עד שהייתי מוכנה לזה באמת - כלומר עד גיל 29 - זה כבר לא התאים להורים שלי וכמה זיוני שכל קיבלתי על זה...
    לא נסעתי לטיול אחרי צבא ומיד הלכתי ללמוד - זה התאים להורים שלי אך כשאחרי תואר שני ושנתיים עבודה החלטתי שאני צריכה לנסוע לטיול הזה (בגיל 27) - זה לא התאים להורים שלי וקדחו לי בראש בצורה שלא תאמן... וכמו אצלך, בעלי תמך בי אפילו שהוא רצה ילדים ואשה "נורמטיבית" אבל הבין שעדיף הרבה יותר אשה ששלמה עם עצמה. ואני מאושרת שעשיתי את כל זה, כי זה מילא לי את המקומות שאחרת היו נותרים ריקים...אגב גם אני החלטתי להחליף מקצוע וכבר נרשמתי לבי"ס לרפואה אלטרנטיבית אך בעבודה של בעלי החליטו לשלוח אותו לעבוד בארה"ב ואנו עוברים לשם בעוד חודש, אז בנתיים אני מחפשת לימודים שם. כמובן שהוריי מתנגדים קשות גם לזה. אבל אני יודעת שאם אני לא אהיה שלמה עם העבודה שאני עושה אז אני בחיים לא אוכל לתת את הטוב ביותר ובנוסף אהיה מתוסכלת וזה ממש לא יעשה טוב לי שקרוב אליי. אז אני עושה את מה שאני מרגישה שטוב לי, כמובן בלי לפגוע יותר מדי באינטרסים של בעלי ובתי (בקרוב ילדיי) ולא מוותרת על החלומות שלי.
    בהצלחה בכל מה שתעשי
  • אני מאוד מבינה אותך ומאוד מתחברת למה שאת כותבת, למרות שעבודה שלי לא דורשת ממני את כל הכוחות הנפשיים כמו שעבודה שלך דורשת ממך.
    אבל אני פשוט מבינה למה את מתכוונת

[[[
  • תודה בנות, אתן מקסימות, זה מאד מחזק.
    אגב אני באמת לא שואלת רק כדי לקבל תמיכה,
    אני רוצה להאמין שאם חלקכן היו חושבות אחרת הן גם היו מרגישות בנוח להגיב...
  • טוב אז אני אגיב מנקודת מבטי - את לא ממש אומרת במה את עובדת - אז אני מקווה שאני מבינה נכון - השאלה היא האם היתרונות בעבודה עולים על החסרונות שבה?

האם את יכולה פיזית, כלכלית ונפשית לעשות צעד שכזה? שזה אומר להתפטר על כל המשמעות של זה......

אני, למשל, עובדת בעבודה שאני אוהבת מאד, יש בה הרבה לחצים ותסכולים לפעמים, אבל אני ב-15:30 עוזבת משם לעולם אחר, ישר לבנות שלי. וזהו. העבודה לא ממשיכה איתי אח"כ. אני עושה סוויצ' איך שאני נכנסת לאוטו ונוסעת משם. אני נותנת להן את הכל. מבחינתי זה העולם שלי, העבודה היא רק מהצד, בשביל שיהיה כסף, בחיי. ככה אני חיה עכשיו, וגם בעלי, באותה חשיבה כמוני. אנחנו עושים הרבה הקרבות בשביל הבנות. הן כל עולמנו
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • אני מאוד מיזדהה אם הסיפור שלך
    גם לי יש לפעמיים מיקרים שהמשפחה פחות מסכימה איתי בצעד שאני רוצה לעשות לאומת בעלי

אני חושבת שאם בעלך איתך ותומך בך לכל צעד שאת תעשי בידיעה שהוא ייצטרך להקריב קצת מעצמו ולהיות שותף לתהליך עד שהכל יחזור למצב טוב יותר אני הייתי עושה את הצעד לפני שבאמת הרכבת תצא מהתחנה

בהצלחה בדרכך החדשה
    זה מה שאני הייתי עושה בעלך כרגע הוא המשפחה שבנית המשפחה שאיתו החלטת לבנות בית בישראל מאמינה שבחרת טוב
    קחי סיכון זה חלק מהחיים

מתכונים זה אני ...
    http://www.2all.co.il/web/Sites/2007-8/DEFAULT.asp
    פורום הורים חם ואוהב כנסו ותיראו WWW.2BHORIM.CO.IL

**
    **
    **
  • אני חושבת שאם את יודעת מה את רוצה אז את צריכה ללכת על זה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה