איך אני שונאת אנשים קנאים אוף - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי חברה שאנחנו חברות כבר 10 שנים. הבן שלה בן 5 בקושי מדבר. רק לפני כשנה התחיל לדבר מלים ומשפטים. מה שקורה היא 3 שנים ישבה איתו בבית ולא רצתה לשים אותו בגן מתוך הסבר שאין להם כסף. אמרתי לה ברור אם תלכי לעבוד אז יהיה כסף.
    איך שאני החלטתי לשים את ליאל בגן היא גם החליטה פתאום שהיא שמה אותו באותו גן איפה שליאל. וליאל כבר בגיל שנה וחצי התחיל להגיד מלים בודדות. ועכשיו ליאל כבר יודע חיות מה הן עושות צבעים לספור עד עשר והבן שלה בקושי יודע דברים כאלה. ןכל פעם שהיא מגיע אליי הביתה או שאנחנו נפגשות בחוץ הייא כל הזמן אומרת אוי איזה יופי איך הוא מדבר כל הכבוד לו הוא מבין הכל וזה. וכל פעם אומרת לבן שלה תראה אילן איך ליאל כבר יודע הכל ואתה כלום.
    וכל פעם שהיא הולכת ליאל לא מרגיש טוב וחולה או משהו. אני מרגישה שהיא עושה פשוט עין רע. אולי אני סתם פרנואידית לגבי זה אבל ככה אני מרגישה.

4 תגובות
עמוד 1
  • האמת שזה באמת נראה שהיא עושה עין הרע.
    תגידי אולי יש מצב שלילד שלה יש בעיה רפואית?
    בלי רע לא היינו מעריכים את הטוב!
    שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • מה שידוע לי זה שיש לו בעיות התפתחותיות. כי כל חודש הולכת איתו למכון התפתחות הילד ועוד הולכת למישהי באופן פרטי שעוסקת בריפוי הדיבור. היא לומדת איתו מלים משפטים .
    אני אגיד דוגרי. כל ה3 שנים האלה שהיא הייתה איתו בבית היא לא עשתה איתו כלום. לא ישבה ולימדה אותו כל מיני דברים לא שיחקה איתו. הייתה פשוט זורקת אותו בתוך הלול שייחשק או כדי שלא יפריע לה היית השמה לו טלויזיה וידאו דיוידי וזהו. סבבה גם אני לפעמים שמה לליאל דיוידי אבל לא כל הזמן. אני גם שמה לו דברים טובים.
    וחוץ מיזה אפילו שלא עבדתי שמתי את ליאל בגיל שנה בגן. ובזכות זה הוא התחיל להתפתח לדבר אפילו ללכת הוא התחיל רק אחרי ששמתי אותו בגן.
    ואני ממש לא נעים לי להגיד לה את כל מה שאני מרגישה.

• קודם כל זה שהיא עושה את זה בנוכחות הילדים - זה אכן לא משהו..
    ויכול להיות שליאל מרגיש את הלחץ ממנה- וגם ממך כי היא מלחיצה אותך ואז הוא מגיב כי הוא ילד נבון.

בלי קשר- אני ממש לא חושבת שצריך להכניס ילד לגן כדי לעודד את ההתפתחות שלו- וזה תלוי בקצב האישי של הילד והאמא. אני הכנסתי את הילד שלי למסגרת רק כשהיה בן שנתיים וחצי! כשהוא כבר היה גמול ואין שלמה ממני עם ההחלטה הזו! שירים שלמים כמו נד-נד, עוגה עוגה וקן לציפור הוא התחיל לשיר בגיל שנה וארבעה חודשים, מילים ראשונות בגיל שנה, אז מה? מה זה אומר? יש ילדים שמתחילים לדבר בגיל שלוש ויש כאלו שמתחילים גם מאוחר יותר. כל עוד הוא בטיפול ואמא שלו מקבלת הדרכה זה מה שחשוב... אגב אני מכירה אישית ילדה של חברה שהתחילה לדבר בגיל 9 חודשים! ואמא שלה ממש לא פיתחה אותה ודחפה אותה לזה- זה פשוט היה הקצב שלה! אני ממש לא מאמינה בגן כמקדם התפתחות בכל מחיר- לחלק מהילדים זה מתאים, חלק מתפתחים בלי שום קשר.
  • אם את מאמינה בעין הרע אז לפי מה שאת מתארת חברתך באמת עושה לך עין רע.
    לגבי הגנים והתפתחות , מניסיון של שני הבנים הגדולים שלי שישבו בבית עד גיל 3 ורק אחר כך הלכו לגן לאף אחד לא היה עיכוב התפתחות להפך הם היו מפותחים יותר יחסית לבני גילם בגן. לחילדים של חברות שהלכו לגן מוקדם יותר פשוט היו חולים יותר מאשר הבנים שלי. גם נועה יושבת היום בבית עם מטפלת יש לה עוצר מילים גדול מאוד והיא מקשקשת נהדר בשתי שפות והשלישית בדרך. כך שלבן של חברתך יש בעיה שלא תלויה באי ביקורו בגן.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה