פוריות- דחוף - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לד"ר ישי היקר,
    נא תשובות לכל השאלות. תודה.
    אני בת 37, פרופיל הורמונלי תקין, צילום רחם תקין, אין בעית זרע. מנסה להכנס להריון באופן טבעי שנתיים. יש לי ציסטה עם תוכן סמיך בגודל 30X40 בשחלה שמאלית מזה כמה שנים. בתחילת 2008 בדיקת CA125=9.3, אין לי כאבים.
    1. האם כל סוג של ציסטה (אנדומטריומה או סוג אחר)משפיע על הפריון? ואפילו בגודל כמו שציינתי?
    2. האם כדאי להוציא הציסטה לא משנה איזה סוג היא או להתחיל בתרופות פוריות המשרות ביוץ תוך מעקב אחרי מצב הציסטה?
    3. עד כמה ניתוח כזה משפר את הסיכויים להרות?
    5. האם ניתוח כזה עלול לפגוע ברקמת השחלה ולפגוע בפוריות?
    תודה רבה. סליחה על אריכות הדברים.
    א
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    הציסטה עצמה אינה משפיעה ישירות על הפוריות . אם היא אנדומטריומה , סביר שהיא חלק מאנדומטריוזיס שלו עלולה להיות השפעה על הפוריות. אם הציסטה ללא שינוי במשך שנים ואין חשד שהיא חלילה ממאירה , לא הייתי נוגע בה. ניתוח כזה יכול לגרום להדבקויות ולהפגוע בפוריות

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה