אני סטודנטית.. גם- תואר ראשון!
במה את עובדת? ואיפה את מתחילה ללמוד?
לשאלותייך-
* בתקופת מבחנים יש חופש, משתדלים ללמוד את כל החומר מ- 8 עד 4, כשהקטנטנים במסגרות..
בדיוק עברה עכשיו תקופת בחינות, הבעיה היא לא ה-ללמוד למבחנים, אלא הבית שלא
מקבל יחס בתקופה הזו..
* כלכלית- לא מסתדרים.. סתם- תלוי אם בעלך עובד!
בעלי הוא סטודנט גם, כך שאנחנו שורדים בקושי,
ההורים שלנו עוזרים לנו הרבה, בלהוציא את הילדים מהגן כשאנחנו מסיימים ללמוד מאוחר.
וגם- כלכלית.. מה לעשות, זו תקופה שתעבור..
* שיעורי בית אין לי כ"כ, יש מאמרים לקרוא, עבודות שניתנו תוך כדי הסמסטר שדחיתי לסוף,
נעזרים הרבה בחברים שיש להם זמן, בשביל לצלם מאמרים או לעשות ביחד עבודות..
לוקחים סיכומים של מאמרים מאנשים נחמדים שמסכימים לתת את הסיכומים שלהם.
וכמובן- אני מבקשת המון תחנונים מהמרצים, בדחיית עבודות, חיסורים וכאלה..
לא נראה לי שיש מרצה במכללה שלא יודע עדיין שאני אימא..
לפעמים מתחשבים ולפעמים ממש לא! תלוי בלב של המרצה..
אני אמנם עדיין רק בהיריון..אבל גם אנחנו שנינו סטודנטים..
זה לא מקרי נראה לי שאני עדיין כאן..אני בונה על הסופ"ש לסגור עוד 2 עבודות במקביל..כך שהלידה נראה לי מתעכבת..
מה עושים? אני בגדול התחלתי את ההיריון בשמירה,אבל בכ"ז חשוב לי לעבוד בשביל המזומן והדמי-כיס: שיעורים-פרטיים וסידור בתים/עסקים (חפצים וניירת).
בעלי עובד רגיל: משרה-מלאה..
לגבי קניות וכו': קונים רק את מה שצריך, וזה מעולה בסופו של דבר..
קונים סטוקים ברשתות-זולות: אבקת-כביסה,אוכל לכלבות, כמה שיותר אריזות-ענקיות, כדי לעשות קניות רק פעם ב..בזול והעיקר לא לבזבז את המשאב הכי יקר (יותר מכסף בעיני): זמן...
וגם אני מאמינה ברשת-חברתית של נתינה/קבלה של ציוד..כך התרגלנו אני ואחיותיי וחברותיי..מדהים,חוסך מלא כסף..והיתרה הולכת תמיד למעשר ולצדקה..
לא-קל לי,זה שוחק אותי,כי המרצים מדקדקים על כל פרט ופרט..
עצה שאני יכולה לתת זה לא-לדחות הגשות,כי אח"כ מסתכלים עלייך בפינצטה..
אני עבדתי משרה מלאה+ ולימודים, ויצא שההיריון הקודם גרר בעיות-בריאותיות אחריו..כך שכעת אני אוכלת אותה עם מרצות פלצניות ואני צריכה להשתדל יותר מכולן..
הרבה עזרה-הדדית ביננו בזוגיות: בגדול בעלי אחראי על הבישולים וכו' ואני על כל-המסביב..
וכעת הוא עוזר לי עם על המתמטיקה,סטטיסטיקה וכו'..ואני מודעת לכך, שאח"כ הוא יצטרך את הסופשי"ם ללימודים לפנות לעצמו בעיקר..אז זאת הקרבה, אבל אנו מקווים שהיא תשתלם לנו מבחינת ביסוס-הפרנסה בעתיד..
מה שלי הכי עוזר בלימודים זה להיפגש בחברותה, פשוט ללכת לחברה/שכנה, שגם לומדת,עובדת מהבית,רוצה להספיק פרוייקטים של נקיונות וכו'..ולעשות לעצמי מרתון-ניירת אצלה בבית לכמה שעות במרוכז..כי בבית,אם אהיה לבד רק "במיקבול" אעשה תוכנית-כביסה וכו' וכו' ולא נטו אקדיש ללימודים לעיתים וחבל על המצפון...אח"כ.
וכמובן עזרה-הדדית בלימודים: לעיתים זה מצליח ולעיתים לא..אני נדיבה עם החומרים שאני נותנת ולעיתים מודה שחוטפים סטירות ולא מקבלים-דבר בחזרה, אך לעיתים מקבלים המון..אז תמיד צריכה להיות תיקווה..ולבסס קשרים.
מקווה שעזרתי: אני כעת בסיום של 8 שנות-לימודים